hits


småstresset?

Hei på dere!

De siste dagene har gått slag i slag - har det ikke vært det ene, så har det vært det andre. Helgen var forsåvidt fin, og jeg fikk tatt ting litt med ro, men jeg merker jo at det blir mer trøkk og press når jeg kommer hjem en stund av gangen. Det krever sitt å skulle innhente så og si alt det de andre har jobbet med, og gjerne også ta igjen vurderingene de har hatt mens jeg har vært borte. Men det går seg til, og jeg klarer stort sett å venne meg til å jobbe på høygir, hehe. Jeg har i alle fall ikke gjort stort annet enn å arbeide, skrive, lese, pugge og sove den forrige uka, og frem til nå. Men nå er det jo faktisk snart eksamener, og det nærmer seg slutt med stormskritt - så litt til skal jeg alltids klare å holde oppe! I dag har vi jobbet mye med Hamun og modernismen i norsken, det er stort sett det vi har jobbet med den siste uka. Jeg fikk også lov til å dra litt tidligere i dag, så jeg kunne jobbe hjemmefra med naturfag. Det er jo veldig deilig, så får jeg tatt ting litt med ro resten av dagen. Nei, nå ble det mye skolesnakk, vi får høres siden! :-)

(Q) Er det stressende dager for dere også?
~Mathilde~

vårsola

Heisann!

I dag stråler sola utenfor, og det gir meg den så veldig etterlengtede følelsen av vår. Jeg mener, det er jo tross alt mars, og jeg skulle gjerne hatt litt mindre snø på bakken, og litt flere blomsterknopper rundt omkring. Men slik ser det ikke ut til å bli helt enda... Da jeg kjørte hjem fra skolen i sta, var faktisk asfalten tørr på flere steder, og da kjente en sånn varm vårfølelse snike innpå. Sola er jo heller ikke til å klage på i dag! Sånn sett er det fredag, det er helg, det er sol og det er ganske deilig vårvær ute. Det kan jeg leve med! Jeg har hatt tekst-fag på skolen i dag, og jobbet med tekster til innlevering, blant annet et kåseri som jeg brukte dagen på å skrive. Vi var ferdige ett i dag, og det hjelper veldig på helgefølelsen, å kunne kjøre hjem tidlig på en fredag og nyte at det endelig er helg igjen! Det har vært en relativt slitsom uke for min del - det er en stor tilvenning å komme tilbake på fulltidsskole igjen når jeg er vant med å ha et mye lavere timeantall. Men det har gått greit, og jeg har kommet meg gjennom fagstoff og tunge økter med masse pensum. Så nå skal jeg snart legge fra meg historiebøkene og la helgen synke skikkelig inn. Ha en super fredag, fine dere!

(Q) Hvordan er deres fredag?
~Mathilde~

rutiner meg her og rutiner meg der

Hei på dere!

For en pause jeg har hatt nå. Det har vært nødvendig tror jeg, men det har kjentes ganske rart. Siden sist har det skjedd mye, og samtidig absolutt ingenting. Jeg har tilbrakt de siste to ukene i Fredrikstad, og der har hverdagen gått sin vante gang. Jeg hadde vinterferie den første av de to ukene, og brukte egentlig bare tiden til å se ferdig Broen - som forøvrig er noe av det aller beste jeg noensinne har sett. Jeg var helt vrak da vi så ferdig den siste episoden. Dere som har sett det, skjønner meg antakelig... Så har det gått i mye OL, og her også må jeg bare skryte av fantastiske, flotte, rørende gull-Norge! For en prestasjon!! Utover det har jeg jobbet litt med fag, og gjort noen oppgaver tilknyttet skolen i Larvik og hatt en naturfagprøve. Så det har vært to relativt kjedelige uker, men jeg har fått gjort en del ting som har vært produktive. Men nå er jeg tilbake i Larvik igjen, og skal være her i tre uker. Så jeg skal prøve å få vært litt mer aktiv på bloggfronten fremover, vi får se hvordan denne uka blir - jeg måtte bare svinge innom og oppdatere litt her. Ha en fin uke videre!

(Q) Hva har dere gjort den siste tiden?
~Mathilde~

slik en lørdags morgen skal være

Heisann!

Jeg har allerede vært oppe i mange timer nå, og har latt den rolige, behagelige lørdagsmorgenen synke innover meg. Jeg våknet av meg selv litt over åtte, og gikk ned for å lage meg frokost og se på Friends. Jeg stakk snuta inn i baderomsskapet mitt, og fant frem gull-ansiktsmasken min fra Skin Camilla Pihl - som jeg elsker! Med et lag av gull i fjeset og en kopp te i hånda var jeg klar for å innta enda mer Friends og rydde litt på rommet mitt. Jeg er ikke helt i slaget, men det tror jeg bare kommer av at jeg har jobbet og anstrengt meg veldig mye denne uken, og at jeg derfor har gått litt tom for krefter nå. Men enn så lenge ser lørdagen min rolig ut, jeg får se hva det blir til senere. Ha en fin lørdag :-)

(Q) Hvordan liker dere best å starte morgenene?
~Mathilde~

vinterferie

Hei dere!

Nå har jeg virkelig hatt en skikkelig rolig og deilig fredag. Vi fikk 'fri' fra skolen i dag for å skrive en anmeldelse av en skolemusikal hjemme fremfor å sitte på skolen - skikkelig deilig! Vi var på kulturhuset i går, og så på "Grease" som musikk- og danselinja på skolen hadde satt opp. Det var altså så imponerende! De var superflinke, og hele Grease-stemningen kom så fort de begynte å synge de kjente sangene! Vi hadde med andre ord en veldig ålreit skoledag i går, og med fri i dag kan jeg si meg fornøyd med uka. Jeg har hatt tre vurderinger, og fått gjort unna en del arbeid, det kjennes godt. Så i dag har jeg ikke gjort noe annet enn å skrive en anmeldelse, drikke kakao og pepsi max, og se en god del på Netflix, haha. Skikkelig deilig start på helgen - eller på vinterferien i grunn! Jeg hadde ikke tenkt over det, men i dag starter jo faktisk vinterferien også. Jeg har ingen planer, og skal dra tilbake til Fredrikstad på mandag, så det blir ikke akkurat så veldig ferie-stemning over uka for min del. Men deilig er det uansett - ha en fin fredag!

(Q) Hva er deres planer for vinterferien?
~Mathilde~

alle hjerters dag

Hei!

Det har vært halvannen hektisk uke som har gått - jeg har så vidt hatt tid til å sette meg ned med ting kun for å slappe av. Jeg er nå hjemme igjen i Larvik, jeg skjønner hvis det er forvirrende at jeg er her og der hele tiden. Men nå er jeg i en fase hvor jeg er mye mer vekselvis i Fredrikstad, og hjemme over lengre perioder. Jeg har vært hjemme siden mandag, og blir her bare en uke denne gangen. I går og i dag har jeg jobbet med særemnet mitt, som jeg endelig er ferdig med - hadde den muntlige fremføringen av det i dag, og da er jeg helt ferdig med den biten, så deilig! Ellers har det gått i mye norskfag, pensum, litteraturhistorie, og for tiden realismen. Siden sist har jeg også sett helt skremmende menger med Broen, og ble ferdig med tredje sesong forrige uke. Har en pause denne uka, haha. Men det har virkelig blitt min nye obsession! Jeg ble også ferdig med genseren som jeg strikket forrige uke, for akkurat en uke siden faktisk, men skal vise dere noen bedre bilder av den senere. Jeg er skikkelig fornøyd, og ganske stolt over å ha gjort det selv, for altså, den er innmari fin!! 
I dag er det jo som kjent Valentines day, og siden det er tørkeperiode over mitt kjærlighetsliv, gjør jeg som tradisjonen min tilsier - drar på kino og ser "Fifty shades" med to av bestevenninnene mine! Har gjort det de to andre gangene filmene kom ut, så det har blitt litt vår 'valentines-greie'. Jeg klager ikke, har i alle fall noe å gjøre i kveld! Hehe, kos dere masse <3


dere ser den kanskje bare såvidt, men ble ikke genseren bra?!


Ja, også var vi også på foredrag med NRKs Viggo Johansen som fortalte om "Innsiden av NRK". Skikkelig spennende og gøy for en journalistnerd som meg!

(Q) Hvordan er deres uke?
(Q) Har dere noen planer for valentines day?
~Mathilde~

februar, Broen og strikkeprosjekt

Heisann!

Det ble en god stund siden sist. Jeg har faktisk ikke helt skjønt hvor dagene har blitt av. Søndagen ble skikkelig full fart, jeg var på skitur og grillings med en kollega og hennes familie, det var så utrolig koselig! en så måtte jeg også pakke en del, for mandag denne uka dro jeg tilbake til Fredrikstad. Her skal jeg være i to uker, eller snart en uke igjen, men selv her har tiden flydd! Jeg har strikket langt på prosjektet mitt, som er en genser. Den begynner å nærme seg ferdig, og jeg holder for øyeblikket på med armene.. Det har også vært mye skolearbeid og slikt som har måttet prioriteres, slik at jeg får i havn det som skal gjøres. Og jeg har startet på en ny serie. Broen!! Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har sett på den før nå?! Det er så utrolig bra laget, og jeg har, sammen med et par andre, sett ferdig første sesong på to dager! Jeg er helt betatt, og elsker alt ved den så langt. Så hvis dere var som meg, og ikke har sett Broen enda, så vet dere hva dere burde gjøre... Nå har jeg enn liten pust i bakken med strikketøyet mitt, før det sikkert snart skjer noe igjen. Det er litt deilig, siden det tross alt er lørdag. Ha en fin dag videre :-)

 ser at det er litt misvisende med et bilde av mariussokkene jeg strikket for en måned siden, når jeg skriver om at jeg strikker en genser - men hey, de ble fine de og!

(Q) Hvordan har deres uke vært?
~Mathilde~

lørdagsmorgen

Heisann!

Nå skinner sola utenfor, og jeg kan se isen som ligger på jordene smelte sakte. Jeg får skikkelig vårfølelse av været i dag, og det er så deilig! Jeg stod opp tidlig i dag, etter å ha sovet helt elendig i natt, og spiste frokost og lagde meg en deilig kopp med kaffe for å virkelig komme i gang på morgenen. Siden da har jeg stort sett bare fikset meg litt, ryddet litt opp på rommet, og tatt det rolig. Det er så perfekt med sånne laange lørdagsmorgener etter en slitsom uke med mye pes og stress. Denne var etterlengtet, for å si det sånn! Om bare bittelitt blir jeg plukket opp av mamma og familien for å dra en tur til kjøpesenteret hvor hun jobber, Brotorvet. Vi skal bare kikke litt rundt og kose oss der, ikke noe store planer akkurat... Det blir uansett veldig hyggelig! Ha en god lørdag :-)

(Q) Hva skal dere i helgen?
~Mathilde~

gi flatt jern

Hei, dere!

Denne uka har nesten slått pusten ut av meg. Det har skjedd noe hele tiden, og når jeg har trodd at jeg har kunnet ta en pause, har det jammen meg dukket opp noe nytt. Det er virkelig en påkjenning å komme tilbake til fulltidsskole som har hele dagen, fremfor å kun ha en time eller to hver dag. Det har jo gått fint å venne seg til det, men det er likevel noe med hele greia som er ufattelig slitsomt. Å skulle ta igjen oppgaver, lese fagstoff, ha prøve, skrive ferdig særemne i norsk (ja, endeliig er jeg ferdig med fordypningsoppgaven i norsk)! Men nå skal det kjennes skikkelig godt med helg. Jeg har omtrent ikke planer, og skal gjøre et forsøk på å ligge med beina høyt og innta kaffe til nye høyder, haha. Neida, men jeg håper dette blir en rolig helg uten for mye som henger over meg. Jeg må dessuten pakke en god del, for allerede til mandag reiser jeg tilbake til Fredrikstad. Da har jeg faktisk vært hjemme i to uker, og de har gått fortere enn jeg hadde sett for meg. Nå skal jeg innta sofaen og se på Netflix med god samvittighet over å ha jobbet så svetten har piplet denne uka! God helg!

(Q) Hvordan er deres fredag?
~Mathilde~

bursdagstid

Hei dere!

Nå har jeg flydd rundt mitt eget hode siden klokken ni i morges. Jeg stod opp for å spise frokost, før jeg kom på at jeg hadde litt norskarbeid jeg helst skulle gjort før skolen i morgen. Dermed ble jeg sittende med litteraturhistorie i en liten stund før en av bestevenninnene mine ringte meg på FaceTime, og vi hadde ikke snakket sammen på typ. fire dager (og da har vi mye å ta igjen, haha)! Vi ble vel pratende i omtrent to timer før vi måtte komme oss videre med hvert vårt. Men det var så utrolig hyggelig å catche up de få dagene vi ikke hadde skravlet hull i hodene på hverandre! Etter det har jeg stort sett ordnet og sminket meg, fordi om bare noen minutter skal jeg til mamma for å feire familiebursdagen min der. Det blir veldig stas å se igjen familien på den siden, og jeg kan tenke meg resten av dagen går til det. Vel, håper dere har en fin søndag :-)

sjekk kjolen forresten - jeg er forelsket!! Fant den på skikkelig salg på Bikbok i går, og måtte bare ha den!


(Q) Hva bruker dere søndagen deres på?
~Mathilde~

hodet på en annen plass

Hei, og god kveld. 

For en helomvending det er å skulle komme tilbake til skole på fulltid. Jeg har jo strengt tatt gjort det hele livet mitt, men det merkes så ekstremt på hele kroppen når man ikke har gått på skole på fulltid  på et halvt år... Men det er jo en sak å venne seg til, slik som alt annet. Jeg har nå vært på skolen for fullt siden mandag, og fått med meg masse fag over mange timer. Det er for eksempel en stor forskjell fra halvannen time norsk i uka til å plutselig ha 10(!!). Det er jo helt normalt, det er jeg klar over, men det krever en omstilling fra min side.

Jeg har vel egentlig viet all min tid denne uken så langt til skole. Jeg har sittet til sent på kveldene for å ta igjen kapitler og oppgaver, i tillegg til å gjøre det de andre gjør i timene. Jeg er helt ekstrem når det gjelder å skulle henge med på alt de andre også gjør. Dermed blir det mye jobbing på siden, men det er litt sånn det er akkurat nå. Det jeg derimot kunne blitt mye bedre på, er å porsjonere ut arbeidet jeg gjør. Jeg mener, her om dagen satt jeg med naturfag og pløyde gjennom et HELT kapittel på en ettermiddag. Da hadde hodet fått nok for å si det sånn, jeg hadde ikke merket underveis at jeg burde tatt noen pauser eller tatt det ned noen hakk. Men nå kommer det seg litt, og jeg gjør stort sett det de andre i klassen min gjør. Nå har jeg lagt matteboken til side for noen minutter, mens jeg tar meg tid til å stikke innom bloggen for første gang på alt for lenge (beklager for det...). Vel, jeg har nok litt å jobbe med denne uken og neste. Vi får snakkes innimellom slagene!

(Q) Hva har dere gjort sålangt denne uka?
~Mathilde~

bursdagsjente

Hei på dere!

Jeg våknet til bursdagssang på senga i dag tidlig. Det er lite som slår en slik start på morgenen, for så å bli overøst med klemmer og gratulasjoner. Jeg har fine folk rundt meg! Jeg har stort sett hatt en rolig dag så langt, jeg har fått litt gaver, vært en tur bortom mamma og de, hvor jeg fikk enda flere gratulasjoner - og gaver. Nå holder jeg på å stelle og sminke meg litt, for om en drøy halvannen time får vi gjester hit på bursdagsfeiring. Det er pappa-siden av familien jeg skal feire med i dag. Senere i kveld skal jeg dra ut på restaurant med jentene mine - jeg gleder meg skikkelig! Dette kommer til å bli en veldig fin bursdag <3

(Q) Når har dere bursdag?
~Mathilde~

snart 19 år gammal

Hei på dere!

Det har vært noen hektiske dager, men nå har jeg kommet tilbake til Larvik og skal faktisk være her i to uker for denne gangen. Jeg skal gå på skolen de neste to ukene, og prøve å få gjort litt annet også... Jeg hadde besøk av mamma i Fredrikstad her om dagen, og da var vi ute på en liten bytur og handlet litt. Jeg fikk kjøre tesla'en vår (som så klart er litt stas), og jeg handlet inn masse hekle-utstyr. Jepps, det er riktig. Ikke bare skulle jeg lære meg å strikke, nå har jeg også startet med hekling. Jeg føler meg som den husmora, haha! Jeg lærte det ganske så fort, og har allerede heklet ferdig en helt utrolig nydelig enhjørning (som er til å spise opp, altså jeg smelter nesten), og er i gang med en kanin. Det er skikkelig gøy, og jeg hadde virkelig ikke tross jeg skulle starte med det. Men hey - så feil kan man ta!
I morgen er det også en temmelig stor merkedag i kalenderen. Jeg fyller faktisk 19 år i morgen. Altså, ble jeg ikke akkurat atten?! Jeg har ikke tenkt så mye over det, og fikk nesten litt sjokk da jeg innså hvor nær dagen var. Men det er kun halvannen time til jeg har bursdag, og det er litt rart å tanke på. Jeg får venne meg litt til tanken, og så tenker jeg bursdagsfølelsen kommer snikende innpå i morgen tidlig!

(Q) Hva gjør dere denne helgen?
~Mathilde~

snøfall

Hei, dere!

Det var en sånn barnslig glede-følelse som spredte seg ut til fingertuppene da jeg våknet i dag morges. Bak gardinene var det en tjukt lag med snø! Jeg ar klaget så mye på at det overhodet ikke har vært snø her i Fredrikstad i vinter - med unntak av noen ytterst få dager i desember. Da jeg var i Larvik i julen var det stort sett snø, men det forsvant lille julaften... Det blir liksom ikke ordentlig vinter uten snøen, og selv om den irriterer meg når den ligger langt ut i mars, synes jeg det hører med til desember og januar. Det snør tette filler utenfor vinduet nå, og jeg smiler bare av synet. Det har lagt seg, og hele bakken er faktisk hvit (!!), så akkurat nå er jeg tilfreds :-)

(Q) Hvordan er det med snø der dere bor?
~Mathilde~

tilbake til den andre hverdagen

Hei!

Håper dere har hatt en fin start på det nye året. Jeg har, for min del, hatt det veldig rolig. Nyttårsaften var liksom så mye stemning og intenst at jeg har vært ganske så sliten både i går og i dag. Dessuten har jeg også blitt ganske forkjølt, noe som ikke passer meg midt i blinken. Good way to start the new year..! I dag har jeg stort sett pakket hele dagen, for i morgen allerede drar jeg tilbake til Fredrikstad. Jeg har faktisk vært hjemme i overkant av to og en halv uke nå, så det blir litt annerledes å dra tilbake igjen. Jeg reiser grytidlig i morgen, så jeg må ha ferdig så og si alt i kveld. Ellers har jeg sett på Netflix i noen timer, drukket te og prøvd å ta hensyn til en litt slakk form. Men dere får ha en fin uke videre, vi høres!

(Q) Hvordan har dere startet nyåret?
~Mathilde~

andre søndag i advent

Hei, dere!

Jeg er hjemme på litt lang permisjon denne helgen. Jeg kom hjem på torsdag kveld, og drar tilbake igjen mandags ettermiddag. Det har skjedd så mye disse dagene at jeg ikke har rukket å titte innom. På fredag var jeg i Tønsberg halve dagen, etter det dro jeg på jobben min, hvor jeg ikke har vært på utrolig lenge. Det var så fint å se igjen kolleger og jeg fikk til og med skrevet en liten kronikk/sak, som jeg tenkte jeg kunne dele her når den kommer ut - den er viktig! Det var så deilig å være litt journalist igjen, haha, og det gjorde hele dagen noen hakk bedre av å tilbringe noen timer på Østlands-Posten! Fredag kveld var jeg hos Helene sammen med Marie, og vi hadde en helt rolig og avslappet jentekveld, som var etterlengtet fra min side. Det er bestandig koselig å være sammen, vi trenger aldri ha noen plan på hva vi skal gjøre, men har det så fint i lag. I går hadde Helene bursdag, og det feiret vi med å dra ut og spise en hel gjeng. Det var lenge siden jeg hadde sett flere av dem, noe som gjorde det enda hyggeligere. Vi var på en kinesisk restaurant, og ble sittende der i noen timer. Da jeg kom hjem var jeg såpass sliten at jeg tok kvelden veldig tidlig, eller jeg sov i alle fall like etter midnatt. 

Andre søndag i advent i dag, det er noe litt ekstra med disse søndagene i desember. Det er så fint å kunne tenne to av lysene i adventsstaken, ha den litt avslappede søndagsfølelsen over seg, og nyte det hele.. Jeg har hatt en veldig rolig søndagsmorgen så langt - jeg stod opp tidlig for å spise frokost, og kjente meg nokså trøtt, så jeg gikk opp på rommet mitt igjen og så på noen episoder med Jul i Svingen, før jeg bare sloknet igjen. Jeg sov faktisk helt til nå for bare noen minutter siden, så jeg føler meg en anelse groggy og sløv, men det kommer seg vel. Jeg skal i bursdag til mormoren min om noen timer, så jeg får vel se og skifte og ordne meg litt snart, hehe. Vi snakkes, ha en fin søndag!


stolt journalist tilbake på jobben!!

(Q) Har dere feiret noen eller noe denne uka?
(Q) Har dere noen tradisjoner på søndagene i advent?
~Mathilde~

det jobbes

Heihei!

Jeg føler de første dagene i desember bare har rast forbi. Jeg rekker liksom ikke stort annet enn de hverdagslige tingene her, før det plutselig er tid for senga og jeg står igjen som et spørsmålstegn om hvor dagen ble av. Vel, jeg får nok bare innfinne meg med at det er sånn dagene går - jeg blir jo tross alt like overrasket hver måned. De siste dagene har det vært mye juleaktiviteter her, og vi har både julekalender og høytlesing om morgenene. Det er så hyggelig å gjøre noe sånt før vi går videre med skole, samtaler eller andre ting. Utover det er det stort sett skolejobb som har tatt opp tiden min. Jeg prøver jo som kjent å ta igjen så mye som mulig spesielt når det kommer til norsk og historie. Men det krever naturligvis en del, og jeg har ikke hatt det største energilageret verken denne uken eller den forrige. Så jeg sitter stort sett mye med fagene på egenhånd når jeg ikke har skoletimer, slik at jeg får kommet et lite stykke videre. Litt kjedelig hverdagsoppdatering, men helt ærlig skjer det ikke stort annet enn det. Vel, håper dere har en fin onsdag :-)

(Q) Hva gjør dere for tiden?
~Mathilde~

tjuesjette november

Hei!

I dag har jeg gjort omtrent ingenting helt frem til nå, jeg har vel stort sett tilbrakt tre firedeler av dagen liggende på senga med serier foran meg, hehe. Men jeg tror jeg trengte en skikkelig avslappingsdag, så jeg bare kunne lades opp litt, for jeg har ikke akkurat veldig i overskudd på energi denne uka. Jeg har ligget med forkjølelse i halvannen uke, og begynner å bli temmelig lei av å sove dårlig, ha holdepine og tett nese... Med andre ord har det kjentes veldig deilig å bare ta søndags-formiddagen med ro. I går var vi i familiebursdag til farfaren min, som fylte hele 71 år på dagen i går. Vi hadde det veldig hyggelig, og det var fint å se igjen familien, nå er det en stund siden sist. Nå er jeg faktisk snart på vei i et nytt selskap, til ste-tanten min på mamma sin side. Jeg skal nok snart hive meg rundt i bilen, men foreløpig er det ikke noe hastverk. Så denne helgen har i grunn vært litt 'full fart' med bursdager og masse mennesker, men jeg har til gjengjeld fått meg en del timer på senga.
Vanligvis drar jeg jo tilbake til Fredrikstad på søndager når jeg har helgepermisjoner, men akkurat denne helga skal jeg bli en dag lenger. For i morgen skal jeg nemlig tilbake på hjemskolen en tur. Det blir veldig spennende, og jeg gleder meg så klart til å se igjen mange av venninnene og klassekameratene mine! Men det skal jo sies, at det blir litt rart når jeg ikke har vært der på tre måneder... Vel, jeg får krysse fingrene for at morgendagen blir bra! Ha en fin søndag :-)

(Q) Har dere gjort noe koselig i helgen?
~Mathilde~

sneen laver ned

Heisann!

I går våknet jeg til noe av det fineste jeg vet om; nysnø! Jeg har sett så mange andre steder i landet at det har kommet opptil store snømengder, og jeg har fått tilsendt spesielt mange bilder fra Larvik hvor snøen har lagt seg så fint. Det gjør meg jo en smule misunnelig, for her i Fredrikstad har vi hatt skikkelig drittvær, sludd og regn de siste dagene. Så det var stor lykke for meg da jeg kunne se utenfor vinduet at snøen hadde dekket bakken og lagt seg så fint. Vi tok oss friheten til å sette på julemusikk og julestemningen kom snikende på. Det var til min store, store skuffelse at jeg så at all snøen hadde regnet bort da jeg våknet i dag. Det har vært full storm her i natt, og det er ikke en snøflekk igjen :( Men sånt kan ikke gjøres noe med, her er heller noen bilder jeg tok av fine Fredrikstad i snøvær!


Er det ikke koselig?! Blir så happy av snøen <3

(Q) Er det kommet snø hos dere?
~Mathilde~

fotballfrue

Heisann!

Lenge siden sist, ups. Jeg har faktisk bedre grunner denne gangen, for jeg har gjort en del siden sist jeg var innom. Jeg har drevet en del med skole og arbeid for å komme sånn halvveis ajour med klassen min hjemme i Larvik. Ellers har vi gjort en del koselige ting med gjengen her, blant annet foredrag og fotballkamp! Her på avdelingen holder vi til rett ved Fredrikstad fotballstadion, og med en del FFK-supportere i personalet måtte vi få med oss minst én fotballkamp. Så på søndag dro vi til stadion og fikk med oss Fredrikstad mot Notodden. Det var skikkelig stemning, og vi ropte og heiet ilag med hjemmelagsupporterne - jeg hadde omtrent ikke stemme igjen da vi kom tilbake. Det var en ganske viktig kamp, sånn i forhold til om de beholder plassen i divisjonen eller ikke, så det var virkelig liv på stadion!

(Q) Har dere vært på fotballkamp i det siste?
~Mathilde~

frem og tilbake

Heihei!

Det har skjedd mye de siste par dagene, og jeg har så vidt rukket alt jeg skal, dermed også blogget lite den siste tiden. Jeg har stort sett jobbet med norsk-innleveringer, historiepensum og fag, men så skjer det så klart mye annet på siden også. Jeg rakk vel aldri å si det, men nå er jeg nok en gang hjemme i Larvik for helgen. Jeg kom hit i går, og drar igjen allerede i morgen. Tiden går liksom veldig fort når jeg først reiser slik frem og tilbake, og jeg gjerne skal treffe både venner og familie på to dager, det er ikke bestandig det strekker helt til... I dag har jeg stort sett vært opptatt helt fra morgenen frem til nå, og jeg har for første gang på lenge en lørdagskveld uten noen planer, det er ganske greit! Jeg tenkte å se på en film, strikke litt, kanskje få skrevet noe og bare kose meg hjemme. Vi snakkes senere - kanskje tilbake i Fredrikstad!

(Q) Hva har dere gjort i dag?
~Mathilde~

halloweenfeiring

Hei!

Det er helt sprøtt å tenke på at vi allerede er inn i november, altså jeg føler faktisk ikke jeg rakk å trekke inn oktober skikkelig. Plutselig var trærne fri for løv og blader i de vakreste farger, og alt lå i hauger på bakken. Frostnettene har allerede sneket seg frem, og vinden er surere enn for noen uker siden. Uansett, jeg fikk ikke helt med meg at oktober kom og gikk, før vi plutselig sto og dekorerte til Halloween her på institusjonen. Vi hang spindelvev overalt i spisesalen og rundt om i gangene. Vi skar gresskar, og hulet dem ut, og vi la masse ekkel og grøsselig pynt på bordene som i tillegg hadde fått svarte søppelsekker som duker. Det var, om jeg må si det selv, skikkelig halloween-stemning her på avdelingen! Men det var veldig gøy å dekorere litt i tråd med tradisjonen, vi hadde det i alle fall morsomt!

(Q) Pyntet dere til halloween i år?
~Mathilde~

kulde og varme klær

Hei, dere!

Jeg får så høst-stemning av bildet over. Det er så masse fine farger, og løv som skifter bort fra det grønne. Jeg er utrolig glad i høsten, men som den frysepinnen jeg er, blir jeg gjennomfrossen hvis jeg ikke kler meg i masse lag med tjukke og varme klær. I går var jeg kald tvers gjennom hele kvelden, enda jeg gjorde det meste jeg kunne for å holde litt på varmen. Men jeg skal prøve å ikke klage, for årstiden er helt nydelig - jeg elsker det aller meste ved høst! 
I går kom jeg hjem til Larvik igjen, og blir her frem til søndag ettermiddag. Jeg tilbrakte fredagskvelden sammen med min skjønne kollega og familien hennes, og jeg koste meg så masse. Det var veldig hyggelig å se dem igjen! I dag har jeg hatt en rolig lørdagsmorgen, og har egentlig ikke gjort mer enn å dusje, sminke meg, spise frokost og sett litt på en serie. Jeg har begynt å se på den danske serien Rita, og er helt betatt - jeg digger alt ved den serien, og er allerede godt ut i sesong to. Verdt å sjekke ut! Ha en flott lørdag videre :-)

(Q) Hva er deres lørdagsplaner?
(Q) Har dere noen serietips?
~Mathilde~

ved veis av enda en uke

Hei!

Nå har jeg vært litt fraværende, og det beklager jeg, men det skjer ikke så mye spennende her om dagen. Det er stort sett det samme, og dessuten går dagene relativt fort med litt av hvert på planen. Jeg jobber så iherdig jeg kan med skolearbeid, slik at jeg ikke ligger alt for langt bak klassen min. Jeg har jobbet meg helt på nivå med klassen i matematikk, og nå er det norsk jeg jobber mest med. Språkhistorie, teori, skriving, ja... Dere ser poenget - ikke nødvendigvis så mye å dele fra hverdagen. Jeg har også glemt litt å fortelle at jeg skal hjem på permisjon i helga. Jeg har egentlig visst om det en stund, men slikt går fort i glemmeboka. Jeg har gjort et forsøk på å pakke litt i går og i dag, og skal dra avgårde i formiddag, eller klokken to. Da går jeg til togstasjonen, toger til Moss, tar ferga til Horten og blir hentet der. Så dagen i dag blir nok en anelse hektisk, men jeg får bare henge med så godt jeg kan. Vi snakkes fra andre siden av Oslofjorden!

(Q) Hvordan har deres uke vært?
~Mathilde~

lykke på fredag den 13.

Hei dere!

I dag og i går har høstværet tatt seg en pause her i Fredrikstad, og vi har hatt to solfylte (nesten), og ikke så altfor kalde dager. Det er veldig deilig, og selv om vi ikke er ute stort mer enn en halvtime om dagen, merkes det at det er litt sol på himmelen. Jeg gikk en tur langs Værstestien her på Kråkerøy i går, som er en veldig hyggelig og fin sti/runde langs det gamle industriområdet her i byen, og den går også langs Glomma. Litt natur oppi bylivet! I går var det også fredag den 13., og jeg er ikke akkurat overtroisk av meg, men det er klart det snakkes om når akkurat den dagen dukker opp. Så kommer det ironiske: mens jeg gikk tur i det fine været på den fine stien, fikk jeg øye på en firkløver. Lykke på en ulykkesdag! Jeg plukket den opp, og på samme sted, falt øyet mitt på enda en. To firkløvere! Jeg satte meg på huk for å se om det virkelig var to firkløvere jeg hadde funnet. Det var det altså, men det stoppet ikke der... I den samme 'kløverbuketten' fant jeg enda to til. FIRE FIRKLØVERE PÅ SAMME STED - på fredag den trettende. Dere kan se for dere reaksjonen min. Jeg storsmilte og jublet nesten der jeg satt, haha. Det var bare så innmari morsomt, og spesielt på en slik "internasjonal" ulykkesdag. Nå kan jeg vel strengt tatt håpe på lykke for resten av livet - fingers crossed!

(Q) Har dere funnet firkløvere før?
~Mathilde~

kaffen innendørs

Heisann!

I dag er jeg hjemme alene på formiddagen, for de andre i huset er naturligvis på jobb og skole. Så da jeg våknet i morges gikk jeg rett ned på kjøkkenet og laget meg en kopp glovarm kaffe - eller en pumpkin spice latte siden det tross alt er skikkelig høst nå. Utenfor er det skikkelig høstvær, og det regnet en god del. Vinden er sur, temperaturen er kald... Jeg hadde tenkt til å gå en tur i dag, men må nesten revurdere den tanken. Jeg satt i alle fall innendørs i godstolen i stua og så på en serie mens jeg nøt kaffen og strikket litt. Nå er jeg forresten i gang med å strikke votter, det skulle bli mitt neste prosjekt, og nå er jeg i gang. Det er så gøy når man forstår hvordan det skal gjøres, jeg er allerede på andre par! Tidligere i formiddag kom farmor innom, for hun hadde med seg et par kofferter som vi skulle få låne og pakke i til Kroatia-turen (vi innså plutselig at vi hadde to kofferter for lite, hehe). Så da ordnet det seg, og jeg har endelig kommet i gang med å pakke feriesakene. Det er ikke meldt sinnsyk varme og sol mens vi er der nede, men det blir jo varmt, så sommerklærne ligger nå pent i kofferten. Vi reiser i morgen formiddag, for flyet vårt går halv fem fra Gardemoen. Så dermed går nok stort sett hele morgendagen til reising og slikt! Vi snakkes :-)

(Q) Hvordan starter høstferien deres?
~Mathilde~

store endringer i planene

Heihei!

Nå ble det rett og slett en stund siden sist dere hørte fra meg. Jeg har hatt nok med annet å gjøre de siste par dagene, og tiden har faktisk flydd litt fra meg. Jeg hadde en travel søndag med masse reising, både med bil, båt og tog, før jeg måtte rekke tilbake til Fredrikstad innen en bestemt tid. Så har jeg også hatt litt skole å jobbe med, så det har gått i både matteoppgaver og norskteori siden mandag. Men det føles greit å gjøre unna litt arbeid sånn, da henger jeg liksom ikke like langt etter... 

Men så er det noe jeg har glemt å fortelle, for i morgen skal jeg dra avgårde igjen. Eller, jeg har kanskje ikke 'glemt' å si ifra, for det ble ikke endelig bestemt før i går, men det har vært snakk om det en land stund. I høstferien reiser familien til fantastiske Kroatia. Jeg hadde ikke regnet med at jeg skulle få være med (i og med at jeg tross alt er i et behandlingsløp her nå), men det ordnet seg allikevel. Jeg får reise på familietur og skal nyte sol og varme på den vakre, kroatiske øya Brac! Vi reiser denne lørdagen, og blir borte i en uke, så derfor skal jeg dra hjem igjen allerede i morgen - så jeg får pakket og forberedt meg litt. Jeg ser veldig frem til det, og gleder meg til å oppleve øya og varmen. Jeg måtte bare få oppdatert dere på det, for da vet dere at det kanskje ikke blir så voldsomt med blogging fra min side den uken, men noe skal jeg prøve å få til.. Vi snakkes enn så lenge!

(Q) Har dere noen planer for høstferien?
~Mathilde~

leaving home

Hei!

De to siste dagene har jeg kost meg masse. Jeg har fått være med venner, se familie og kom meg jammen på en liten bytur med jentene også. Det har stadig vært noe å gjøre mens jeg har vært hjemme i helgen, og det har jo så klart vært innmari hyggelig. Men nå kjenner jeg på at jeg er bittelitt sliten, og at det skal bli greit med litt avslapping. Jeg har pakket litt nå på morgenen, og sørget for å få med meg det som trengs tilbake til Fredrikstad. Jeg reiser i ettermiddag, og blir kjørt til Horten rundt fem-tiden. Der tar jeg bare fergen over til Moss, og toger siste biten til Fredrikstad. Så for øyeblikket sminker jeg meg ferdig mens jeg hører på musikk og legger sakene i den lille kofferten jeg hadde med meg. Vi snakkes når jeg er tilbake i Fredrikstad :-)

(Q) Har dere gjort noe koselig i helgen?
~Mathilde~

hjem på permisjon

Hei på dere!

I dag har jeg så smått drevet å pakket litt. Eller, det er kanskje å ta i, jeg har lagt frem litt saker som skal pakkes ned og som skal tas med hjem i morgen. Jeg skal nemlig på min første permisjon! Jeg skal innrømme at jeg er veldig nervøs, det er liksom en helt annen setting og helt andre situasjoner enn det jeg har vennet meg til over de siste fem ukene nå... Men jeg gleder meg enormt til å se familie og venner igjen! Det skal bli veldig godt å se folkene, skravle masse og bare ha det koselig sammen. Jeg har ikke lagt noen store planer, utenom at firkløveren skal samles i morgen kveld. Jeg skal jo først og fremst ikke stresse meg ut når jeg er hjemme for en helg, så jeg er spent på å se hvordan det går, og hva jeg gjør iløpet av de få dagene. For øyeblikket har vi akkurat blitt ferdig med yoga for dagen, og skal snart spise middag. Jeg får oppdatere dere når jeg har kommet til Larvik - vi snakkes!

 her om dagen var vi forresten på Litteraturhuset i byen for å høre på et ganske spennende foredrag om Sørøst-Asias verdensrolle, veldig informativt og aktuelt!

(Q) Hva skal dere i helgen?
~Mathilde~

går jeg ikke på skole?

Hei dere!

Jeg husker at da jeg fikk beskjed om at jeg hadde fått plass og skulle legges inn, at min første tanke var "hva skal jeg da gjøre med skole?" og "hvordan skal jeg få det tilrettelagt, og er det i det hele tatt mulig?". Jeg var livredd for å måtte droppe ut av skolen, og ta igjen tredje klasse. For en nokså skoleivrig jente som meg, ville det kjentes ut som tidenes nederlag. Jeg var redd for at jeg ikke skulle ha skole, og dermed ligge ett år bak alle andre. Jeg vil jo tross alt være russ sammen med vennene mine, og jeg vil dessuten fort ut i studier... Men det har heldigvis blitt godt ivaretatt. Jeg måtte riktignok vente noen uker før jeg startet med undervisning (fordi jeg rett og slett ikke var klar med tanke på helse og kapasitet). Men denne uken hadde jeg min første skoletime, nærmere bestemt, mattetime på mandag. Det var ganske deilig å starte opp igjen, for jeg har følt veldig på det at jeg ligger langt bak klassekameratene mine. Og jeg gjør jo strengt tatt det, men nå er jeg i alle fall i gang. Til fredag har jeg norsk, og jeg gleder meg nesten, haha! Det kjennes bare veldig fint å få drive med litt skolearbeid selv om jeg har en helt annen hverdagssituasjon per nå. Så for øyeblikket sitter jeg med matteboka foran meg, og gjør unna noen oppgaver, slik at jeg ligger litt foran til det neste vi skal jobbe med. Håper dere har en fin onsdag!

(Q) Hva har dere gjort denne uken?
~Mathilde~

Les mer i arkivet » Mars 2018 » Februar 2018 » Januar 2018


M A T H I L D E

17 | Norway





Contact:
mathildewaale@hotmail.com

















design by Tonjemt