Tromsø throwback

prøver å ta igjen

Hei!

I dag har jeg prøvd å gjøre en god del. Skrev faktisk en liste over ting jeg ville prøve å få gjort i løpet av dagen, da jeg våknet. Foreløpig har jeg noen punkter igjen, men jeg har følt meg ganske så produktiv for hver gang jeg har krysset av en ting. Blant annet har jeg ryddet rommet, omorganisert på litt saker, vasket stort sett hele badet og stua her oppe i andre etasje (mangler litt), vært med Helene for å forberede oss til i morgen hvor vi skal være servitører i en konfirmasjon. Så har jeg også jobbet med en samfunnsfag-presentasjon, håper jeg får gjort litt mer før jeg tar kvelden. Så jeg kan faktisk si meg nokså fornøyd med kapasiteten min i dag... Nå kom jeg akkurat ut av dusjen, og har en skikkelig selv-pleie-stund, med ansiktsmasker, masse fuktighet til huden og musikk på anlegget. Ha en fin lørdagskveld videre!(Q) Hvordan har deres lørdag vært?
~Mathilde~

DIY Marble table

Heihei!

Forrige uke var jeg på bytur med jentene mine, da jeg plutselig fant et jeg har drømt om i lange tider. På Søstrene Grene hadde de fått inn kontaktpapir med marmor-trekk. Jeg er helt svak for marmor, og synes det ser bra ut til absolutt alt. Det var tydeligvis populært, for jeg grabbet medmeg den siste rullen, haha. Jeg har sett flere som har brukt dette til å dekorere bord eller andre flater, for å sprite opp looken på møbler og andre ting. Det er jo bare helt genialt! Jeg kom hjem og så for meg hvor det kunne passe seg med 'marble-print'. Første prosjekt ut ble sminkebordet mitt. Det er i utgangspunktet helt hvitt, og toppen på det hadde blitt utrolig kul med litt marmor. Så jeg tok frem saksen, en linjal og kontaktpapiret mitt, og startet å måle meg frem. Linjalen brukte jeg også til å flate ut kantene, slik at det ikke ble noen bobler mellom flaten og marmoren. Det ble seende dødsfint ut, og jeg er nyforelsket i sminkebordet mitt, hehe!!


se, såå fint!!

(Q) Hva synes dere om prosjektet?
~Mathilde~

fredagshumør

Hei dere!

I dag våknet jeg opp til snø. SNØ. Det er åpenbart noen som ikke skjønner at vi er i april, og ikke bare det, men helt i slutten av måneden også!! Jeg blir så vanvittig irritert på været, og har lite lyst til å kle på meg vintersko og parkas når jeg skal ut av døra snart. Altså, jeg blir å skikkelig dårlig humør - på en fredag. Det burde ikke vært sånn. I går jobbet jeg igjen, og fikk faktisk gjort en del ting. Var ute på intervju, skrev ut saken, preppet en annen sak, og litt andre småting. Bedre følelse finner (nesten) ikke! Nå får jeg psyke meg opp, og møte snøværet med motet oppe. Haha, høres ut som tidenes tragedie, men det er bare så utrolig kjipt...

(Q) Hvordan er deres fredag?
~Mathilde~

fri midt i uka

Heihei!

Det som er så kjekt med å ha prøveeksamen i starten av uka, er at siste halvdel av klassen har det i dag og i morgen. Noe som betyr fri på oss som allerede har fått det overstått. Det er utrolig deilig! Jeg sto opp uten alarmer i dag, og har fortsatt ikke sminket meg engang. Selv om vi har fri, forventer likevel lærerne våre at vi gjør litt, så jeg skal jobbe med en samfunnsfag-presentasjon i dag. Ellers har jeg laget meg smoothie, og ser på gamle episoder av Hver Gang vi Møtes, jeg digger sesong fem... I dag titter jo faktisk solen frem også. De siste dagene har vi måttet holde ut med regn og til og med snø (!!), men i dag er det kun noen få skyer på himmelen - deilig!

(Q) Har dere noen fridager for tiden?
~Mathilde~

pust lettet ut

Heisann!

Denne gangen har jeg en ganske god grunn for fraværet mitt (for en gangs skyld, jeg lover). I går og i dag har jeg hatt prøveeksamen i media på skolen. Og det har vært intensivt! Jeg trakk magasin, eller tekst, bilde og grafisk, som var det jeg håpet på fremfor lyd og video. Selv om det var greit, var ikke nødvendigvis oppgaven like enkel, temaet var litt klønete, og jeg hadde litt vanskelig for å finne ut helt hva jeg ville ha med av kilder osv.. Jeg jobbet stort sett hele gårsdagen med oppgaven, og skrev tekst, tok bilder og samlet informasjon. Klokken to i natt sa jeg meg ferdig, og la meg for å få sove litt. I dag var det 'eksamen', hvor vi fikk fem timer på oss til å produsere medieproduksjonene våre. Med andre ord; fem timer med typografi, layout og 'millimeter-arbeid'. Jeg kom meg greit i mål, og kan vel si meg fornøyd med det jeg leverte. Skulle nok ønsket jeg var litt mer kreativ på design og slikt, men jeg har i alle fall gjennomført med god stil, og da er jeg ganske letta! Det er så deilig å kunne puste ut nå...!
En rimelig sliten versjon av meg selv her..(Q) Har dere hatt noe form for prøveeksamen?
~Mathilde~

roadtrip with friends

Heisann!

I dag fikk jeg en melding av Helene tidlig på formiddagen, som lurte på om jeg, Marie og Maren hadde lyst til å komme oss ut, eller finne på noe. Og ettersom Marie fikk lappen tidligere denne uka (!!), bestemte vi oss for å ta en liten roadtrip sammen. Ikke spesielt langt, men vi fire dro til Tønsberg. Det var så sykt gøy at vi kunne dra alene, eller at vi slapp å tenke på at foreldre måtte kjørt oss hit og dit. Kan ikke vente til jeg snart kan kjøre rundt selv... I Tønsberg fikk vi kost oss med litt shopping, passelig fint vær og kafé. Vi var både på Farmandstredet og i sentrum, og jeg fikk kjøpt et par saker. Vi hadde det i alle fall urolig hyggelig, og snakket om å tilbringe kvelden sammen også. Vi snakkes :-)(Q) Hva synes dere om innkjøpene?
(Q) Hva har dere gjort i dag?
~Mathilde~

når fredagen kommer

Hei!

I dag har jeg hatt engelsk og samfunnsfag på skolen, og var rimelig klar for helg klokken to. Vi startet på en samfunnsfagpresentasjon i dag, som skal handle om konflikter i land, noe jeg egentlig interesserer meg veldig for. Blir nok litt arbeid på den i helga. Føler de dagene jeg var på skolen denne uka, gikk utrolig fort. Liksom bare flydd forbi, uten helt å vite om jeg har klart å være så produktiv.. I går var jeg på jobb igjen, og det var godt å komme tilbake dit, etter noen uker med alternative skoledager og ferie! Jeg fant faktisk ut at mandagen som var denne uka, var det akkurat ett år siden jeg var innom ØP for første gang, og avtalte med en av redaktørene at jeg skulle få være i praksis der. Så, om bare noen dager er det et år siden jeg hadde min aller første jobbdag. Herlighet, som tiden har gått!! Har vært i det miljøet der i ett helt år. Nesten så jeg blir litt rar av å tenke på det. Det er ikke så verst, da! Minner meg selv stadig på hvor heldig jeg har vært med den... 
Videre i dag skal jeg nok ikke så mye, kanskje en tur bort til mamma og de, kanskje kjøre litt. Har ikke lagt stort med planer. Litt skolearbeid bør jeg også prøve å få unna. Dessuten titter også sola frem her i dag, og temperaturen er heller ikke så verst. Får nok komme meg ut på et vis!(Q) Hva skal dere gjøre i dag?
~Mathilde~

succulents

in love with these tiny succulents, they're such a statement to my desk

(Q) Hva synes dere?
~Mathilde~

på'n igjen

Heihei!

Har kjent på at oppstart etter selv bare én ukes ferie kan være tungt. Har slitt med å sove om nettene de siste dagene, noe som naturligvis går utover hvordan jeg er på skolen. Men jeg prøver å holde motet oppe, hehe. De to siste dagene har vi jobbet med medie, og det er skremmende nært eksamenstider nå... Kun en måned igjen (!!). Vi har prøveeksamen neste uke, og jeg er utrolig nervøs for den. Men det skal nok gå greit, så lenge jeg konsentrerer meg bra, og jobber godt tiden frem mot både prøveeksamen og den store, ekte eksamen. Det merkes at vi går mot slutten av skoleåret, for det er omtrent det eneste lærerne snakker om i timene. Flere som kjenner seg igjen? I morgen skal jeg endelig tilbake på jobb igjen, og det gleder meg meg masse til. Er faktisk en liten stund siden jeg var der sist, med tanke på ferien og klassetur uken før. Det blir godt etter to halvtunge skoledager.. Vi snakkes!(Q) Hvordan er deres dager for tiden?
~Mathilde~

spring.

 

slutt på påsken

Hei!

Må si det var ganske greit at andre påskedag havnet på en mandag i år, og dermed forlenget ferien med en dag. Men det fikk meg også til å tenke på hvor sterkt jeg gruer meg til å dra tilbake til skolen igjen i morgen. Neida, det skal nok gå fint, men alle kan vel kjenne seg igjen i tanken min når det er ferie. Det er jo alltids fint å få på plass rutiner igjen, og nå er det jo virkelig siste innspurt før eksamener og diverse. Jeg må gi mye den siste perioden nå, må virkelig få på plass brikkene og fokusere på skole. Håper det lar seg gjøre... Nå skal jeg først la den siste fridagen synke inn - selv om jeg holder på med litt skolearbeid. Kjenner hodet er litt rotete akkurat nå, men jeg skal få det på plass, I will!

(Q) Hva skal dere denne uken?
~Mathilde~

ice coffee and doughnutsGod morgen! 
Tror jeg egentlig kunne spart meg for den, med tanke på at vi er godt ut på formiddagen. Men for meg er det morgen. Eller.. Kanskje jeg bare skulle skrevet 'God formiddag', jaja. Jeg våknet egentlig vanvittig tidlig i dag, kokken syv, og trodde ikke jeg skulle klare å få sove igjen, men etter et par episoder med Friends ble øyenlokkene tunge, og jeg sovnet i nesten fem timer til. Vet ikke helt hvordan jeg får det til, men jeg har hatt seriøst behov for søvn og hvile denne ferien. Håper bare det hjelper på skolefronten neste uke, at jeg faktisk har hvilt ut litt. Senere i dag skal jeg på påskemiddag hos tanten min med hele pappa-siden av familien. Det blir sikkert stor stas, og veldig hyggelig. Vi snakkes!

påskeutstilling

Heisann!

I går ble det plutselig mye som foregikk, uten at jeg helt rakk å stikke innom her i mellomtiden. Påskeutstillingen med mamma og Leah var utrolig hyggelig, og det er bestandig så sjarmerende å se på all den kreative og fargerike pynten de ulike barnehagene har laget for anledningen. Trærne i Leiren i Stavern fylles opp av gule påskekyllinger, fjær og påskeharer. Og det yrer av liv der! Den tradisjonen tror jeg aldri jeg vil legge fra meg... Lenger inne i Leiren er det kunstutstillinger, hvor mange av kunstnerne fra Larvik stiller ut malerier, fotografier, figurer og abstrakt kunst. Det hører også med til tradisjonen - jeg blir liksom alltid litt overrasket over hvor mange gode kunstnere det er her, men som jeg aldri legger merke til ellers. Etter vi hadde kikket innom de ulike kunstrommene, gikk vi for å kjøpe oss is og kakao. Så bar turen hjemover, for det var ikke spesielt varmt i går. Men det var gøy å få det med seg i år og!(Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Har dere noe lignende der dere bor?
~Mathilde~

langfredag

Hei!

I går hadde jeg en utrolig koselig dag. Først spurte mamma meg om jeg hadde lyst til å være med en tur til mormor og morfar, for resten av familien skulle på uformelt besøk. Jeg kan omtrent ikke huske sist jeg var hjemme hos de, vi treffes som regel hos oss eller en av tantene. Uansett, det var veldig hyggelig, og vi skravlet i noen timer. Så tikket det inn en melding fra Helene som lurte på om jeg ville komme og sitte barnevakt sammen med henne - noe jeg veldig gjerne ville! Så jeg dro rett til henne, sammen med Marie, og vi lagde mat, så på litt TV-show og storkoste oss. Plutselig var jo klokken halv ett, og da var det på tide å komme seg hjemover, haha - tiden flyr i godt selskap! 
I dag har jeg, mamma og Leah planer om å dra til Stavern for å se på påskeutstillingen der. Det er tradisjon i høytiden, og jeg blir bestandig skikkelig glad av å se på påskepynt som barnehagebarn har laget. Samtidig som det er flere kunstnere herfra som stiller ut verkene sine i Leiren i Stavern. Det er ikke til å unngå med en tur dit når påsken først er her. Jeg gleder meg masse!(Q) Har dere noen koselige påsketradisjoner?
~Mathilde~

morning coffee

Heihei!

Jeg vil si "God morgen", men når jeg ser på klokka innser jeg at det burde revurderes.. Jeg føler bare ikke jeg har kommet ut av morgenfølelsen enda, haha. Nå våknet jeg ganske sent, og ble liggende i sengen og se på "13 reasons why" - jeg har kun én episode igjen (!!). Da gikk plutselig tiden enda fortere, og jeg var ikke ute av rommet mitt før klokken nærmet seg halv ett. Så hoppet jeg i dusjen - å dusje på morgenen er noe jeg sjelden foretrekker, men noen ganger er det sterkt undervurdert fra min side! Koseklærne skled rett på, og jeg gikk ned på kjøkkenet for å lage meg en 'salted caramel latte' - jeg er obsessed! Nå nyter jeg den med noen YouTube-videoer, mens klokka tilsier at jeg kanskje burde gjøre noe mer produktivt. Haha, jeg tror denne dagen blir deilig, jeg... 

(Q) Hva gjør dere i dag?
~Mathilde~

leo sky

(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

en vårdag i april

Hei!

I dag er en sånn dag hvor jeg bare vil være produktiv, Gjøre masse, føle meg fresh og krysse av alt mulig slags ting fra lister. Jeg har egentlig skolearbeid jeg bør gjøre i ferien, og det vil jeg bare bli ferdig med. Jeg vil lese bøker, og kjenne på at jeg trekker til meg lesestoffet. Jeg vil gå en lang tur i det fine, men kalde, været, konsentrere meg om musikken på ørene og trærne og bladene og blomstene rundt. Jeg vil kjøre en tur, og ha på høy musikk. 

Jeg vil egentlig ganske masse. Men hver gang jeg tenker sånn, ender jeg sjelden opp med å klare å gjennomføre. Jeg gjør sjelden alt det jeg egentlig vil komme gjennom. I dag er liksom en sånn dag. Men jeg vil prøve å gjøre så mye jeg klarer. Kjøre tur, kanskje til og med gå en tur. Sette meg ned og fullføre boka jeg leser. Da får jeg gjort litt parallelt med skole også (leser boka i forbindelse med en norsk-oppgave). Litt produktiv vil jeg i alle fall føle meg i dag. Så det skal jeg prøve å få til. Ha en fin dag, dere!(Q) Hva gjør dere i påskeferien?
~Mathilde~

pink matters

"on wednesdays we wear pink"

~Mathilde~

feelingen av ferie

Heisann!

Det er først i dag at jeg kjente på at det er påskeferie, og hvor deilig det faktisk er. Det er vel gjerne sånn når mandagen kommer, og man kan sove leenge..? Jeg har akkurat startet på en ny serie; 13 reasons why, og jeg klarer ikke legge den fra meg. Så store deler av gårsdagen (og litt i dag) har jeg sett på den serien i flere timer. Men så fikk jeg en snap fra Helene tidligere i dag, og hun lurte veldig på om jeg ikke kunne bli med henne på Rema for å kjøpe godteri, haha. Som den gode vennen jeg er, tok jeg mopeden bort til henne, og så kjørte vi sammen til nærmeste Rema for å benytte oss av priskrigen som pågår. Så fortsatte vi daten vår i byen, hvor vi satte oss på en kafé og drakk kakao. Ikke så verst måte å starte påskeferien på, mener jeg. Vi hadde det utrolig hyggelig!

(Q) Hvordan nyter dere påskeferien?
~Mathilde~

is på brygga

Hei dere!

I dag var det ganske så fint vær da jeg våknet - det har mildt sagt gått over nå, skyene har dekket for himmelen, og vinden er innmari sur. Men Helene, Marie og jeg bestemte oss for å benytte oss av det deilige været, og ble enige om å ta en is på brygga i Helgeroa etter forslag fra Helene. Vi møttes og kjørte mopedene våres sammen ned til bryggekanten hvor vi nøt hver vår softis (bortsett fra Marie, outsider) - årets første. Det var utrolig hyggelig, og vi fikk oppdatert hverandre på litt av hvert. Sånne spontane avtaler er så deilige!

(Q) Hva har dere gjort i dag?
~Mathilde~

concert-details

last saturday night

(Q) Hva synes dere om detaljene?
~Mathilde~

påskeferien er her

Heisann!

I går startet jo påskeferien, og jeg klarte å ikke nevne det i det hele tatt i gårsdagens innlegg. Jaja, jeg var vel så opptatt av å få fortalt om turen da vi fikk internettet vårt tilbake. Men såå deilig det er med en ukes feire nå! Herlighet, jeg merket det var litt småkjipt å måtte dra på skolen en siste dag når vi hadde vært på tur (og kanskje, fra mitt ståsted, kunne fått avspasering), men det gikk relativt greit. Jeg kjente det bare lettet noen kilo av skuldrene nå som vi har påskeferie og deilige dager i vente. Jeg krysser fingrene så inderlig for godt vær, haha. I dag er det familiebursdag for pappa, Janne og Mikael som står på agendaen. Det kommer gjester hit klokken fem, og frem til det skal jeg nyyte lørdagen og slappe av. Ha en fin lørdag, dere :-)

(Q) Hvordan starter dere ferien?
~Mathilde~

Lillehammer

Hei, folkens!

Ble dessverre litt lenger fravær enn jeg hadde trodd, da internettet vårt her hjemme har streiket helt siden i går kveld. Nå er det endelig oppe og går igjen, og jeg kan fortelle dere om turen vår til Lillehammer!
Litt over 05.00 var jeg oppe på onsdags morgen. Bussen vår gikk ikke fra skolen før syv, men jeg hadde fått det for meg at jeg måtte ha good tid, haha. Fire timer satt vi i buss, og vi hadde det veldig koselig. Da vi kom til Lillyhammer, var første stopp Høgskolen i Innlandet. Der fikk vi omvisning på en film-linje, var innom NRK Hedmark og Oppland, og så blant annet en generalprøve på Klassequizen live i studio. Det var artig å se hvordan en flerkameraproduksjon fungerer, og vi hørte på flere av lærerne der snakke om linja. Da vi kom til hotellrommene våre, hastet vi videre til den lille, skjønne gågata i sentrum. Da hadde vi omtrent to timer på å shoppe litt. Det var så koselig der, med skikkelig fine trebygninger og brostein. Kvelden tilbrakte vi til å ha aktiviteter med klassen, og selv om vi har gått sammen i snart to år, ble vi enda bedre kjent. Skikkelig hyggelig! Dag to var vi igjen tilbake på Høgskolen, og fikk se "Den Norske Filmskolen" med omvisning, og snakk om skolen fra enda flere lærere. Til slutt gjensto det fire timer i buss tilbake til Larvik. Vi har hatt det litt hektisk, men veldig koselig. Det var en bra klassetur, og jeg tror de aller fleste var fornøyde med det vi fikk gjøre der! (Q) Har dere vært i Lillehammer?
~Mathilde~

klassetur up coming

Heisann!

I går og i dag har jeg igrunn bare stresset rundt for å prøve å gjøre ditt og datt. Egentlig følt ting har gått hektisk for seg. Så har jeg jo helt glemt å fortelle det, men allerede i morgen, grytidlig, drar jeg på tur med klassen. Vi skal bare være borte i morgen og torsdag, men tanken slo meg ikke å nevne det her.. Turen kom litt fort på, så jeg har egentlig bare forberedt meg i går og i dag. Det er jo ikke så mye jeg behøver å pakke for ett døgn, men likevel bør jeg ha et par ting på plass. Så jeg driver et desperat forsøk på å pakke en bag nå, og krysser fingrene for at jeg får med meg nok, haha. Vi skal til Lillehammer, og bussen vår går fra skolen klokken 7.00. Tjohei. I Lillehammer skal vi blant annet besøke høgskolen, noe som sikkert blir artig. Jeg er spent på turen, i alle fall. Nå får jeg pakke litt videre, liker jo når ting er i orden i god tid. Ha en fin kveld :-)

(Q) Har dere vært på klassetur i det siste?
~Mathilde~

Lerche = stemning

Hei!

Fy søren, gårsdagen var bra! Da jeg dro for å møte Helene, var jeg skikkelig spent - og jeg har heller ikke hørt så veldig mye på Sondre Lerche før. Men jeg vet at jeg som regel liker sjangeren han spiller. Vi gikk fra Helene til Bølgen, eller Sanden Scene, hvor konserten var. Det som er så herlig med Sanden er at det blir så intimt og bra stemning. Det var nesten som en intimkonsert, hvor vi gjenget oss foran scenen og danset til den store gullmedaljen, haha. Det var virkelig bra, og jeg ble positivt overraska! Vi storkoste oss, og passet rett inn med folk på godt over vår egen alder.. Sceneshowet var også utrolig, og på et tidspunkt hoppet Sondre bare ned fra scenen, og danset sammen med oss i publikum - vanvittig kult! Kvelden var, kort oppsummert, fantastisk!(Q) Hva gjorde dere i går?
(Q) Har dere vært på konsert denne uka?
~Mathilde~

spontan og klar

Heihei!

I sta fikk jeg en melding på Facebook fra fineste Helene, som jeg går i klasse med. Hun spurte om jeg hadde lyst til å bli med på Sondre Lerche, han har konsert på Bølgen i kveld. Jeg ble utrolig gira, og hadde jo ikke akkurat andre planer for lørdagskvelden. Vi avtalte at jeg skulle komme til henne, og så skulle vi gå derfra, ned til kulturhuset. Herlighet, jeg digger når sånne spontane ting dukker opp! Det er jo så hyggelig - og jeg har aldri sett Sondre Lerche opptre før, så jeg gleder meg skikkelig til hele opplevelsen og kosen. Nå får jeg gjøre siste touch på sminken før jeg blir hentet. Vi snakkes!

 -ikke akkurat slik jeg ser ut nå.

(Q) Har dere sett Sondre Lerche live før?
~Mathilde~

musikk om morgenen

Hei!

I dag våknet jeg til et relativt tomt hus, hvor alle er på hver sin plass. Er vel egentlig dog bare alene i noen timer. Men det var deilig å ha friheten til å spille høy musikk på høyttalerne fra sengen, slik at det kunne høres jazz og visesanger i hele huset. Elsker å bare drukne i musikk, ikke gjøre noenting - kun kose meg med sangene. Er en skikkelig musikk-nerd, haha.. Så fikk jeg en melding fra stefaren min som lurte på om jeg hadde lyst til å ta en kjøretur, noe jeg gjerne ville. Spratt opp av sengen, og hev på meg en tunika-isj-sak, og droppet for en gangs skyld sminken. Vi kom fram til at vi kunne kjøre til Sandefjord, og der fikk vi oss en kort tur på Hvaltorget. Jeg fikk med meg noen ting fra The Body Shop og TGR, så nå er jeg fornøyd - hehe! Nå har jeg, igjen, satt på høy musikk, og tar det rolig med en kopp te. Kos dere i dag :-)
(Q) Hvordan har dere startet lørdagen?
~Mathilde~

Les mer i arkivet » April 2017 » Mars 2017 » Februar 2017


M A T H I L D E

17 | Norway

Contact:
mathildewaale@hotmail.com

design by Tonjemt
hits