fra sengekanten

Hei!

Har skjedd litt de siste dagene. Langkjøring nummer to og skolearbeid for å nevne noe. Vi holder gående en ganske stor oppgave i media om dagen, som går på mediehistorie og epoker. Den skal ikke leveres før om lenge, men den tar likevel mye tid. I dag hadde jeg også min andre og siste langkjøring, nå er jeg ikke langt unna lappen.. Men det tar på i hodet, merker jeg. Jeg har ikke det beste overskuddet på energi, og jeg har prøvd å samle meg litt ekstra før kjøringen i dag. Det gikk ganske greit, men jeg merker det veldig - at hodet er litt kjørt. Har sovnet etter skolen både i går og i dag, og jeg er ikke typen som liker det. Det beste er om jeg klarer å holde meg oppe til jeg skal legge meg, og heller sove greit da. Men de to siste dagene har tatt så på, og jeg har bare falt om og sloknet på senga. Sånn er det i blant. Satser på at formen er noe bedre i morgen, eller resten av uken. Tar det rolig resten av kvelden. Vi snakkes!(Q) Flere som kjenner på å være litt tom for krefter?
~Mathilde~

mot ferieslutt

Heihei!

I går var jeg hos Kristian fra klassen, sammen med flere i media-gjengen pluss noen til. Vi hadde det sinnsykt gøy sammen, og stemninga sto i taket, for å si det sånn. Det var så hyggelig! Før det, var jeg hos mamma fordi familien til stefaren min kom på besøk. De bor et stykke unna, så vi ser de ikke så ofte. Vi var først ute og spiste pizza, og deretter dro vi hjem til mamma. Igjen, veldig koselig... Og i dag skal jeg også på farten (eller ikke akkurat), for tanta og onkelen min skal feire familiebursdag, og det pleier jo alltid å være hyggelig. Ellers er det jo fastelavn, og jeg tror det er boller på gang her i heimen - det er stas! I dag er faktisk siste feriedag også, jeg synes den har gått unormalt fort.. Tilbake på skolebenken igjen i morgen, kunne ønske ferien hadde vart noen ekstra dager (jeg er vel ikke helt alene med den tanken?). Vel, ha en fin søndag!(Q) Hva gjorde dere i går?
(Q) Har dere noen søndagsplaner?
~Mathilde~

photo of the day: ice cubes(Q) Hva synes dere om bildet?
~Mathilde~

Homemade almond milk

Hei!

For en liten stund siden gikk jeg gjennom bloggen til Eirin Kristiansen, og fant en oppskrift som nærmest snakket til meg. Hun hadde delt sin egen mandelmelk-oppskrift, og jeg måtte nesten prøve den ut selv. Jeg drikker sjelden melk alene, men liker å variere litt når jeg bruker det i kaffe eller annet. Så jeg har vært innom både mandel- og soyamelk, og begge to er fantastiske (og kokosmelk, så klart)! Oppskriften til Eirin finner dere HER, og jeg gjorde det akkurat slik hun har beskrevet. Det ble så deilig, og smakte deilig - kunne nesten kjenne at det var hjemmelaget! Det tar ikke lang tid å lage, og kjøres bare i blenderen. Man trenger mandler, dadler, vaniljepulver (brukte vaniljesukker), en klype salt og vann. Prøv selv, det er både utrolig sunt og godt! :-)(Q) Har dere tenkt til å teste ut oppskriften?
~Mathilde~

chai latte og mopedvær

Heisann!

I dag var jeg ganske tidlig oppe, og hadde god tid på morgenen før jeg skulle til en time i byen halv ett. Da jeg var ferdig der, gjorde jeg bare unna et ærend i sentrum, og turet videre hjemover. Været i dag har vært strålende, og jeg har faktisk tatt frem mopeden. Jeg er jo en smule sent ute med bil-lappen, men det gjør meg ingenting å moppe rundt når været er så fint! Hjemme fikk jeg besøk av fineste Maren, og vi skravlet en del før vi bestemte oss for å ta en spontan kjøretur sammen. Vi endte opp på en kafé i Stavern, Det Gule Galleriet, og koste oss skikkelig med chai latte og cafe mocca der. Det er kun noen få minutter siden jeg kom inn døren her hjemme igjen, og nå skal jeg ta meg litt tid til å slappe av. For snart, eller senere i kveld, skal jeg til Helene sammen med Maren og Marie. Det kommer til å bli stas, og vi skal ha en ordentlig kose-kveld. Perfekt måte å runde av dagen på... Vi snakkes :-)

(Q) Hvordan har deres dag vært?
~Mathilde~

milk and honey

Hei, dere!

Var nok en tur i Oslo i går, men med en annen hensikt. Jeg og pappa fikk oss en liten tur, og vi fikk også tatt en lynrask runde i Bogstadveien. Vi endte opp på en Starbucks og tok en kaffe før vi dro hjem igjen. Koselig var det, i alle fall. I dag er ikke planene av det største slaget. Jeg har blitt forkjølet etter å ha gått med en sånn 'halv-forkjølelse' i et par dager nå. Det er kjedelig, men typisk for denne tiden av året. Jeg har laget meg favorittdrikken når halsen min er sår og vond; melk og honning. Det er så deilig, og smører halsen i tillegg! Kommer nok til å gå noen kopper av det i dag, hehe. Ellers skal jeg få gjort ferdig en oppgave i media, og levere den i løpet av dagen. Så hadde jeg også håper jeg rakk og gå meg en liten tur - får se an tid og form. Ha en fin dag :-)

(Q) Er det noe flere som også har blitt forkjølet?
~Mathilde~

gopro

Heihei!

For en liten stund tilbake fikk jeg følelsen av at jeg virkelig kunne trenge en Gopro i livet mitt. Jeg tenker det bestandig når jeg er på ferie eller gjør noe kult, at nå skulle jeg søren meg hatt et actionkamera til å filme med. Det er jo ikke akkurat midt i blinken å dra med seg speilrefleksen eller mobiltelefonen under vann eller i slalåmbakken. Så veldig spontant fikk jeg pappa med meg til nærmeste Elkjøp og bladde ut noen av bursdagspengene mine på et splitter nytt GoPro Hero 5, som har vunnet en rekke tester. Jeg er så himla fornøyd med kjøpet, og har brukt det en god del allerede! Jeg elsker designet på det lille kameraet, og hvor fint og kompakt det er. Rett og slett in love!

(Q) Hva synes dere om innkjøpet?
(Q) Har dere et actionkamera selv?
~Mathilde~

langtur

Hei!

I dag har jeg vært på langkjøring med kjøreskolen. Sammen med en annen kjørte vi til Oslo og fikk erfart både motorvei, landevei og bykjøring midt i selveste hovedstaden. Det var ganske slitsomt til tider, men det er utrolig kjekt å ha den erfaringen. Vi startet tidlig på morgenen, klokken åtte, og var tilbake igjen i fire-tiden. En ganske lang dag, med andre ord. Jeg gikk opp til sentrum i Larvik for å slå ihjel litt tid mens jeg ventet på bussen hjem. Nå har jeg fått samlet hodet litt igjen (langkjøring tar på, hehe), og spist middag. Vel, vi får snakkes - ha en fin kveld!(Q) Har dere gjort noe hyggelig i dag?
~Mathilde~

mandag og ferie

Hei!

I dag skal det sies at det var godt å våkne uten noen alarm. Mandagene er spesielt deilige i ferier, det er liksom da det synker inn at det er fri - føler jeg. Jeg har en liten mix av fri og jobbing i dag. Skal ikke ut av huset på noen måte, men jeg har en skoleoppgave jeg skal levere midt i ferien. Så naturligvis må jeg jobbe en del med den. Hittil har jeg fått unnagjort en del, men det er fortsatt mye som gjenstår. Oppgaven er ganske stor og krevende, så jeg prøver å dele opp litt stykkevis. Trenger jo tross alt litt ferie også, hehe. Jeg og Berta (bikkja) ble sittende oppe og se på Friends til godt over midnatt, og jeg har enda litt å hente inn når det gjelder krefter. Satser på at jeg kommer i mål med medie-oppgaven rimelig greit. Så resten av dagen går nok til litt skolearbeid og avslapping. Ha en fin dag videre :-)(Q) Hvordan tilbringer dere feriedagen?
~Mathilde~

solskinn en vintermorgen

God formiddag!

Jeg hadde Helene på besøk i går og over natten. Hun kom, og vi koset oss med litt mat, skravling og reprise av årets Grammy-utdeling midt på natta, haha. Vi hadde det utrolig koselig sammen, og sovnet relativt sent, noe som resulterte i en lang og rolig morgen. Men herlighet, så deilig! Sola skinner og det er knallblå himmel - nesten påskevær. Jeg traktet kaffe, laget meg en latte, og så på Friends. Helene har dratt nå, og jeg har akkurat kommet ut av dusjen og sitter med silkemorgenkåpen som jeg elsker med musikk på anlegget. Holder også delvis på med litt hjemmespa. Det er så herlig å kunne ta seg så god tid i blant. Nå skal jeg stelle meg litt, drikke mer kaffe og senere i dag skal jeg på et kort besøk hos tante og onkel - det blir koselig :-)(Q) Hva skal dere i dag?
(Q) Skinner sola hos dere også?
~Mathilde~

copper spark.

In love with the way warm copper tones makes the blue in my eyes pop


(Q) Hva synes dere om fargene?
~Mathilde~

litt av en helaften

Heisann!

I dag har jeg vært på jobb for å skrive ut en sak, og jeg kom akkurat inn døra hjemme. Jeg har huset for meg selv denne helgen også, så jeg har invitert jentene over i kveld. I går var vi jo på komishow i Bølgen med selveste Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne. Vi startet kvelden på Bedehuset, en av de nyere restaurantene her i Larvik, og der fikk bestilte vi deilig mat (og drikke). Etter det gikk vi over Indre Havn og til kulturhuset. Og dere, jeg er helt ordløs. Showet var så fantastisk bra!! Jeg hadde vondt i magen etter altfor mye latterkrampe da vi dro derfra. De er så åpne, ærlige og geniale, alt på én gang. Jeg hører på podcasten deres, og ler meg skakk av den hver uke, men det var noe helt spesielt med å se de live. Klarer ikke å si noe annet enn at de var helt sykt rå! For en kveld...

(Q) Har dere vært på et lignende show i det siste?
~Mathilde~

vinterferri

Heihei!

Endelig kom ferien! Føler egentlig at de få ukene fra juleferien til nå har flydd unna, men likevel tatt sin tid. Skoledagen i dag besto av engelsk film-presentasjon som gikk over alle forventninger! Jeg følte jeg klusset det helt til på et tidspunkt, og bare snakket vås. Men jeg rotet meg tydeligvis ikke bort allikevel, og det kjentes bare herlig å starte ferien med den unnagjort... Så hadde vi en kort økt med samfunnsfag, og etter det var det bare å gå ut til vinterferie. Herlighet, så deilig! Jeg har vært innom hos mamma og holder på å sminke og ordne meg for øyeblikket. Jeg skal på Tusvik og Tønne "Skammer seg" i kveld, og jeg gleder meg så enormt!! Jeg fikk billett av Helene, Maren og Marie til bursdagen min, så vi fire drar sammen. Før det skal vi på Bedehuset her i Larvik og spise middag - en skikkelig helaften. Nå må jeg fortsette på sminken, vi snakkes!

(Q) Hva skal dere i kveld?
~Mathilde~

videoblogg | jeg tar tatovering!

Hei!

I dag er det akkurat en uke siden jeg tok tatoveringen min. Det kjennes så utrolig mye kortere siden, denne uka har gått fort forbi.. Men jeg har altså hatt den i en uke nå, og jeg elsker den fortsatt like høyt! Da jeg skulle begi meg ut på denne sjuke ferden, tenkte jeg det hadde vært litt kult om dere også fikk sett prosessen. Så jeg tok med meg mine to kjære; Malin og GoProen min til studioet. Hun filmet det meste mens jeg satt i stolen, og jeg snakket litt før og etter. Fikk smelt sammen en video av det, håper dere liker den!


(Q) Hva synes dere om videoen?
~Mathilde~

spontantur til IKEA

Heisann!

I dag har jeg vært på utplasseringen min, og jobbet med litt småtteri pluss en sak om en finalist i en biologi-konkurranse. Jeg merket det skikkelig til morgenen i dag, at jeg var gira og klar for jobb igjen. Det er liksom ukens høydepunkt uansett hvor sliten jeg skulle være. Det er så godt å drive med det jeg vet at jeg skal fortsette med videre i livet!

Men over til noe annet. På tirsdag var jeg på skolen som vanlig, og på bussen hjem med Malin snakket vi om IKEA, for hun skulle dit med moren sin. Så tiker det inn en melding typ. fem minutter etter jeg kommer inn døra hjemme, hvor hun spør om ikke jeg bare hadde lyst til å være med til IKEA også da. Det hadde jeg jo såklart (trenger alltids en unnskyldning til å kjøpe billige duftlys, haha), og vi kom oss avgårde sånn i åttetiden - på kvelden. Spontant og passe sent, hehe. Vi hadde det skikkelig gøy til tross for tre slitne jenter og lange avstander der inne. Jeg var ikke hjemme før klokken var ett om natten, men det var totalt verdt det - fikk handlet en haug med duftlys og tatt en koselig kjøretur i samme slengen! 

(Q) Hva er deres must fra IKEA?
(Q) Hva synes dere om innkjøpene?
~Mathilde~

min petitmy beautiful Petit Basset Griffon Venden - my sunshine


(Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Hardere også hund - hvilken rase?
~Mathilde~

morsdagen som var

Hei!

I går forsvant dagen helt for meg, men på en god måte. Jeg våknet tidlig, og avtalte med min gode kollega og venninne at jeg kunne dra på besøk til henne. Det var superkoselig å være der, og de er alltid like skjønne å være med. En skikkelig gla'-start på søndagen! Så spurte stefaren min meg om jeg hadde lyst til å være med å feire mamma i anledning morsdagen som var i går. Vi ble enige om å dra ut for å spise, og endte opp i Porsgrunn på en wok-restaurant i byen der. Plutselig hadde dagen flydd av gårde, og kvelden hadde jeg satt av til kino med jentene. Vi så på Fifty Shades Darkes - og altså.. Jeg digget den! Da jeg kom hjem halv tolv var jeg akkurat passe sliten, og krøp etter hvert til sengen. Med andre ord var gårsdagen veldig hyggelig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Q) Feiret dere morsdagen på noen spesiell måte?
~Mathilde~

kosemose

Dette pleddet plukket jeg faktisk opp på Nille i forrige uke, og det er noe av det absolutt deiligste jeg noengang har kjent! Nummer en; det er nydelig å ha som sengeteppe, fordi mønsteret er så elegant, og faren er så dus og vakker. Nummer to; det er rene himmelen å kose med. Altså, jeg er helt seriøs, det er noe av det mykeste kosemterialet på denne jorda - det er jeg overbevist om! Som dere sikkert skjønner, jeg er nyforelsket. <3(Q) Hva synes dere om pleddet?
~Mathilde~

wake up - relax

Hei!

Denne helgen har jeg hele gården for meg selv, noe som er både deilig og avslappende - enda godt jeg ikke er særlig mørkeredd eller paranoid, hehe. Jeg var en tur hos mamma og resten i går kveld, og der koste vi oss med film og is. Jeg var tilbake igjen like før midnatt, og da rigget jeg i stand sofakroken med pledd, litt popkorn, vin og Friends på skjermen. Helt innafor, skulle jeg mene! Da jeg våknet for et par timer siden, fortsatte jeg der jeg slapp på Netflix i går kveld, og tok det helt med ro. Så gikk jeg ned for å lage meg en smoothie og gjøre lørdagsmorgenen deiligst mulig. Nå står det jazzmusikk på anlegget og jeg har null planer - det er fantastisk!!(Q) Hvordan starter dere morgenen best mulig?
(Q) Hva er deres lørdagsplaner?
~Mathilde~

tatovering

Heisann!

Vil dere høre noe crazy? Jeg har tatt min første tatovering! Okei, nå hørtes det ut som om jeg har planer om å ta haugevis, men det har jeg altså ikke. For noen veldig få dager siden bestilte jeg time hos Splash tatovering her i Larvik, og i dag var jeg på plass i studio. Klokka to dro jeg og Malin sammen - trengte litt moralsk support. Tatoveringen min er veldig enkel, og akkurat like fin som jeg så den for meg. Jeg elsker den allerede! For de som skulle lure på det, er den på håndleddet mitt, av en rune ved navn Uruz. Den betyr hovedsaklig styrke (og viljestyrke), noe som betyr mye for meg. Jeg var utrolig spent på hvordan det ville føles å ta selve tatoveringen, om det kom til å gjøre vondt, men helt ærlig gjorde det ikke vondt i det hele tatt. Det kan hende jeg har en litt høy smerteterskel, men jeg kjente det knapt (men svei merkbart litt mer når han stakk flere ganger i samme sår, om dere forstår). En utrolig rar og morsom opplevelse... Uansett, jeg er så glad - den er så fin og enkel!(Q) Hva synes dere om tatoveringen?
~Mathilde~

en grense?

Hei.

I dag er jeg sliten. Bare sliten. Så beklager for at energien fra fingertuppene mine, via tastaturet, og over til skjermen deres ikke er helt topp. Jeg har vært på jobb i dag, høydepunktet i uka. De siste ukene har jeg sagt opptil flere ganger at jeg har følt meg sliten, men helt ærlig, jeg er utmattet. Så jeg har prøvd å samle sammen kreftene gjennom uken, slik at jeg kan yte best mulig på jobb. Høres muligens veldig negativt ut, men det er dessverre sånn det har vært... Jeg har prøvd å ikke la det påvirke meg så veldig, men jeg kjenner at jeg sliter med mye av det helt hverdagslige - som jeg burde klart. Det virker ikke som om det er noen grense for hvor jeg tappes for energi. Nå har jeg bare et behov for å puste litt, men jeg har liksom ikke helt muligheten. Engelsk film-presentasjon i morgen, stor innlevering i media om påvirkning til mandag. Ber en stille bønn for at jeg klarer det. Det hadde vært kjipt å falle bakpå. Det vil vise seg. Beklager, igjen, for negativiteten. Jeg vil være så blid og energisk som mulig, men det lar seg ikke gjøre bestandig. 

<3.

Mathilde. 

the sweetest gift

There is nothing like homemade gifts. My beautiful friend made these for my birthday. 

Er de ikke nydelige?!

~Mathilde~

you want it darker

Hei!

Litt stressa, litt i rushen, med litt hodepine, blogger jeg nå. Jeg har liksom ikke noe hastverk, og skal ikke avgårde, men jeg er superstressa - og jeg vet faktisk ikke helt hvorfor. Det er nok grunnet to store innleveringer jeg skal gjøre, men jeg har hele ettermiddagen og natta på meg. Jeg er bare ikke helt i vater, og ikke helt i min beste stand, noe som gjør det litt vanskeligere å holde fokus på skoleoppgaver som er av den omfattende typen... Jeg skal prøve å gjøre de så godt jeg klarer, men det er ikke spesielt kult å levere noe man kun føler er gjort med halv innsats. Jeg får ta noen sekunder til å puste, så kan jeg sette meg ned med første oppgave, som er norsk lyrikkanalyse. Tjohei. Når jeg kjenner etter er egentlig øyelokkene litt tunge også. Haha, nok sutring. Jeg har en jobb å gjøre. :-)

(Q) Hvordan er deres dag i dag?
~Mathilde~

dåpsklar

Hei!

I dag ble det tidlig på'n, gitt... Kanskje det er like greit siden det er skole i morgen, og jeg garantert ikke kommer meg i seng før et godt stykke over midnatt. Fetteren min skal døpes i dag, og det starter i kirken klokka ti, derfor måtte jeg opp kvart på åtte i dag. Barnedåp er alltid koselig, både i kirken og feiringen etterpå. Vi skal bare være hjemme hos tante og onkel, hvilket gjør det enda deiligere! Jeg hat akkurat rukket å sminke meg ferdig, og skal snart hoppe i bunaden før mamma og resten kommer og henter meg. Jeg virkelig elsker å gå i bunad. Det er like stor stas å finne den frem hver vår, og nå er jeg ekstra gira - fordi jeg slipper å vente noen måneder til nasjonaldagen og eventuelle konfirmasjoner. Det er noe med den nasjonalfølelsen av å gå i bunad, jeg blir sikkelig glad!

(Q) Hva er deres planer for søndagen?
~Mathilde~

how the sky roars


(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

en kveld med mine fine

Hei, dere!

I går var jeg veldig mye hit og dit. Først var jeg i byen etter skolen for å gjøre et per ærend, og derfra tok jeg bussen til mamma. Ble hentet der, og kjørte hjem til pappa, hvor jeg var i noen timer, før jeg igjen dro til mamma og til slutt endte jeg opp hos Marie. Litt av en runde, haha.. Men hovedpoenget mitt var at Marie hadde bursdag i går, og hun var nestemann ut til å fylle 18! Så hun hadde invitert Maren, Helene og meg til seg på kake og prosecco - slår aldri feil! Vi storkoste oss, som vi bestandig gjør når vi er sammen. Jeg prøvde å ikke legge meg så veldig sent i natt, men klokka ble vel slagen to før jeg la meg. Heldigvis fikk jeg sovet ut i dag - trur jeg. Har hatt lang tid på å ligge og dra meg, se på Netflix og tatt en dusj. Lørdagsmorgener uten planer er de deiligste!

(Q) Hva gjorde dere i går?
~Mathilde~

cactusso. in. love.

~Mathilde~

da snøen tittet innom

Det var så koselig da det såvidt kom litt snø tidligere i januar. Jeg trenger ikke at det kommer masser av snø som ligger i månedsvis, men litt snø som ligger litt mer enn to dager, hadde vært både fint og hyggelig. Det er noe med å få litt vinterstemning. Jeg tenkte meg at den lille skuren som kom i januar, heller ikke ble liggende. Derfor sprang jeg ut med kameraet rundt halsen for å se om jeg kunne finne noen stemningsfylte motiver. Here's what I got. (Q) Hva synes dere om bildene?
(Q) Vil dere ha bittelitt snø også?
~Mathilde~

Les mer i arkivet » Februar 2017 » Januar 2017 » Desember 2016


M A T H I L D E

17 | Norway

Contact:
mathildewaale@hotmail.com

design by Tonjemt
hits