glede på en post-it-lapp

Hei!

 

Det er vel ingen hemmelighet at dagene her går litt ekstra sakte, og at jeg hverdagen er en helt annen enn det den var før. Jeg har måttet venne meg til nye rutiner og sette meg inn i ting jeg ikke har måttet tidligere. Men det er nå sånn det er. Det har tatt tid, og det har gjort meg utrolig sliten. Det har også vært ganske vanskelig. Jeg har ikke hoppet opp proppfull av motivasjon hver dag, det er noe jeg må bygge opp over tid. Ikke minst, har jeg innsett hvor viktig små gleder er når jeg er på en slik institusjon. Små gleder er nesten helt avgjørende! Jeg har blitt kjent med noen flere jenter her, og vi har det stadig hyggelig sammen. Her om dagen oppdaget jeg noe av det koseligste da jeg gikk inn på badet mitt. På speilet hang det en post-it-lapp (det er flere enn meg her som er tilhengere av postitgeriljaen!!). Det fikk meg virkelig til å smile - og det var så utrolig vakkert gjort av denne personen! Dette gjorde hele dagen ett hakk bedre, og jeg smiler hver gang jeg ser den på bade-speilet mitt! Jeg heier på de små gledene <3

 -Hvor vakkert er ikke dette?

(Q) Har dere noen slike små gleder?
~Mathilde~

friskt og godt på sensommeren

Heisann!

Jeg tenkte jeg skulle skrive om noe litt annet, eller legge fokuset over på noe annet i dag. Mens jeg fortsatt var hjemme, lagde jeg meg noe jeg kan anbefale flere å sjekke ut. Det var mens sommervarmen fortsatt hang litt i, og jeg var fysen på noe litt friskt og deilig. Men altså, selv om været er litt kjøligere, og solen ikke skinner like mye nå, passer det seg fortsatt å lage denne lille godbiten om du har lyst på noe friskt og godt! Jeg fant frem noen frosne jordbær fra frysa, og tok ut en boks kokosmelk av kjøleskapet. Det er ikke verre enn det. Disse to ingrediensene blandet jeg sammen i en blender, og dermed hadde jeg en skikkelig deilig is-lignende sak. Jeg hadde ikke oppi så mye kokosmelk, så konsistensen skulle være mer fast og ha litt mer tyggemotstand. Men det kan du fint regulere ettersom hva du ønsker. Men seriøst, prøv det ut - superenkelt og godt!

(Q) Fikk dere lyst til å prøve den ut?
~Mathilde~

prosjekt sokkestrikking

Heihei!

Jeg skal ærlig innrømme at det er alfa omega å ha noe som får tiden til å gå her inne. Det er ikke allverdens som skjer, og det blir etter hvert kjedelig å se samme innslag av God Morgen Norge en hel formiddag. Jeg kom til Fredrikstad med maassse bøker, og det har vært gull (!!), men jeg innså at jeg måtte ty til flere midler som kunne få tiden til å gå. Så i går, brukte jeg halvtimen jeg har til luftetur, til å gå på Europris og kjøpe meg garn! Jeg har nemlig bestemt meg for å begynne å strikke sokker. Det høres så koselig ut, og jeg synes egentlig det er veldig artig å strikke (så lenge jeg klarer det, og kommer meg inn i rytmen). Altså, typ alle strikker her, og jeg kan få god hjelp av flere dersom jeg skulle stå fast med sokkestrikkingen. Men jeg må si meg bitelitt overrasket over egen instats, haha... Jeg startet i går kveld, og kan allerede se kontorene av en sokkekant. Woho!

(Q) Driver dere med strikking?
~Mathilde~

ta seg til rette

Hei!

Takk for så mange fine ord og lesninger på mitt forrige innlegg. Jeg ville ikke være vanskelig, men jeg ville at dere skulle forstå litt mer om meg og mitt. Jeg må innrømme at det kjennes litt rart å skulle blogge nå. Det er ikke helt det samme, og jeg føler ikke jeg har masse å skrive om. Gårsdagen var hektisk, veldig hektisk. Vi reiste hjemmefra klokken 7, og var i Fredrikstad 10. Det ble samtaler, jeg fikk tildelt rom, og ordnet med det i lange tider, og jeg skulle sosialisere meg litt med de andre her. Det var mye som skjedde, så jeg var naturligvis veldig sliten da kvelden kom. I dag har det også vært mye på gjøre-lista, men det meste er over. Jeg har begynt å ta meg litt til rette, og det er fint. Men det er også en lang prosess. Så vi får snakkes, jeg tenkte bare jeg skulle komme innom med en rapport. :-)

(Q) Hvordan er deres dag?
~Mathilde~

å sette hverdagen på pause

Jeg har satt meg ytterst på sengekanten. Her er det av en eller annen grunn lettere å skrive. Jeg vet at dette blir krevende. Jeg vet at dette vil koste meg.

Jeg har delt hverdagen min i det offentlige siden jeg var sjetteklassing og gikk på barneskolen. Jeg tenkte at blogging ville være morsomt, at å gi av meg selv på den måten, var spennende. Det har det absolutt vært, men jeg har jo forandret meg ettersom årene har gått. Det er omtrent seks og et halvt år siden jeg skrev mitt første blogginnlegg, og siden den gang har jeg oppdatert nokså hyppig. Jeg har tatt dere med på oppturene mine, på opplevelsene mine og på store deler av hverdagen min. Men det er spesielt én ting jeg har utelukket. 

Jeg har vært vanvittig opptatt av å ha en fasade. Jeg har vært "flink pike" alt for lenge. Jeg har ønsket at livet mitt skulle se perfekt ut. Jeg har delt alt det positive, og svært lite av det negative. Jeg har vært redd for å fremstå uperfekt. Og det har vært lite smart, jeg har lurt leserne mine. Jeg har lurt meg selv. Fasaden min ble så viktig for meg, at det andre til slutt raknet litt. Det har ikke vært lett. Det har vært enorme nedturer - som jeg ikke har våget å dele. Når jeg ser gjennom bloggen min, ser jeg ofte det stikk motsatte av den egentlige meg. Jeg er ikke slik, jeg er langt ifra perfekt, og jeg er alt annet enn en svevende sky av oppturer.

Da jeg gikk på ungdomsskolen ble jeg syk, eller psyk. Min mentale helse ble mental uhelse. Men dette ville jeg ikke vise. Jeg var redd for å bli sett på som syk og svak og uperfekt. Så jeg lot vær å dele det. Det eskalerte, jeg ble dårligere, jeg skjulte mer. 

Fra den gangen i åttende klasse, og til nå, har mye skjedd. Jeg har lært meg å være mer åpen, og jeg har lært meg å forstå meg selv bedre. Men jeg har også kommet til et punkt hvor psyken min er litt for sterk. Jeg vil ikke virke dramatisk eller jage oppmerksomhet. Jeg vil bare være ærlig og oppriktig. Slik ting er nå, må jeg sette hverdagen på vent en liten stund. Jeg må overlate dette til fagfolk som kan dette bedre enn meg akkurat nå.

Tirsdag 22. august, alt i morgen, drar jeg til Fredrikstad. Der skal jeg legges inn. Der skal jeg få en ny, midlertidig hverdag. Og jeg er så ekstremt nervøs. Men jeg føler jeg skylder dere en forklaring. Slik at jeg ikke bare forsvinner helt, eller plutselig skriver om å bo på et døgnsenter hvor jeg er i konstant behandling. Jeg vet lite om hva som venter meg. Jeg vet ikke hva som vil skje. Men jeg vet at dere fortjener å vite. Så jeg deler, for en gangs skyld. 

Så lenge jeg klarte å opprettholde fasaden min, var alt bra. Da den falt fra hverandre, var det ikke lenger fryd og gammen. Jeg ble kledd naken, og hadde ikke lenger noe å gjemme meg bak. 

Jeg skal prøve mitt beste å ikke forsvinne helt fra omverdenen, men jeg må ta dette i mitt tempo. 

Klem i fleng fra meg. <3

"fuck cancer"

Heisann!

I dag har vært en skikkelig fin dag! Som jeg såvidt nevnte, ble jeg hentet av Maren, Helene og Marie mellom ett og halv to i dag. Deretter kjørte vi til Stavern for å delta på en av de kuleste og fineste 'aktivitetene' jeg har gjort i sommer (tror jeg). Det var i forbindelse med jobben min at jeg, tidligere i sommer, skrev om noen som arrangerer "Fuck Cancer"-perleworkshops i Stavern. Der lager man de ekstremt populære armbåndene som Kreftforeningen selger, de vi har perlet sendes senere inn til Kreftforeningen og selges. Det er jo en helt fantastisk måte å støtte de, samtidig som man har det superhyggelig sammen. Vi fikk også hvert vårt armbånd som takk for hjelpen. Personlig har jeg hatt flere tilfeller av kreftsykdom i familien, og jeg er virkelig en forkjemper for den saken. Det å kunne bidra på denne måten, var bare så vakkert og ikke minst gøy! Vi perlet en stund, og da vi etter hvert ble ferdige, dro vi videre på kafé. Vi satt oss på Det Gule Galleriet, også i Stavern, som er en av de koseligste kafeene jeg vet om. Der skravlet vi litt, og drakk kaffe og brus, for vi dro videre hjem til meg. Her har jentene vært frem til nå, og vi har sett på film og hygget oss. Snakk om perfekt søndag!!

(Q) Hva synes dere om saken og armbåndene?
(Q) Hvordan har deres dag vært?
~Mathilde~

søndagsmorgen i august

Hei på dere!

Jeg har nesten akkurat stått opp, og må si at jeg fortsatt føler meg stup trøtt, haha. Det kommer seg nok.. Kaffen min står plassert på nattbordet ved siden av meg, så jeg skal nok få kviknet litt i løpet av den neste timen. I går hadde pappa og stemoren min fest her hjemme, eller ute i låven vår - en sommertradisjon de pleier å ha. Jeg holdt meg stort sett inne og holdt på med mitt, men hjalp smått til med å rydde litt underveis. Men en stor gjeng, glade, høylytte mennesker gjør det en anelse vanskelig å få sove, hehe... Så det tok sin tid før jeg kom meg i seng, eller før jeg sloknet, men det er da helg (og om jeg ikke er helt i takt med døgnrytmen er ikke verdens undergang). Så nå skal jeg snart få puttet noe sminke på trynet mitt, før jeg blir plukket opp av Marie, Maren og Helene. Vi skal på en workshop for noe utrolig morsomt i dag - jeg tenkte å blogge mer om det senere i dag. Det er en utrolig fin sak, så jeg gleder meg til det! Ha en fin søndag :-)

(Q) Hva skal dere finne på i dag?
~Mathilde~

sparkle nails

Sometimes, I love the extra hint of sparkle. 

gode fredager

Heihei!

Jeg hadde nesten glemt at det allerede var fredag da jeg satt i klasserommet i går. Men vi startet jo skolen på onsdag i år, og da blir jo naturligvis uka litt kortere når fredagen kommer såpass fort. Men det var deilig, tross alt. Vi jobbet med medie, som vi har på fredager, og skulle lage noe som representerer klassen vår. Det ble en scene/dokumentar av noe vi er veldig typiske på, og det var veldig morsomt både å lage, filme og produsere! Da jeg kom hjem ringte kollegaen min, Sigrid, og lurte på om jeg hadde lyst til å komme innom der den ettermiddagen. Det takket jeg veldig gjerne ja til, og var hos henne rundt klokken fem. Vi hadde det utrolig hyggelig sammen, spilte masse spill (nostalgi med brettspill), drakk kaffe og skravlet en masse. Jeg elsker slike fredagkvelder, det er så gull verdt! Jeg ble der i en del timer, og innså etter hvert at jeg burde komme meg hjemover. Vel hjemme igjen slet jeg med å komme meg i seng, og var oppe til et godt stykke ut på natta for å høre på musikk og og drikke Pepsi Max, haha! Nå har jeg i alle fall kommet meg opp, og skal senere i dag møte ei venninne på kafé i Sandefjord. Det ser jeg skikkelig fram til, er så lenge siden vi så hverandre sist. Vi blogges!

(Q) Hvordan var deres fredag?
~Mathilde~

last touch of summer

Sommerværet varte ikke akkurat lenge. Utenfor vinduet mitt blåser det sur augustvind i trærne, og noen få regndråper har falt på ruta mi. Savner da gradestokken viste et par varmegrader høyere. Men vi nærmer oss tross alt september - det er bare forsmaken på høstværet, dette.

(Q) Hvordan har sommerferien deres vært?
~Mathilde~

påkjenning

Hei, dere!

Første skoledag, vel overstått. Jeg skal innrømme at jeg var ganske så nervøs og omtrent skjelven da jeg sto opp til morgenen i dag og satte meg i bilen med kursen mot skolen. Som sagt, startet vi ikke før klokken tolv, noe som gjorde starten sånn halvveis myk. Vi hadde felles oppmøte for vg2 og vg3 i Arena, hvor rektor sa noen velvalgte ord, og litt til. Deretter fulgte vi etter avdelingsleder opp i femte etasje, hvor vi har base, og ble geleidet inn til klasserommet hvor alle våre nye lærere var. Vi bytter ut lærere hvert år, og ble derfor kjent med fire nye ansikter i dag. Heldigvis har alle gjort godt førsteinntrykk så langt! Vi snakket litt om skoleåret som ligger foran oss, og forventninger og mål. Deretter var det henting av bøker som sto på planen, og til slutt elevsamtaler. Vi startet ganske brått på skolehverdagen, og fikk allerede utdelt et sagahefte som skal leses i dag og i morgen, senere knyttet opp mot noen oppgaver. Så joda, litt pangstart likevel. Men nå er vi i alle fall i gang, og det kjennes ålreit. Men det var en liten påkjenning på kroppen - det skal sies. Jeg sloknet da jeg kom hjem, sliten av masse inntrykk og tanker, hehe. Jeg sovnet i alle fall i halvannen times tid, og våknet helt i ørska. Sånn er nå det, første skoledag er overstått - vi overlevde!

(Q) Har flere hatt en lit slitsom start på skoleåret?
~Mathilde~

klar, ferdig, start.

Heisann!

Så var den store dagen her. Eller, det er vel kanskje å ta i hvis jeg sier 'store'. Men nå er det jammen meg skolestart igjen,og jeg kjenner meg full av spenning, nervøsitet og litt bitterhet. Det skal jo bli ålreit å komme inn i rutiner igjen og slikt, men jeg må ærlig si at jeg ikke kjenner meg spesielt klar for skolebøker, lekser, vurderinger og arbeid. Vi starter klokken 12 i dag, og det er i alle fall en god ting. Skal ikke klage på en litt myk start når vi først skal tilbake på skolebenken. Nå har de nye førsteklassingene kommet, og det skal bli nokså merkelig å gå på skole med broren min igjen. Det er også ganske rart å skulle være størst på skolen. Masse tanker og følelser her nå, haha... Nå skal jeg sminke meg ferdig, og ordne det siste som trengs, så har jeg litt fritid før kjøreturen går mot skolen. Pust ut, det går fint.

(Q) Starter dere også på skolen i dag?
~Mathilde~

jentene på handel

Hei!

I dag sto jeg opp grytidlig, klokken seks, og tok toget til Tønsberg for et ærend som skulle gjøres der. Da jeg var ferdig med det jeg skulle hadde jeg avtalt å møte Maren, Helene og Marie for å ta en aldri så liten shoppingrunde sammen. Vi møttes på Farmandstredet, og var innom diverse butikker, i hovedsak for å handle inn litt til skolestart, men det ble et par andre ting også. Jeg fikk meg masse noe organiserings-ting, så da var jeg happy! Vi kjørte sammen hjem igjen, og da hadde vi vært sammen i noen timer og gjort oss ferdige med det vi skulle. Det var superkoselig, og jeg liker jo bestandig å handle inn litt nytt! Så nå skal jeg rydde litt i sakene, og forberede meg for morgendagen. Fy søren, dere... Vi starter på skole igjen i morgen. Altså, hvor ble denne ferien av?! Jeg føler virkelig bare den har sust forbi, og det er jeg garantert ikke alene om! Men joda, i morgen er første skoledag i tredje klasse - shit. Siste året på videregående. Jeg får prøve å la det synke inn litt. Vi snakkes, haha!

(Q) Hva synes dere om innkjøpene?
(Q) Har dere også skolestart i morgen?
~Mathilde~

bryllupsantrekk

Jeg elsker denne kjolen høyere enn det meste her i livet - den er så perfekt! Det har gått åtte dager siden det flotte bryllupet til tante og onkel fant sted, og dette var mitt antrekk for dagen. Vi hadde også bestilt helt ekte (!!) blomsterkranser for anledningen. Jeg savner den dagen, alt var så herlig og vakkert. Jeg blir glad bare av å se tilbake på bildene jeg tok under bryllupet... 

(Q) Hva synes dere om kjolen og antrekket?
~Mathilde~

familiegrill

Heihei!

I dag våknet jeg av alarmen klokken ti, jeg prøver å begrense sovingen litt før skolestart. Eller, det er vel kanskje rettere å si at jeg prøver å få litt mer rytme over døgnet mitt - men det hjelper fint lite når jeg legger meg halv fire på morgenen uansett, haha. Jeg fikk i alle fall noen timer på puta... Helene og Marie kom en ur på besøk i går, og vi dro på butikken for å handle inn litt, så lette vi etter filmer på Netflix. Vi endte opp med "Yes Man", som var midt i blinken for oss tre, latterlig morsom! Vi koste oss masse, det ble en over middels vellykket kveld i lag. 
Nå har jeg sminket meg for dagen, og prøver å finne noe jeg kan ha på meg. For om snaue to timer er det slektstreff, eller familiegrill, om du vil. Vi samles bestandig storfamilien på farmor sin side en gang i året, og har det koselig sammen, griller og gjerne har litt aktiviteter. Det blir helt sikkert hyggelig å se 'tjukke slekta' igjen. Ha en fin dag, så snakkes vi!

(Q) Har dere slektstreff med familien deres?
~Mathilde~

sene kvelder, kjøreturer og musikk

Hei!

I går ble en så deilig kveld, jeg endte opp med to filmer og utallige episoder med Friends på skjermen. Kjørte meg også en tur, bare fordi jeg hadde lyst og mulighet sånn litt sent på kvelden. Jeg elsker kjøreturer, og det hender at god musikk på Bluetooth i bilen og øde landeveier er bedre enn mye annet. Jeg var sent i seng, og viet vel all min tid til gamle CD-plater da klokken hadde passert midnatt. Enda en ting jeg elsker; CD-spiller, sær musikk og gamle plater helt alene. Det er fantastisk!
I dag har tillot jeg meg å sove litt ekstra lenge, og har bare laget en smoothie med dagens avis foran meg. Jatakk til enda en rolig morgen/formiddag! 

(Q) Har der også noen rolige dager i ferieslutten?
~Mathilde~

etterlengtet fredagskveld

Heisann!

I dag har jeg hatt en dag uten noen formål og planer, og det var i grunn veldig deilig. Jeg gikk en liten tur med hunden vår i formiddag, og kjørte bilen til faren min til kontoret hans på jobben sin, for så å kjøre hjem med bil nummer to. De er avgårde denne helgen, og jeg har huset omtrent for meg selv (deler med broren min,da). Så denne kvelden hadde jeg satt av til Netflix, musikk på anlegget og masse pepsi max, haha. Jeg har forsåvidt hatt rolige dager ellers denne uken, men føler jeg har måttet gjøre noe hver eneste dag, hatt planer på en eller annen måte uansett. Nå har jeg en helt rolig fredagskveld for meg selv, og jeg må si det passet bra med en sånn avkobling nå!

(Q) Hvordan tilbringer dere fredagskvelden deres?
~Mathilde~

glitrende pakke i posten

Hei dere!

I går gikk jeg for å hente posten, da jeg ble møtt av en pakke liggende til meg. Jeg ble, naturlig nok, skikkelig gira da jeg skjønte hva det var. For noen få dager siden var jeg så utrolig heldig å vinne en konkurranse som Coverbrands holdt. Hva er oddsen liksom? Jeg blir så glad når sånne ting skjer, haha! Pakken in hadde allerede kommet, og jeg løp hjem igjen med stjerner i øynene, for oppi den pakka lå tidenes fineste palett. Eller kanskje tidenes mest glitrende? Det er pressede glitterskygger, og de er eyecandy!! De er fra merket GlitterEyes, og palettet inneholder 12 skygger, dere kan tenke dere jeg var i sminkehimmelen i noen sekunder der.. Bare se, liksom!

(Q) Hva synes dere om palettet?
~Mathilde~

seks korte dager

Heihei!

Nå sitter jeg for meg selv her med en kopp kaffe og gjesper som en gal, jeg har ikke sovet så veeldig mye i natt, hehe. Jeg skulle kjøre venninnen min hjem i løpet av natten, og det endte med at jeg var hjemme igjen klokken tre, og var lys våken. Så hadde jeg alarmen på halv ni i dag tidlig, for jeg skal innom jobben en tur etterpå, og jeg liker å ha god tid på meg om morgenen. Tror vel det ble noe sånt som fire timers søvn i natt, haha - jeg klandrer kun meg selv!
I går var jeg en tur innom jobben til mamma (hun jobber i bokhandel), og handlet inn litt saker til skolestart. Det er en tradisjon å gjøre det når ferien går mot slutten... Jeg var i alle fall der, og da innså jeg hvor sinnsykt få dager det er igjen av ferien. Seks korte dager. Hva skjer? Hvor fløy alle dagene? Jeg har virkelig ikke fulgt med tiden og dagene denne sommeren, men jeg er vel ikke alene om å føle det. Det er under en uke til vi sitter på skolebenken igjen, til jeg starter i 3. klasse?! Jeg trenger litt tid til å la det synke inn at jeg skal gå mitt siste år på videregående nå, for det henger ikke helt på greip oppi hodet mitt.. Vel, nok skoleprat - jeg håper dere har en fin dag!

(Q) Har dere noen planer før skolestart?
~Mathilde~

USA HAUL part one

Heisann!

Nå har jeg endelig summet meg sammen, og fått redigert innkjøpsvideoen fra USA. Eller, riktigere sagt, jeg har redigert del 1! Jeg har handlet så masse at jeg så meg nødt til å dele alt opp i to deler, én for klær, ting og tang, og én for sminke og skjønnhet. Her kommer førstnevnte, jeg er såå gira på å få vist dere alt jeg har shoppet. For å si det sånn, jeg benyttet meg av sjansene når jeg først var i Amerika.. Håper dere liker innkjøpene!

(Q) Hva synes dere om videoen og innkjøpene?
~Mathilde~

mot rutiner igjen

Hei!

Jeg merker nå at ferien begynner å avta med dagene. Jeg får liksom mindre og mindre 'ferie-gnist' eller feriefølelse når alle andre starter på jobb og slikt. Da vet man liksom at skolestart er like rundt hjørnet. Jeg har prøvd (og delvis klart) å ikke snu døgnrytmen helt på hodet i sommer, men det er jo ingen lett sak. Jeg blir ikke trøtt før godt over midnatt, og sliter med å komme meg i seng noe særlig før halv to/to. Men jeg har måttet tidlig, eller sånn halvveis tidlig, opp noen av de siste dagene, og da klarer jeg hvert fall å holde døgnet i sjakk (sånn nesten). I dag har jeg en legetime om en times tid, og etter det snakket vi fire jentene om å finne på noe sammen. Vi får se hvordan dagen ender opp med å bli :-)

(Q) Hvordan er deres tirsdag?
~Mathilde~

garden wedding

Hei, dere!

Jeg sitter her med et eneste stort smil om munnen når jeg ser gjennom bildene fra lørdagens bryllup. Alt var så perfekt, akkurat slik man drømmer om - slik man ser for seg det perfekte hagebryllup. Jeg var jo fotograf gjennom hele dagen, og var derfor med tante da hun skiftet til kjolen, og gjorde seg klar. Det var en skikkelig opplevelse... Derfor satt jeg heller ikke stille under seremonien, jeg fløy rundt og knipset bilder. Jeg tenkte i hovedsak jeg skulle poste bilder av litt mer detaljer og 'bakom' seremonien for dere. Resten sparer jeg nesten til brudeparet, tror jeg. Vi får heller se om jeg poster noen av bryllupsbildene senere. Men tilbake til den store dagen - det var altså så vakkert, og helt gjennomført. Jeg er så glad på tante og onkel sine vegne, de to er perfekte sammen! Jeg blir nesten rørt av å sitte her og tenke på det. Vel, håper dere liker bildene, så snakkes vi!

(Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Har dere vært i hagebryllup før?
~Mathilde~

LOS ANGELES VLOG - igjen

Hei!

Denne kom litt sent ut, da jeg hadde problemer med både redigeringsprogrammet mitt, og YouTube avbrøt første opplastingen. Men siste kapittel av vlogene mine er nå her, og det er fjerde stopp som sto for tur; Los Angeles, nok en gang. Denne gangen med helt andre omgivelser og opplevelser. Håper dere liker siste del av vlog-serien fra USA-turen!

(Q) Hva synes dere om vlogen?
~Mathilde~

vel overstått

Heihei!

I dag så jeg meg nødt til å ligge i senga og nyte morgenen så lenge som mulig. Gårsdagen ble lang, og vi var vel ikke hjemme før nærmere ett i natt. Men fy flate, for en vakker og rørende dag!! Det var helt perfekt vær for å arrangere hagebryllup - sola skinte og det ble skikkelig varmt. Jeg var så utrolig heldig og ble spurt om å være fotograf for tante og onkel, og jeg nølte ikke med å takke ja til den muligheten. Vi dro til en båthavn like etter seremonien, og tok noen helt vanvittig vakre bilder. Jeg skal vise masse bilder fra festen og litt slikt senere, men nå har jeg en skikkelig jobb med å plukke ut de beste bildene fra gårsdagen. Enn så lenge skal jeg ta det rolig i dag, nå sitter jeg med et glass smoothie, og har såvidt begynt på fotojobben. Ha en fin dag :-)

(Q) Hva skal dere i dag?
~Mathilde~

bryllupsklar

Heisann!

I skrivende øyeblikk sitter jeg ned med en pause fra sminke og hår, og har laget meg en iskaffe som nytes mens jeg kikker gjennom sosiale medier. Balansegang på morgenen, haha. Jeg sto opp for snart to timer siden (jeg er helt avhengig av å ha god tid når jeg skal noe), og har snart sminket meg ferdig, kun sånt som mascara og vipper gjenstår. Håret har jeg ikke helt bestemt meg for enda. Vet ikke om jeg skal ha det helt rett, eller krølle det smått nederst, det vil tiden vise. Om ca. ti minutter kommer kusinen min hit, for jeg har lovet henne å gjøre sminken hennes før bryllupet. Det blir sikkert både hyggelig og stas. Jeg poster innlegget så fort jeg har ordnet kusinen min ferdig, og har fått på meg kjole og stæsj. Så kan dere se noen bilder også. Vi snakkes!

(Q) Hva synes dere om antrekket?
(Q) Har dere vært i bryllup i sommer?
~Mathilde~

sent oppe, tidlig oppe

Hei, og god kveld (om jeg i det hele tatt kan si det)

I dag har jeg svirret helt rundt i min egen verden, eller, jeg har ikke klart å gjøre en ting om gangen. I går klarte jeg å sovne midt på dagen, og det er lite jeg misliker mer enn å powernappe på ettermiddagstid. Det resulterte i at jeg absolutt ikke fikk sove da kvelden kom, og hjernen jobbet på høygir. Ikke tale om at jeg skulle legge meg. Klokken fire i går natt var jeg i seng. Klokken åtte i dag tidlig våknet jeg. Flott. 
Lite søvn, men jeg har kanskje bare meg selv å skylde på når jeg ikke klarer å sove ordentlig, hehe. På formiddagen dro jeg innover til byen for å se Sommertoget ankomme Larvik. I tillegg skulle en svært god venninne av meg lese dikt for å representere Larvik, poesibyen da toget kom. Det var veldig hyggelig, masse folk og skikkelig stemning på stasjonen i alle fall! Da jeg kom hjem igjen dro jeg en tur i butikken og handlet for foreldrene mine, og resten av kvelden har jeg stort sett tilbrakt til å kjøre søstra mi til venninner og slappet av hjemme. 
I morgen er det en stor dag - onkelen min og tante skal endelig gifte seg!! Jeg gleder meg så enormt på deres vegne, og er så spent på å se hvordan bryllupsseremonien og festen blir. De skal ha hage-bryllup, og jeg ser bare for meg at det blir helt utrolig koselig og idyllisk. Krysser fingrene for bra vær! Så jeg må tidlig opp i morgen også, for jeg skal både sminke og ordne meg selv og kusina mi. Men det blir stas - jeg gleder meg så masse!!

(Q) Hvordan har deres dag vært?
(Q) Har dere vært i bryllup i sommer?
~Mathilde~

squirrel adore

Enda et lite tilbakeblikk fra USA... Da vi var i Vegas, og dro på dagstur til Grand Canyon, stoppet vi innom Grand Canyon Village, et av utkikkspunktene vi var på. Der var dyrelivet ganske artig, og tamme ekorn løp konstant rundt oss (det hadde naturligvis noe å gjøre med at vi hadde med oss matpakker, haha). De var ganske menneske-vante og gjorde ikke stort av å få en kameralinse trykt opp i ansiktet. Jeg var heldig med noen av bildene jeg tok, og fikk et par skikkelige blinkskudd av de herlige skapningene! De var så skjønne, smelt...

(Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Har dere vært nært på slike ville, men tamme, dyr?
~Mathilde~

lang og fin dag

Hei dere!

Jeg er klar over at det begynner å bli sent på kvelden, men i dag har jeg vært i Oslo, og tilbake til klokken var syv - om kvelden. Siden da har jeg harr litt å styre med, jeg skal blant annet jobbe i morgen. Men tilbake til Oslo, jeg dro innover med toget som gikk halv elleve. Vel fremme i hovedstaden hadde jeg avtalt å møte en person jeg ser veldig opp til; Ingeborg Senneset. Aftenposten-journalist og forfatter. Hun er så utrolig dyktig, og jeg ser opp til henne på så mange områder. Vi skulle treffes på Grünerløkka klokka ett, og etter både buss- og trikketur kom jeg meg til stedet vi hadde avtalt å møtes. Og jeg må bare si, for ei nydelig jente! Hun var så blid og hyggelig med en gang vi traff hverandre. Vi skravlet mye om boken hennes "Anorektisk", om journalistikk (naturligvis, hehe) og livet generelt. Praten gikk så lett, og vi skravlet i vei, begge to. Før vi visste ordet av det, hadde vi gått fra Løkka til Slottsplassen. Der tok vi trikken sammen opp til Majorstua, hvor hun skulle videre, og jeg skulle rekke en annen avtale. Vi hadde det så trivelig sammen, og det var utrolig stas å tilbringe en times tid med et så herlig menneske! Det gjorde i alle fall mye med min dag, Ingeborg er både klok og varm ♥

(Q) Hva har dere gjort i dag?
~Mathilde~

augusti

Hei!

Første august, dere. Allerede! Siste sommermåned, siste ukene av ferien, siste innspurten på sommerværet. Eller, det skal jeg ikke si, i dag har det regnet, og blåser surt. Jeg hadde sett for meg litt bedre sommervær i det minste noen flere av dagene. Men nå er juli over, og jeg føler liksom at høsten kommer snikende med august. Det likner i alle fall sånn på denne dagen. Første august har jeg tilbrakt på jobb, sammen med fine kolleger (det er bestandig så gøy å jobbe i august, for da kommer de fleste kollegene tilbake fra sommerferie, og det skjer litt mer på kontorene). Jeg kom hjem for en halvtimes tid siden, og har egentlig bare følt meg daff siden jeg gikk inn døra.Jeg tror kvelden skal tilbringes i senga med en bok, kaffe og serier, eller så får jeg se om jeg orker å finne på noe annet. Hadde vært deilig å få unnagjort den siste USA-vlogen, og litt andre ting. Vi får se, jeg tar kvelden med ro, i alle fall!

(Q) Hvordan har deres august startet?
~Mathilde~

Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017


M A T H I L D E

17 | Norway

Contact:
mathildewaale@hotmail.com

design by Tonjemt
hits