hjem på permisjon

Hei på dere!

I dag har jeg så smått drevet å pakket litt. Eller, det er kanskje å ta i, jeg har lagt frem litt saker som skal pakkes ned og som skal tas med hjem i morgen. Jeg skal nemlig på min første permisjon! Jeg skal innrømme at jeg er veldig nervøs, det er liksom en helt annen setting og helt andre situasjoner enn det jeg har vennet meg til over de siste fem ukene nå... Men jeg gleder meg enormt til å se familie og venner igjen! Det skal bli veldig godt å se folkene, skravle masse og bare ha det koselig sammen. Jeg har ikke lagt noen store planer, utenom at firkløveren skal samles i morgen kveld. Jeg skal jo først og fremst ikke stresse meg ut når jeg er hjemme for en helg, så jeg er spent på å se hvordan det går, og hva jeg gjør iløpet av de få dagene. For øyeblikket har vi akkurat blitt ferdig med yoga for dagen, og skal snart spise middag. Jeg får oppdatere dere når jeg har kommet til Larvik - vi snakkes!

 her om dagen var vi forresten på Litteraturhuset i byen for å høre på et ganske spennende foredrag om Sørøst-Asias verdensrolle, veldig informativt og aktuelt!

(Q) Hva skal dere i helgen?
~Mathilde~

går jeg ikke på skole?

Hei dere!

Jeg husker at da jeg fikk beskjed om at jeg hadde fått plass og skulle legges inn, at min første tanke var "hva skal jeg da gjøre med skole?" og "hvordan skal jeg få det tilrettelagt, og er det i det hele tatt mulig?". Jeg var livredd for å måtte droppe ut av skolen, og ta igjen tredje klasse. For en nokså skoleivrig jente som meg, ville det kjentes ut som tidenes nederlag. Jeg var redd for at jeg ikke skulle ha skole, og dermed ligge ett år bak alle andre. Jeg vil jo tross alt være russ sammen med vennene mine, og jeg vil dessuten fort ut i studier... Men det har heldigvis blitt godt ivaretatt. Jeg måtte riktignok vente noen uker før jeg startet med undervisning (fordi jeg rett og slett ikke var klar med tanke på helse og kapasitet). Men denne uken hadde jeg min første skoletime, nærmere bestemt, mattetime på mandag. Det var ganske deilig å starte opp igjen, for jeg har følt veldig på det at jeg ligger langt bak klassekameratene mine. Og jeg gjør jo strengt tatt det, men nå er jeg i alle fall i gang. Til fredag har jeg norsk, og jeg gleder meg nesten, haha! Det kjennes bare veldig fint å få drive med litt skolearbeid selv om jeg har en helt annen hverdagssituasjon per nå. Så for øyeblikket sitter jeg med matteboka foran meg, og gjør unna noen oppgaver, slik at jeg ligger litt foran til det neste vi skal jobbe med. Håper dere har en fin onsdag!

(Q) Hva har dere gjort denne uken?
~Mathilde~

kulturnatt

Hei!

Denne helgen har vi vært en smuler mer aktive enn vi var sist. Det er liksom ikke like lett å få den fredags- eller lørdagsfølelsen her, men vi gjør som regel litt for at det skal være helgestemning her på huset. Så på fredagen dro jeg sammen med ei annen til kjøpesenteret her i byen og handlet noen bøker på Ark. Det var en koselig liten tur, og vi fikk startet helgen bra! Deretter var det felles tur ut i byen, fordi Fredrikstad feirer 450 år, og dermed hadde de masse arrangementer rundt om i sentrum. Vi gikk litt rundt og tittet, blant annet på noe sceneshow, danseoppvisning og litt stands som sto i byen. Vi ble ikke ute så veldig lenge, men koselig var det i alle fall! I går hadde vi en litt roligere dag, og dagens store begivenhet var lørdagsquizen vi arrangerte på kvelden. Men slike kvelder er like deilige, de også! Vi har i alle fall fått gjort litt i helgen, og i dag står det s-l-a-p-p-e  a-v  på min plan hvert fall. Jeg er rimelig sliten, og skal bare ta dagen helt rolig. Ha en god søndag!

(Q) Hva har dere gjort i helgen?
~Mathilde~

en liten ting jeg savner

Heisann!

Midt i uka, snart midtveis i september. Herlighet, så raskt tiden går. Eller, her må jeg nesten arrestere meg selv litt - for dagene går utrolig sakte, kjenner det ut som, men ukene flyr plutselig forbi. Jeg skjønner ikke helt hvordan det har seg til... Men jo, trettende september, høsten begynner å treffe inn. Her i Fredrikstad har det vært et skikkelig ruskevær de siste dagene. Masse regn, enda mer regn, bittelitt oppholds, regn igjen. Og da snakker vi skikkelige regnskurer! Jeg var ute og gikk tur sammen med en av jentene her i går, og vi trodde vi var heldige med været. Det tok ikke mer enn to minutter før vi var dyvåte og måtte søke ly under et tre, haha. Sånn er vel høsten! 

Kom over disse bildene i albumet mitt på harddisken. Er det noe jeg savner med å ikke være hjemme, så er det gården - nå vokser det så mye der. Bjørnebærene og, ikke minst, blåbærene er så gode på denne tiden av året. Jeg rakk å plukke noen bokser med blåbær før jeg dro, men det skal sies at jeg savner å gå ut i hagen for å plukke dem. Å bo på gård generelt er noe jeg elsker, og det har jeg vært tydelig på lenge. Jeg er stolt av det, og kan ikke tenke meg noe mer idyllisk... Stort savn!

(Q) Har dere noen bær eller frukter i hagen på denne årstiden?
(Q) Hvordan er deres uke så langt?
~Mathilde~

ut i skog og mark

Heisann!

De siste dagene har det vært et ruskende drittvær over Fredrikstad. Det har regnet, regnet, haglet (ja, riktig), regnet og blåst kaldt. Dermed har dagene stort sett blitt tilbrakt inne i sofaen foran TVen med strikketøy og bøker. Men i dag hadde vi den første dagen med litt solskinn på lenge (det varte kun for en liten stund, nå regner det ganske bra igjen). Men personalet her benyttet seg hvert fall av muligheten når det var litt sol til å ta med oss på tur. Vi kjørte til et sted her som heter Bjørndalsdammene. Eller, det er mye skog og mark som ligger rundt disse dammene, og her gikk vi tur. Det var skikkelig friskt og deilig - og ikke minst noe litt annet enn turene vi kan gå i nærområdet her. Vi gikk en liten runde som kalles Bjørneløypa, som har masse fine utskjæringer av bjørner rundt om på stien. Skikkelig hyggelig! Vi fikk oss i alle fall en litt alternativ luftetur, og det satte i alle fall jeg veldig pris på! :-)

(Q) Har dere vært på noe tur de siste dagene?
~Mathilde~

september og kjedsomhet

Hei!

Det ble litt opphold fra blogging og oppdatering denne uken. Jeg har ikke helt hengt med på noen sosiale medier, egentlig. Det er jo ikke allverdens som skjer, og det går som regel i det samme. Så hverdagslige oppdateringer kan fort bli kjedelige. Det er lørdag og helg, som betyr mye mindre aktivitet på posten her. Vi finner på litt ting, men det skal likevel litt til for å fylle en helg med moro og ulike aktiviteter når vi har en plan som må følges - enten det er helg eller ukedag. Jeg har ikke vært helt i toppform denne uka, og det er vel kanskje hovedårsaken til at jeg har vært litt fraværende. Jeg har ikke følt for å skrive masse eller late som om jeg har mye å dele med dere, når jeg ikke akkurat er på topp. Det bedrer seg sikkert snart, men det har vært litt ekstra mye hodepine og slitenhet de siste dagene - som har resultert i veldig dårlig søvn... Men nå har jeg kommet meg litt, og har sovet bra i natt. Krysser fingrene for at jeg blir litt opplagt utover! Ellers går det mye i strikking. Jeg har blitt bitt av strikkebasillen, og er godt i gang med par nummer to. Har innsett at jeg blir sånn husmor som strikker sokker til alle sammen til jul i år, haha! Neida, men det er innmari ålreit å ha noe å drive med her. Ha en fin lørdag!

(bilde hjemmefra, fant det i arkivet - savner lille Berta)

(Q) Hva gjør dere i helgen?
~Mathilde~

viktigheten av gåturer

Hei på dere!

God søndag! Det er litt mer helgestemning over meg nå, eller ikke slik jeg er vant med hjemme, men det merkes likevel at det er helg her. Mindre som skjer, litt andre folk som jobber, andre fellesaktiviteter... I går så vi på sesongstarten av Skal vi Danse, som er mitt favoritt-program, og sammen med ei annen var jeg oppe etter sengetid for å se siste delen av sendingen (vi skal i utgangspunktet legge oss halv ti her..). I dag tidlig så vi på den nyinnspilte versjonen av Annie etter frokosten, og det var veldig hyggelig. Så selv om det ikke skjer så stort i helgene her, har vi det stort sett deilig med litt mindre å gjøre. 
Én ting jeg merker at er av veldig stor betydning for meg, er lufteturene. Det er noe med å komme seg litt ut av bygget, og ikke minst få luftet både kropp og sinn litt. Det er nærmest gull verdt! I starten, eller den første uka, hadde jeg tur ut med personal. Nå kan jeg gå ut alene, eller sammen med de andre jentene her. Og vi kan rekke litt forskjellige ting på en halvtime. Hittil har jeg gått en sti som går langs vannet (Glomma) her, jeg har sett det jeg tror er Norges største enebolig, og jeg har vært litt i Fredrikstad sentrum. Det er egentlig veldig koselig her, og det hjelper som sagt veldig å bare kunne gå ut for å få litt luft i løpet av dagene. 

 forresten - sjekk hvor langt jeg er kommer på strikkingen min!!

(Q) Hva gjør dere for tiden?
~Mathilde~

ingen helgefølelse

Hei på dere!

Denne uka har vært slitsom, jeg skal være såpass ærlig med dere. Jeg har stort sett bare spist, strikket, hørt på musikk, sett på TV-serier og sovet. Så klart har det skjedd et par andre ting også, men det er liksom slik dagene blir her - i tillegg til behandling, naturligvis. Jeg er snart ferdig med sokkene som jeg startet å strikke for en uke siden. Eller, jeg er snart ferdig med den ene! Det er skikkelig gøy når man får dreisen på det - jeg som omtrent aldri har strikket før... 
Da jeg våknet i dag merket jeg fint lite til at det var fredag. Det blir litt sånn her, for dagene er jo stort sett like, og det er ikke så mye som skiller helg fra hverdag. Jeg hadde faktisk glemt at det var fredag allerede, men fikk fort merket det da jeg fikk noen helge-snaps hjemmefra, hehe. Så helgefølelsen er ikke helt på plass enda, men det kommer vel kanskje litt utover ettermiddagen. Vi får snakkes senere, nå skal jeg ut en liten tur. :-)

(Q) Hva er deres planer for helgen?
~Mathilde~

glede på en post-it-lapp

Hei!

 

Det er vel ingen hemmelighet at dagene her går litt ekstra sakte, og at jeg hverdagen er en helt annen enn det den var før. Jeg har måttet venne meg til nye rutiner og sette meg inn i ting jeg ikke har måttet tidligere. Men det er nå sånn det er. Det har tatt tid, og det har gjort meg utrolig sliten. Det har også vært ganske vanskelig. Jeg har ikke hoppet opp proppfull av motivasjon hver dag, det er noe jeg må bygge opp over tid. Ikke minst, har jeg innsett hvor viktig små gleder er når jeg er på en slik institusjon. Små gleder er nesten helt avgjørende! Jeg har blitt kjent med noen flere jenter her, og vi har det stadig hyggelig sammen. Her om dagen oppdaget jeg noe av det koseligste da jeg gikk inn på badet mitt. På speilet hang det en post-it-lapp (det er flere enn meg her som er tilhengere av postitgeriljaen!!). Det fikk meg virkelig til å smile - og det var så utrolig vakkert gjort av denne personen! Dette gjorde hele dagen ett hakk bedre, og jeg smiler hver gang jeg ser den på bade-speilet mitt! Jeg heier på de små gledene <3

 -Hvor vakkert er ikke dette?

(Q) Har dere noen slike små gleder?
~Mathilde~

prosjekt sokkestrikking

Heihei!

Jeg skal ærlig innrømme at det er alfa omega å ha noe som får tiden til å gå her inne. Det er ikke allverdens som skjer, og det blir etter hvert kjedelig å se samme innslag av God Morgen Norge en hel formiddag. Jeg kom til Fredrikstad med maassse bøker, og det har vært gull (!!), men jeg innså at jeg måtte ty til flere midler som kunne få tiden til å gå. Så i går, brukte jeg halvtimen jeg har til luftetur, til å gå på Europris og kjøpe meg garn! Jeg har nemlig bestemt meg for å begynne å strikke sokker. Det høres så koselig ut, og jeg synes egentlig det er veldig artig å strikke (så lenge jeg klarer det, og kommer meg inn i rytmen). Altså, typ alle strikker her, og jeg kan få god hjelp av flere dersom jeg skulle stå fast med sokkestrikkingen. Men jeg må si meg bitelitt overrasket over egen instats, haha... Jeg startet i går kveld, og kan allerede se kontorene av en sokkekant. Woho!

(Q) Driver dere med strikking?
~Mathilde~

ta seg til rette

Hei!

Takk for så mange fine ord og lesninger på mitt forrige innlegg. Jeg ville ikke være vanskelig, men jeg ville at dere skulle forstå litt mer om meg og mitt. Jeg må innrømme at det kjennes litt rart å skulle blogge nå. Det er ikke helt det samme, og jeg føler ikke jeg har masse å skrive om. Gårsdagen var hektisk, veldig hektisk. Vi reiste hjemmefra klokken 7, og var i Fredrikstad 10. Det ble samtaler, jeg fikk tildelt rom, og ordnet med det i lange tider, og jeg skulle sosialisere meg litt med de andre her. Det var mye som skjedde, så jeg var naturligvis veldig sliten da kvelden kom. I dag har det også vært mye på gjøre-lista, men det meste er over. Jeg har begynt å ta meg litt til rette, og det er fint. Men det er også en lang prosess. Så vi får snakkes, jeg tenkte bare jeg skulle komme innom med en rapport. :-)

(Q) Hvordan er deres dag?
~Mathilde~

å sette hverdagen på pause

Jeg har satt meg ytterst på sengekanten. Her er det av en eller annen grunn lettere å skrive. Jeg vet at dette blir krevende. Jeg vet at dette vil koste meg.

Jeg har delt hverdagen min i det offentlige siden jeg var sjetteklassing og gikk på barneskolen. Jeg tenkte at blogging ville være morsomt, at å gi av meg selv på den måten, var spennende. Det har det absolutt vært, men jeg har jo forandret meg ettersom årene har gått. Det er omtrent seks og et halvt år siden jeg skrev mitt første blogginnlegg, og siden den gang har jeg oppdatert nokså hyppig. Jeg har tatt dere med på oppturene mine, på opplevelsene mine og på store deler av hverdagen min. Men det er spesielt én ting jeg har utelukket. 

Jeg har vært vanvittig opptatt av å ha en fasade. Jeg har vært "flink pike" alt for lenge. Jeg har ønsket at livet mitt skulle se perfekt ut. Jeg har delt alt det positive, og svært lite av det negative. Jeg har vært redd for å fremstå uperfekt. Og det har vært lite smart, jeg har lurt leserne mine. Jeg har lurt meg selv. Fasaden min ble så viktig for meg, at det andre til slutt raknet litt. Det har ikke vært lett. Det har vært enorme nedturer - som jeg ikke har våget å dele. Når jeg ser gjennom bloggen min, ser jeg ofte det stikk motsatte av den egentlige meg. Jeg er ikke slik, jeg er langt ifra perfekt, og jeg er alt annet enn en svevende sky av oppturer.

Da jeg gikk på ungdomsskolen ble jeg syk, eller psyk. Min mentale helse ble mental uhelse. Men dette ville jeg ikke vise. Jeg var redd for å bli sett på som syk og svak og uperfekt. Så jeg lot vær å dele det. Det eskalerte, jeg ble dårligere, jeg skjulte mer. 

Fra den gangen i åttende klasse, og til nå, har mye skjedd. Jeg har lært meg å være mer åpen, og jeg har lært meg å forstå meg selv bedre. Men jeg har også kommet til et punkt hvor psyken min er litt for sterk. Jeg vil ikke virke dramatisk eller jage oppmerksomhet. Jeg vil bare være ærlig og oppriktig. Slik ting er nå, må jeg sette hverdagen på vent en liten stund. Jeg må overlate dette til fagfolk som kan dette bedre enn meg akkurat nå.

Tirsdag 22. august, alt i morgen, drar jeg til Fredrikstad. Der skal jeg legges inn. Der skal jeg få en ny, midlertidig hverdag. Og jeg er så ekstremt nervøs. Men jeg føler jeg skylder dere en forklaring. Slik at jeg ikke bare forsvinner helt, eller plutselig skriver om å bo på et døgnsenter hvor jeg er i konstant behandling. Jeg vet lite om hva som venter meg. Jeg vet ikke hva som vil skje. Men jeg vet at dere fortjener å vite. Så jeg deler, for en gangs skyld. 

Så lenge jeg klarte å opprettholde fasaden min, var alt bra. Da den falt fra hverandre, var det ikke lenger fryd og gammen. Jeg ble kledd naken, og hadde ikke lenger noe å gjemme meg bak. 

Jeg skal prøve mitt beste å ikke forsvinne helt fra omverdenen, men jeg må ta dette i mitt tempo. 

Klem i fleng fra meg. <3

søndagsmorgen i august

Hei på dere!

Jeg har nesten akkurat stått opp, og må si at jeg fortsatt føler meg stup trøtt, haha. Det kommer seg nok.. Kaffen min står plassert på nattbordet ved siden av meg, så jeg skal nok få kviknet litt i løpet av den neste timen. I går hadde pappa og stemoren min fest her hjemme, eller ute i låven vår - en sommertradisjon de pleier å ha. Jeg holdt meg stort sett inne og holdt på med mitt, men hjalp smått til med å rydde litt underveis. Men en stor gjeng, glade, høylytte mennesker gjør det en anelse vanskelig å få sove, hehe... Så det tok sin tid før jeg kom meg i seng, eller før jeg sloknet, men det er da helg (og om jeg ikke er helt i takt med døgnrytmen er ikke verdens undergang). Så nå skal jeg snart få puttet noe sminke på trynet mitt, før jeg blir plukket opp av Marie, Maren og Helene. Vi skal på en workshop for noe utrolig morsomt i dag - jeg tenkte å blogge mer om det senere i dag. Det er en utrolig fin sak, så jeg gleder meg til det! Ha en fin søndag :-)

(Q) Hva skal dere finne på i dag?
~Mathilde~

last touch of summer

Sommerværet varte ikke akkurat lenge. Utenfor vinduet mitt blåser det sur augustvind i trærne, og noen få regndråper har falt på ruta mi. Savner da gradestokken viste et par varmegrader høyere. Men vi nærmer oss tross alt september - det er bare forsmaken på høstværet, dette.

(Q) Hvordan har sommerferien deres vært?
~Mathilde~

påkjenning

Hei, dere!

Første skoledag, vel overstått. Jeg skal innrømme at jeg var ganske så nervøs og omtrent skjelven da jeg sto opp til morgenen i dag og satte meg i bilen med kursen mot skolen. Som sagt, startet vi ikke før klokken tolv, noe som gjorde starten sånn halvveis myk. Vi hadde felles oppmøte for vg2 og vg3 i Arena, hvor rektor sa noen velvalgte ord, og litt til. Deretter fulgte vi etter avdelingsleder opp i femte etasje, hvor vi har base, og ble geleidet inn til klasserommet hvor alle våre nye lærere var. Vi bytter ut lærere hvert år, og ble derfor kjent med fire nye ansikter i dag. Heldigvis har alle gjort godt førsteinntrykk så langt! Vi snakket litt om skoleåret som ligger foran oss, og forventninger og mål. Deretter var det henting av bøker som sto på planen, og til slutt elevsamtaler. Vi startet ganske brått på skolehverdagen, og fikk allerede utdelt et sagahefte som skal leses i dag og i morgen, senere knyttet opp mot noen oppgaver. Så joda, litt pangstart likevel. Men nå er vi i alle fall i gang, og det kjennes ålreit. Men det var en liten påkjenning på kroppen - det skal sies. Jeg sloknet da jeg kom hjem, sliten av masse inntrykk og tanker, hehe. Jeg sovnet i alle fall i halvannen times tid, og våknet helt i ørska. Sånn er nå det, første skoledag er overstått - vi overlevde!

(Q) Har flere hatt en lit slitsom start på skoleåret?
~Mathilde~

klar, ferdig, start.

Heisann!

Så var den store dagen her. Eller, det er vel kanskje å ta i hvis jeg sier 'store'. Men nå er det jammen meg skolestart igjen,og jeg kjenner meg full av spenning, nervøsitet og litt bitterhet. Det skal jo bli ålreit å komme inn i rutiner igjen og slikt, men jeg må ærlig si at jeg ikke kjenner meg spesielt klar for skolebøker, lekser, vurderinger og arbeid. Vi starter klokken 12 i dag, og det er i alle fall en god ting. Skal ikke klage på en litt myk start når vi først skal tilbake på skolebenken. Nå har de nye førsteklassingene kommet, og det skal bli nokså merkelig å gå på skole med broren min igjen. Det er også ganske rart å skulle være størst på skolen. Masse tanker og følelser her nå, haha... Nå skal jeg sminke meg ferdig, og ordne det siste som trengs, så har jeg litt fritid før kjøreturen går mot skolen. Pust ut, det går fint.

(Q) Starter dere også på skolen i dag?
~Mathilde~

familiegrill

Heihei!

I dag våknet jeg av alarmen klokken ti, jeg prøver å begrense sovingen litt før skolestart. Eller, det er vel kanskje rettere å si at jeg prøver å få litt mer rytme over døgnet mitt - men det hjelper fint lite når jeg legger meg halv fire på morgenen uansett, haha. Jeg fikk i alle fall noen timer på puta... Helene og Marie kom en ur på besøk i går, og vi dro på butikken for å handle inn litt, så lette vi etter filmer på Netflix. Vi endte opp med "Yes Man", som var midt i blinken for oss tre, latterlig morsom! Vi koste oss masse, det ble en over middels vellykket kveld i lag. 
Nå har jeg sminket meg for dagen, og prøver å finne noe jeg kan ha på meg. For om snaue to timer er det slektstreff, eller familiegrill, om du vil. Vi samles bestandig storfamilien på farmor sin side en gang i året, og har det koselig sammen, griller og gjerne har litt aktiviteter. Det blir helt sikkert hyggelig å se 'tjukke slekta' igjen. Ha en fin dag, så snakkes vi!

(Q) Har dere slektstreff med familien deres?
~Mathilde~

sene kvelder, kjøreturer og musikk

Hei!

I går ble en så deilig kveld, jeg endte opp med to filmer og utallige episoder med Friends på skjermen. Kjørte meg også en tur, bare fordi jeg hadde lyst og mulighet sånn litt sent på kvelden. Jeg elsker kjøreturer, og det hender at god musikk på Bluetooth i bilen og øde landeveier er bedre enn mye annet. Jeg var sent i seng, og viet vel all min tid til gamle CD-plater da klokken hadde passert midnatt. Enda en ting jeg elsker; CD-spiller, sær musikk og gamle plater helt alene. Det er fantastisk!
I dag har tillot jeg meg å sove litt ekstra lenge, og har bare laget en smoothie med dagens avis foran meg. Jatakk til enda en rolig morgen/formiddag! 

(Q) Har der også noen rolige dager i ferieslutten?
~Mathilde~

etterlengtet fredagskveld

Heisann!

I dag har jeg hatt en dag uten noen formål og planer, og det var i grunn veldig deilig. Jeg gikk en liten tur med hunden vår i formiddag, og kjørte bilen til faren min til kontoret hans på jobben sin, for så å kjøre hjem med bil nummer to. De er avgårde denne helgen, og jeg har huset omtrent for meg selv (deler med broren min,da). Så denne kvelden hadde jeg satt av til Netflix, musikk på anlegget og masse pepsi max, haha. Jeg har forsåvidt hatt rolige dager ellers denne uken, men føler jeg har måttet gjøre noe hver eneste dag, hatt planer på en eller annen måte uansett. Nå har jeg en helt rolig fredagskveld for meg selv, og jeg må si det passet bra med en sånn avkobling nå!

(Q) Hvordan tilbringer dere fredagskvelden deres?
~Mathilde~

seks korte dager

Heihei!

Nå sitter jeg for meg selv her med en kopp kaffe og gjesper som en gal, jeg har ikke sovet så veeldig mye i natt, hehe. Jeg skulle kjøre venninnen min hjem i løpet av natten, og det endte med at jeg var hjemme igjen klokken tre, og var lys våken. Så hadde jeg alarmen på halv ni i dag tidlig, for jeg skal innom jobben en tur etterpå, og jeg liker å ha god tid på meg om morgenen. Tror vel det ble noe sånt som fire timers søvn i natt, haha - jeg klandrer kun meg selv!
I går var jeg en tur innom jobben til mamma (hun jobber i bokhandel), og handlet inn litt saker til skolestart. Det er en tradisjon å gjøre det når ferien går mot slutten... Jeg var i alle fall der, og da innså jeg hvor sinnsykt få dager det er igjen av ferien. Seks korte dager. Hva skjer? Hvor fløy alle dagene? Jeg har virkelig ikke fulgt med tiden og dagene denne sommeren, men jeg er vel ikke alene om å føle det. Det er under en uke til vi sitter på skolebenken igjen, til jeg starter i 3. klasse?! Jeg trenger litt tid til å la det synke inn at jeg skal gå mitt siste år på videregående nå, for det henger ikke helt på greip oppi hodet mitt.. Vel, nok skoleprat - jeg håper dere har en fin dag!

(Q) Har dere noen planer før skolestart?
~Mathilde~

mot rutiner igjen

Hei!

Jeg merker nå at ferien begynner å avta med dagene. Jeg får liksom mindre og mindre 'ferie-gnist' eller feriefølelse når alle andre starter på jobb og slikt. Da vet man liksom at skolestart er like rundt hjørnet. Jeg har prøvd (og delvis klart) å ikke snu døgnrytmen helt på hodet i sommer, men det er jo ingen lett sak. Jeg blir ikke trøtt før godt over midnatt, og sliter med å komme meg i seng noe særlig før halv to/to. Men jeg har måttet tidlig, eller sånn halvveis tidlig, opp noen av de siste dagene, og da klarer jeg hvert fall å holde døgnet i sjakk (sånn nesten). I dag har jeg en legetime om en times tid, og etter det snakket vi fire jentene om å finne på noe sammen. Vi får se hvordan dagen ender opp med å bli :-)

(Q) Hvordan er deres tirsdag?
~Mathilde~

vel overstått

Heihei!

I dag så jeg meg nødt til å ligge i senga og nyte morgenen så lenge som mulig. Gårsdagen ble lang, og vi var vel ikke hjemme før nærmere ett i natt. Men fy flate, for en vakker og rørende dag!! Det var helt perfekt vær for å arrangere hagebryllup - sola skinte og det ble skikkelig varmt. Jeg var så utrolig heldig og ble spurt om å være fotograf for tante og onkel, og jeg nølte ikke med å takke ja til den muligheten. Vi dro til en båthavn like etter seremonien, og tok noen helt vanvittig vakre bilder. Jeg skal vise masse bilder fra festen og litt slikt senere, men nå har jeg en skikkelig jobb med å plukke ut de beste bildene fra gårsdagen. Enn så lenge skal jeg ta det rolig i dag, nå sitter jeg med et glass smoothie, og har såvidt begynt på fotojobben. Ha en fin dag :-)

(Q) Hva skal dere i dag?
~Mathilde~

sent oppe, tidlig oppe

Hei, og god kveld (om jeg i det hele tatt kan si det)

I dag har jeg svirret helt rundt i min egen verden, eller, jeg har ikke klart å gjøre en ting om gangen. I går klarte jeg å sovne midt på dagen, og det er lite jeg misliker mer enn å powernappe på ettermiddagstid. Det resulterte i at jeg absolutt ikke fikk sove da kvelden kom, og hjernen jobbet på høygir. Ikke tale om at jeg skulle legge meg. Klokken fire i går natt var jeg i seng. Klokken åtte i dag tidlig våknet jeg. Flott. 
Lite søvn, men jeg har kanskje bare meg selv å skylde på når jeg ikke klarer å sove ordentlig, hehe. På formiddagen dro jeg innover til byen for å se Sommertoget ankomme Larvik. I tillegg skulle en svært god venninne av meg lese dikt for å representere Larvik, poesibyen da toget kom. Det var veldig hyggelig, masse folk og skikkelig stemning på stasjonen i alle fall! Da jeg kom hjem igjen dro jeg en tur i butikken og handlet for foreldrene mine, og resten av kvelden har jeg stort sett tilbrakt til å kjøre søstra mi til venninner og slappet av hjemme. 
I morgen er det en stor dag - onkelen min og tante skal endelig gifte seg!! Jeg gleder meg så enormt på deres vegne, og er så spent på å se hvordan bryllupsseremonien og festen blir. De skal ha hage-bryllup, og jeg ser bare for meg at det blir helt utrolig koselig og idyllisk. Krysser fingrene for bra vær! Så jeg må tidlig opp i morgen også, for jeg skal både sminke og ordne meg selv og kusina mi. Men det blir stas - jeg gleder meg så masse!!

(Q) Hvordan har deres dag vært?
(Q) Har dere vært i bryllup i sommer?
~Mathilde~

lang og fin dag

Hei dere!

Jeg er klar over at det begynner å bli sent på kvelden, men i dag har jeg vært i Oslo, og tilbake til klokken var syv - om kvelden. Siden da har jeg harr litt å styre med, jeg skal blant annet jobbe i morgen. Men tilbake til Oslo, jeg dro innover med toget som gikk halv elleve. Vel fremme i hovedstaden hadde jeg avtalt å møte en person jeg ser veldig opp til; Ingeborg Senneset. Aftenposten-journalist og forfatter. Hun er så utrolig dyktig, og jeg ser opp til henne på så mange områder. Vi skulle treffes på Grünerløkka klokka ett, og etter både buss- og trikketur kom jeg meg til stedet vi hadde avtalt å møtes. Og jeg må bare si, for ei nydelig jente! Hun var så blid og hyggelig med en gang vi traff hverandre. Vi skravlet mye om boken hennes "Anorektisk", om journalistikk (naturligvis, hehe) og livet generelt. Praten gikk så lett, og vi skravlet i vei, begge to. Før vi visste ordet av det, hadde vi gått fra Løkka til Slottsplassen. Der tok vi trikken sammen opp til Majorstua, hvor hun skulle videre, og jeg skulle rekke en annen avtale. Vi hadde det så trivelig sammen, og det var utrolig stas å tilbringe en times tid med et så herlig menneske! Det gjorde i alle fall mye med min dag, Ingeborg er både klok og varm ♥

(Q) Hva har dere gjort i dag?
~Mathilde~

augusti

Hei!

Første august, dere. Allerede! Siste sommermåned, siste ukene av ferien, siste innspurten på sommerværet. Eller, det skal jeg ikke si, i dag har det regnet, og blåser surt. Jeg hadde sett for meg litt bedre sommervær i det minste noen flere av dagene. Men nå er juli over, og jeg føler liksom at høsten kommer snikende med august. Det likner i alle fall sånn på denne dagen. Første august har jeg tilbrakt på jobb, sammen med fine kolleger (det er bestandig så gøy å jobbe i august, for da kommer de fleste kollegene tilbake fra sommerferie, og det skjer litt mer på kontorene). Jeg kom hjem for en halvtimes tid siden, og har egentlig bare følt meg daff siden jeg gikk inn døra.Jeg tror kvelden skal tilbringes i senga med en bok, kaffe og serier, eller så får jeg se om jeg orker å finne på noe annet. Hadde vært deilig å få unnagjort den siste USA-vlogen, og litt andre ting. Vi får se, jeg tar kvelden med ro, i alle fall!

(Q) Hvordan har deres august startet?
~Mathilde~

konsertopplevelse

Heisann!

I går dro jeg på konsert, som jeg fortalte dere. Det var i Sandefjord, og på en helt utrolig koselig uteplass og uteservering som heter Kurbadhagen. Det ble nesten litt festival-aktig. Det eneste var at været var helt grusomt, det regnet, og på et tidspunkt høljet det så vanvittig at jeg var gjennomvåt, men det gikk fint. Konserten var helt magisk! Jeg er utrolig fan av Unni Wilhelmsen, og sammen med Sol Heilo og Hanne Mari Karlsen var det en skikkelig konsertopplevelse... De var så samspilte og gjennomførte, og jeg er så glad for at jeg fikk det med meg! Da konserten var ferdig, fikk jeg også snakket med godeste Unni. Etter at vi skravlet så mye sammen på den forrige konserten jeg var på, har vi liksom blitt litt venner. Det er så koselig! Vi ble stående og skravle i sikkert en halvtimes tid, og hun var bare så herlig og skjønn - altså, hun holdt liksom rundt meg og klemte meg flere ganger! Jeg blir nesten litt fjollete av å tenke på det, for jeg har jo bare vært en skikkelig tilhenger av musikken hennes i lang tid, og nå er vi omtrent venninner - det er ikke helt til å tro oppi hodet mitt..!

(Q) Har dere vært på konsert i det siste?
~Mathilde~

celebration and concert

Hei på dere!

For øyeblikket sitter jeg ved skrivebordet mitt, og har akkurat kommet hjem fra tanten min sin bursdagsfeiring. Nå holder jeg på å skifte fra bursdagsklær til mer fest-klær, og sminken ligger foran meg. Jeg skal nemlig snart på konsert! Jeg måtte reise fra familiebursdagen litt tidligere, slik at jeg kunne rekke å ordne meg litt ekstra og skifte og sånt før jeg skulle videre. Jeg blir hentet av mamma om litt, og da skal jeg bli kjørt til Sandefjord, hvor konserten skal være. Det er min favoritt, Unni Wilhelmsen, som skal spille sammen med trio'en sin. Jeg gleder meg utrolig masse, og det blir garantert stas å se Unni igjen - jeg digger tross alt musikken hennes!! Så nå er det de siste finishene som gjenstår før mamma skal plukke meg opp. Vi snakkes enn så lenge :-)

(Q) Har dere vært på noen konserter i sommer?
~Mathilde~

fri på ordentlig

Hei, dere!

I går ble en dag som i utgangspunktet var uten planer, men så ble jeg spurt om å være med som fotograf på en sak sammen med en av kollegene mine. Det var en helt nydelig og sterk sak, som gjorde skikkelig inntrykk. Det gjør meg litt ekstra glad at de ville ha med meg som fotograf i tillegg - det gir meg en god tillitsfølelse. Det tok litt tid, og deretter var det tilbake på jobben for å ordne med bildene og slikt. Dermed gikk noen timer av dagen allikevel. Så er vi jo egentlig på hytte denne uka, som jeg har sagt tidligere, men vi er litt fleksible. Jeg sover her hjemme, og tar en tur ut på hytta, gjerne om ettermiddagene og kveldene. Så jeg var naturligvis der i går kveld. 
I dag har jeg startet dagen skikkelig langsomt, og jeg har fri (sånn helt ordentlig, hehe) hele dagen! Jeg har satt meg ti rette med en ny bok, og har allerede kommet et godt stykke inn i den. Deilig følelse! Nå har jeg nettopp kokt meg en kopp te, og skal sminke meg litt. Maren og jeg avtalte akkurat at vi skal gta en tur sammen på kafé i dag. Det blir så koselig!

(Q) Har dere noen ordentlige fridager i sommer?
~Mathilde~

 

avkobling

Hei!

I dag var siste dag på jobb for denne lille perioden. Nå har jeg jobbet fullt siden forrige mandag, og jeg skal være ærlig å si at det var hektisk å komme tilbake til - men veldig deilig også! Nå har jeg fri ut uka, eller frem til søndag. Da skal jeg jobbe den ene dagen, og så har jeg fri enda en stund. Det skal bli godt å koble litt av noen dager nå også. Vi har fått hytta denne uka (vi deler på den i familien). Pappa og Janne dro ut i går, og vi andre kommer og går som det passer oss. Hytta vår ligger kun typ. 3 kilometer unna hjemme, så det kan være ganske praktisk og deilig til tider. Så jeg tenker at jeg tar det rolig her hjemme litt til, før jeg tenker å ta turen ut på hytta i kveld en gang. Nå slapper jeg av og koser meg med pepsi max og Den Hemmelige Hagen (som jeg omtrent hadde glemt bort!). Inntil videre får dere ha en fin ukestart!(Q) Hva har dere gjort i dag?
~Mathilde~

ganske ålreit jobb

Heihei!

Det er en passelig trøtt versjon av Mathilde som skriver nå. Jeg jobbet ekstremt lenge, og ganske hardt i går, men herlighet, så gøy det var! Jeg Startet på en festival i Skråvika i Stavern, en helt utrolig koselig plass og veldig morsom festival. Der fikk jeg blant annet se Ravi og Dance with a Stranger opptre, og jeg fikk pratet litt med folkene der og arrangører og slikt. Jeg løp en del fram og tilbake foran scenen og knipset bilder (fordel med å være journalist, man kommer tett på alle de kjente ansiktene, haha). Så dro jeg videre til Fredriksvern Verft, også i Stavern, hvor det var konsert med amerikanske Lissie. Hun er helt fantastisk flink, og jeg har likt henne i lange tider. Det var en superdeilig konsert, og en helt annen stemning enn det var på festivalen. Men likevel var begge stedene gøy å få med seg. Her også fikk jeg ta en del bilder foran scenen, noe som resulterte i et par utrolig kule konsert-shots av Lissie! Da konserten var ferdig, og jeg (nok en gang) hadde snakket med publikum og arrangører, var jeg så heldig at jeg fikk treffe Lissie, og intervjue henne. Det var en skikkelig opplevelse for meg, jeg ser jo så opp til henne. Hun var så kul, og hele utstrålingen hennes var til å bli glad av, hun var bare så hyggelig! 
Da klokka slo midnatt dro jeg til kontoret for å skrive ut en av sakene, og ordne bildeserie og diverse. Jeg ble faktisk sittende på jobb helt til klokka halv fire i natt, men jeg hadde det så gøy med å skrive at jeg glemte tiden helt... I dag dro jeg inn for å skrive den jeg ikke rakk i natt, og det gikk unna på et par timer. Så nå har jeg bare (enda) en konsert jeg skal dekke i kveld, så kan jeg si meg ferdig med helgevakta, hehe. Jeg har gjort en masse, men det var verdt hver eneste time med arbeid! (Q) Har dere vært på noen konserter i sommer?
~Mathilde~
 

Les mer i arkivet » September 2017 » August 2017 » Juli 2017


M A T H I L D E

17 | Norway

Contact:
mathildewaale@hotmail.com

design by Tonjemt
hits