god hælj

Heisann!

Så var det helg igjen - og som alltid, like godt. Har vært litt nedpå denne uka, og har liksom ikke helt fått til så mye eller klart å konsentrere meg i særlig stor grad. Litt kjipt med sånne uker, men de kommer, de også. Nå skal jeg senke skuldrene over en helg heelt uten planer. Var en liten time i byen etter skolen i sta, før jeg tok buss til mamma. Hun og lillesøsteren min hadde vært en tur i en av nabobyene i dag, og til min overraskelse hadde de faktisk kjøpt tannblekning til meg. Jeg har snakket i evigheter om at jeg hater fargen på tennene mine (som har hatt skikkelig gulskjær fra da jeg hadde regulering), og de var så snille å kjøpe det til meg! Så nå sitter jeg her med Smilelab på tenna og ser på YouTube, haha. Senere skal jeg lage middag, og så tar jeg en relativt rolig fredagskveld. Kos dere i dag!

(Q) Hva er deres planer for fredagen?
~Mathilde~

møte med heltinnen min

Hei!

Ting har gått så fort denne uka, så jeg har jo ikke rukket å fortelle dere noen ting, nærmest. I går var jeg og mamma på konsert i Porsgrunn, hvor det var Unni Wilhelmsen og Henning Kvitnes som opptrådte sammen. Altså, fy søren, så fantastisk bra! Jeg forguder jo Unni, og liker godt Henning etter hva jeg har sett fra de var med på "Hver gang vi møtes", men gårsdagen var skikkelig imponerende.. Om noen kanskje klarer å huske det, fikk jeg intervjue Unni da hun spilte i Stavern forrige sommer, og til min store overraskelse husket hun meg igjen fra den gangen. Vi ble stående og skravle etter konserten, og det var helt absurd. Liksom, stå og snakke med din store inspirasjon og heltinne som om dere var gode venninner - det var helt utrolig! Hun er så flott, og virkelig en sånn artist som bryr seg om publikumet. At hun tok seg så mye tid til å snakke med meg, hadde jeg ikke helt ventet meg. I tillegg gav hun meg to plater (for jeg er fortsatt fan av den gode, gamle CD-spilleren), noe som var unødvendig koselig gjort! Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, det var liksom så overveldende å snakke med Unni som om vi har kjent hverandre i lang tid - hun er flott!

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a6 preset

(Q) Har dere vært på konsert i det siste?
~Mathilde~

the moon is a harsh mistress

(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

relief

Heisann!

Været har fortsatt like godt som det var på søndagen, eller varmen har kanskje ikke vært like strålende som da.. Men sola har skint, og lufta har vært varm! Jeg var opptatt med skole i hele går, og til min store skuffelse, klarte jeg ikke helt å gjennomføre det jeg hadde jobbet med. Men sånn går det i blant, jeg fortsetter med den litt til. I dag hadde jeg kort dag, og hadde litt tid etter jeg var ferdig på skolen, frem til jeg skulle til farmor og farfar på middag. Som jeg trur jeg har nevnt et par ganger, har jeg vært veldig sent ute med billappen, men har godtatt at det har skjedd mye annet, og jeg har bare ikke vært helt klar for det. Men i dag fikk jeg surret meg opp til Biltilsynet, og tok teoriprøven. Og jeg besto!! Herlighet, for en lettelse det var! Har tenkt så mye og grudd meg så for den, men nå er de kiloene av skuldrene mine. Nå er det bare oppkjøring son gjenstår, blir så deilig å kunne kjøre rundt i bil snart.. 

(Q) Hva har dere gjort i dag?
~Mathilde~

turvær og varme

Hei!

I dag var det skikkelig vanskelig å komme seg ut av senga. Jeg sov ikke spesielt godt i natt, og var ikke spesielt uthvilt da jeg våknet. Så jeg ble liggende og hvile frem til klokken var halv ett. Da følte jeg at tiden var inne for å stå opp. Så fikk jeg se hvor fantastisk vær det var ute, og jeg tror faktisk dette er den fineste og varmeste dagen hittil i år. Den sjansen måtte jeg benytte meg av, og jeg tok mopeden inn til byen hvor jeg gikk en tur i Bøkeskogen. Den er så vakker, og jeg tør vel påstå at det er Larviks stolthet. Jeg er alt for sjelden og går tur der, men i dag fikk jeg tatt meg en skikkelig gåtur, og det var så deilig! Det er jo bare vakkert. Følte meg skikkelig fresh der jeg gikk med solsteika midt i fleisen, musikk på ørene og totalt sminkefri. Det er litt trist å si det, men jeg går sjelden ut av døra uten sminke, men i dag trosset jeg egne grenser - og det føltes ganske greit! For en dag, elsker vårværet og varmen som kommer nå :-)(Q) Er været like herlig der dere bor?
(Q) Hva gjør dere i dag?
~Mathilde~

lørdagsmys

Heihei!

I dag har vært en sånn dag som bare varer og varer. Lenge. Ikke at det gjør noe, for jeg har kjent at det var deilig med litt lang og god tid på en lørdag, men det er noe med dager som går sakte. Det er litt puslete i blant. Lørdagen har jeg brukt på å hvile hodet, for jeg våknet opp med en relativt ekstrem hodepine etter en laang dag i går. Først noen timer i Oslo, som var hyggelige, men litt slitsomme. Deretter bursdagsfesten til Ada og Embla - som var helt rå! Jeg storkoste meg, og de hadde rigget i stand skikkelig party. Det var helt topp, men jeg var ganske kjørt da jeg våknet opp i dag, hehe. Så derfor gjør det ikke så mye at denne lørdagen har vart litt ekstra lenge (sånn jeg føler det). Jeg har også vært ute og kjørt med stefaren min. Plutselig fant vi ut at vi ville ut av Larvik, og endte spontant opp i Skien. Så vi fikk oss en god kjøretur på kveldinga, for å si det sånn. Koselig var det, i alle fall!(Q) Hvordan har dere tilbrakt lørdagen?
~Mathilde~

oslo through my phone

yesterdays(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

tgi friday

Hei!

I dag har jeg vært i Oslo siden tidlig i morges. Måtte ta syv-toget fra Larvik for å rekke det jeg skulle der. Etter å ha gjort meg ferdig med det jeg måtte, gikk jeg litt rundt i byen for å slå ihjel litt tid, og for å vente til toget skulle komme igjen (og for å drikke kaffe på Espresso House), og koste meg litt i sentrum ved Slottet. Beina mine er rimelig såre og vonde etter å visstnok ha gått nærmere 9 kilometer - i følge helse-appen på mobilen, så jeg uner meg selv en liten pause før jeg skal videre senere i kveld. Mine to herlige, Ada og Embla, skal feire bursdagene sine i dag, og har rigget i stand skikkelig party - og jeg gleder meg så masse! Vi skal avgårde i syv-tiden, så jeg får bare ta det rolig de få timene jeg kan, hehe. Vi snakkes, ha en god helg!

(Q) Hvordan er deres fredag?
~Mathilde~

Grease vibes


 

... Look at me, I'm Sandra Dee ...


(Q) Hva synes dere om bildene og looken?
~Mathilde~

for ett år siden i dag

Vandret jeg opp og ned Champs elysees, sto jeg utenfor Louvre, satt jeg høyt oppe i et pariserhjul, spiste jeg crepe. Og jeg hadde den beste tiden i Paris!! I går var det ett år siden jeg dro til den utrolig vakre storbyen med pappa og Janne. Og i dag er det ett år siden vi var på storshopping og fikk sett store deler av byen (og gikk til beina våre omtrent falt av). Jeg ble forelsket i Paris, og håper ikke det er lenge til jeg drar tilbake! Det er sprøtt at det har gått et helt år, tiden flyr virkelig unna..!

toogtyvende

Heisann!

I dag har jeg fått sovet litt ut, virker det som. Det er sjelden jeg sover ordentlig godt uten å våkne om nettene eller drømme mye. Med andre order det ikke så ofte jeg får god søvn en hel natt. Men i natt har jeg hvilt bedre enn jeg har gjort på lenge, jeg sov til halv elleve også. Har rukket å lage meg en avokado-shake (som jeg delte oppskrift på for ikke så lenge siden), og fått orden på litt annet som skulle gjøres. Hodet mitt har ikke sin beste dag i dag, så jeg skal prøve å ta det forholdsvis rolig. Håper dere har en fin dag!

(Q) Hvordan har deres morgen vært?
~Mathilde~

forblir slik

Hei!

I går var jeg en tur hos legen min, som kunne se at formen min ikke var helt grei. Det var jo derfor jeg var hjemme fra skolen også, men legen min mente det var litt verre enn som så. Jeg ble sykemeldt ut uka, og det virker ganske rart. Jeg tenker jo at sykemelding er noe man får fra jobb, men nå skal jeg altså holde meg hjemme eller borte fra skolen frem til neste mandag. Det er en merkelig følelse, men antakeligvis for mitt eget beste. I dag har jeg et par ærender i byen jeg blant annet må gjøre, og så skal jeg egentlig til farmor og farfar på middag. Jeg får se hvor mye jeg orker, men det er i utgangspunktet planen for i dag. Ha en fin tirsdag!(Q) Hvordan ser deres dag ut?
~Mathilde~

ei syk, ei

Hei, dere!

For en helg, det har gått i ett. Jeg hadde helgevakt på jobben, og ansvaret for all kultur som skjedde. Fikk sett, vært med på og skrevet mye kult, men det var en liten påkjenning å jobbe totalt 24 timer fredag, lørdag og søndag. Men jeg liker å skryte litt av det, også, så jeg antar det går helt fint med meg. Men det kjennes på kroppen at jeg er sliten. Jeg måtte holde meg hjemme fra skolen i dag, jeg vet ikke om det er på grunn av all jobbingen, men jeg har så voldsom hodepine og kroppen verker såpass mye at jeg er redd skolen hadde blitt for mye. Håper jeg kommer meg på denne dagen hjemme, slik at jeg heller har mer krefter å gå på i morgen. Har laget meg smoothie, og hører på deilig musikk for å samle hodet litt. Vi snakkes :-)(Q) Hvordan er formen deres i dag?
~Mathilde~

50's

Heisann!

I går var en sånn fredag hvor vi sluttet halv tolv, været var strålende, og jeg kjørte moped til skolen. Det var så deilig med sola i ansiktet og litt for kald vind mens jeg kjørte. Da jeg var ferdig med to økter samfunnsfag, dro jeg på jobb for å skrive ferdig saken jeg startet på i går. Det var igrunn ganske fort unnagjort. Deretter suste jeg videre hjem til mamma for noen timer, og fant fram litt klær og stas som jeg kunne bruke til en bursdag jeg skulle i senere på kvelden. Jeg glemte helt bort tiden da jeg var der, og fikk plutselig litt dårlig tid til å gjøre meg klar til bursdagen. Jeg kjørte hjem til pappa igjen, og skiftet i en fei, mens jeg gjorde et forsøk på å sminke meg. Det var temabursdag, og temaet var intet mindre enn 50-talls. Jeg elsker å kle meg opp i sånne klær, og finne sminketrender fra den tiden. Jeg hadde det så gøy med å rote frem noe fra klesskapet, åh! I bursdagen hadde vi det utrolig koselig. Vi spiste hjemmebakt pizza, så på Grease (naturligvis), og skravlet masse med musikk i bakgrunnen. Det var så herlig! :-)
fiine bursdagsbarnet!(Q) Har dere vært i en kul tema-bursdag i det siste?
~Mathilde~

'jobb', vår og litt lykke

Hei!

I dag var det igjen tid for jobb, eller utplassering. Jeg sier liksom at jeg skal jobbe på torsdagene, men jeg er jo egentlig på skole. Det er nesten litt morsomt, men jeg har jo kommet skikkelig inn i arbeidsmiljøet i avisa, og blir så godt tatt vare på av kollegene mine. Og spesielt med tanke på at jeg har frilans-stempelet i tillegg, er det så lett å si at 'jeg skal på jobb' når jeg er i praksisen. Men det er akkurat sånn jeg digger det, får ikke nok! Jeg prøver å tenke på det så ofte som mulig, hvor heldig jeg har vært med denne sjansen, og hvor vanvittig mye stolthet det, for meg, ligger i å være journalist. Jeg er med på å sette dagsorden. jeg er del av 'den fjerde statsmakt'. Det er ikke så galt, det... Ellers har jeg egentlig en samfunnsfagprøve som bør øves litt på. Jeg skal ha den i morgen, og har ikke akkurat super oversikt - det skal jeg prøve å jobbe med nå. Ellers har det jo vært superdeilig vær de siste dagene, eller det var kanskje å ta i litt, men det har vært vår. Jeg kjørte mopeden til jobb i dag, og det gir liksom litt ekstra på følelsen (og ja, jeg skal snart ta bil-lappen, altså. Ting tar bare litt tid med meg i blant). Ha en fin torsdag :-)

(Q) Er dere i utplassering noe sted?
(Q) Hva gjør dere i dag?
~Mathilde~

mot ei vårsol

Hei!

I dag hadde jeg kun én økt på skolen, og føler egentlig jeg har klart å kaste bort dagen på mye surr.. Jeg hadde en timeavtale jeg måtte på i første økt, og dermed mistet jeg den. Kom tilbake på skolen til økt nummer to, og da gjorde vi ikke så mye spennende. Så var jeg ferdig for dagen, liksom. Dro med bussen til mamma, og var produktiv nok til å lage meg to store glass med iskaffe som jeg nøt mens jeg så på serier på Netflix. Wow, det er bra jobbet. Deretter bar det videre til farmor og farfar hvor familiemiddag sto på planen. Kom hjem for ganske nøyaktig ti minutter siden. Er alene hjemme med bikkja. Nå må jeg virkelig ta meg selv litt i nakkeskinnet og gjøre noe produktivt. Som skolearbeid jeg helst vil komme à jour med, og en bok jeg vil kose meg med (egentlig også skoleoppgave). For en gangs skyld er det også vårsol i mars - det var på tide! Jeg er altfor værsyk, altså, det er latterlig hvor mye jeg henger meg opp i været. Men sola har tittet fram, og himmelen er nokså blå - og det klokka halv seks... Jeg kjenner det letter litt på humøret! Nå er det ikke mye om å gjøre før snøen er helt borte også, forhåpentligvis for godt denne sesongen. Ha en fin tirsdag videre :-) (kom forresten akkurat på at jeg har navnedag i dag!! Gratulerer til meg, hehe.)(Q) Hvordan ser deres dag ut?
~Mathilde~

avokado shake

Heisann!

I dag har jeg gjort nada. Virkelig ingenting. Jeg våknet, og leste gjennom noen blogger før jeg kom meg opp av sengen. Blant dem var Eirin Kristiansen, som jeg får så utrolig mye inspirasjon fra. Hun hadde delt en oppskrift på en avokado shake, som hun skrøt veldig av. Jeg elsker jo avokado, og fikk lyst til å teste ut  oppskriften hennes. Den ble så vellykket, og jeg følte virkelig den gjorde søndagsmorgenen noen hakk bedre! Utrolig god og deilig.. 

Du trenger:
1/2 avokado
1/2 banan
Melk/soyamelk/vaniljemelk
Vaniljepulver/vaniljesukker

NAM!

(Q) Har dere tenkt til å prøve ut oppskriften?
~Mathilde~

latest buys

Hva jeg fikk shoppet med meg hjem da jeg var med bestevenninna på spontantur til nabobyen for å feire at det var helg. Søstrene grene // TGR // The Body Shop // Fretex 

(Q) Hva synes dere om innkjøpene?
~Mathilde~

photo of the day: linear 

jazz, helg og ro

Heisann!

Har virkelig gått i ett de siste dagene, og jeg har så vidt rukket å sette meg ordentlig ned for å slappe av. Har hatt flere skoleoppgave jeg har prøvd å gjøre på best mulig måte, og jeg har liksom bare fartet rundt nesten hele uken. Men sånn er det noen ganger. I går dro jeg og Malin til Tønsberg etter skolen, det ble plutselig så lenge siden jeg var der sist. Vi toget inn dit, og fikk oss en koselig shoppingtur. Vi ble der noen timer, og rundt halv seks var jeg hjemme igjen. Da hadde jeg litt tid på å ordne meg, for klokken åtte skulle jeg på konsert. Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen spilte en herlig blanding av jazz og salmer sammen. Jeg er utrolig glad for at jeg fikk det med meg, for det var litt av en opplevelse.. Nå har jeg ingen flere helgeplaner. Nok en gang har jeg huset - og gården for meg selv, og det skal brukes til å nyte helgen. Gå meg en tur, rydde litt og ta det godt med ro! Det er så deilig, sånt.. :-)(Q) Hva gjorde dere i går?
~Mathilde~

candlelight

Så denne søte lysestaken da fetteren min hadde barnedåp i kirken for litt siden. Syntes det lille lyset var så fint med kontrastene i det ellers kalde bildet. Jaja, det er nå sånn jeg tenker når jeg tar bilder. Liker det i grunn.

(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

 

overgangen til vår

Hei!

Både i går og i dag har jeg kun hatt mediefag på skolen, og da har det gått i mediehistorie og photoshop. Jeg har vært litt sent hjemme begge dagene fordi jeg i går var hos mamma litt, og deretter dro tilbake til pappa. I dag har vi spist middag hos farmor og farfar - da hender det jeg kommer lit senere hjem. I går kveld hadde jeg også vårrengjøring i klesskapet mitt - eller nesten i alle fall. Jeg gikk gjennom en haug av klærne mine og fikk kastet ut litt. Det er så deilig å ha litt bedre plass i garderoben, i tillegg finner jeg jo klær jeg har helt glemt bort med tiden! Det er fortsatt vinter her i Larvik (og store deler av Vestfold, tror jeg), noe jeg ikke begeistrer meg noe enormt over... Jeg var så klar for vårvær og solskinn, men så kommer det en ny ladning med snø - typisk. Jeg venter liksom bare på at den skal gå bort, jeg vil ikke ha glatte veier og snø i skoene. Skal smøre meg med litt tålmodighet, men jeg krever sol snart, altså.

(Q) Er det flere som venter på våren?
~Mathilde~

snowstorm

... from my cousin's christening ...


(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

kulturmønstring

Heihei!

I dag har jeg fått en god start på dagen, og ikke gjort stort. Senere i dag, om noen få timer, skal jeg på jobb for å dekke UKM, som skal foregå i Bølgen i dag. Jeg har gjort litt forberedelser, og tar resten når jeg kommer på jobb. Jeg gleder meg skikkelig til å se på opptredenene - det er bestandig noen skjulte flinkinger blant der. Etter det skal jeg på et 'afterparty', hvor Cezinando faktisk skal komme og opptre. Begge tingene skal jeg skrive om, så det blir antakelig en lang kveld på jobb, men det gjør meg ingenting! 
sjekk forresten denne superfine kurven jeg fikk til bursdagen min for en stund tilbake!!

(Q) Hva er deres lørdagsplaner?
~Mathilde~

mission; få ned skuldrene

Hei!

Så deilig med noen dager fri nå. Eller, jeg skal riktignok jobbe i morgen. Uka som var ble veldig slitsom, og en haug med ting skjedde. Jeg fikk liksom ikke tid til å ta alt innover meg, det føltes som om jeg hadde hundre baller i lufta. Men nå er et meste av det landet, og jeg har litt tid til å komme meg igjen. Så denne helga skal jeg prøve å få skuldrene ned litt, og selv om jeg jobber i morgen, skal jeg prøve å ta det så rolig jeg kan. Første del av planen er å koke meg en kopp te, så kan vi snakkes senere!(Q) Hva skal dere i helgen?
~Mathilde~

snøfall om våren

Heisann!

I dag har jeg vært på jobb eller i utplassering igjen, og jeg kjørte faktisk mopeden i dag. Til tross for litt glatte veier, og til og med snø da jeg skulle hjem. Jeg hadde liksom trodd at snøen hadde gitt seg for i år da den gikk for en ukes tid siden. Men de to siste dagene har det kommet litt snø med jevne mellomrom, og i ettermiddag snødde det virkelig mye... Jeg har vært hjemme en liten stund, og prøvd å få mest mulig varme i huset - merker hvor innmari frysepinne jeg er, altså. På jobb i dag var jeg på to saker, og fikk skrevet ferdig en av dem. Jeg følte meg faktisk veldig effektiv i dag, og det er ingenting som er så deilig som å føle at man mestrer ting. Jeg skal skrive ut den siste saken i morgen etter skolen, og så er det etterlengtet helg! Vi snakkes :-)

(Q) Hvordan er vårværet hos dere?
~Mathilde~

photo of the day: London lights(Q) Hva synes dere om bildet?
~Mathilde~

Les mer i arkivet » Mars 2017 » Februar 2017 » Januar 2017


M A T H I L D E

17 | Norway

Contact:
mathildewaale@hotmail.com

design by Tonjemt
hits