hits


the very last day

Heihei!

I dag har virkelig vært en dag til å hvile kroppen. Småironisk å gå ut av 2016 helt utslitt, men sånn er det når man er syk. Jeg har jobbet med årskavalkaden, som dere kanskje har sett litt av, og jeg har ordnet og redigert noen bilder for å få de i system. Så avtalte jeg med mamma at jeg like gjerne kunne ta meg en runde og øvelseskjøre. For i dag dere, i dag, er det to uker til jeg fyller 18. Det er sykt. Hun og Leah hentet meg også kjørte vi en passelig lang tur litt i byen og sånt. Nå er jeg tilbake igjen, og har faktisk skikkelig lite planer for kvelden. Det er jo selveste nyttårsaften, men ingen av oss jentene i gjengen har avtalt noe felles. Så jeg skal være hjemme til å starte med, og så skal jeg til noen i familien når det nærmer seg midnatt. Det er i alle fall sånn planen ser ut nå. Jeg tenkte å kjøre på med nyttårssminke selv om jeg skal kose meg hjemme først, så jeg tenker at jeg skal starte med den om ikke så lenge.

Uansett, jeg håper dere får en strålende nyttårsfeiring. Det er så utrolig rart at 2016 er over allerede, for fy søren, året har flydd unna. Jeg har gjort så mye. Deltatt på så masse kult. Fått enorme muligheter. Så har jeg også opplevd de motsatte sidene. 2016 har vært en levende berg-og dalbane, kan man si. Jeg er spent på hvordan det kommende året blir. Veldig spent. Krysser fingrene. Jeg er ikke personen som setter meg noen store nyttårsforsett, og jeg er heller ikke helt med på den der "new year, new me", men det er jo på en måte en ny start. Så jeg må bare ta 2017 imot med et åpent sinn. Sånn tenker jeg ofte. Jaja. Håper dere har det koselig i kveld! Take care <3(Q) Hvordan skal dere feire nyttårsaften?
~Mathilde~

Året som gikk ~ Mai til August

Hei!

Nå har jeg nok en gang bladd tilbake noen måneder i arkivet, og funnet frem godsaker og høydepunkter fra midtveis i dette året. De neste månedene som står for tur er mai til august, og her skjedde det ganske så mye(!!). La oss kjøre i gang del 2 av årets kavalkade.

Mai:

Jeg var på Adele-konsert i Telenor Arena for å kicke i gang mai. Det var noe av det absolutt beste jeg har vært på i hele mitt liv! Adele er så stor for meg, og å høre henne live var en opplevelse uten like for meg.. Herlighet, så sykt!!

Jeg og bestevenninna mi, Malin, ble nominert til Medieprisen, som er en årlig utdeling av be beste medie-verkene i Vestfold. Jeg var nominert i to kategorier; "Foto, Portrett i studio" og "Tekst, Åpen klasse". Og ikke bare det, men jeg vant søren meg begge kategoriene jeg var nominert i!!! For en anerkjennelse.. Jeg var i totalt sjokk, men det var altså så gøy!

Jeg var i to konfirmasjoner på én dag - både til stefetteren min, Oliver, og til min beste Anne Thea. Litt hektisk ble det, men det var himle koselig!

Jeg slapp eksamen! Husker jeg var totalt nervevrak før den dagen.. 

Var på kafé og bytur med fineste Malin!

17. mai kom endelig!! En av de fineste dagene i året. Jeg gjorde et par tusen ting, som vanlig. Gikk både i tog med skolen, var på gamle barneskolen, var hos familien, var i byen, så på tog, så på mer tog, var på tivoli og mer... Haha!

Traff Cecilie og Elise, første gang jeg traff sistnevnte, i byen. Vi dro på kafé, og hadde det så hyggelig sammen!

Sol og sommervær kom for fullt, og det var mange solfylte dager i mai...

Og på den siste dagen i mai kom Maren og Helene på overraskelsebesøk, for da hadde Helene fått mopedlappen. Vi kjørte til Stavern, spiste is og koste oss.


Juni:

Jeg startet juni på overnatting hos ei venninne i Porsgrunn, hvor jeg blant annet fikk tildelt det fineste gjesterommet jeg noen gang har vært borti. Det var så hyggelig der, og vi fikk gjort masse fint sammen <3

Varmen var upåklagelig, og vi i jentegjengen var blant annet på en strand (fjell) i Stavern.

Vi hadde myye fridager og lite skole.

Vi var i sluttspillet for beach-håndball, og endte på en 3. plass, noe vi sa oss godt fornøyde med. Det var det aller siste vi gjorde sammen som lag, og jeg spilte min siste kamp, for jeg sluttet på håndball den sommeren. Det er litt vemodig, og jeg savner det masse.. Vi har gjort så mye bra sammen som lag!

Maren inviterte på taco og koos, siste dagen før ferien. Jeg og Helene var der, og vi storkoste oss med throwback-sanger og god mat.

SOMMERFERIEN STARTET!! Den var etterlengtet.. For å følge tradisjonen, dro vi ut og spiste på Pakkhuset med familien.

Fikk sommerjobb i Østlands-Posten, og startet ferien med mye frilans-jobbing! lykke<3

Jeg, Mikael, Leah, mamma og Ben var på Rhodos i starten av sommerferien! Vi var der i en uke, og hadde det så deilig i stekende sol. Vi var både i gamlebyen i Rhodos og i Lindos for å bade i lagunen der. Det var så mye fint å se..


Juli:

Mats Grimsæth kom hjem etter å ha seilt langs Norskekysten et år, og han hadde stor hjemkomstfest som jeg fikk æren av å være fotograf på. Han snakket om turen, viste masse bilder, og hadde utstilling på Pakkhuset.

Så var det Stavernsfestivalen, og kjære vene, så himla gøy det var!! Det var min første festival, og jeg hadde det veldig hyggelig med alle jentene som også var der. Konsertene, stemninga, menneskene, alt var så rått!


Jeg hadde en skikkelig bra uke på jobb, hvor jeg dekket en haug med kultur-arrangementer. Jeg fikk blant annet møte og intervjue Unni Wilhelmsen (min helt), Anita Skorgan og Eva Weel Skram. Det var så kult!

SONY DSC

Kaja og Leah feiret bursdag sammen, og hadde temabursdag med Disney. Jeg endte vel opp med noe liknende Minnie Mus, og alle var så fine, haha!

Jeg og mamma var på terrasse-konsert hos noen gode venner av oss. Konseptet var genialt, hvor de hadde invitert sangere (og sang selv) på den enorme verandaen deres. Koselig var det også!

Så var jeg på hytta i Vrådal med hele familien på mamma sin side. Det er alltid like deilig å komme opp dit og slappe maks av. Jeg badet også - i iskaldt vann. Vrådal er bare vakkert..

Mathilde Waale sitt bilde.

Mathilde Waale sitt bilde.


August:

Cecilie og jeg avtalte å ta en kafétur til Stavern, for å treffes igjen etter alt for lang tid. Vi gikk også litt rundt i leiren og ellers i Stavern.

De dagene jeg først hadde fri fra journalistikken, tok jeg meg skikkelig fri også. Men det trur jeg var nødvendig oppi alt.

Jeg ble også ferdig med sommervikariatet mitt i ØP. Den sommerferien fikk jeg virkelig utviklet meg, og møtt mange fine personer. De fleste andre dagene så omtrent slik ut: (og det gjorde de resten av sommerferien også, hehe)


...Så var det tilbake på skolebenken. Første skoledag i andre klasse. Nye lærere, nye fag. Sommeren gikk fort..!

Jeg startet på en behandling i Tønsberg som endret rutinene mine ganske mye, eller, jeg satt meg nye rutiner. Det ble en hverdag i (nesten)-nabobyen to ganger i uka.

Fikk en super-spontan melding på Messenger av Tonje som lurte på om jeg kunne komme og ta bilder av henne på kanten av Stavern. Jeg hev meg rundt, og var der kun noen minutter senere. Vi hadde det så koselig!

Klassebilde. Alltid like gøy. (:-()

Og til slutt, uendelig mage stunder med gitaren min. Favoritten!


Så ja, det var del 2 av kavalkaden! Det skjedde virkelig masse på de fire månedene, og jeg opplevde mer enn jeg trodde jeg ville gjøre.. Håper dere likte den!

(Q) Hva synes dere om oppsummeringen?
(Q) Gjorde dere noe spesielt disse månedene?
~Mathilde~

 

Mine julegaver 2016 | videoblogg

Hei!

Tradisjon tro så har jeg, også i år, filmet julegave-video. Det har jeg vel gjort i fire eler fem år nå, så det har liksom blitt en vane og tradisjon for meg å gjøre en av de første dagene etter julaften. Jeg nevner dette i videoen, men det er viktig å få med seg at dette overhodet ikke er noe jeg gjør for å skryte! Det er kun a den grunnen at jeg liker å se på disse videoene selv, og jeg vet at de blir tatt godt imot. Så ikke misforstå meg på den. Håper dere liker videoen, og husk gjerne å abonner på kanalen min :-)

(Q) Hva synes dere om videoen?
~Mathilde~

mot slutten av 2016

Heisann!

I dag er det jo lille nyttårsaften, det gir meg nesten gåsehud bare av tanken. Jeg har hatt min siste dag på jobb for dette året. Heldigvis ikke for alltid. Men det er på en måte litt rart, for nå har jeg jobbet i over et helt halvt år, og det har gitt meg mye. Jeg er heldig med den jobben, det kan jeg aldri få sagt nok. Jeg snakket med hun ene kollegaen min her om dagen om det å elske jobben sin. Hun er lidenskapelig for journalistikk, og jeg kjente meg igjen i hvert eneste ord hun sa. Det er godt å ha en jobb man verdsetter så høyt! Det er jo halve motivasjonen i seg selv.. Men den talken jeg hadde med hun, gjorde at jeg innså enda sterkere hvor mye jeg setter pris på det jeg får lov til å drive med. - Litt tanker på en fredag, like før året er omme. 

I dag har jeg jobbet med noen av kafeene i Larvik, og ble litt over tida med det. Så hadde jeg og en kompis avtalt å dra på kafé (nesten ironisk nok, hehe) etter jeg var ferdig på jobb. Vi hadde det veldig koselig, og jeg kom vel hjem for i underkant av en halvtime siden. Nå er det ikke flere planer på agendaen, og jeg skal slappe litt av - med tanke på at jeg ikke er i super form. Håper dere har en fin lille-nyttårsaften!(Q) Hvordan har deres dag vært?
~Mathilde~

så ødeleggende

Hei!

I dag er formen min så dårlig at jeg var nødt til å holde meg hjemme fra jobb. I utgangspunktet skulle jeg jobbe fra tirsdag til fredag, men i går trur jeg det ble litt for mye både på jobb og hjemme. De siste dagene har jeg vært så forkjølet at jeg omtrent ikke har orket stort, men i dag tok det helt av. Jeg våknet og kjente på hele kroppen at den ikke klarte. Da måtte jeg sende avgårde den kjipe meldingen om at jeg måtte holde meg hjemme fra jobb. Dere vet sikkert hvor mye jeg hater å være syk, og spesielt når det går utover de tingene jeg skal gjøre. Så skal jeg ikke legge skjul på at det tærer på psyken også, jeg blir ekstremt sliten psykisk av å være i så dårlig form... Men jeg håper denne hjemmedagen kan hjelpe litt på formen i morgen. For da har jeg siste jobbdag for dette året. Herlighet, nå har jeg jobbet for ØP i over et halvt år, og det har vært en eneste stor opptur. Gleder meg til å fortsette med det i 2017! Men nå er det kroppen som må pleies, og jeg krysser alt av fingre og tær for at jeg våknet opp en del bedre i morgen. (Q) Hvordan er formen deres?
(Q) Hva gjør dere i dag?
~Mathilde~

Året som gikk ~ Januar til April

Heihei!

Nå som året nærmer seg slutt, tenkte jeg å gjøre som jeg har gjort de tidligere årene, nemlig en årskavalkade. Det blir liksom ikke nyttår uten å runde av det som var. For meg har 2016 vært en eneste stor berg- og dalbane, og sånn tror jeg det har vært for mange. Men det skal jeg ikke snakke for mye om nå. For nå er det tid for å oppsummere de fire første månedene av 2016. Kjør i gang!

Januar:

To uker ut i den første måneden skjer det som skjer hvert år. Jeg blir ett år eldre. Den 14. januar fylte jeg 17 år, og hadde en flott dag, til tross for at det var skole den dagen, haha. Maren og Helene stilte tilogmed opp med kaker og diverse!

Hadde koselige kvelder med disse snuppene. Blant verdens beste, vil jeg si!

Mange av jentene var samlet på tapaskveld hos Celine, vi hadde det så hyggelig!

Fine Ada Celine feiret bursdagen sin, og vi storkoste oss..

Tok noen litt annerledes bilder i Bøkeskogen med Malin, de ble sjukt fine.

Jeg var på brannstasjonen med klassen, og skrev en artikkel for Østlands-Posten. Helt uvitende om at det skulle bli min fremtidige arbeidsplass og andre hjem!
Februar:

Jeg fikk være med min store inspirasjon, Mats Grimsæth, på et fotooppdrag i Oslo/Holmenkollen. Det var så gøy!

Var på kafè og hadde besøk av fineste Anne Thea <3

Dro på UKM, og møtte igjen Nora som jeg ikke hadde sett på evigheter. !!Gjensynsglede!!

Vinterferien kom, og jeg dro på hytta på Dagali med familien!


Mars:

På skolen jobbet klassen med et prosjekt som gikk ut på å lage og drive et mediahus. Så jeg 'jobbet' som journalist noen dager i uka, og hadde det veldig gøy. Ting har forandret seg siden da, nå er det jo faktisk jobben min!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hadde en aldri så liten photoshoot med meg selv, men resultatet var jeg veldig fornøyd med..

Camilla feiret bursdagen sin, og hadde Mexico-tema. Jeg slo til med en skikkelig sugar-skull, og storkoste meg!

Været ble varmere, og mopeden så sitt lys til å brukes. 

Hadde mye å bedrive på skolen - Fikk være med som fotograf på et "ungt entreprenør"-arrangement - Startet påskeferien hos Anne Thea

Jeg klippet håret mitt koort!

JEG VAR I PARIS!!! En av de største oppturene dette året, fy søren, for en vakker by! Fikk sett det aller meste, som både Eiffeltårnet, Notre Dame, Loouvre, shoppet i Champs Elysees og myye mer. Jeg SKAL tilbake, I'm in love <3

Så var jeg også i Bergen for å besøke stesøstra mi som studerer der. Er så glad i den byen, og det er like herlig å komme dit hver gang!


April:

Prøve å etterlikne Adele, gikk ikke så verst - synes jeg da..

Embla og Andrea feiret bursdag med neon-tema, og det var utrolig morsomt!

På én og samme helg hadde både Mikael og Hannah (kusine) konfirmasjon. Brusjan feiret vi på lørdag, og kusina mi dagen etter. Tenk, over to år (snart tre) siden jeg var der..

Mandag, siste uka i april, hadde jeg min aller første dag som utplassert i Østlands-Posten. Jeg husker hvor vanvittig nervøs jeg var, men hvor godt de tok meg imot. Tenk hvor mye jeg har utviklet meg siden da. <3Jobben min<3 Det er sprøtt å tenke på at jeg kun har vært der i ni måneder. Føles ut som en liten evighet. 

Så var det cup med Nesjar i Ål, Hallingdal. Det ble vår aller siste cup sammen, og vi hadde det supert!


..Så ja, det var første del av årskavalkaden 2016. Det var fire spennende måneder, og fremover vil det komme åtte til. Håper dere likte den!

(Q) Hva synes dere om de fire første månedene?
(Q) Hva var deres store hendelser fra januar til april?
~Mathilde~

morning sunrise

magic mornings like these are what I live for


(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

i dårlig form

Hei!

I dag har jeg jobbet igjen, og det var fint å se flere av kollegene igjen etter jula. Jeg fikk dekke en utrolig kul sak om VR (Virtual Reality), hvor jeg tilogmed fikk prøve ut VR-briller og spille/oppleve diverse. Veldig gøy! Jeg brukte en del tid på saken, og var derfor ikke hjemme før litt over fem. Da hentet mamma meg, fordi resten av familien er i familieselskap, og jeg var der en times tid. Jeg har dessverre klart å bli syk, og det er så kjipt nå i romjulen. Jeg har så mye jeg heller skulle brukt kreftene mine på enn å bli frisk. Jeg måtte droppe selskapet som resten av familien er i på grunn av forkjølelsen. Hvis jeg skal orke å jobbe frem til fredag, og faktisk jobbe godt, var det riktig valg. Dessverre. Jeg hater å være syk, men det er sånn det er nå. Jeg skal derfor koble litt ut i kveld, og heller fokusere på å ta vare på kroppen og hodet. Vi snakkes, dere. :-)(Q) Hva gjør dere i romjulen?
~Mathilde~

christmas stocking

Hei!

I dag har jeg vært i (enda et) juleselskap hos mamma. Jeg ble hentet litt over ett, og hadde litt tid til å ordne meg ferdig hos mamma før gjestene kom klokka to. Det var familien til stefaren min som skulle komme i dag, og de har reisevei helt fra Lillestrøm. Vi ser de ikke så ofte, og derfor var det superkoselig å treffes igjen i dag! Vi hadde pinnekjøtt og masse annet tilbehør, så spilte vi Monopol i lange tider. Jeg prøvde å blogge tidligere i dag, men nettet vårt her har vært helt ustabilt, og så vidt fungert.. Da bød dessverre ikke sjansen seg før nå. Det blir en del reising mellom hit og dit i jula, men det er bare sånn det er. Jeg er uansett hos pappa nå, og skal slappe av resten av kvelden. Jeg har dessverre blitt syk, eller forkjølet, og er ikke i særlig god form. Det er så utrolig kjipt nå som jula er her, og det skjer så mye, men jeg må bare leve med det. Prøver å hvile kroppen så mye som mulig nå, før jeg skal på jobb i morgen. Det blir veldig deilig, men jeg håper formen er noen hakk bedre innen da! Sitter for øyeblikket foran PCen med litt avokado, pepsi max og julestrømpa som hang på døra mi på julemorgenen. Håper dere har det koselig mellom slagene :-)(Q) Er dere også i mange juleselskap?
(Q) Har noen flere blitt syke i julen?
~Mathilde~

gaver som smaker

Hei!
Før, da jeg var liten og elsket (og hadde tid til) juleverksted, lagde jeg bestandig julepynt og dekorerte fyrstikkesker til alle i familien. Den tid kan man vel si at er forbi, jeg er i alle fall ikke helt der enda.. Men jeg har funnet min måte å gi noe personlig til de i familien på allikevel. Jeg hintet vel til det for noen innlegg siden, men jeg har laget litt julegodter som jeg samlet i fine krukker og gav dem bort. Hva man ønsker å gi kan være helt ulikt, men jeg har min het egne (hemmelige) trøffel/konfekt-ish oppskrift, som slår an hver gang jeg lager de. Så har jeg også laget noen peppermyntekuler sammen med stemoren min. Så skal jeg ærlig innrømme at jeg toppet det med noen kjøpte karameller, men det får gå. Jeg ble i alle fall veldig fornøyd med de, selv om jeg ikke har brukt limpistol, klistremerker og filt. Det ble en hit blant gjengen på julaften også!

(Q) Gjorde dere noe lignende til julaften?
(Q) Har dere noen gode oppskrifter?
~Mathilde~

1. juledag

Heihei!

I dag var det nydelig å bare kunne strekke seg lenge i senga og skimte gavene fra gårsdagen i øyekroken. Jeg våknet halv tolv, og sto opp en liten stund senere. I natt kom ideen om å skulle være handy og produktiv, derfor sto jeg med hammer og spiker for å organisere og dekorere rommet mitt på nye måter da klokka var 02.00. Fantastisk jobba, Mathilde. Så tanken om å kanskje legge seg kom ikke streifende forbi før i tre-tiden i natt. Godt det er ferie! Nå tenkte jeg at jeg skulle prøve å få filmet julegavene mine på video, og så ser jeg hvor langt jeg kommer på redigering og slikt. Senere i dag, klokka fire, skal vi i et nytt selskap - denne gangen til Janne sin familie. Det blir nok hyggelig! Vi får snakkes, håper dere har en fin første juledag :-)(Q) Hva skal dere første juledag?
~Mathilde~

christmas eve

Hei!

Nå er jeg vel hjemme etter en superkoselig julefeiring. Etter at jeg hadde sett ferdig julefilmene på tv, fikk jeg tatt på meg årets julekjole, og sminket meg. Gikk for en skikkelig glitter-look i dag, blir nok noe lignende til nyttårsaften. Så bar det avsted til kirken hvor vi fikk med oss julegudstjenesten, og etter det var det rett videre til tante og onkel som var vertskapet for årets feiring. Jeg rakk derfor ingen blogging i mellomtiden. Vi spiste deilig julemat, og med fire småville unger kunne vi ikke vente stort lenge med å åpne gavene. Så vi delte ut og åpnet presanger, slik at vi var ferdige allerede litt over syv. Da var det dessert-tid. Nå skal jeg ikke skryte noe voldsomt her, men det er bloggbart om jeg så skal si det selv; Tror dere ikke at selveste stakk av med mandelen da? Jo. Jeg dro i havn en stor sjokoladeplate etter å ha gjemt mandelen i en drøy time, haha! Jeg tenkte jeg skulle få filmet en sånn "mine julegaver"-video, som jeg har gjort i alle år nå (og det er jo en evighet siden jeg filmet sist), så det må jeg prøve å finne tid til i all julestriden. Vel, kvelden har vært mer enn vellykket, og jeg har storkost meg med familien. Håper dere har hatt en super julaften <3

(Q) Hvordan har deres julaften vært?
(Q) Hvordan gikk dere kledd?
~Mathilde~

julemorgen

Heisann!

Å våkne i dag var en ren fryd. Jeg var riktignok oppe til over midnatt, bare så jeg kunne rope 'god jul' til alle rundt, men det var likevel en spesiell følelse å våkne med julemorgen-følelsen. Jeg har det med å våkne tidlig den 24. hvert år, sikkert fordi jeg blir skyhøy på adrenalin og slikt, hehe.. Jeg hoppet inn i julepysjen og gikk rett ned i stua for å finne min rette plass i sofaen. De tradisjonelle tv-favorittene holder fortsatt på, og "3 nøtter til Askepott" ble nylig ferdig - min personlige, absolutte julefavoritt! Det er noe med den som gjør meg hoppende glad, hvert år... Nå ruller "Reisen til julestjernen" på skjermen mens vi halvveis følger med, halvveis koser oss med annet fjas. Jeg virkelig elsker julemorgen, det er så fantastisk deilig å ta det fullstendig med ro, og nyte timene før man får på seg finstasen og ordner seg til kirke eller selskap. Det er nesten litt rart at julaften har kommet allerede, dette har jeg liksom ventet på siden jeg startet med julesangene tidlig i høst.. Men nå, nå er den altså her! Jeg er en smule overgira. :-)

(Q) Har dere noen juletradisjoner?
(Q) Hva pleier dere å gjøre på julemorgen?
~M a t h i l d e~

lillejulaften

Heihei!

Nå er det julestemning i hele heimen. De andre var ute og hogg juletre i går, men jeg rakk dessverre ikke å være med på det.. På planen i dag sto det juletrepynting, noe av favoritten i disse juletider. Rommet mitt har forsåvidt sett juleklart ut i noen uker, men det er noe med stemningen som kommer når alle samarbeider om å pynte treet og det surrer julesanger i bakgrunnen. Jeg elsker det! Jeg har akkurat kommet hjem fra en kjørerunde med noen julegaver og slo like greit to fluer i én smekk da jeg også fikk øvelseskjørt en aldri så liten time. Vi venter gjester klokka fem, det blir ikke noe stort selskap, men vi får stetante med unger ++ på julebesøk. Nå er det litt kos før de skal komme, jeg prøver å la tanken på at julaften er i morgen, synke inn. Det er søren ikke lett. I morgen!! Føler meg som en liten unge, jeg gleder meg så!

(Q) Når pynter dere juletreet?
~Mathilde~

julegodter

Heisann!

Gårsdagen med jentene var så utroolig hyggelig, og vi storkoste oss sammen. Jeg tenkte jeg kunne si mer om det i ett eget innlegg. For to dager siden tok stemoren min og jeg et tak og satte i gang med litt bakst. Eller, det er feil å si bakst, men vi lagde julegodteri. Kanskje det også ble feil. Jaja, julegodter. Uansett, vi lagde både peppermyntekuler dyppet i sjokolade strødd i kokos, peppermyntepletter, trøffelkonfekt og litt sånt. Vi pleier å gjøre det hvert år, men dette året lå vi litt etter skjema, og måtte gjøre det i siste liten. Det var veldig koselig, og det blir noen fine gaver ut av de også.. Det er så herlig å lage litt ting og tang sammen, enten det skulle være mat, godteri, julepynt eller noe i den duren. Vi kom i alle fall i mål i år også!

(Q) Har dere laget noe spesielt til jul?
~Mathilde~

bittelille

Hei!

I dag har jeg min første fridag - utenom helgen. Jeg var riktignok i Tønsberg klokken elleve, og hadde min aller siste time der. Nå blir det slutt på Tønsberg to dager i uka etter jul. Litt deilig blir det også.. Etter jeg var ferdig der, gikk jeg på Farmandstredet for å handle inn de aller siste julegavene, og nå kan jeg endeliig si meg ferdig! For en lettelse. Jeg holder på å pakke de inn nå, men mangler bare to småting mamma kommer med fra jobben sin. Så skal det nok bli jul i år også.. Om ikke så altfor lenge skal Marie, Helene og jeg til Maren (jeg kan egentlig bare si at firkløveren skal samles), for å gi hverandre gavene og kose oss på bittelille julaften. Jeg hørte også noen rykter om at vi skulle åpne presangene i dag, spennende! Jeg gleder meg så masse :-)

(Q) Er dere ajour med julegavene?
(Q) Hva skal dere på bittelille julaften?
~Mathilde~

tre raske dager igjen

Hei dere!

De siste dagene har altså gått så i ett. Jeg har jobbet fra mandag til onsdag, og har jobbet sammen med Maria, som har gjort sine første tre dager her i ØP. Og det har gått knirkefritt. Jeg hadde siste dag før julaften i dag, så nå kan jeg ta velfortjent ferie. For det synes jeg faktisk er fortjent nå. Det er fantastisk gøy å jobbe, og de siste dagene har jeg fått jobbe med noe som engasjerer meg noe voldsomt! Men det skal bli godt å senke skuldrene totalt, og bare vanke rundt i heimen ikledd julepysj og småspise julegodt. Hehe, det er sånn skikkelig julekos! Jeg har faktisk noen julegaver som gjenstår før jeg kan krysse av alt på lista mi, men det skal jeg få fikset når jeg også skal til Tønsberg i morgen formiddag. Tar to fluer i én smekk der.. Herlighet, det er faktisk bare tre dager igjen til selveste julaften i dag. Tre korte dager. Jeg blir sprø av tanken. Jeg elsker jul mer enn noe annet (nesten), og adventstiden har jo nærmest bare sust forbi! Jaja, sånn er nå det. Ha en flott kveld :-)(Q) Har dere jobbet eller gjort noe annet i ferien?
(Q) Hvordan har deres dag vært?
~Mathilde~

bedriver i førjulstida

Heisann!

Jeg har tilbrakt store deler av dagen på jobb, både i går og i dag, og jeg har faktisk lært opp ei annen på frilansing. Veldig koselig, og vi matcher hverandre bra! Sammen har vi jobbet med blant annet en sak om flyktninger i jula, og det var flott å kunne få muligheten til. I går jobbet jeg relativt lenge, og var hjemme ganske sent. Da var det julepynting av huset som sto på planen, og vi dekorerte huset med nisser og julekranser med julemusikken på høyttalerne. Så hyggelig! I dag hadde jeg også en legetime og en kjøretime i tillegg til jobben, så jeg har vært rundt i halve Larvik i dag - kan jeg mene. Kjøringen gikk veldig greit, følte jeg, og jeg forbedrer meg stadig. Det er i alle fall en god ting med tanke på at attenårsdagen min nærmer seg med stormskritt! Nå er jeg hos mamma, for pappa og Janne er i Oslo. Vi skal snart sette oss til for å spise, og så tror jeg vi skal julepynte litt her også etter hvert. Ha en fin dag videre :)

(Q) Hva har dere gjort de siste dagene?

~Mathilde~

christmas nails(Q) Hva synes dere om designet?
(Q) Er dere også litt festive til jul?
~Mathilde~

følelsen av ferie

Hei!

I dag har jeg liksom kjent på den feriefølelsen, og det er så avslappende og godt. I går var det jo tidlig opp og sent hjem, så jeg fikk ikke så veldig følelse av fri da, men i dag har jeg ikke gjort stort annet enn å bevege meg rundt i huset. Det er en skikkelig feriedag. Jeg skal ikke ha det like rolig alle dagene i ferien, for jeg skal jobbe allerede i morgen igjen. På tirsdag har jeg kjøretime og legetime, og på onsdag og torsdag skal jeg til Tønsberg. Men disse tingene tar jo ikke opp hele dagen, så jeg skal nok klare å kjenne på at jeg har ferie, altså! Det er bare det at i dag har jeg kost meg med litt innpakking av julegaver, drukket over middels mye pepsi max, iskaffe og kost meg med litt sjokolade fra gårsdagen, haha. Sånn tenker jeg at juleferien skal være! Om ikke så veldig lenge spilles finalen i håndball-EM, og der er jo Norge med. Jeg får besøk av Helene, og vi skal se kampen sammen. Det blir superkoselig, og jeg er så utrolig spent på om vi klarer nok en gullmedalje! Det gjenstår å se. Ha en fin dag videre :-)(Q) Hva er en typisk feriedag for dere?
~Mathilde~

harryhandelen

Heihei!

I går bar det grytidlig avgårde da jeg og familien skulle til Sverige og Nordby for å handle både julegaver og litt til oss selv. Vi kjørte begge veiene, med unntak av Horten - Moss ferga. På veien hjem måtte vi vente i en time på terminalen, fordi de hadde innstilt den ene båten. Reine lykken. I selveste Harryland fikk jeg nesten handlet ferdig alle julegavene mine, og det er ingenting bedre enn det.. Jeg handlet også noen ting til meg selv også, og jeg tror aldri eg hatt så mye drikkevarer stående ute på verandaen utenfor rommet mitt før. Og med drikkevarer mener jeg pepsi max, iste og aloevera-vann. Det holder nok ut desember (tror jeg)! Vi hadde det veldig koselig, og vi fikk roadtrippet litt sammen - noe som er lenge siden vi gjorde sist. Jeg tenkte å vise dere hva jeg handlet til meg selv, sånn tilfelle det skulle være interessant for dere - enjoy!

 innså at resten står i kjøleskapet..

revlon colorburst lip butter i Creme Brulee   -   milani amore matte lip creme i Adorable   -   e.l.f. acne fighting foundation i Buff

H&M 69,90,- 

Gina Tricot 199,-


 
H&M 99,-

(Q) Har dere vært i Sverige eller på shopping den siste tiden?
(Q) Hva synes dere om innkjøpene?
~M a t h i l d e~

 

evening to myself

Heisann!

Dagen har vært lang, eller den har gått i ett. Jeg og broren min ble hentet av mamma og Ben klokka åtte, og da var det destintion: Harryland. Vi fikk gjort både det ene og det andre, og jeg har vel fått gjort meg ferdig med omtrent alle julegavene nå. Det kjennes passe deilig! Vi spiste der, og fikk handlet både gaver, litt ting selv, en haug med godteri og så klart fikk jeg med meg mitt eget brett med pepsi max hjem. Finnes ikke bedre følelse... Jeg ble hos mamma og Ben i et par timer etter at vi kom hjem, og nå har jeg landet hos pappa igjen.Jeg har huset for meg selv, og jeg har allerede startet på gaveinnpakningen. Ser for meg at kvelden blir rolig og avslappende. Det blir deilig!

(Q) Hvordan har deres dag vært?
~Mathilde~

harryhandel for tur

Hei!

Ble visst ganske sent, dette. Jeg har vært i selskap hos farmor og farfar i kveld, sammen med hele familien. Det ble vår versjon av romjul-feiring, fordi tante og onkel reiser avgårde til Afrika i morgen, og blir der over jul. Jeg har ikke gjort stort annet enn å ta meg en deilig dusj, og lakkerte neglene mine i juletema. Lenge siden jeg har gjort noe annet enn simple farger på neglene.. Før var jeg ganske ekstrem på det. I morgen skal jeg tidlig opp og sette kursen mot Sverige. Mamma, Mikael, Ben og jeg har planlagt harrytur for å handle litt julegaver og kose oss. Det tror jeg blir veldig hyggelig! Jeg har ikke vært på Nordby-senteret på utrolig lenge. Er litt usikker på når vi skal hjem, men jeg trur ikke det blir så altfor sent. Vi snakkes forhåpentligvis utover dagen :-)(Q) Skal dere avgårde i ferien?
~Mathilde~ 

juleferiee

Heisann!

I dag har jeg stresset rundt et et lite monster, og den deilige stemninga over at det endelig er juleferie, er på ingen måte sunket inn.. Jeg hadde en writing task i engelsk i dag, etterfulgt av en samfunssfagprøve på tre kapitler. Ikke bare bare, spør du meg. Spesielt når det er siste skoledagen før jul det er snakk om. Jeg dro på ØP etter det, for å skrive ferdig saken jeg var på i går om RAbra. Men det hadde det skjedd en feil, så vi står nå uten bilder. Alt skal så klart skje på samme dag. Jeg er ikke ferdig med den enda, men må la den ligge til i morgen. Jeg skal veeldig snart i familie-jule-selskap til farmor og farfar, og jeg småstresser litt for det, for tiden begynner å bli knapp. Jeg har tusen baller i lufta akkurat nå, men det vil nok senke seg snart. Krysser fingrene. Jeg må nesten løpe videre, men skal prøve å la det synke inn at ferien endelig er her - veldig etterlengtet!! Ha en fin kveld :-)(Q) Hvordan har deres dag vært?
(Q) Skal dere noe hyggelig i kveld?
~Mathilde~

i striden

Heihei!

Jeg titter bare raskt innom for å oppdatere dere på dagen. Jeg har egentlig et par hundre andre ting jeg må gjøre, men jeg eier ikke selvkontroll eller prioriteringer. Før øyeblikket ligger samfunnsfagboka og kladdeboka mi rett ved siden av PCen mens jeg blogger. Jeg skal ha prøve i tre kapitler til fredag, nemlig. Hvem legger prøve på siste skoledag før ferien?! Ikke det beste... Jeg er så lei av å gjøre forsøk på å øve, og jeg er dønn sliten. I tillegg holder jeg på med en haug med skjemaer som skal fylles ut for pasientreiser, i og med at jeg er i Tønsberg er par ganger i uka. Så jeg har nok å styre med. Nå tror jeg at jeg må lage med en kopp te og senke skuldrene til den grad det er mulig, før hodet mitt eksploderer. La oss ikke håpe det skjer. Ha en fin kveld :-)(Q) Har dere mye på siste innspurten før ferie?
~Mathilde~

like før lucia

Heihei!

I dag jobbet vi med en julemusikkvideo i mediefag, og hadde det veldig gøy med det. Vi skal fortsette på og ferdiggjøre den i morgen, er mildt sagt spent på hva vi ender opp med. Like etter skolen tok jeg buss til ØP og skrev ferdig den siste konserten jeg var på i går kveld og preppet saken klar til nett. Jeg ble hentet igjen halv fem, og dro til mamma. Vi hadde lagt planer om å bake lussekatter, siden det tross alt er lucia-dagen i morgen! Vi koste oss med det, og jeg har en hel kurv full med lussekatter til i morgen. Tenkte å ta med en del på skolen, og bli favoritt blant medelever og lærere, hehe.. Nå er jeg hos pappa igjen, og det begynner jo for så vidt å bli sent, men jeg får se når jeg klarer å komme meg i seng. Har blitt så veldig sent den siste tiden, og jeg klarer ikke bli trøtt før halv ett/ett-tiden. Ikke det beste i kombinasjon med tidlig skolestart... Jeg tar litt pause-tid nå, vi snakkes!

(Q) Hva har dere gjort i dag?
(Q) Skal dere også bake lussekatter?
~Mathilde~

overstått jobbhelg

Hei!

Nå har jeg ikke mer enn akkurat komet hjem og inn døra fra jobb. Dagen i dag ble ganske lang med tanke på at jeg hadde mye å gjøre. Jeg var på to fantastiske julekonserter i går, samtidig som jeg rakk 45 minutter av min kjære Helenes bursdag. Litt leit å ikke fått være med ordentlig på den, men sånn er det vel i blant. Jeg var ferdig litt over ti å går kveld, og somlet så med å komme meg i seng, at jeg fikk vel rundt fire/fem timers søvn i natt. Jeg var oppe tidlig for å rekke så mye som mulig på jobb i dag. Først skrev jeg saken om konsertene i går, og så var jeg på to caser til, og skrev ut begge de. Til sist var jeg på nok en flott julekonsert, som jeg skal skrive om etter skolen i morgen. Totalt ble det nesten 12 timers jobb på meg i dag. Jeg ljuger hvis jeg sier at jeg ikke er sliten, for jeg er helt gåen i hodet, men jeg har hatt en helg full av masse fine oppdrag og opplevelser! Så overall har det gått veldig fint med all jobbingen. Krysser bare fingrene for at jeg klarer å komme meg i seng til en tålig grei tid i natt, så jeg er bittelitt uthvilt (selv om vi vet at det aldri kommer til å skje) for morgendagen. Håper dere har hatt en fin helg <3

(Q) Hva har dere gjort i helgen?
(Q) Har dere fått med dere noen julekonserter enda?
~Mathilde~

tåkelagt

(Q) Hva synes dere om bildene?
~M a t h i l d e~

fredag, kafé og jobb

Heihei!

I går og torsdag ble to veldig hektiske dager for min del, eller ikke ekstremt hektiske, men jeg har bare så vidt vært hjemme om morgenen og kvelden. Torsdagen gikk som normalt, med Østlands-Posten, hvor jeg fikk senket skuldrene litt. Uka har nok stresset meg litt mer enn den kanskje burde, og da er det så deilig å komme til en plass hvor jeg kan føle meg produktiv og senke skuldrene på samme tid. Jeg var i Tønsberg etter det, og da går omtrent halve kvelden til det. I går sluttet vi halv tolv på skolen, og da tok jeg bussen rett opp til sentrum for å treffe Cecilie som jeg ikke har sett på evigheter.. Vi dro på Hungry Hearts sammen, og drakk kaffe, oppdaterte hverandre på alt som skjer, og hadde det utrolig hyggelig i lag! Vi tuslet litt rundt i byen etter det, og så var det tide for meg for å dra på jobb. Jeg har helgevakt denne helgen, så jeg var på plass på ØP halv fire i går. Jeg fikk gjort en sak, og ble sittende å jobbe til klokka ni. Så jeg har i grunn vært mye ute på farten de to siste dagene, men jeg har storkost meg med det aller meste! I dag skal jeg også jobbe, men starter ikke før litt senere i ettermiddag. Da skal jeg på to julekonserter, og det gleder jeg meg masse til. Det er alltid så koselig å få med seg nå i adventstiden - enten det er som journalist eller publikum, hehe. Vi snakkes! :-)(Q) Har dere lagt noen koselige helgeplaner?
(Q) Skal dere på noen julekonsert snart?
~Mathilde~

get some rest

Heisann!

I dag dro jeg på skolen til tross for at hodet var omtrent like plagsomt vondt. Men det viste seg å gå greit, med unntak fra et par gang er jeg var nære å ta neste buss hjem. Jeg kom meg gjennom dagen, men jeg merker det på både kroppen og hodet nå.. Jeg skal heldigvis ikke noe annet i kveld, så da får jeg bare slappe av, og pleie meg selv. Kan man jo håpe. Jeg har akkurat spise middag sammen med Thea og Janne, og for øyeblikket tar jeg det rolig på rommet mitt med noen duftlys og musikk. Krysser fingrene for bedre form snart. 

(Q) Hvordan er deres onsdag?
~Mathilde~

Les mer i arkivet » Desember 2017 » November 2017 » Oktober 2017


M A T H I L D E

17 | Norway

Contact:
mathildewaale@hotmail.com

design by Tonjemt