Las Americas Premium Outlet

California Time: 19:10

Heihei!

Nå har vi akkurat kommet oss til San Francisco, og bor på et hotell et stykke utenfor downtown. Vi skal prøve å avbestille de neste nettene her, og booke et hotell nærmere sentrum, så vi krysser fingrene for at det går. Uansett, dagene flyr jo forbi her, og vi har gjort så utrolig masse hver dag. Det blir liksom tusen ting å skulle oppdatere dere på. Derfor blir det litt oppdelt og litt på etterkant. Men det kunne vel vært verre..

På torsdag tok vi en dagstur (og en lang kjøretur) til San Diego, og grensen til Mexico. Der var vi på et veldig stort og kjent outlet som het Las Americas Premium Outlet. Massevis av butikker, massevis av merker og egentlig en veldig ålreit plass å tilbringe dagen! Jeg fikk handlet litt klær, og gikk bananas på Bath and Body Works. Men best av alt, jeg fikk tidenes tilbud på Michael Kors veske og lommebok!! Jeg har aldri eid en designerveske før, og jeg er så utrolig fornøyd med kjøpet. Det er noen små investeringer som gjør godt i blant... Vi brukte så og si hele dagen der, pluss en del kjøring. Da vi skulle hjemover til LA igjen kjørte vi langs grensa til Mexico, og kunne se helt over til nabolandet - det var ganske stilig! her er brua som går fra USA til Mexico, hvor man kan krysse grensa til fots.


og her er et fantastisk dårlig bilde tatt ut av bilvinduet, hvor dere kan se Mexico på andre siden!

(Q) Har dere vært på outlets før?
~Mathilde~

the pink wall, Melrose ave.

LA time 23:41

Hei
Som jeg nevnte for dere tidligere, var jeg på en kjøretur rundt om i Hollywood-områdene sammen med broren og stefaren min på onsdag (det er lørdag for oss nå), og da fikk vi sett både Rodeo Drive, som jeg postet et bildedryss fra, og vi kjørte til Melrose Avenue. Her fant vi den verdenskjente rosa veggen til butikken Paul Smith. Jeg ble omtrent starstruck bare av å se "the pink wall" - som også er LA's mest fotograferte vegg. Den var faktisk ikke rosa over hele veggen lenger, slik den har pleid, kun en av sidene var sjokk-rosa nå. Det var i starten av juni at den største veggen ble malt i striper av regnbuens farger for å hylle pride-month. Jeg har bilder fra den også som jeg kan vise senere. Det var uansett sinnsykt artig å ha fått med seg den verdenkjente 'pink wall'!!
(Q) Har dere også vært her?
(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

a ride down Rodeo Drive

LA 22.21

Hei dere!

Det er litt vanskelig, eller vrient, å få blogget her, spesielt på grunn av tidsforskjellen. Men vi har også hatt stort sett full dagsplan de siste dagene. Som jeg fortalte, var vi i Burbank på onsdag, for da hadde Jaclyn Hill lansering av sitt palett i samarbeid med Morphe. Det var en helt sinnsyk opplevelse, og enda sykere var det at jeg fikk møtt gudinnen selv... Fortsatt uvirkelig! Etter vi hadde vært i den bydelen, dro vi på hotellet, og tok en liten pause før vil la oss ut på ferd igjen. Vi hadde pekt oss ut Beverly Hills og Hollywood som destinasjon. Det var i utgangspunktet Rodeo Drive og Melrose Avenue vi tenke å se. Førstnevnte var noe helt for seg selv... Butikkvinduer som bare lyste dyre prislapper og luksus. Vi handlet ingenting, men det var utrolig kult bare å ha opplevd den gata! Bildedrysset under er fra Rodeo Drive, hjerter i øynene..

(Q) Har dere besøkt Rodeo Drive før?
~Mathilde~

panorama view, LA

Så vi skulle egentlig kjøre opp i Griffith Park for å dra til utkikkspunktet, og se det verdenkjente "Hollywood-skiltet". Men hellet var ikke helt på vår side, og vi måtte gått kilometervis for å komme oss dit, da nøyet vi oss heller med en ekstra kjøretur i parken, og fikk se Los Angeles fra et skikkelig panorama-view. Det var helt rått å se! Det er naturligvis flere bydeler som ikke synes, og som ligger bak Griffith Park, men det er likevel helt sykt å se hvor stort alt er, og hvor liten man plutselig blir!(Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Har dere vært på noen morsomme severdigheter?
~Mathilde~

Los Angeles Highway

de første bildene fra ankomsten i LA. Highways, Freeways and Boulevards

Morphe x Jaclyn Hill

LA 22:54

Heisann!

I dag har vært en absurd, utrolig morsom og lang dag. Jeg har heldigvis sluppet jetlag i særlig stor grad, og sov fra tolv til halv ni i går. I går var vi innom Target, og jeg fikk handlet meg både litt ny sminke, en bukse og litt annet smått - som jeg godt kan vise i et eget innlegg eller noe slikt. Like i nærheten var det også en Bath and Body Works, og jeg fikk med meg litt derifra også! I dag sto jeg opp, testet litt ny sminke og gjorde meg klar før det bar avgårde til Burbank og Morphe store. Jaclyn Hill, tidenes youtuber, hadde launch på sitt palett i samarbeid med Morphe i dag, og det måtte jeg få med meg. Jeg elsker virkelig Jaclyn, og har siklet etter palettet helt siden hun introduserte det på kanalen sin. Etter kun 45 minutter var det solgt ut på nett, og jeg er sjeleglad for at jeg fikk dratt til butikken. Der sto jeg riktignok i kø i over en time, men jeg ble kjent med tre superherlige amerikanske jenter, så tiden gikk fort! Da vi kom inn i butikken, var jeg helt i hundre, og kjøpte med meg både sminkekostene de er så kjente for og to stykker av palettet (måtte jo faktisk benytte meg av muligheten!). Og så, tror dere ikke selveste Jaclyn kommer kjørende og overrasker oss utenfor butikken?! Det var fullstendig kaos, og jeg tror nærmere tusen mennesker, men jeg fikk søren meg møtt Jaclyn Hill. Det er helt sykt, helt surrealistisk. Jeg er fortsatt i sjokk, kan liksom ikke tro det... Men jeg har møtt mitt kanskje største forbilde of all time. Palettet er helt nydelig, og jeg kunne stirret på det i timevis uten å gå lei - dette har vært en helt super dag!!

(Q) Hva synes dere om innkjøpet?
~Mathilde~

my photo project

Hei dere!

Litt annet enn USA-snakk nå, for jeg tenkte jeg skulle fortelle dere om et lite prosjekt jeg har jobbet med. Det er ikke veldig stort eller betydelig, men jeg ? for min del ? synes det er litt, eller ganske, stas. I ett av mediefagene jeg hadde i andre klasse, fikk vi et valgfritt sideprosjekt i starten av skoleåret. Jeg prøvde mitt beste på å være kreativ, og tenkte at en bildeserie var midt i blinken for meg. Jeg bestemte meg deretter for å fotografere Helgeroas solnedganger gjennom ett år, og samle de beste bildene til en stor, magisk bildeserie. Det har vært et prosjekt jeg har gjort utenom skoletid dette året, og sluttresultatet ble jeg faktisk veldig fornøyd med. Det gjorde for så vidt læreren min også, da han gav meg en 6?er på oppgaven! Så bestemte jeg meg for å ta prosjektet ett steg videre ved å lage en fotobok/brosjyre ut av det på oppfordring fra en av mine fine medelever, Helene, som gjorde det samme med sitt prosjekt. Jeg ordnet litt med layout og design, og fikk til slutt en ganske ålreit fotobrosjyre (som jeg lurer på å bruke som portofolio i tillegg). Jeg printet den ut på mandag, og ble så fornøyd og solt over å kunne ha prosjektet mitt i hånden. Er kanskje ikke stas for så mange andre enn meg, men jeg er en smule gira, haha(Q) Hva synes dere om prosjektet?
~Mathilde~

en lang flytur.

Publisert 17.47 lokal tid

Hei fra Amerika!

Det er litt sprøtt, i skrivende øyeblikk sitter jeg på flyet. Men fly-nettverket fungerer dessverre ikke, og jeg kommer meg derfor ikke på nett før vi lander og kommer oss på hotellet (vil jeg tro). Nå flyr vi over nord-øst i USA, og har drøye fire timer igjen før vi lander i Los Angeles. Vi mellomlandet i Frankfurt, hvor vi ventet rundt halvannen time på dette flyet. Totalt flyr vi i noe rundt 13 timer, og det blir fort litt lenge i fly.  Det er lite som får tida til å gå, liksom. Servicen på dette flyet er vanvittig bra, i alle fall. Vi har to etasjer (!!), tv-skjermer på setene til passasjeren foran, slik at vi kan se på et utvalg av filmer og lignende som ligger inne der. Det er også god oppvarting her ? flyvertinnene kommer stadig med drikke og snacks til oss, til og med vin er gratis her. Det gleder en smålig fly-lei sjel, haha! Nå skal jeg fortsette nedtellingen til vi nærmer oss Cali, mens jeg hører på podcast og musikk. Vi snakkes når jeg har landet (eller dere leser dette da, well). Håper dere har en fin dag!

(Q) Hvordan er deres dag? (natt, hihi)
~Mathilde~

så kom sommerferien!

ENDELIG. Herlighet, så deilig!!!

Nå er jeg ferdig med mitt andre år på vgs, og de to årene har gått unna i en rasende fart. Og allikevel kan det føles som evigheter siden jeg startet i første klasse. Merkelig, det. Men nå er jeg altså ferdig. De andre har skoledag i morgen også, eller klassen spiser og koser seg sammen, og takker for i år - så er det ferie. Men jeg drar jo til USA i natt, og hadde derfor min siste dag i dag. Det er litt rart. Jeg har fullført tolv år med skole per dags dato. Det er kun ett år igjen, ett kort, lite år. Men først, sommerferie. Og det kjennes så dødsens deilig ut å bare kunne senke skuldrene ned, og glemme alt skolearbeid og stress for en stund. Nå skal jeg nyte denne sommeren så godt jeg kan! Jeg var og gjorde noen ærender i byen etter skolen i dag, og måtte blant annet handle med stesøstra mi, derfor kom jeg hjem for ikke svært lenge siden. Nå driver jeg med den siste lille pakkingen, før jeg lokker kofferten og sier meg klar for avreise. Tror det aller meste er i boks nå. Flyet vårt går klokken seks fra Gardemoen i morgen tidlig, så vi skal kjøre i halv to-tiden i natt - tjohei! Så skal jeg innrømme at jeg er litt spent på så mange timer i fly. Jeg er generelt ikke redd eller ukomfortabel med å fly, men jeg lurer litt på hva jeg skal fordrive tiden med, hehe :-)Det skal nok gå fint, se... Senere i kveld skal vi ut og spise med familien, for å feire at Mikael er ferdig med grunnskolen, etter vitnemålsutdelingen hans. Det blir sikkert veldig hyggelig, jeg må bare ha pakket og klart alt sammen før vi drar ut på restaurant. Neste gang vi snakkes blir sikkert fra USA, så enn så lenge - so long!!(Q) Har dere også ferie nå?
(Q) Hva er deres sommerplaner?
~Mathilde~

countdown

Hei!

I går var så utrolig koselig, og i tillegg til den nære familien, fikk jeg hilst på en haug av vennene til farmor og farfar. Farmor er forfatter, og har skrevet både lærebøker og diktsamlinger. Dermed ble jeg også introdusert for en av damene i forlaget på Cappelen Damm (!!), noe jeg må si var ganske kult. Da det nærmet seg slutten på selskapet, dro jeg rett videre til min kjære Malin som feiret sin 18-årsdag. Der var det igjen masse hyggelige mennesker - både folk fra klassen, hennes venner fra Tønsberg og jentene i gjengen. Så det ble en vellykket dag og kveld. I dag sov jeg rimelig lenge, og kom meg i dusjen først klokken halv ett. Late dager, haha - det er så deilig! Jeg driver og pakker til USA nå, og sliter litt med å finne ut av hvor mye jeg skal ha med meg og slikt. Jeg må jo ikke pakke med meg for mye, men det er et poeng å ha med seg noe.. Herlighet, det er kun TO små dager til vi drar! Det er nesten ikke til å tro... Jeg tror faktisk ikke det har gått opp for meg, for det virker enda litt uvirkelig. Jeg gleder meg sånn! Nå får jeg pakke litt videre, og balansere det ut med litt sol, det er så deilig vær utendørs, så jeg skal prøve å jobbe litt med brunfargen før jeg drar på ferie (innser at tiden på det begynner å bli en smule knapp). Ha en fin dag!(Q) Har dere noen reiseplaner for ferien?
~Mathilde~

storfeiring

Heisann!

 I dag våknet jeg av en telefon fra en frilans-kollega av meg som slet med å få nøkkelkortet sitt til å virke på jobben. Da hev jeg meg opp og slang på meg noe klær før jeg nærmest stormet ut døra og kjørte til jobben og lånte henne kortet mitt. Litt brå start på dagen, men det var både en smule morsomt og veldig hyggelig, da! Så spurte Thea om jeg ville være med henne en kort tur til byen for å handle en kjole, og da bar det plutselig til byen igjen, haha. Nå har jeg fikset meg i en times tid, for klokken tre skal farmor og farfar feire både 70-årslag (for begge to) og gullbryllup!! Det er ikke verst... Så det blir en enorm feiring med masse mennesker, masse taler og sikkert masse god stemning. Jeg har på meg en kjole som jeg kjøpte i Sverige med jentene, og jeg er helt forelsket i den! Best av alt, jeg fant den på salg på Gina Tricot. Da var jeg solgt - og jeg elsker den! Nå får jeg hive meg rundt og gjøre det siste lille før vi må kjøre til the great celebration!

(Q) Har dere noen store feiringer i løpet av helgen?
~Mathilde~

its been a long day

Hei!

I dag har jeg ikke engang rukket å være hjemme og slappe av, jeg har fartet siden klokken syv. Alarmen min ringte seks, og da fløy jeg opp, sminket meg, ordnet meg ferdig, og ble hentet av stefaren min en time senere. Da satte vi kursen mot Oslo, og til tross for ekstremt med kø, kom vi oss dit på rett under to timer. Der skulle jeg hjelpe til med varetelling på jobben hans. En passelig trøtt meg og masse varer og tall var kanskje ikke den absolutt beste kombinasjonen, men det kom seg etter hvert. Jeg var på et ærend klokken tolv, også i Oslo, før vi gjorde oss ferdig på jobben til Ben. Vi la ferden hjemover da klokken var halv tre, og sto i kø hele veien til Vestfold. Og så sliten som jeg var, så sloknet jeg totalt i bilen. Jeg kom inn døra her hjemme for i underkant av en halvtime siden, og kjenner det skal bli okei med en kveld hvor jeg bare kan ta det med ro og slappe av. Nå har jeg ordnet meg en stoor kopp te, og pakker så smått til USA-turen!(Q) Har dere gjort noe spesielt i dag?
~Mathilde~

The American Dream

Heisann!

Nå vet jeg at jeg har snakket om ferien i en del innlegg, og den er like rundt hjørnet. Jeg har faktisk kun én skoledag igjen, det er en smule rart å tenke på. Men jeg har jo hintet en god del om at jeg skal reise avgårde, og jeg drar allerede førstkommende tirsdag. Det er fem dager til! Jeg skal på ferie med mamma, stefaren min og broren og søstra mi. Og vi skal ikke akkurat på noe kort tur. Vi skal reise hele veien til vestkysten i USA! Jeg kan nesten ikke vente. USA har vært drømmen min siden jeg var liten jente, og nå skal endelig den drømmen komme i oppfyllelse. Vi drar til California, nærmere bestemt Los Angeles, og er der i noen dager, før vi drar videre til San Francisco, hvor vi skal være i tre dager, tror jeg. Deretter skal vi til Las Vegas, og jeg er så spent på å se livet og stemningen der (!!), før vi avslutter i Los Angeles igjen. Det blir en skikkelig rundtur, og vi skal se og oppleve vanvittig masse. Vi blir faktisk borte i hele 16 dager. Jeg kan nok love et dryss med bilder underveis, og jeg skal såklart blogge så langt jeg klarer. Men noen hyppig oppdatering, vet jeg ikke om jeg kan garantere. Jeg går nok mer i dybden når de ulike tingene nærmer seg, men jeg måtte liksom få ut reisenyheten nå. Vi skal blant annet besøke Universal Studios, Disneyland, Grand Canyon, kjøre langs Highway 1 og masse, masse mer. Fy søren, som jeg gleder meg!!

Bilderesultat for los angeles

Bilderesultat for los angeles

(Q) Skal dere avgårde i sommer?
~Mathilde~

off to Sweden

Hei, dere!

Tidlig på'n fra meg i dag. Jeg var oppe halv syv, til tross for skolefri, og skal snart hive meg i bilen og plukke opp jentene. Maren, Helene, Marie og jeg skal på en liten harrytur i dag, og jeg skal hente de rundt åtte. Da jeg fikk lappen, fikk jeg også et gavekort på svenske-ferga, og i dag var den eneste og beste sjansen til å benytte seg av den billetten før vi drar hvert til vårt på ferier og slikt. Så nå har jeg akkurat sinket meg ferdig, og må bare pakke med meg penger og pass (jeg glemmer alltid, men man må vel ha det med selv om det kun er snakk om Sverige-tur?!) og litt annet smått. Vi tar båten som går klokken ti fra Sandefjord, og kan hende vi blir borte en liten stund. Vi snakkes, i alle fall :-)

(Q) Hva skal dere i dag?
~Mathilde~

two stunning dresses


 Both dresses are from H&M, and I am officially in love ♥

watermelon-weather

Heisann!

Jeg har hatt fri både i går og i dag, fordi det foregår muntlig eksamen på skolen. I går trengte jeg bare store deler av dagen til å slappe av. Sånn skikkelig, liksom. Jeg merker at jeg snakker vanvittig mye om det her på bloggen, men aldri egentlig gjør det i praksis. Da mister det jo litt av poenget. Det var også derfor jeg ble fraværende fra bloggen i går. Jeg gjorde så lite som mulig på best mulig måte. Jeg lagde meg smoothie på morgenen, så på en del episoder av Friends, skrev litt og leste en hel del. Jeg leste faktisk ut boken min. Jeg har fått skikkelig leseglede igjen, noe som er så deilig! Jeg startet på Linnèa Myhre sin tredje bok, like etter at jeg ble ferdig med Kimen til Vesaas. Og det tok meg ikke akkurat lang tid før jeg var gjennom den boka også. Så måtte jeg strekke meg langt nok, og ta en tur på Nordbyen i går kveld for å gå innom bokhandelen. I dag er det én liten uke til jeg reiser på ferie, og jeg skal snart fortelle dere hvor, og da måtte jeg naturligvis ha med litt ekstra lesestoff. Turen innom bokhandelen utvidet seg fort til en liten shoppingrunde, og jeg fik med meg to helt nydelige sommerkjoler hjem - jeg tror jeg må vise de i ett eget innlegg. 
I dag har jeg ligget og dratt meg i timevis i senga. Jeg tuller ikke. Jeg våknet litt over ti, og nå er klokka ett. Jeg har ikke gjort annet enn å lage meg en kopp kaffe, og re opp sengen (og lest litt, hehe). Så langt nytes også denne fridagen. Været ser ut til å være på den gode siden også, og jeg håper jeg kan ta noen minutter i sola - hvis det lar seg gjøre! Ha en fin dag :-)

(Q) Har dere noen fridager nå?
~Mathilde~

birthday up next

Heihei!

I dag har jeg sovet skikkelig dårlig, og det merkes på hele kroppen. Jeg ville ikke ut av sengen da klokken nærmet seg elleve, og kunne sikkert blitt liggende flere timer bare for å ta igjen litt hvile. Jeg blir ofte sånn når jeg ikke får ordentlig dypsøvn (som dessverre er tilfellet altfor ofte). Hvis jeg ligger og drømmer nesten hele natta, klarer jeg ikke hvile mens jeg sover. Det er garantert flere som kjenner til den... Men jeg måtte komme meg opp, for jeg skulle til mamma og de klokken halv tolv for å planlegge litt sommerplaner. Jeg skal fortelle dere hva jeg skal i ett eget innlegg - det er faktisk bare ti dager til vi reiser!! Nå er jeg tilbake igjen, og har sminket og ordnet meg litt, for om halvannen time skal vi ha familiebursdag her hjemme. Det er Thea som feirer, og hun fylte de store 18 på tirsdagen som var. Så det skal feires med familien, og det blir nok stas! Jeg får ordne meg ferdig, ha en fin dag :-)(Q) Har dere vært i bursdag i det siste?
~Mathilde~

"La oss slå et slag for #postitgeriljaen"

Hei!

Som jeg nevnte på torsdag, hadde jeg blant annet skrevet en byblogg - eller et kort leserinnlegg på jobb. Dagen før hadde jeg kommet over det nye konseptet "postitgeriljaen". Det går ut på å henge opp post-it-lapper med oppløftende og motiverende setninger og ord på offentlige steder. Det har tatt helt av, og på veldig kort tid har det spredd seg rundt om i landet. Jeg oppdaget det helt i startfasen, og har sett utviklingen - hvor stort det har blitt! Det er så enormt viktig, og jeg elsker virkelig dette tiltaket! Jeg skal publisere teksten under i dette innlegget, eller så kan dere klikke dere inn HER for å lese det. "Sunn Fornuft" sine Facebook-sider har også delt teksten min, noe jeg er utrolig spent og stolt over. Det viser bare hvor viktig dette er. La oss stå opp sammen! Fortell meg gjerne deres tanker og synspunkter rundt dette..


 

Vi er i ferd med å tre inn i høysesongen for usikre tenåringsjenter- og gutter; sommeren. Den ene årstiden på året hvor varmen, kosen og det sosiale virkelig bør stå i fokus. Men likevel er det ingen tid på året som er så skremmende for så mange, som sommeren.

Det angår ikke bare tenåringene. Det vet jeg. Og det er så utrolig trist. Men jeg kan på en måte bare snakke for min aldersgruppe. Og jeg trenger ikke lete lenge for å finne noen som kvier seg for tanken av yrende strandliv og bikinikropper, dessverre.

Dette fenomenet som går ut på å ha stram mage og tynne lår, går langt tilbake i tid. «Sommerkroppen» har nok bestandig eksistert, men det er ikke før de siste årene at det har fått så enormt fokus som det har. Jeg husker at jeg, som åttendeklassing, ble introdusert for fenomenet, og jeg kunne ikke forstå hvorfor folk var villig til å gå så langt for å etterlikne retusjerte supermodeller.

Med så mye fokus og oppstyr i media, blir ikke akkurat «sommerkroppen» mindre synlig. Snarere tvert imot. Og kjære landsdekkende aviser: jeg vet at det gir klikk, men kan dere ikke spare dere for oppskrifter på hvordan man fortsatt kan rekke å bli «fit» før ferien?! Når dere lyser opp forsidene deres med enorme overskrifter og oppsiktsvekkende bilder, senker dere ikke akkurat det presset.

Jeg skulle ønske jeg kunne si at det ikke har betydning. Jeg skulle ønske jeg kunne si hvor mye bortkastet tid det er å jage den «perfekte» kropp. Men når det har fått så mye oppmerksomhet, hjelper det lite hva jeg sier.

Det skal ikke være noen definisjon på «perfekt» kropp. Det skal ikke være noen tall eller mål som tilsier hva det er. Jeg har en kropp, du har en kropp. Det er nok, mer enn bra nok. Vær så snill, la oss bare tro på det. Tro på oss selv.

Det har kommet et nytt fenomen i år, og jeg elsker det. For noen dager siden ble jeg introdusert for «postitgeriljaen». Det er ganske enkelt, og jeg tror det kan gjøre en stor forskjell. Du skriver noe motiverende eller hyggelig på en post-it-lapp, og henger den på et offentlig sted. Speilet på doen på kjøpesenteret, for eksempel. Da kan de neste som kommer lese at «Akkurat DU er mer enn bra nok!» eller «Du er den beste versjonen av deg selv». Og hvor fantastisk flott er det ikke å løfte hverandre opp på den måten?!

Jeg skal i alle fall slå et slag for #postitgeriljaen i sommer, og det håper jeg du også kan være med på. Det koster så himla lite. La oss oversvømme Larvik med motiverende setninger på post-it-lapper! Det hadde vært ganske kult.

Og mens vi gjør dette, kan vi jo prøve å fortelle oss selv at vi er bra nok også, da. Du og jeg. Akkurat sånn vi er.

 

a saturday to mysef

Heisann!

I dag våknet jeg relativt tidlig til å kunne ha hele dagen å sove på. Men det gjør meg ikke akkurat så mye, jeg føler meg ganske uthvilt (enn så lenge). I går var jeg på Torp flyplass for å hente hun største stesøsteren min som kom hjem på besøk fra studiene over helgen. Ettersom jeg har lappen, ble jeg satt i taxi-posisjonen, men det var i grunn bare stas - både for meg og Anniken. Det var så lenge siden sist! Så jeg hentet henne, og sammen med Thea hadde vi en skikkelig sånn 'sister-kveld' sammen. Vi så på film, drakk vin og koste oss masse når vi først var samlet igjen! Planene for dagen er lik null. Jeg har endelig en lørdag hvor jeg bare kan ta alt med ro, og gjøre akkurat så mye eller så lite som jeg ønsker. Det kjennes skikkelig godt... Nå har jeg satt meg til med den nyeste sesongen av Orange is the new Black som kom ut i går, og aah - jeg er så gira!! Vi får snakkes utover dagen :-)(Q) Hva er deres lørdagsplaner?
(Q) Har dere hatt noen kose-kvelder denne uka?
~Mathilde~

eksamen?!

Hei!

I dag har jeg opplevd en av de mest nervepirrende dagene i hele mitt liv. Det er vel sånn for alle når det står om eksamen eller ikke. Jeg var på skolen rundt halv ni, og satt med flere av klassevennene mine i den lengste (og samtidig korteste) halvtimen noensinne. Vi syke hverandre opp noe så innmari. Først tullet vi bare med at den og den kom opp, og resten slapp unna. Og plutselig satt vi der og overanalyserte alt lærerne våre har sagt til oss de siste dagene - for å se om vi kunne anta noe. Vi var ganske sikre på at syv stykker skulle opp i samfunnsfag. Men mer enn det klarte vi ikke å finne ut av. Så slo klokka ni, og vi skulle få lest opp hvem som eventuelt hadde kommet opp til muntlig eksamen. Jeg sverger, at hjertet mitt overlevde den nervøsiteten, skjønner jeg ikke... Rett som vi trodde, var det kun samfunnsfag noen kunne komme opp i. Syk stykker. Jeg er ulykkesfugl. Jeg var sekunder unna å grine. Jeg skalv. 

Jeg slapp eksamen.

Jeg er så overlykkelig. Jeg er ferdig med andre klasse (sånn i teorien, vi har fortsatt noen skoledager igjen, but still). Jeg har teknisk sett ferie. Og fy søren så deilig det føles!!!
og kan vi snakke om gleden over å komme inn på Rema, og se at de har sjukt tilbud på iskaffe?! 10 kroner - her skal det hamstres!!

(Q) Har dere hatt/kommet opp i eksamen?
~Mathilde~

1 stk nervøs meg

Heihei!

Nok en torsdag, og nok en dag på jobb overstått. Jeg har vært ute på en veldig koselig sak om en inkluderings-festival som en ungdomsskole har arrangert. Det var masse liv, farger, aktiviteter og glede. En sånn sak man blir litt glad av å lage! I tillegg til det har jeg også skrevet en byblogg (blogg-spalte i avisa) i dag, som handler om kroppsfokus og det nye, helt fantastiske fenomenet "postitgeriljaen". Om dere ikke har fått det med dere; søk det opp - det har virkelig tatt av over natten. Jeg tror faktisk de startet opp i går, og er allerede skikkelig virale!! Jeg kan dele teksten her når den kommer ut på lørdag, for jeg er ganske fornøyd med det jeg skrev. I dag var en skikkelig sånn deilig jobb-dag, hvor jeg har vært nokså produktiv, og likevel skravlet en del og hatt det hyggelig med de fineste kollegene mine - jeg elsker sånne dager på jobben! 

Nå, derimot, har nervene satt inn, og jeg kjenner en anelse til uro inni meg. I morgen er det trekk i muntlig eksamen. Jeg kan komme opp i samfunnsfag, engelsk og norsk. Men jeg kan også slippe muntlig eksamen. Jeg skal jo overhodet ikke legge skjul på at det hadde vært helt utrolig deilig å slippe mer eksamen nå, og virkelig kunne tatt ferie. Men jeg er ganske sikker på av 7 av oss fra klassen kommer opp i samfunnsfag, og jeg er gjerne litt ulykkesfugl når det kommer til sånt. Jeg kan ikke gjøre stort mer enn å krysse fingrene og be en kort bønn om at jeg får slippe unna. Men jeg kjenner på nervene. Det skal så absolutt sies. Og jeg kjenner meg ikke spesielt gira på en muntlig eksamen nå. Bare plis, la meg slippe. 

(Q) Har dere kommet opp i muntlig eksamen?
~Mathilde~

fotoserie og kort skoledag

Hei!

I dag har vi jobbet med et selvvalgt prosjekt på skolen, noe vi for øvrig gjorde i går også. Klassen startet med det da jeg var borte i forrige uke, og derfor hadde ikke jeg noe å jobbe med. Jeg hjalp Helene med hennes prosjekt i går, og var derfor ikke helt ubrukelig på skolen. Men i dag, derimot, hadde jeg jo ikke noe på planen, før klassen skulle vise frem prosjektene. Det skulle være klokken to, og da trengte jeg strengt tatt ikke komme før da. Så jeg sov lenge i dag, og dro en kort tur på kafé, før jeg skulle videre på skolen. Der fikk jeg jobbet med en fotoserie jeg har holdt på med den siste tiden. Det var i hovedsak et sideprosjekt i ett av mediefagene våre, men jeg og Helene valgte å ta våres litt videre, og lage en portofolio-folder ut av dem. Mitt prosjekt har vært å ta bilder av Helgeroas solnedganger i løpet av ett år, og jeg har satt det sammen til en ganske magisk fotoserie. Noe jeg var veldig spent på å vise frem for læreren min. Han likte det heldigvis svært godt, og nå skal jeg få printet ut denne folderen! Det er ganske stas, og jeg gleder meg til jeg kan sitte med en brosjyre aka bildeserie i hånda, som jeg har jobbet med helt selv! Vi printer de trolig ut i starten av neste uke, så nå har jeg gjort siste finpuss på layouten min. Det høres kanskje ikke så veldig 'big deal' ut, men jeg synes likevel det er morsomt å kunne ha det helt konkret i en folder. Så ja, det er egentlig det dagen min har bestått av, haha. Nå har jeg sagt meg ferdig, og tar det med ro før jeg skal jobbe i morgen igjen. Vi snakkes!

(Q) Har dere noen prosjekter gående?
~Mathilde~

VSCO lately #8

Jeg bladde tilbake i arkivet, og kom på at jeg stadig vekk pleide å dele et utdrag av bildene mine fra VSCO - som jeg er helt avhengig av! Jeg deler jo mange av bildene i vanlige innlegg, men det er gjerne en del som uteblir i kamerarullen min. Noen ganger er det bare morsomt å se tilbake på de siste ukene, og sette sammen kollasjer. Uansett, det er omtrent ett år siden jeg postet siste 'VSCO-lately', og tenkte at det jammen meg var på tide med en ny. Jeg heter mathildewaale på appen, så det er bare å følge meg der også!

(Q) Bruker dere også VSCO?
(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

om å legge beina høyt og hvile

Heisann!

Nå har jeg kommet hjem fra nok en dag på jobben. I dag har jeg jobbet med en samlingsgudstjeneste for alle menighetene i hele byen, og åpning av Bystien her i Larvik. i veldig koselige saker, men de hat tatt litt tid. Det tok meg to timer å være ute på sakene, og så måtte jeg tilbake på jobb og kontoret for å skrive de, ordne med bildene og preppe sakene til nett. Men nå har jeg det overstått, og det kjennes deilig å kunne ta hele kvelden fri. Jeg har virkelig kjent på hvor deilig det har vært å jobbe litt helgevakt igjen (har måttet prioritere skole litt nå en periode i innspurten), og det er lite som er så gøy som å få jobbet skikkelig godt og effektivt. Jeg føler meg i alle fall mye bedre av det! Formen er jo ikke helt der den skal være, men heldigvis krever ikke journalist-jobben så mye fysisk at jeg bli utslitt. Jeg har jo kommet meg fint gjennom to småhektiske jobbdager nå! Vel, skal stoppe å snakke om jobb og denslags, men jeg måtte bare få sagt at det er godt å være litt back on track. Jeg trives best der! Nå tenker jeg at jeg skal koke en kopp te og lene meg bakover med beina høyt. Tar det med ro, og lader opp batteriene litt... Nyt kvelden!(Q) Hvordan har deres helg vært?
~Mathilde~

ikke på topp

Hei!

Nå har jeg vært syk i snart en uke. Jeg trodde det var allergi (kanskje det egentlig er det, og at jeg har tidenes allergisjokk), og det startet allerede på mandag. Da følte jeg meg litt uggen, og ikke akkurat i form. Jeg tenkte det gikk over, og hvis det var forkjølelse ville jeg komme meg igjen om ikke så lenge. Men nei. Det har faktisk bare gått nedover siden mandag. Nå har jeg holdt på å snart en uke, og i dag kjenner jeg meg virkelig ikke bra. I går jobbet jeg fra morgenen til ettermiddagen, og dro til Malin etter det. Jeg ble hos henne hele kvelden, og vi hadde det utrolig hyggelig! Men da kjente jeg på en måte at jeg var ganske ferdig. Da jeg våknet i dag fikk jeg omtrent ikke puste fordi halsen min er så tett. Men sånn er det jo i blant. Kanskje det er allergi, kanskje det er forkjølelse, og kanskje det er influensa. Vel, jeg er i alle fall lei av å knaske paracet og halspastiller. Nå får jeg ta det rolig resten av dagen, og så skal jeg jobbe litt i morgen igjen. Vi snakkes!(Q) Er det noen flere som ikke er i toppform?
~Mathilde~

velkommen, helg

Hei!

I dag hadde vi omtrent bare forberedelser til eventuell muntlig eksamen hele skoledagen. Det gjaldt både engelsk og samfunnsfag, for det er faktisk bare en uke til, i dag, om jeg vet om jeg kommer opp til muntlig eksamen eller ikke. Jeg krysser jo så klart fingrene for ingen flere eksamener dette året, men jeg kan nok ikke regne med at jeg slipper unna lett heller... Så dagen har for det meste bestått av å lese tekster, jobbe med oppgaver og snakke litt i grupper om ulike kompetansemål og ting vi bør kunne osv. Det rakk ikke helt å synke innover meg i går, men halo - det er jo juni!! Sommer, liksom. Det har gått så latterlig fort, dette året. Jeg kan faktisk ikke tro det. Men til å være andre juni, er jeg ikke spesielt imponert over været. Grått, litt regn, yr, kaldt, sur vind, og overhodet ikke noe t-skjorte-vær. Men det får vel komme seg etter hvert. Nå er jeg bare klar for helg. Det har vært en helt vanvittig slitsom uke fra min side, og jeg vil bare bruke hele denne dagen på å senke skuldrene mine ned litt. Jeg skal jobbe litt i pinsen, som vil si at jeg har noe jobb både i morgen og på mandag. Men det er jeg bare glad for, er en stund siden jeg har drevet freelance-jobb. Ha en fin start på helgen!

(Q) Hvordan har deres uke vært?
(Q) Hva har dere for planer i helgen?
~Mathilde~

det er juni!!

Heihei!

I går ble altfor stressende, og jeg styret med tog, venting, tog, båt og litt vandring for å komme meg på andre siden av Oslofjorden. Jeg var i Fredrikstad (ikke noe veldig stor årsak), og hjemme igjen før ettermiddagen var omme. Dagen ble dermed ganske hektisk, og jeg hadde i tillegg hodepine av en annen verden. Jeg tror jeg begynner å bli syk, eller så er det den teite allergien igjen, og det er jeg ikke akkurat veldig happy for. Hovne mandler, rennende og tett nese om hverandre, og et hode som er nær å ta knekken på meg. Uansett, da jeg kom hjem var jeg såpass sliten og trøtt at jeg sovnet så fort jeg traff sengekanten. Jeg liker vanligvis ikke å sove på dagen, men i går klarte jeg ikke noe annet enn å slokne ? og jeg sov jammen meg i noen timer også? Jaja, sånn får det være i blant.

I dag har jeg vært på jobb, og det ble en liten stund siden sist jeg var det. I og med at det var helligdag forrige torsdag. Jeg fikk laget en frohåndssak på finalen i Paradise Hotel, hvor en av finalistene er fra Larvik. Så rykket jeg også ut til en ulykke for å ta bilder og snakke med politi. I tillegg hadde jeg en evalueringssamtale i dag, som gikk på jobben jeg har gjort som praksis-student i avisa. Sjefene mine hadde sendt inn en evaluering av meg til skolen, og jeg la frem noe av arbeidet mitt for læreren min. Det hele gikk utrolig bra, og jeg fikk en 6?er i faget! Det er også avgangsfag i år, ne som gjør det ekstra deilig å få toppkarakter!(Q) Hvordan har dere det i dag?
~Mathilde~

Les mer i arkivet » Juni 2017 » Mai 2017 » April 2017


M A T H I L D E

17 | Norway

Contact:
mathildewaale@hotmail.com

design by Tonjemt
hits