Las Americas Premium Outlet

California Time: 19:10

Heihei!

Nå har vi akkurat kommet oss til San Francisco, og bor på et hotell et stykke utenfor downtown. Vi skal prøve å avbestille de neste nettene her, og booke et hotell nærmere sentrum, så vi krysser fingrene for at det går. Uansett, dagene flyr jo forbi her, og vi har gjort så utrolig masse hver dag. Det blir liksom tusen ting å skulle oppdatere dere på. Derfor blir det litt oppdelt og litt på etterkant. Men det kunne vel vært verre..

På torsdag tok vi en dagstur (og en lang kjøretur) til San Diego, og grensen til Mexico. Der var vi på et veldig stort og kjent outlet som het Las Americas Premium Outlet. Massevis av butikker, massevis av merker og egentlig en veldig ålreit plass å tilbringe dagen! Jeg fikk handlet litt klær, og gikk bananas på Bath and Body Works. Men best av alt, jeg fikk tidenes tilbud på Michael Kors veske og lommebok!! Jeg har aldri eid en designerveske før, og jeg er så utrolig fornøyd med kjøpet. Det er noen små investeringer som gjør godt i blant... Vi brukte så og si hele dagen der, pluss en del kjøring. Da vi skulle hjemover til LA igjen kjørte vi langs grensa til Mexico, og kunne se helt over til nabolandet - det var ganske stilig! her er brua som går fra USA til Mexico, hvor man kan krysse grensa til fots.


og her er et fantastisk dårlig bilde tatt ut av bilvinduet, hvor dere kan se Mexico på andre siden!

(Q) Har dere vært på outlets før?
~Mathilde~

the pink wall, Melrose ave.

LA time 23:41

Hei
Som jeg nevnte for dere tidligere, var jeg på en kjøretur rundt om i Hollywood-områdene sammen med broren og stefaren min på onsdag (det er lørdag for oss nå), og da fikk vi sett både Rodeo Drive, som jeg postet et bildedryss fra, og vi kjørte til Melrose Avenue. Her fant vi den verdenskjente rosa veggen til butikken Paul Smith. Jeg ble omtrent starstruck bare av å se "the pink wall" - som også er LA's mest fotograferte vegg. Den var faktisk ikke rosa over hele veggen lenger, slik den har pleid, kun en av sidene var sjokk-rosa nå. Det var i starten av juni at den største veggen ble malt i striper av regnbuens farger for å hylle pride-month. Jeg har bilder fra den også som jeg kan vise senere. Det var uansett sinnsykt artig å ha fått med seg den verdenkjente 'pink wall'!!
(Q) Har dere også vært her?
(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

a ride down Rodeo Drive

LA 22.21

Hei dere!

Det er litt vanskelig, eller vrient, å få blogget her, spesielt på grunn av tidsforskjellen. Men vi har også hatt stort sett full dagsplan de siste dagene. Som jeg fortalte, var vi i Burbank på onsdag, for da hadde Jaclyn Hill lansering av sitt palett i samarbeid med Morphe. Det var en helt sinnsyk opplevelse, og enda sykere var det at jeg fikk møtt gudinnen selv... Fortsatt uvirkelig! Etter vi hadde vært i den bydelen, dro vi på hotellet, og tok en liten pause før vil la oss ut på ferd igjen. Vi hadde pekt oss ut Beverly Hills og Hollywood som destinasjon. Det var i utgangspunktet Rodeo Drive og Melrose Avenue vi tenke å se. Førstnevnte var noe helt for seg selv... Butikkvinduer som bare lyste dyre prislapper og luksus. Vi handlet ingenting, men det var utrolig kult bare å ha opplevd den gata! Bildedrysset under er fra Rodeo Drive, hjerter i øynene..

(Q) Har dere besøkt Rodeo Drive før?
~Mathilde~

panorama view, LA

Så vi skulle egentlig kjøre opp i Griffith Park for å dra til utkikkspunktet, og se det verdenkjente "Hollywood-skiltet". Men hellet var ikke helt på vår side, og vi måtte gått kilometervis for å komme oss dit, da nøyet vi oss heller med en ekstra kjøretur i parken, og fikk se Los Angeles fra et skikkelig panorama-view. Det var helt rått å se! Det er naturligvis flere bydeler som ikke synes, og som ligger bak Griffith Park, men det er likevel helt sykt å se hvor stort alt er, og hvor liten man plutselig blir!(Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Har dere vært på noen morsomme severdigheter?
~Mathilde~

Los Angeles Highway

de første bildene fra ankomsten i LA. Highways, Freeways and Boulevards

Morphe x Jaclyn Hill

LA 22:54

Heisann!

I dag har vært en absurd, utrolig morsom og lang dag. Jeg har heldigvis sluppet jetlag i særlig stor grad, og sov fra tolv til halv ni i går. I går var vi innom Target, og jeg fikk handlet meg både litt ny sminke, en bukse og litt annet smått - som jeg godt kan vise i et eget innlegg eller noe slikt. Like i nærheten var det også en Bath and Body Works, og jeg fikk med meg litt derifra også! I dag sto jeg opp, testet litt ny sminke og gjorde meg klar før det bar avgårde til Burbank og Morphe store. Jaclyn Hill, tidenes youtuber, hadde launch på sitt palett i samarbeid med Morphe i dag, og det måtte jeg få med meg. Jeg elsker virkelig Jaclyn, og har siklet etter palettet helt siden hun introduserte det på kanalen sin. Etter kun 45 minutter var det solgt ut på nett, og jeg er sjeleglad for at jeg fikk dratt til butikken. Der sto jeg riktignok i kø i over en time, men jeg ble kjent med tre superherlige amerikanske jenter, så tiden gikk fort! Da vi kom inn i butikken, var jeg helt i hundre, og kjøpte med meg både sminkekostene de er så kjente for og to stykker av palettet (måtte jo faktisk benytte meg av muligheten!). Og så, tror dere ikke selveste Jaclyn kommer kjørende og overrasker oss utenfor butikken?! Det var fullstendig kaos, og jeg tror nærmere tusen mennesker, men jeg fikk søren meg møtt Jaclyn Hill. Det er helt sykt, helt surrealistisk. Jeg er fortsatt i sjokk, kan liksom ikke tro det... Men jeg har møtt mitt kanskje største forbilde of all time. Palettet er helt nydelig, og jeg kunne stirret på det i timevis uten å gå lei - dette har vært en helt super dag!!

(Q) Hva synes dere om innkjøpet?
~Mathilde~

en lang flytur.

Publisert 17.47 lokal tid

Hei fra Amerika!

Det er litt sprøtt, i skrivende øyeblikk sitter jeg på flyet. Men fly-nettverket fungerer dessverre ikke, og jeg kommer meg derfor ikke på nett før vi lander og kommer oss på hotellet (vil jeg tro). Nå flyr vi over nord-øst i USA, og har drøye fire timer igjen før vi lander i Los Angeles. Vi mellomlandet i Frankfurt, hvor vi ventet rundt halvannen time på dette flyet. Totalt flyr vi i noe rundt 13 timer, og det blir fort litt lenge i fly.  Det er lite som får tida til å gå, liksom. Servicen på dette flyet er vanvittig bra, i alle fall. Vi har to etasjer (!!), tv-skjermer på setene til passasjeren foran, slik at vi kan se på et utvalg av filmer og lignende som ligger inne der. Det er også god oppvarting her ? flyvertinnene kommer stadig med drikke og snacks til oss, til og med vin er gratis her. Det gleder en smålig fly-lei sjel, haha! Nå skal jeg fortsette nedtellingen til vi nærmer oss Cali, mens jeg hører på podcast og musikk. Vi snakkes når jeg har landet (eller dere leser dette da, well). Håper dere har en fin dag!

(Q) Hvordan er deres dag? (natt, hihi)
~Mathilde~

så kom sommerferien!

ENDELIG. Herlighet, så deilig!!!

Nå er jeg ferdig med mitt andre år på vgs, og de to årene har gått unna i en rasende fart. Og allikevel kan det føles som evigheter siden jeg startet i første klasse. Merkelig, det. Men nå er jeg altså ferdig. De andre har skoledag i morgen også, eller klassen spiser og koser seg sammen, og takker for i år - så er det ferie. Men jeg drar jo til USA i natt, og hadde derfor min siste dag i dag. Det er litt rart. Jeg har fullført tolv år med skole per dags dato. Det er kun ett år igjen, ett kort, lite år. Men først, sommerferie. Og det kjennes så dødsens deilig ut å bare kunne senke skuldrene ned, og glemme alt skolearbeid og stress for en stund. Nå skal jeg nyte denne sommeren så godt jeg kan! Jeg var og gjorde noen ærender i byen etter skolen i dag, og måtte blant annet handle med stesøstra mi, derfor kom jeg hjem for ikke svært lenge siden. Nå driver jeg med den siste lille pakkingen, før jeg lokker kofferten og sier meg klar for avreise. Tror det aller meste er i boks nå. Flyet vårt går klokken seks fra Gardemoen i morgen tidlig, så vi skal kjøre i halv to-tiden i natt - tjohei! Så skal jeg innrømme at jeg er litt spent på så mange timer i fly. Jeg er generelt ikke redd eller ukomfortabel med å fly, men jeg lurer litt på hva jeg skal fordrive tiden med, hehe :-)Det skal nok gå fint, se... Senere i kveld skal vi ut og spise med familien, for å feire at Mikael er ferdig med grunnskolen, etter vitnemålsutdelingen hans. Det blir sikkert veldig hyggelig, jeg må bare ha pakket og klart alt sammen før vi drar ut på restaurant. Neste gang vi snakkes blir sikkert fra USA, så enn så lenge - so long!!(Q) Har dere også ferie nå?
(Q) Hva er deres sommerplaner?
~Mathilde~

The American Dream

Heisann!

Nå vet jeg at jeg har snakket om ferien i en del innlegg, og den er like rundt hjørnet. Jeg har faktisk kun én skoledag igjen, det er en smule rart å tenke på. Men jeg har jo hintet en god del om at jeg skal reise avgårde, og jeg drar allerede førstkommende tirsdag. Det er fem dager til! Jeg skal på ferie med mamma, stefaren min og broren og søstra mi. Og vi skal ikke akkurat på noe kort tur. Vi skal reise hele veien til vestkysten i USA! Jeg kan nesten ikke vente. USA har vært drømmen min siden jeg var liten jente, og nå skal endelig den drømmen komme i oppfyllelse. Vi drar til California, nærmere bestemt Los Angeles, og er der i noen dager, før vi drar videre til San Francisco, hvor vi skal være i tre dager, tror jeg. Deretter skal vi til Las Vegas, og jeg er så spent på å se livet og stemningen der (!!), før vi avslutter i Los Angeles igjen. Det blir en skikkelig rundtur, og vi skal se og oppleve vanvittig masse. Vi blir faktisk borte i hele 16 dager. Jeg kan nok love et dryss med bilder underveis, og jeg skal såklart blogge så langt jeg klarer. Men noen hyppig oppdatering, vet jeg ikke om jeg kan garantere. Jeg går nok mer i dybden når de ulike tingene nærmer seg, men jeg måtte liksom få ut reisenyheten nå. Vi skal blant annet besøke Universal Studios, Disneyland, Grand Canyon, kjøre langs Highway 1 og masse, masse mer. Fy søren, som jeg gleder meg!!

Bilderesultat for los angeles

Bilderesultat for los angeles

(Q) Skal dere avgårde i sommer?
~Mathilde~

Lillehammer

Hei, folkens!

Ble dessverre litt lenger fravær enn jeg hadde trodd, da internettet vårt her hjemme har streiket helt siden i går kveld. Nå er det endelig oppe og går igjen, og jeg kan fortelle dere om turen vår til Lillehammer!
Litt over 05.00 var jeg oppe på onsdags morgen. Bussen vår gikk ikke fra skolen før syv, men jeg hadde fått det for meg at jeg måtte ha good tid, haha. Fire timer satt vi i buss, og vi hadde det veldig koselig. Da vi kom til Lillyhammer, var første stopp Høgskolen i Innlandet. Der fikk vi omvisning på en film-linje, var innom NRK Hedmark og Oppland, og så blant annet en generalprøve på Klassequizen live i studio. Det var artig å se hvordan en flerkameraproduksjon fungerer, og vi hørte på flere av lærerne der snakke om linja. Da vi kom til hotellrommene våre, hastet vi videre til den lille, skjønne gågata i sentrum. Da hadde vi omtrent to timer på å shoppe litt. Det var så koselig der, med skikkelig fine trebygninger og brostein. Kvelden tilbrakte vi til å ha aktiviteter med klassen, og selv om vi har gått sammen i snart to år, ble vi enda bedre kjent. Skikkelig hyggelig! Dag to var vi igjen tilbake på Høgskolen, og fikk se "Den Norske Filmskolen" med omvisning, og snakk om skolen fra enda flere lærere. Til slutt gjensto det fire timer i buss tilbake til Larvik. Vi har hatt det litt hektisk, men veldig koselig. Det var en bra klassetur, og jeg tror de aller fleste var fornøyde med det vi fikk gjøre der! (Q) Har dere vært i Lillehammer?
~Mathilde~

for ett år siden i dag

Vandret jeg opp og ned Champs elysees, sto jeg utenfor Louvre, satt jeg høyt oppe i et pariserhjul, spiste jeg crepe. Og jeg hadde den beste tiden i Paris!! I går var det ett år siden jeg dro til den utrolig vakre storbyen med pappa og Janne. Og i dag er det ett år siden vi var på storshopping og fikk sett store deler av byen (og gikk til beina våre omtrent falt av). Jeg ble forelsket i Paris, og håper ikke det er lenge til jeg drar tilbake! Det er sprøtt at det har gått et helt år, tiden flyr virkelig unna..!

Vrådal i mitt hjerte

Hei! 
Helgen som var tilbrakte jeg på hytta vi leier i Vrådal hver sommer med mamma sin side av familien. Det er alltid så deilig å reise dit, og man kan virkelig slappe av i omgivelsene der. Selve stedet er helt nydelig, og jeg trur bare kjærligheten min for plassen vokser seg større for hvert år som går. Det er så mange fine motiver der, både i virkeligheten og bak kameraskjermen. Denne plassen egner seg godt for fotograf-hjertet mitt! Vi har hytte rett nede ved vannet, men en dag var vi på toppen av 'Vrådal Panorama', som har den villeste utsikten..! Jeg har hatt to skjønne dager i Vrådal, og kan vel si at jeg gleder meg til neste år allerede. Jeg tok enormt med bilder, så her er et utvalg av dem.

(Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Har dere vært i Vrådal før?
~Mathilde~

hjemme fra fjellet

Heisann!

I dag dro vi hjem fra vakre Vrådal, og jeg har så mange fine bilder å vise dere! Vi var der frem til ettermiddagen i dag, og koste oss sammen med de andre, helt til vi ble enige om å ta oss en is i Vrådal sentrum, og derfra dro vi hjemover. Jeg vil tro vi var i Larvik igjen omtrent klokken seks, og siden det har vi bare tatt det med ro, og jeg er nå hos pappa igjen. Nå har jeg fått pakket ut alt, og gjort litt andre småsaker som trengtes å bli gjort, og jeg kan egentlig bare slappe av til kvelden kommer. I morgen skal jeg på jobb igjen, og da er det kjekt å ha hvilt ut. Vi får snakkes! :-)

(Q) Har dere vært på hyttetur i sommer?
~Mathilde~

Rhodos 2016 vlog

Heihei!

Da jeg var i Rhodos for litt over en uke siden, filmet jeg noen småklipp i ny og ne. Jeg tenkte aldri at jeg skulle vlogge sånn virkelig, men at jeg heller kunne filme litt i blant. Så jeg filmet og satt alt sammen til en kort video med musikk i bakgrunn, egentlig mer en recap enn en vlog, men dere skjønner.. Håper dere liker den!

(Q) Hva synes dere om videoen?
~Mathilde~

Rhodos 2016

Heisann!

Nå har jeg endelig gått gjennom bildene fra kameraet, pakket ut, fått igjen søvnen og slått meg til ro med å være hjemme igjen. Jeg tenkte å fortelle dere om turen til den nydelige greske øya, og hva vi gjorde mens vi var der. Det skal sies at det ikke skjedde stort fem av dagene, da slappet vi for det meste av ed bassenget, men på torsdagen fikk vi oppleve litt andre sider av Rhodos! 

Så vi kom ned på lørsdags kveld, til den lille byen Kolympia, og rakk ikke gjøre veldig mye annet enn å spise middag, teste ut bassenget, spilt en omgang tennis og badet kort i havet like ved. Det var/er hetebølge der, og det hadde vært det i en uke før vi kom, så det var ekstremt varmt der, og det var vel oppe i flere-og førti grader et par av dagene(!!). Da passet det egentlig greit at vi ikke gjorde stort annet enn å tilbringe dagene ved bassenget. Det gikk som regel i samme rutine; steke litt i sola, ta et bad, sol seg igjen, bade nok en gang, slappe av på rommet, gå ned til bassengkanten for å nyte solen enda litt til. Så spiste vi innimellom dette, og tibrakte kveldene sammen med enten kortspill eller film. Det var veldig koselig!

Dette gjorde vi fem av seks dager. Men den ene dagen bestemte vi oss for å leie bil, og kjørte avgårde til Rhodos by tidlig på morgenen. Det første vi gjorde var å besøke gamlebyen i Rhodos, som var helt nydelig.. Jeg elsker jo slike plasser, og steder med litt historie bak seg. Vi gikk i trange gater, både forlatte og folkerike. Det var helt facinerende å se på alt som skjedde der, kontra hvor stille det kunne være der. Bygningene var også helt spesielle, det var rett og slett vanvittig gøy å se! Deretter var vi i sentrum av Rhodos by, og fikk shoppet litt, og spiste på en utrolig fin restaurant. Da fikk vi liksom oppleve historie og "storby" på noen timer, som passet meg veldig bra.. Da vi hadde sett i byen en stund, kjørte vi videre sørover til en ubeskrivelig nydelig liten by ved navn Lindos. Her er det en kjent lagune, som vi badet i, og det var nesten magisk. Det var en liten plass, en liten strand, med masse grotter og klipper rundt seg. Så begynte vi å haste litt med å komme oss tilbake til hotellet, men jeg insisterte på å gå noen minutter i Lindos' gater. Det var så typisk gresk, med hvite hus på alle kanter, trange gater, og med et akropolis på toppen av det største fjellet der. Det var tilnærmet lik magisk, hvert fall for meg! Den dagen fikk vi gjort utrolig mye, men det var, etter min mening, den beste dagen! Så gjentok vi 'rutinen' på fredag, som var siste dagen, og slappet av ved bassenget mens vi nøt solsteken. Vi dro natt til lørdag, og måtte opp og stå klokken tre, for føyet vårt gikk syv. 

Denne ferien har vært så fin, og jeg er så glad for at jeg fikk oppleve så mye forskjellig! Takk for meg, Rhodos <3

Gamlebyen i Rhodos


Lindos
(Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Har dere vært på Rhodos før -isåfall hvor?
~Mathilde~

på norsk jord

Hei dere!

Jeg trur vel jeg lovet noe sånt som et siste innlegg før jeg satte meg på flyet til Rhodos for nøyaktig en uke siden. Der failet jeg.. Jeg fikk besøk av Helene, og kvelden gikk sin gang, og vi måtte opp tidlig morgenen etter. Nå er jeg i alle fall hjemme, og jeg skal være ærlig; det kjennes helt fantastisk! Jeg elsker den norske lufta og jorda over det meste her på kloden, og jeg elsker alltid å komme hjem fra ferier. Jeg har selvfølgelig storkost meg på Rhodos, og har hatt en superdeilig uke med mye sol og varme. Det skal jeg komme tilbake til i et eget innlegg. Ville først og fremst bare fortelle dere at nå er jeg tilbake til normalen, og det kjennes godt! Vi sto opp klokka tre i natt fordi flyet vårt gikk kvart på syv, og dermed har jeg fått meg to timers søvn i natt.. Men pussig nok er jeg ikke trøtt overhodet. Vi snakkes!(Q) Hva har dere gjort den siste uken?
~Mathilde~

om en uke lander jeg i

...Hellas! Eller nærmere bestemt Rhodos.

Hei, folkens. I år har det skjedd en del, og dessverre har vi fått liten tid til ferie-planlegging, men for noen dager siden kunne vi endelig fastslå hvor årets reise gikk hen. Jeg reiser sammen med mamma, Ben, Mikael og Leah, og vi skal bo på et hotell som ser veldig fint og eksklusivt ut -etter hva jeg har sett på bildene. Det blir veldig spennende, jeg har aldri vårt på Rhodos før. Jeg har riktignok vært i Athen og på Kreta to ganger, hvis vi snakker om Hellas, men Rhodos er helt nytt for meg. Jeg gleder meg så utrolig masse, og kan ikke vente med å oppleve et nytt sted! Den reiseglade personen i meg sikler bare av å se bilder av øya på nettet.. Skal nok skrive mer om det når det nærmer seg mer, men tenkte kanskje jeg skulle informere dere litt om at jeg skal vekk om en uke.

 altså, jeg får ikke puste...

(Q) Skal dere reise noe sted i sommer?
~Mathilde~

Bergen

Heisann!

Nå begynner det jo å bli noen dager siden jeg var på en liten reise til vakre Bergen, men jeg følte likevel at jeg var nødt til å lage ett innlegg om turen, og hva vi gjorde og sånn. Det var pappaen min, stemoren min, stesøstra mi (Thea) og jeg som reiste. Vi skulle besøke hun eldste stesøstra mi, Anniken, som studerer der borte. Vi dro på fredags ettermiddag, og flyturen er jo ikke akkurat lang, så vi kom til Bergen før det ble kveld. Jeg og Thea bodde i leiligheten til Anniken og kjæresten hennes. Samme kvelden dro vi til sentrum og spiste deilig middag der. Så gikk vi til en koselig kafé og var der litt, før vi tok bussen hjem igjen. På lørdagen gikk vi rundt i byen og shoppet og sånt. Vi gikk både rundt på torget der, og var innom de ulike sentrene der. Vi fikk, igjen, stoppet innom noen kafeer, og hadde en veldig hyggelig dag! Vi var i sentrum også på søndagen, men da var jo det aller meste stengt.. Men, merkelig nok, fant vi jammen meg en og annen kafé hvor vi slappet av før vi måtte reise til flyplassen rundt fire. Vi gjorde ikke noe veldig spesielt der, men vi fikk gått i byen og i koselige smågater. Det var rett og slett en skikkelig herlig helg! Jeg er jo, som dere kanskje vet, helt forelsket i Bergen, og det er ingen tvil om at jeg kommer til å studere der om noen år!! :-)


(Q) Har dere vært i Bergen før?
(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

enda en tur?

Heihei!

Herlighet, som denne uka har flydd avgårde.. Vel, vi startet jo på skolen på tirsdag, så det kan godt hende det har noe med det å gjøre, men uansett. I dag var vi så heldige å sluttet halv tolv på skolen, men vi måtte jobbe litt hjemmefra. Det gikk helt fint, og jeg skal overhodet ikke klage når jeg får dra såpass tidlig! Jeg fikk gjort det jeg skulle, så måtte jeg kjøre videre, for jeg skulle først en ærend i byen, så skulle jeg på middag til ste-besteforeldrene mine. Jeg har ikke mer enn akkurat kommet hjem derfra nå. Men jeg kom på at jeg fullstendig har glemt å fortelle dere at i morgen reiser jeg på en liten tur igjen. Jeg skal ikke så veldig langt denne gangen, men jeg gleder meg så masse!! Jeg skal nemlig til Bergen sammen med Thea, Janne og pappa for å besøke hun største stesøstra mi, Anniken, som studerer der. Jeg var der for halvannet år siden, og forelsket meg helt i byen!! Nå er jeg så heldig som får ta turen dit igjen.. Men jeg får sette i gang med å pakke, jeg har ikke startet engang, heheh.. Vi snakkes! :-)

(Q) Har dere noen reiseplaner fremover?
(Q) Har dere vært i Bergen?
~Mathilde~

PARIS dag 3 og 4

Heisann!

Nå kommer del to av den helt supre turen til Paris. Dette var onsdagen og torsdagen, og vi fikk sett og gjort mye på disse dagene også. På onsdag var planene å dra til Eiffeltårnet og komme oss opp i det. Vi tok meteroen til tårnet, og HERLIGHET, for ett byggverk! Jeg ble helt facinert over hvor kult det var. Jeg har jo sett tusenvis av bilder derfra, men i virkeligheten var det så mye større enn jeg forventet! Vi bestemte oss for å ta trappene opp så høyt det lot seg gjøre. Det skal sies, det var slitsomt, men virkelig verdt det! Da vi kom til andre avsats kunne vi ikke gå høyere, og da skulle vi kjøpe billetter til heis til toppen der, men de solgte ikke billetter der da. Det var litt kjipt, men det gikk helt fint, for jeg fikk sett så mye av Paris, og opplevelsen av å være så høyt oppe i Eiffeltårnet var helt fantastisk!! Vi gikk ned igjen, og gikk litt rundt plassen der, før vi tok meteroen til Montmartre. Der var vi først på en café, og senere gikk vi opp til Sacre Coeur, som er en utrolig flott kirke som ligger på en høyde. Vi gikk opp dit, og nok en gang fikk vi skikkelig utsikt til Paris. Selva kirken var så fin, og vi gikk inne i den, det var virkelig en opplevelse! Da vi hadde vært der en liten stund, tok vi igjen meteroen til Bastillen. Eller der den en gang sto. Bastillen er det veldig kjente fengselet fra den franske revolusjonen som ble stormet. Det var ikke så mye å se der, det var et monument, men det var veldig kult å ha vært der og sett det! Da vi hadde gjort det, dro vi til Rue de Rivoli, hvor vi satt oss på en Starbucks og shoppet enda litt mer. Dagen etter var dagen vi skulle reise hjem. Vi hadde veldig god tid i byen, for flyet vårt gikk ikke før halv ni på kvelden. Vi gjorde ikke noe veldig spesielt denne dagen. Eller, først gikk vi til Pantheon, som også er en kirke. Vi bodde like ved den, og gikk litt rundt der. Så spiste vi faktisk frokost-crepes, og det var skikkelig godt! Så gikk vi rundt der vi bodde, både i Latinerkvartalet og i handlegatene der. Vi satt på utallige caféer og handlet litt, før vi omsider ble hentet og kjørt til flyplassen. Da var reisen over for denne gang. Paris har vært HELT FANTASTISK, jeg har ikke ord!!! 
(Q) Hva synes dere om bildene og delene?
(Q) Hvilken storby er deres favoritt?
~Mathilde~

PARIS dag 1 og 2

Heisann!

Nå skal jeg fortelle dere om turen, dagen vi kom og dag to, og vise masse bilder. Vi dro, som sagt, på mandags kveld, og da var vi fremme i Paris veldig sent, vi rakk ikke noe annet enn å komme til rette på hotellrommet og utforske en liten del av Latinerkvartalet, som var stedet vi bodde.Det lå veldig bra til, og vi kunne gå til mange av stedene vi ønsket å se. På tirsdagen startet vi med å gå til Notre Dame, og vi fikk sett rundt kirken og var litt påplasen utenfor. Vi gikk ikke inn, men å bare ha sett store deler av den går helt fint! Deretter gikk vi til Louvre. Det var virkelig helt utrolig! Jeg har sett det på bilder og i filmer, men å faktisk få se det i virkeligheten var så kult! Louvre ligger helt i enden av en park som ligger rett etter slutten på Champs Elysees, så veien fra Louvre til Champs Elysees var helt rett. Vi gikk den strekningen, og fikk sett såå mye! Parken som ligger foran Louvre var også veldig fin, og vi gikk langs den før vi kom til et stort pariserhjul, som vi tok, og utsikten dere, den var vanvittig! Her var også Place de Concorde, så kom hovedgaten Champs Elysees. Vi gikk så klart opp den gaten også, og der ble det en god del shopping! I enden der ligger Arc de Triomphe, eller triumfbuen, og vi stoppet ved den en stund også. På vei ned gaten stoppet vi ved Laudrée, det utrolig kjente makron-bakeriet, og det var så himla fint!! -og makroene var helt himmelske.. Deretter tok vi meteroen hjem til hotellet, og la fra oss det i hadde shoppet, så vandret vi litt rundt i strøkene vi bodde i igjen. Denne gangen fikk vi sett noen nye gater, og handlet enda litt mer, hehe! 

(Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Har dere vært i Paris før?
~Mathilde~

for en by!!

Hei!

Nå er jeg hjemme igjen, og denne gangen er det nesten litt trist.. Jeg ble helt forelsket i Paris! Jeg skal fortelle alt vi gjorde i et senere innlegg, men nå ville jeg bare oppdatere dere for å si at jeg er hjemme igjen. Flyet vårt gikk ikke før halv ni på kvelden i går, så vi hadde mye tid i byen, også i går. Vi landet hjemme litt før elleve, og dermed var vi ikke hjemme i huset igjen før litt over to. Jeg fikk heldigvis sovet ut i dag, og har ikke så store planer for dagen. Jeg skal hvert fall filme innkjøpvideo! :-)

(Q) Hva har dere gjort i ferien?
~Mathilde~

destination paris

Hei!

Nå er jeg jeg helt pakket og klar for Paris! Jeg slet en del med pakkingen og sånt, og nå har jeg omtrent ingenting i kofferten min, men jeg trur likevel jeg skal klare meg. Det blir nok mye shopping i gatene der uansett, haha.. Vi drar klokka ett, og skal kjøre til Gardemoen, for det er der flyet vårt går fra. Selve flyet går ikke før halv seks, men det tar jo en del tid å kjøre til Gardemoen, og man skal jo helst være der to timer i forkant, så da er timingen ganske bra, vil jeg si. Vi lander i Paris nokså sent, så i kveld rekker vi ikke noe mer enn å spise på en resturant og komme oss til rette på rommene. Håper dere får noen fine dager fremover, jeg får nok ikke blogget derfra.. Vi snakkes!! -au revoir :-)))

(Q) Reiser dere bort i ferien?
~Mathilde~

om en uke går reisen til...

...PARIS!!

Hei dere, jeg er så utrolig gira nå! Da jeg konfirmerte meg for snart to år siden, fikk jeg i gave av pappa at vi skulle på en ferietur sammen, men vi fikk aldri tatt et tak og dermed ble det heller ikke noen tur det året, eller i fjor.. Men nå hadde vi bestemt oss for at vi virkelig skulle ut å reise denne våren, og jeg var klar på hvor jeg ville helt siden jeg konfirmerte meg. Paris. Så for omtrent to uker siden, satt jeg meg ned med pappa og Janne og kikket på flybiletter og hotell, og vi bestilte tur til fashion-hovedstaden! Vi tre skal dra i påskeferien, og i dag er det faktisk bare én uke til vi drar, det er jo helt sinnsykt!! Jeg gleder meg helt vanvittig masse, og kan ikke vente med å dele bilder og minner med dere. Vi vlir der fra mandag til torsdag, og har ganske bra med tid der. Hvis dere har noen steder dere anbefaler eller som vi er helt nødt til å besøke, gjerne la meg få vite om det i kommentarene. Jeg kommer nok til å skrive om hvor mye jeg gleder meg hele denne uka, så prepare, haha!


Dette blir såå bra!!

(Q) Har dere vært i Paris før?
(Q) Hva er verdt å få med seg?
~Mathilde~

Dagali

Heihei!

Nå har jeg kommet meg opp og ut av senga. Jeg har faktisk klart å holde døgnrytmen ganske bra så langt i ferien, men kjenner jeg meg selv rett, kommer jeg nok til å kødde den opp snart.. Nå har jeg fått over bildene fra turen til PC-en, jeg tok bare mobilbilder der fordi det hadde vært stress å ha med seg kamera overalt, men u see. Vi kom til Dagali, hvor hytta vår ligger, på fredags kveld. Dagli ligger i Nora og Uvdal kommune og Buskerud fylke, hvis det skulle si dere noe som helst.. Vi rakk ikke gjøre noe spesielt den kvelden, vi bare spiste og ryddet ut sakene våre. På lørdagen tok vi en liten tur med langrennskiene, og jeg er ikke den største fanen av det, så jeg gikk tilbake litt før de andre. Resten av dagen slappet jeg av med strikketøy og en bok, skikkelig hyttekos med andre ord! Søndagen og mandagen gikk til å stå på slalåm. Jeg skal innrømme jeg var litt nervøs, spesielt siden jeg ikke har stått på to år, og var redd jeg hadde mistet all teknikken. Men det gikk utrolig fint, muligens bedre enn tideligere også! Jeg koste meg utrolig masse i bakkene, og skulle gjerne stått enda mer, haha! Så ryddet og vasket vi hytta i går, og startet på hjemturen. Det er veldig deilig å være hjemme igjen, spesielt siden det ikke er innlagt vann på hytta, og jeg brukte opp all 4G'en min.. Haha, men nå er jeg i alle fall hjemme, og det kjennes godt!
(Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Har dere vært på hyttetur i ferien?
~Mathilde~


 

home

Heisann!

Nå har jeg endelig kommet hjem igjen fra en deilig hyttetur! Det har jo vært en veldig fin tur, og det er alltid godt å kome seg litt bort og opp i høyden i blant.. Jeg har ikke rukket å gjøre noe her hjemme enda, annet enn å dusje, og det skal jeg love dere var deilig!! På hytta der jeg var, er det nemlig ikke innlagt vann, så dere kan tenke dere hvordan det kjennes ut når man kommer hjem til ordentlig do og dusj! Jeg skal fortelle mer om turen senere, men nå må jeg rydde ut av kofferten og gjøre et forsøk på å ta igjen alle YouTube-videoene jeg har misset... Vi snakkes :-)(Q) Hva har dere gjort så langt i vinterferien?
~Mathilde~

mot fjellet

Heisann!

Beklager fravær denne uka også.. Vi har startet et utrolig spennende prosjekt på skolen hvor vi skal lage vårt eget 'mediahus' eller nettsted. Det er ganske tidkrevende, så det har tatt en del av tiden min, men nå er vi ferdige med det for denne uken. Jeg kan kanskje skrive mer om det en annen gang, for det er åpent for alle. I morgen starter jo vinterferien, og jeg er mer enn klar for ferie nå! Vi drar avårde på hytta i morgen, og blir borte til tirsdag. Hytta ligger på Dagali, som er i underkant av en fire-timers kjøretur herfra, og det er ike internett der.. Det blir nok deilig med hyttetur uansett! Vi skal stå på ski (jeg har ikke stått på verken slalåm eller langrenn på to år!!), og jeg ser for meg at det blir skikkelig hyttekos der, satser på det! Men i og med at jeg drar i morgen rett etter skolen har jeg det litt travelt med å pakke nå. Vi snakkes :-)


litt bilder som oppsummerer den siste tiden

(Q) Hva skal dere i vinterferien?
~Mathilde~

 

gårdagen i hovedstaden

Heihei!

I går var jeg, som dere vet, i Oslo. Jeg var med Mats Grimsæth på et foto-oppdrag som tok sted på Soria Moria i Holmenkollen. Stedet, først og fremst, var helt nydelig! Jeg var helt over meg da jeg kom inn og fikk se salene og gangene og resten.. Vi skulle ta bilder for et ball som var arrangert for forsvaret, eller mange "representanter" fra andre land i Norge. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men det var folk fra Japan, Korea, USA, Russland osv. der! Det var med andre ord, skikkelig formelt. Først rigget vi i stand alt utstyret og ordnet det til før gjestene kom. Så tok Mats gruppebilder av alle sammen, og senere, par-bilder av dem. Det var utrolig kult å få være med på, og jeg lærte utrolig masse av dette! Mats er alltid like hyggelig, og å jobbe sammen med han er helt fantastisk! Så tok jeg toget fra Nasjonalteateret hjem igjen, men før det var jeg en tur innom Deli de Luca og Espresso House, det var velfortjent, og sinnsykt deilig! :-)

 
..og selvfølgelig hele meningen med turen; samle så mange geotags som overhodet mulig..

(Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Gjorde dere noe koselig i går?
~Mathilde~

Danmark ved juletider

Heihei!

Nå blogger jeg fra skolen, for det er den eneste tiden jeg har hatt mulighet siden jeg kom hjem. Ettersom det har vært et helt ekstremt vær de siste dagene, var det mye usikkerhet om båten gikk eller ikke. Av den grunn var det mange som trakk seg fra  turen, og de som ble værende igjen var Helene, Kristine og jeg (med mødrene til Helene og Kristine). Vi tok ferja over til Hirtshals, og kjørte til Fredrikshavn hvor vi skulle se på VM på lørdagen. Vi var fremme ganske sent på fredagen, så vi gjorde ikke stort mer enn å pakke ut sakene, og rigge oss til på rommet vårt. Dagen etter, gikk vi rundt i gatene i Fredrikshavn, og det var veldig fint der! Vi fikk handlet litt og spist på en superflott kafé. Etter det, dro vi til arenaen hvor vi så på VM-kamper. Norge spilte mot Russland, og den kampen var utrolig spennende å få med seg. Dessverre tapte Norge med ett mål, men dere kam kanskje tenke dere stemningen som var i hallen når det var såpass jevnt hele tiden! Ettersom været ikke akkurat roret seg spesielt, fikk vi ikke tatt båten tilbake til Larvik, og vi måtte finne alternative løsninger... Vi endte opp med å ta båt fra Fredrikshavn til Gøteborg, og vi kjørte derfra og hjem. Det ble en veldig lang dag med masse reising, men det var likevel koselig, og turen har vært helt topp! :-)(Q) Har dere vært i Fredrikshavn?
(Q) Skal dere se håndball-VM?
~Mathilde~

Kreta 2015

Hei på dere!

Som dere nå vet, kom jeg hjem fra Kreta, eler nærmere bestemt, Chania i går. Vi storkoste oss der, og jeg har, som alltid, tatt masse bilder som jeg vil dele med dere. Jeg har ganske så mange fra speilrefleksen min, men også en god del som jeg har tatt med mobilen. For at det ikke skal bli alt for mye i ett innlegg, har jeg valgt å vise frem bildene fra kameraet samt skive litt om turen i dette innlegget, så kommer det et annet med bildene fra mobilen. 

Vi kom ned til Chania, som ligget nord-vest på Kreta, ganske sent på fredagen. Vi ble kjørt med buss til hotellet vi skulle bo på, som lå litt på utsiden i en by kalt Platanias, og het Plaza di Porto eller noe i den duren. Det var et litt spesielt hotell, for det besto av flere bygninger som inneholdt hotellrom. Jeg sov på rom sammen med Thea og Mikael, og det var, som alltid, koselig! De fleste dagene startet med frokost og etter det, ble vi som regel liggende ved bassenget hele formiddagen og store deler av ettermiddagen.

Stranda lå rett ved hotellet, så vi badet for det meste der. Vannet der var helt fantastisk, og det lå en vanvittig kul øy midt ute i havet der et sted. Stranda var, med andre ord, utrolig flott! En av dagene dro vi inn til selve byen Chania og ruslet i gamle-byen der. Vi gikk helt ned til havet og satt oss et sted langs bryggen som var der. Det vi fikk sett av byen var veldig fint, og jeg skulle gjerne dratt dit en dag til. De to siste dagene der, var vi ikke fullt så heldige med.. Det regnet noe, var overskyet og bølgene var sinnsykt store! Likevel badet vi i de en av dagene, og det var ganske så vilt! Hvis jeg skal oppsummere kort, så har denne turen vært helt super, og jeg har kost meg så utrolig masse! :-)

(Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Har dere vært på Kreta før?
~Mathilde~

Les mer i arkivet » Juni 2017 » Mai 2017 » April 2017


M A T H I L D E

17 | Norway

Contact:
mathildewaale@hotmail.com

design by Tonjemt
hits