countdown

Hei!

I går var så utrolig koselig, og i tillegg til den nære familien, fikk jeg hilst på en haug av vennene til farmor og farfar. Farmor er forfatter, og har skrevet både lærebøker og diktsamlinger. Dermed ble jeg også introdusert for en av damene i forlaget på Cappelen Damm (!!), noe jeg må si var ganske kult. Da det nærmet seg slutten på selskapet, dro jeg rett videre til min kjære Malin som feiret sin 18-årsdag. Der var det igjen masse hyggelige mennesker - både folk fra klassen, hennes venner fra Tønsberg og jentene i gjengen. Så det ble en vellykket dag og kveld. I dag sov jeg rimelig lenge, og kom meg i dusjen først klokken halv ett. Late dager, haha - det er så deilig! Jeg driver og pakker til USA nå, og sliter litt med å finne ut av hvor mye jeg skal ha med meg og slikt. Jeg må jo ikke pakke med meg for mye, men det er et poeng å ha med seg noe.. Herlighet, det er kun TO små dager til vi drar! Det er nesten ikke til å tro... Jeg tror faktisk ikke det har gått opp for meg, for det virker enda litt uvirkelig. Jeg gleder meg sånn! Nå får jeg pakke litt videre, og balansere det ut med litt sol, det er så deilig vær utendørs, så jeg skal prøve å jobbe litt med brunfargen før jeg drar på ferie (innser at tiden på det begynner å bli en smule knapp). Ha en fin dag!(Q) Har dere noen reiseplaner for ferien?
~Mathilde~

its been a long day

Hei!

I dag har jeg ikke engang rukket å være hjemme og slappe av, jeg har fartet siden klokken syv. Alarmen min ringte seks, og da fløy jeg opp, sminket meg, ordnet meg ferdig, og ble hentet av stefaren min en time senere. Da satte vi kursen mot Oslo, og til tross for ekstremt med kø, kom vi oss dit på rett under to timer. Der skulle jeg hjelpe til med varetelling på jobben hans. En passelig trøtt meg og masse varer og tall var kanskje ikke den absolutt beste kombinasjonen, men det kom seg etter hvert. Jeg var på et ærend klokken tolv, også i Oslo, før vi gjorde oss ferdig på jobben til Ben. Vi la ferden hjemover da klokken var halv tre, og sto i kø hele veien til Vestfold. Og så sliten som jeg var, så sloknet jeg totalt i bilen. Jeg kom inn døra her hjemme for i underkant av en halvtime siden, og kjenner det skal bli okei med en kveld hvor jeg bare kan ta det med ro og slappe av. Nå har jeg ordnet meg en stoor kopp te, og pakker så smått til USA-turen!(Q) Har dere gjort noe spesielt i dag?
~Mathilde~

watermelon-weather

Heisann!

Jeg har hatt fri både i går og i dag, fordi det foregår muntlig eksamen på skolen. I går trengte jeg bare store deler av dagen til å slappe av. Sånn skikkelig, liksom. Jeg merker at jeg snakker vanvittig mye om det her på bloggen, men aldri egentlig gjør det i praksis. Da mister det jo litt av poenget. Det var også derfor jeg ble fraværende fra bloggen i går. Jeg gjorde så lite som mulig på best mulig måte. Jeg lagde meg smoothie på morgenen, så på en del episoder av Friends, skrev litt og leste en hel del. Jeg leste faktisk ut boken min. Jeg har fått skikkelig leseglede igjen, noe som er så deilig! Jeg startet på Linnèa Myhre sin tredje bok, like etter at jeg ble ferdig med Kimen til Vesaas. Og det tok meg ikke akkurat lang tid før jeg var gjennom den boka også. Så måtte jeg strekke meg langt nok, og ta en tur på Nordbyen i går kveld for å gå innom bokhandelen. I dag er det én liten uke til jeg reiser på ferie, og jeg skal snart fortelle dere hvor, og da måtte jeg naturligvis ha med litt ekstra lesestoff. Turen innom bokhandelen utvidet seg fort til en liten shoppingrunde, og jeg fik med meg to helt nydelige sommerkjoler hjem - jeg tror jeg må vise de i ett eget innlegg. 
I dag har jeg ligget og dratt meg i timevis i senga. Jeg tuller ikke. Jeg våknet litt over ti, og nå er klokka ett. Jeg har ikke gjort annet enn å lage meg en kopp kaffe, og re opp sengen (og lest litt, hehe). Så langt nytes også denne fridagen. Været ser ut til å være på den gode siden også, og jeg håper jeg kan ta noen minutter i sola - hvis det lar seg gjøre! Ha en fin dag :-)

(Q) Har dere noen fridager nå?
~Mathilde~

birthday up next

Heihei!

I dag har jeg sovet skikkelig dårlig, og det merkes på hele kroppen. Jeg ville ikke ut av sengen da klokken nærmet seg elleve, og kunne sikkert blitt liggende flere timer bare for å ta igjen litt hvile. Jeg blir ofte sånn når jeg ikke får ordentlig dypsøvn (som dessverre er tilfellet altfor ofte). Hvis jeg ligger og drømmer nesten hele natta, klarer jeg ikke hvile mens jeg sover. Det er garantert flere som kjenner til den... Men jeg måtte komme meg opp, for jeg skulle til mamma og de klokken halv tolv for å planlegge litt sommerplaner. Jeg skal fortelle dere hva jeg skal i ett eget innlegg - det er faktisk bare ti dager til vi reiser!! Nå er jeg tilbake igjen, og har sminket og ordnet meg litt, for om halvannen time skal vi ha familiebursdag her hjemme. Det er Thea som feirer, og hun fylte de store 18 på tirsdagen som var. Så det skal feires med familien, og det blir nok stas! Jeg får ordne meg ferdig, ha en fin dag :-)(Q) Har dere vært i bursdag i det siste?
~Mathilde~

"La oss slå et slag for #postitgeriljaen"

Hei!

Som jeg nevnte på torsdag, hadde jeg blant annet skrevet en byblogg - eller et kort leserinnlegg på jobb. Dagen før hadde jeg kommet over det nye konseptet "postitgeriljaen". Det går ut på å henge opp post-it-lapper med oppløftende og motiverende setninger og ord på offentlige steder. Det har tatt helt av, og på veldig kort tid har det spredd seg rundt om i landet. Jeg oppdaget det helt i startfasen, og har sett utviklingen - hvor stort det har blitt! Det er så enormt viktig, og jeg elsker virkelig dette tiltaket! Jeg skal publisere teksten under i dette innlegget, eller så kan dere klikke dere inn HER for å lese det. "Sunn Fornuft" sine Facebook-sider har også delt teksten min, noe jeg er utrolig spent og stolt over. Det viser bare hvor viktig dette er. La oss stå opp sammen! Fortell meg gjerne deres tanker og synspunkter rundt dette..


 

Vi er i ferd med å tre inn i høysesongen for usikre tenåringsjenter- og gutter; sommeren. Den ene årstiden på året hvor varmen, kosen og det sosiale virkelig bør stå i fokus. Men likevel er det ingen tid på året som er så skremmende for så mange, som sommeren.

Det angår ikke bare tenåringene. Det vet jeg. Og det er så utrolig trist. Men jeg kan på en måte bare snakke for min aldersgruppe. Og jeg trenger ikke lete lenge for å finne noen som kvier seg for tanken av yrende strandliv og bikinikropper, dessverre.

Dette fenomenet som går ut på å ha stram mage og tynne lår, går langt tilbake i tid. «Sommerkroppen» har nok bestandig eksistert, men det er ikke før de siste årene at det har fått så enormt fokus som det har. Jeg husker at jeg, som åttendeklassing, ble introdusert for fenomenet, og jeg kunne ikke forstå hvorfor folk var villig til å gå så langt for å etterlikne retusjerte supermodeller.

Med så mye fokus og oppstyr i media, blir ikke akkurat «sommerkroppen» mindre synlig. Snarere tvert imot. Og kjære landsdekkende aviser: jeg vet at det gir klikk, men kan dere ikke spare dere for oppskrifter på hvordan man fortsatt kan rekke å bli «fit» før ferien?! Når dere lyser opp forsidene deres med enorme overskrifter og oppsiktsvekkende bilder, senker dere ikke akkurat det presset.

Jeg skulle ønske jeg kunne si at det ikke har betydning. Jeg skulle ønske jeg kunne si hvor mye bortkastet tid det er å jage den «perfekte» kropp. Men når det har fått så mye oppmerksomhet, hjelper det lite hva jeg sier.

Det skal ikke være noen definisjon på «perfekt» kropp. Det skal ikke være noen tall eller mål som tilsier hva det er. Jeg har en kropp, du har en kropp. Det er nok, mer enn bra nok. Vær så snill, la oss bare tro på det. Tro på oss selv.

Det har kommet et nytt fenomen i år, og jeg elsker det. For noen dager siden ble jeg introdusert for «postitgeriljaen». Det er ganske enkelt, og jeg tror det kan gjøre en stor forskjell. Du skriver noe motiverende eller hyggelig på en post-it-lapp, og henger den på et offentlig sted. Speilet på doen på kjøpesenteret, for eksempel. Da kan de neste som kommer lese at «Akkurat DU er mer enn bra nok!» eller «Du er den beste versjonen av deg selv». Og hvor fantastisk flott er det ikke å løfte hverandre opp på den måten?!

Jeg skal i alle fall slå et slag for #postitgeriljaen i sommer, og det håper jeg du også kan være med på. Det koster så himla lite. La oss oversvømme Larvik med motiverende setninger på post-it-lapper! Det hadde vært ganske kult.

Og mens vi gjør dette, kan vi jo prøve å fortelle oss selv at vi er bra nok også, da. Du og jeg. Akkurat sånn vi er.

 

eksamen?!

Hei!

I dag har jeg opplevd en av de mest nervepirrende dagene i hele mitt liv. Det er vel sånn for alle når det står om eksamen eller ikke. Jeg var på skolen rundt halv ni, og satt med flere av klassevennene mine i den lengste (og samtidig korteste) halvtimen noensinne. Vi syke hverandre opp noe så innmari. Først tullet vi bare med at den og den kom opp, og resten slapp unna. Og plutselig satt vi der og overanalyserte alt lærerne våre har sagt til oss de siste dagene - for å se om vi kunne anta noe. Vi var ganske sikre på at syv stykker skulle opp i samfunnsfag. Men mer enn det klarte vi ikke å finne ut av. Så slo klokka ni, og vi skulle få lest opp hvem som eventuelt hadde kommet opp til muntlig eksamen. Jeg sverger, at hjertet mitt overlevde den nervøsiteten, skjønner jeg ikke... Rett som vi trodde, var det kun samfunnsfag noen kunne komme opp i. Syk stykker. Jeg er ulykkesfugl. Jeg var sekunder unna å grine. Jeg skalv. 

Jeg slapp eksamen.

Jeg er så overlykkelig. Jeg er ferdig med andre klasse (sånn i teorien, vi har fortsatt noen skoledager igjen, but still). Jeg har teknisk sett ferie. Og fy søren så deilig det føles!!!
og kan vi snakke om gleden over å komme inn på Rema, og se at de har sjukt tilbud på iskaffe?! 10 kroner - her skal det hamstres!!

(Q) Har dere hatt/kommet opp i eksamen?
~Mathilde~

1 stk nervøs meg

Heihei!

Nok en torsdag, og nok en dag på jobb overstått. Jeg har vært ute på en veldig koselig sak om en inkluderings-festival som en ungdomsskole har arrangert. Det var masse liv, farger, aktiviteter og glede. En sånn sak man blir litt glad av å lage! I tillegg til det har jeg også skrevet en byblogg (blogg-spalte i avisa) i dag, som handler om kroppsfokus og det nye, helt fantastiske fenomenet "postitgeriljaen". Om dere ikke har fått det med dere; søk det opp - det har virkelig tatt av over natten. Jeg tror faktisk de startet opp i går, og er allerede skikkelig virale!! Jeg kan dele teksten her når den kommer ut på lørdag, for jeg er ganske fornøyd med det jeg skrev. I dag var en skikkelig sånn deilig jobb-dag, hvor jeg har vært nokså produktiv, og likevel skravlet en del og hatt det hyggelig med de fineste kollegene mine - jeg elsker sånne dager på jobben! 

Nå, derimot, har nervene satt inn, og jeg kjenner en anelse til uro inni meg. I morgen er det trekk i muntlig eksamen. Jeg kan komme opp i samfunnsfag, engelsk og norsk. Men jeg kan også slippe muntlig eksamen. Jeg skal jo overhodet ikke legge skjul på at det hadde vært helt utrolig deilig å slippe mer eksamen nå, og virkelig kunne tatt ferie. Men jeg er ganske sikker på av 7 av oss fra klassen kommer opp i samfunnsfag, og jeg er gjerne litt ulykkesfugl når det kommer til sånt. Jeg kan ikke gjøre stort mer enn å krysse fingrene og be en kort bønn om at jeg får slippe unna. Men jeg kjenner på nervene. Det skal så absolutt sies. Og jeg kjenner meg ikke spesielt gira på en muntlig eksamen nå. Bare plis, la meg slippe. 

(Q) Har dere kommet opp i muntlig eksamen?
~Mathilde~

fotoserie og kort skoledag

Hei!

I dag har vi jobbet med et selvvalgt prosjekt på skolen, noe vi for øvrig gjorde i går også. Klassen startet med det da jeg var borte i forrige uke, og derfor hadde ikke jeg noe å jobbe med. Jeg hjalp Helene med hennes prosjekt i går, og var derfor ikke helt ubrukelig på skolen. Men i dag, derimot, hadde jeg jo ikke noe på planen, før klassen skulle vise frem prosjektene. Det skulle være klokken to, og da trengte jeg strengt tatt ikke komme før da. Så jeg sov lenge i dag, og dro en kort tur på kafé, før jeg skulle videre på skolen. Der fikk jeg jobbet med en fotoserie jeg har holdt på med den siste tiden. Det var i hovedsak et sideprosjekt i ett av mediefagene våre, men jeg og Helene valgte å ta våres litt videre, og lage en portofolio-folder ut av dem. Mitt prosjekt har vært å ta bilder av Helgeroas solnedganger i løpet av ett år, og jeg har satt det sammen til en ganske magisk fotoserie. Noe jeg var veldig spent på å vise frem for læreren min. Han likte det heldigvis svært godt, og nå skal jeg få printet ut denne folderen! Det er ganske stas, og jeg gleder meg til jeg kan sitte med en brosjyre aka bildeserie i hånda, som jeg har jobbet med helt selv! Vi printer de trolig ut i starten av neste uke, så nå har jeg gjort siste finpuss på layouten min. Det høres kanskje ikke så veldig 'big deal' ut, men jeg synes likevel det er morsomt å kunne ha det helt konkret i en folder. Så ja, det er egentlig det dagen min har bestått av, haha. Nå har jeg sagt meg ferdig, og tar det med ro før jeg skal jobbe i morgen igjen. Vi snakkes!

(Q) Har dere noen prosjekter gående?
~Mathilde~

VSCO lately #8

Jeg bladde tilbake i arkivet, og kom på at jeg stadig vekk pleide å dele et utdrag av bildene mine fra VSCO - som jeg er helt avhengig av! Jeg deler jo mange av bildene i vanlige innlegg, men det er gjerne en del som uteblir i kamerarullen min. Noen ganger er det bare morsomt å se tilbake på de siste ukene, og sette sammen kollasjer. Uansett, det er omtrent ett år siden jeg postet siste 'VSCO-lately', og tenkte at det jammen meg var på tide med en ny. Jeg heter mathildewaale på appen, så det er bare å følge meg der også!

(Q) Bruker dere også VSCO?
(Q) Hva synes dere om bildene?
~Mathilde~

om å legge beina høyt og hvile

Heisann!

Nå har jeg kommet hjem fra nok en dag på jobben. I dag har jeg jobbet med en samlingsgudstjeneste for alle menighetene i hele byen, og åpning av Bystien her i Larvik. i veldig koselige saker, men de hat tatt litt tid. Det tok meg to timer å være ute på sakene, og så måtte jeg tilbake på jobb og kontoret for å skrive de, ordne med bildene og preppe sakene til nett. Men nå har jeg det overstått, og det kjennes deilig å kunne ta hele kvelden fri. Jeg har virkelig kjent på hvor deilig det har vært å jobbe litt helgevakt igjen (har måttet prioritere skole litt nå en periode i innspurten), og det er lite som er så gøy som å få jobbet skikkelig godt og effektivt. Jeg føler meg i alle fall mye bedre av det! Formen er jo ikke helt der den skal være, men heldigvis krever ikke journalist-jobben så mye fysisk at jeg bli utslitt. Jeg har jo kommet meg fint gjennom to småhektiske jobbdager nå! Vel, skal stoppe å snakke om jobb og denslags, men jeg måtte bare få sagt at det er godt å være litt back on track. Jeg trives best der! Nå tenker jeg at jeg skal koke en kopp te og lene meg bakover med beina høyt. Tar det med ro, og lader opp batteriene litt... Nyt kvelden!(Q) Hvordan har deres helg vært?
~Mathilde~

ikke på topp

Hei!

Nå har jeg vært syk i snart en uke. Jeg trodde det var allergi (kanskje det egentlig er det, og at jeg har tidenes allergisjokk), og det startet allerede på mandag. Da følte jeg meg litt uggen, og ikke akkurat i form. Jeg tenkte det gikk over, og hvis det var forkjølelse ville jeg komme meg igjen om ikke så lenge. Men nei. Det har faktisk bare gått nedover siden mandag. Nå har jeg holdt på å snart en uke, og i dag kjenner jeg meg virkelig ikke bra. I går jobbet jeg fra morgenen til ettermiddagen, og dro til Malin etter det. Jeg ble hos henne hele kvelden, og vi hadde det utrolig hyggelig! Men da kjente jeg på en måte at jeg var ganske ferdig. Da jeg våknet i dag fikk jeg omtrent ikke puste fordi halsen min er så tett. Men sånn er det jo i blant. Kanskje det er allergi, kanskje det er forkjølelse, og kanskje det er influensa. Vel, jeg er i alle fall lei av å knaske paracet og halspastiller. Nå får jeg ta det rolig resten av dagen, og så skal jeg jobbe litt i morgen igjen. Vi snakkes!(Q) Er det noen flere som ikke er i toppform?
~Mathilde~

velkommen, helg

Hei!

I dag hadde vi omtrent bare forberedelser til eventuell muntlig eksamen hele skoledagen. Det gjaldt både engelsk og samfunnsfag, for det er faktisk bare en uke til, i dag, om jeg vet om jeg kommer opp til muntlig eksamen eller ikke. Jeg krysser jo så klart fingrene for ingen flere eksamener dette året, men jeg kan nok ikke regne med at jeg slipper unna lett heller... Så dagen har for det meste bestått av å lese tekster, jobbe med oppgaver og snakke litt i grupper om ulike kompetansemål og ting vi bør kunne osv. Det rakk ikke helt å synke innover meg i går, men halo - det er jo juni!! Sommer, liksom. Det har gått så latterlig fort, dette året. Jeg kan faktisk ikke tro det. Men til å være andre juni, er jeg ikke spesielt imponert over været. Grått, litt regn, yr, kaldt, sur vind, og overhodet ikke noe t-skjorte-vær. Men det får vel komme seg etter hvert. Nå er jeg bare klar for helg. Det har vært en helt vanvittig slitsom uke fra min side, og jeg vil bare bruke hele denne dagen på å senke skuldrene mine ned litt. Jeg skal jobbe litt i pinsen, som vil si at jeg har noe jobb både i morgen og på mandag. Men det er jeg bare glad for, er en stund siden jeg har drevet freelance-jobb. Ha en fin start på helgen!

(Q) Hvordan har deres uke vært?
(Q) Hva har dere for planer i helgen?
~Mathilde~

det er juni!!

Heihei!

I går ble altfor stressende, og jeg styret med tog, venting, tog, båt og litt vandring for å komme meg på andre siden av Oslofjorden. Jeg var i Fredrikstad (ikke noe veldig stor årsak), og hjemme igjen før ettermiddagen var omme. Dagen ble dermed ganske hektisk, og jeg hadde i tillegg hodepine av en annen verden. Jeg tror jeg begynner å bli syk, eller så er det den teite allergien igjen, og det er jeg ikke akkurat veldig happy for. Hovne mandler, rennende og tett nese om hverandre, og et hode som er nær å ta knekken på meg. Uansett, da jeg kom hjem var jeg såpass sliten og trøtt at jeg sovnet så fort jeg traff sengekanten. Jeg liker vanligvis ikke å sove på dagen, men i går klarte jeg ikke noe annet enn å slokne ? og jeg sov jammen meg i noen timer også? Jaja, sånn får det være i blant.

I dag har jeg vært på jobb, og det ble en liten stund siden sist jeg var det. I og med at det var helligdag forrige torsdag. Jeg fikk laget en frohåndssak på finalen i Paradise Hotel, hvor en av finalistene er fra Larvik. Så rykket jeg også ut til en ulykke for å ta bilder og snakke med politi. I tillegg hadde jeg en evalueringssamtale i dag, som gikk på jobben jeg har gjort som praksis-student i avisa. Sjefene mine hadde sendt inn en evaluering av meg til skolen, og jeg la frem noe av arbeidet mitt for læreren min. Det hele gikk utrolig bra, og jeg fikk en 6?er i faget! Det er også avgangsfag i år, ne som gjør det ekstra deilig å få toppkarakter!(Q) Hvordan har dere det i dag?
~Mathilde~

mot mai sin ende

Hei!

I dag slo det meg at det er kun to bittesmå dager igjen til første juni. Første sommermåned. To bittesmå dager til det liksom 'offisielt' er sommer. VI får nå se på det, men det er i alle fall teoretisk sett sommer i overmorgen. Wow. Jeg blir litt satt ut av å tenke på det. Snart halvveis i 2017 liksom. Snart ferdig med andre klasse. Mye som skjer snart, egentlig. Sommeren er like rundt hjørnet!

I går og i dag har jeg hatt skikkelig daffe dager. Eller, dagene har ikke vært så rolige, men jeg har vært helt utslått - skikkelig daff og sliten, liksom. Jeg hadde håper jeg skulle få litt energi av at det er sommer, og at ferien snart er her og sånt. Men det ser ikke helt sånn ut, enda. Jeg sovnet på sengekanten i går ettermiddag, og i dag har jeg vært på familiemiddag hos farmor og farfar. Nå merker jeg at jeg har mest lyst til å legge meg nedpå, men har egentlig en siste fremføring for i år som jeg bør jobbe på. Gruer meg som en liten unge. Det er liksom ikke så mye som skjer sånn skole-messig for tiden, og det merkes at det er eksamenstider og lite å finne på. Men akkurat denne uka er stappfull på hverdags-fronten også. Det skjer noe omtrent hver eneste dag denne uka, og jeg tror det tapper meg litt for krefter, dessverre. Men jeg får bare stå i det denne uka, så håper jeg det roer seg. Vi snakkes!(Q) Hvordan er deres uke?
~Mathilde~

zzunday

Heihei!

I går gikk kvelden i ett, da jeg først dro til mamma på ettermiddagen og hentet bilen der. Så dro jeg til ei venninne som jeg var hos i en times tid før jeg skulle kjøre henne videre på fest. Deretter kjørte jeg stesøstra mi og noen venninner av hun på et russeslipp langt opp i nowhere, eller Lardal, rettere sagt. Så hadde jeg litt tid til å slappe av med høy musikk i bilen og varmen på fullt, hehe, før jeg skulle hente venninna mi igjen. Jeg var passelig trøtt og sliten da jeg kom hjem igjen halv ett om natten, men jeg fikk sovet litt i morges. Så hadde jeg avtalt å dra på Foldvik familiepark sammen med min fine kollega og jentene hennes. Været var egentlig helt perfekt, men så skyet det til, og ble kaldere etter hvert. Uansett, vi hadde det utrolig koselig sammen, og fløy rundt mellom hinderløyper, dyr og togturer. Skikkelig søndagskos! Nå er jeg hjemme igjen, og har tatt meg til rette med en varm kopp kaffe og noen episoder med Friends. Kos dere videre i dag :-)

(Q) Har dere gjort noe koselig denne søndagen?
~Mathilde~

på med sommerklærne

Hei, dere!

FOR et vær det er i dag!! Jeg mener jeg leste et sted i en artikkel på Facebook at i dag skulle det være varmere her enn på Grand Canaria - kan det stemme? Uansett, det er virkelig stekende sol utenfor vinduet, og jeg har allerede rukket å få en liten halvtimes sol på kroppen. Sommer-outiften er på, og jeg sprader rundt i t-skjorte og flowy' shorts. Det er så deilig! Pappa og Janne har dratt ut på vannet med båten, og jeg tviler ikke på at de har det helt nydelig, så stille som det er på havet nå... Nå har jeg nesten akkurat ryddet og vasket badet og deler av oppe-etasjen, og det kjennes så deilig å ha mesteparten av det overstått. Nå kan jeg bare legge meg ut i sola med en bok og nyyte været! Ha en deilig dag, dere også :-)

(Q) Er det like deilig vær der dere er?
~Mathilde~

kafé i solsteiken

Heisann!

I dag har jeg virkelig tatt meg i nakkeskinnet og kommet meg ut litt. Jeg Var jo hjemme og inne i omtrent hele går, og merket at jeg ble skikkelig rastløs av det. Så da jeg våknet i dag var det første instinktet mitt å dra på kafé. Jeg hadde så lyst til å bare koble av, sitte i deilige omgivelser med en deilig kopp kaffe. Så kunne jeg også fått redigert litt bilder og videoer, blogget, planlegge den kommende uka, og kose meg med en god bok - uten å bli liggende i senga mi og gjøre alt sammen. Og jeg føler meg mye freshere av å kunne sette meg på en kafé og få unna noen gjøremål. Mye deiligere! På vei til favorittkafeen, Hungry Hearts, møtte jeg på min fine venninne Sofie. Hun jobber i en av nabobutikkene her, og jeg måtte bare stikke innom henne for å slå av en prat - det er evigheter siden vi har sett hverandre. Det var så hyggelig, og vi ble søren meg stående og skravle i nesten to timer, mye å catche opp! Jeg digger utstrålingen hennes, og det var skikkelig fint å se hun igjen! <3 fineste snuppa!(Q) Hvordan tilbringer dere fredagen?
~Mathilde~

00.59

Sitter fortsatt med løsvipper på, og har ikke mer enn tenkt tanken på å fjerne sminken. Der slo klokken 01.00. Er egentlig litt varm - har på en stor ullgenser, som jeg trengte for å varme meg tidligere i dag. Har satt en plate i CD-spilleren min. Jeg er jo ikke 'retro-stilig' nok til å ha sånn fancy vinyl-spiller. Men det gjør meg egentlig ingenting. Jeg er heldigvis fortsatt blodfan av den gode gamle CD-spilleren. En ganske god samling av CD'er har jeg også.... Det er Unni Wilhelmsen som ruller og går for øyeblikket. 
Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har blogget ordentlig tidligere i dag, egentlig. (Nå ble det mye 'egentlig' her.) Har jo ikke gjort noen verdens ting. Sittet på sengekanten. Spilt litt piano. Redigert en vlog. Skal poste den her i morgen. Sittet enda litt mer på sengekanten. Lest i en bok. Men stort annet enn det har jeg ikke gjort. Så vidt vært ute av døren. Så jeg tror bare det står på latskapen min. Det er liksom ikke så godt å si hvorfor bestandig, men det har bare ikke slått meg i dag at jeg burde blogget tidligere. Så nå, klokken ett, en god time over midnatt, da sitter jeg (på sengekanten) og tenker at jeg skal blogge. Like etter at jeg har spist litt for mye godteri og sett på film for meg selv. Det er noe med den fredeligheten som senker seg når resten av huset har gått for å legge seg. Og det bare er meg og CD-spilleren min igjen. Da blir jeg liksom kreativ og får spesielt lyst til å være produktiv. Men likevel kjenner jeg på en liten anelse av sinnsro. Ganske deilig, det. 

Vel. Dette ble et rotete innlegg. Og helt ulikt fra hva jeg vanligvis skriver og deler. Håper det er greit. Men det er sunt å tømme hodet litt klokken ett om nettene også. Så ja, over og ut. 


min fineste, og trofaste, modell - Malin. 

 

når (nesten) alt er unnagjort

Heihei!

For en lettelse det var å gå ut av klasserommet i går, og vite at jeg hadde levert fra meg en passelig god eksamen i medier og kommunikasjon. Vi hadde to dager på oss til å gjennomføre; dag én, som er forberedelsesdag, og dag som er produksjonsdag. Mandagen var den verste, og mest krevende. Vi trakk hvilket hovedområde vi skulle opp i, hvor de tre valgene var enten lyd, video eller tekst/foto/grafisk. Sistnevnte var mitt eneste håp hvis jeg skulle unngå totalt sammenbrudd. Og heldig som jeg var, trakk jeg nettopp det! Det var lykke i noen sekunder, haha.. Så fikk vi temaet "drømmekjæresten", og oppgaven var å lage et magasinoppslag med bilder, tekst og grafiske elementer. Jeg klarte heldigvis å være både kreativ og produktiv på forberedelsesdagen, og det gjorde alt mye lettere for meg i går. Jeg visste ganske nøyaktig hvordan jeg ønsket at oppslaget mitt skulle bli seende ut, og hadde gode begrunnelser i refleksjonen min. Jeg vet ikke hvor perfekt eller superbra det ble, men jeg har en ganske god følelse. Og det er jeg glad for - spesielt eller en sånn type eksamen! Så nå er jeg jo søren meg ferdig... Med mindre jeg kommer opp i muntlig eksamen da, det gjenstår å se. Jeg hadde min siste vurdering i norsk i dag, som kom litt brått på (og som var relativt kjip rett etter eksamen-stress), men nå har jeg fått den overstått også. Dermed tror jeg nesten jeg kan stille meg inn i sommerferie-modus frem til det er muntlig-trekk. Ha en super dag!

(Q) Nærmer det seg slutten for dere også, eller gjenstår det mer?
~Mathilde~

eksamen rundt hjørnet

Hei, dere!

I dag startet jeg helt avslappet, og hadde all verdens tid til å våkne og strekke ut i senga - i motsetning til i går liksom... Så jeg holdt på i lange tider med mobilen min og diverse sosiale medier, før jeg omsider kom meg opp og inn i dusjen. Jeg fikk kledd på meg en t-skjorte og en bukse (i stil med det fine været utendørs), og gikk ned til kjøkkenet for å sette på kaffetrakteren. Jeg har kanskje nevnt det før, men jeg har blitt så mye mer fan av trakterkaffe i det siste. Vi har en nespresso-maskin, og en haug med sånne kapsler, men de bruker jeg omtrent bare når jeg skal lage meg diverse latte-varianter og liknende. Når jeg bare vil ha vanlig, svart kaffe er det som regel trakteren jeg går for! Så nå er jeg vel på min tredje kopp, og tar det med ro før det braker løs i morgen. Jeg har nemlig eksamen. I og med at jeg går medier og kommunikasjon  vi opp i medie-eksamen i andre klasse. I fjor var jeg jo så heldig at jeg slapp både muntlig og skriftlig eksamen, men i år kommer jeg ikke utenom medie. Halve klassen hadde torsdagen og fredagen som var, og resten av klassen har i morgen og tirsdag. Vi kan enten komme opp i lyd, video eller magasin (tekst, bilde, grafisk), og jeg håper så innmari på sistnevnte. Tanken på de to andre skremmer meg.. *crossfingers* Nå tror jeg bare det gjelder å psyke seg opp så godt som overhodet mulig, for jeg kan ikke forberede meg på så veldig mange områder.. Det er mentalt det gjelder nå, hehe ;-)

(Q) Har dere også eksamen nå?
~Mathilde~

hviler i varmen

Heihei!

For en kveld gårsdagen ble!! Vi hadde det så utrolig gøy med å slippe dekknavn, og stemninga var i taket for å si det sånn. Jeg skal heller lage et eget innlegg om kvelden og slippet, for jeg har jo tusenvis av bilder, haha.. I dag har jeg vært på farten i lang tid. Først bråvåknet jeg i panikk over at jeg hadde forsovet meg til vasking og rydding av lokalet fra gårsdagen, men det gikk fint, jeg var bare en time sen. Så dro vi jentene videre for å spise pizza og kebab. Jeg har også vært en tur i byen for å gjøre et ærend for pappa, og det er ikke mer enn en halvtime siden jeg kom hjem. Så jeg har vært ute på farten stort sett i hele dag, og kunne trengt en liten hvilepause. Godt jeg ikke har store planer ellers i helgen. Nå skal jeg sette meg godt tilbake med en smoothie og en bok i varmen. Ha en fin lørdag :-)

(Q) Gjorde dere noe koselig i går?
~Mathilde~

Gratulerer med dagen, Norge!

Gratulerer, Norge! Endelig er Vestfold-bunaden, som jeg er så stolt av, på. Flagget er på plass i hånda mi, og jeg skal rett videre på champagne-frokost. Nyt dagen, dere! 


 

like før nasjonaldagen

Heisann!

I dag har ting gått i ett sammenhengende kjør. Jeg har vært på skolen, en kort tur til byen, kjørte ei venninne hjem, var innom mormor, spiste hos farmor, enda en tur til byen, hjem og nå skal jeg snart ut for å hente stefaren min. Han kommer hjem fra jobb, og jeg har lånt bilen hans i dag. Etter det skal jeg på møte med russegruppa vår, noe som sikkert blir artig (for vi har snart slipp!). Så beklager for at jeg haster litt rundt i dag, men det er sånn noen dager er i blant. Jeg kjenner det hvert fall på hele kroppen og i hodet at jeg er en smule sliten. Får heller lade opp med en, forhåpentligvis, god natts søvn før den store dagen! I morgen er jo søren meg 17. mai, en av mine favorittdager i året!! Det er bare så mye perfekt med den dagen, og jeg liker alle tradisjonene som hører med. Bunaden henger klar på døra mi, og skjorta er nettopp strøket. Jeg gleder meg som en liten unge! Om jeg får til å oppdatere noe i morgen, må jeg nesten se an, for programmet pleier gjerne å være ganske fullt. Men det er jo halve moroa! 

 lite som er så vakkert som dette!

(Q) Hva er deres planer for morgendagen?
~Mathilde~

klarne hodet på kafé

Hei!

For øyeblikket sitter jeg på favorittkafeen min her i Larvik; Hungry Hearts. Jeg har bestilt meg en stor kopp med salted caramel latte, som er noe av det beste jeg vet. Her er det så deilige omgivelser, og det hender jeg drar hit for å jobbe med litt skolearbeid, blogge eller rett og slett bare koble litt av. Jeg liker å ha med en notatbok hver gang jeg er her, for jeg blir så ofte inspirert av å sitte å drikke kaffe med masse mennesker rundt meg og deilige farger rundt omkring. I dag har jeg ingen plan, men følte bare for å ta en latte mens jeg kunne slappe av med PCen eller boka mi. Ørepropper med musikk er også på plass. I dette øyeblikket hører jeg på den merkelig skjønne, portugisiske kjærlighetssangen som vant Eurovision. Den er så søt, og så underlig. Jeg liker det! Resten av dagen har jeg ikke stort med planer, så jeg får se hva jeg ender opp med etter jeg har drukket opp kaffen min og klarnet hodet (som jeg liker å si). Uansett, ha en fin dag!(Q) Hvordan ser deres mandag ut?
~Mathilde~

litt av en uke

Hei!

Herlighet, det har skjedd så mye denne uka, og på meg virker det som om alt har foregått i høyt tempo. Jeg har jo kun rast fram og tilbake, hit og dit. Mye skyldes kanskje at jeg farter litt ekstra siden jeg har lappen, men det har skjedd litt av hvert av annet også. Jeg hadde to fremføringer denne uka, i tillegg til en medieoppgave jeg prøver å jobbe ganske hardt med. Jeg la veldig mye arbeid ned i de to presentasjonene som var i norsk og samfunnsfag, og det viste seg å gi gode resultater - det er innmari deilig å gå ut derfra med 6 i både norsk bokanalyse/omtale/tolkning og samfunnsfagkonflikt om Tsjetsjenia. Kan i alle fall lette de to av skuldrene mine. I går jobbet jeg jo, og hadde det veldig fint på jobb. Fikk laget en sak, og avtalte også et intervju som jeg hadde i dag. Så var jeg med på danseforestillingen til kollegaen min sin datter, noe som var utrolig søtt og koselig! Til sist var jeg på Nordbyen med Helene for å handle på 'kveldsåpent' med masse salg. Jeg var vel såvidt hjemme, hehe.. Nå har jeg som sagt jobbet litt i dag også, men ble ganske raskt ferdig med den artikkelen - så nå tar jeg helg med (ganske) god samvittighet. Senere i kveld skal jeg til Leah med flere av jentene og ha grillfest. Det kommer nok til å bli utrolig stas!

(Q) Hvordan har deres uke vært?
~Mathilde~

regntungt

Heihei!

Det ble to veldig stressende dager på starten av denne uka.. Både mandag og tirsdag har jeg såvidt vært hjemme, og den tiden jeg har det, har som regel gått til skole. Jeg har nemlig litt å jobbe med denne uka. I dag hadde jeg en bokanalyse-omtale-ish i norsk, som krevde ganske mye. Jeg hadde heldigvis forberedt meg godt, og lagt inn mye arbeid i denne oppgaven, så da var det godt å kunne gå ut av rommet med en 6'er! Små lettelser... Det gjenstår fortsatt litt til fredag, og da kan jeg krysse noen vurderinger av lista. Det blir deilig å få gjort ferdig det som trengs nå før eksamenstiden starter - det er jo bare i overkant av en uke til vi skal opp i medie-eksamen. Begynner å grue meg passelig mye nå... I går var jeg i Oslo, og på veien min til togstasjonen på Nasjonaltheateret møtte jeg på et av mine store forbilder, Camilla Pihl! Jeg gikk rett forbi henne, og klarte ikke dy meg - så jeg stoppet opp, og vi ble stående og skravle litt, faktisk. Herighet, den dama er en himla stor inspirasjon for meg, og det var litt surrealistisk å snakke med henne, hun var jo så hyggelig og varm! Det var en skikkelig rar og morsom opplevelse midt på Frogner, haha :-)

(Q) Hvordan er dagene deres for tiden?
~Mathilde~

grå-søndag

Heisann!

I dag var det ikke like fint vær utenfor vinduet mitt da jeg dro opp gardinene mine i morges. Temperaturen har sunket, skyene dekker for sol og blå himmel, og vinden er surere. Men det gjør meg ikke så mye akkurat i dag. Jeg har en skoleoppgave jeg skal prøve å få skrevet ferdig i dag. Skal komme i gang med den om ikke så lenge. Jeg føler meg litt slakk i dag, og har blitt litt satt ut av det som enten er forkjølelsen eller allergien min. Da jeg sto opp skulle jeg gå ned for å lage meg en kopp kaffe, men kjente at isteden for kapsel-kaffe, var jeg mye mer fysen på å trakte en kanne med trakte-kaffe. Det hender jeg gjør det, og jeg blir like positivt overrasket hver gang. Jeg liker egentlig det bedre, tror jeg! Så nå er jeg på min andre kopp for dagen, og koffeinen er på vei til å gjøre meg litt kvikkere, haha. Vel, vi får snakkes - ha en fin søndag!(Q) Hvordan tilbringer dere søndagen?
~Mathilde~

er det pollen

Hei, dere!

I dag var det deilig å våkne opp uten alarm, og ta innover at det er helg. De siste to dagene har jeg dessverre våknet opp med helt tett og vond hals, sånn at det blir ordentlig ubehagelig å svelge og sånt. Jeg var redd det var starten på en forkjølelse, det hadde jo vært typisk i dette været - varmt og kaldt konstant om hverandre. Men så kom jeg på at det faktisk kan være pollenallergien min som kicker inn om dagen. Jeg er egentlig ganske allergisk mot pollen (og diverse annet), men har liksom aldri blitt verre enn litt røde øyne, kløe i nesa og litt sliten. Men nå lurer jeg faktisk på om det kan være pollen som gjør at jeg ikke føler meg helt i slaget. Jeg har i alle fall laget meg melk og honning, for å prøve å kurere halsen litt. Sola skinner i dag også, og jeg skal garantert ut i løpet av dagen. Enten det er med bil eller ikke, haha!(Q) Er noen av dere pollenallergikere?
~Mathilde~

Jeg har fått lappen!!

Heisann!

Jeg er i lykkerus akkurat nå. Det er bare helt sykt! Som tittelen viser til, har jeg nå endelig fått billappen. Jeg har ligget en stund etter, og startet ganske sent med kjøretimer osv.. Jeg fylte jo 18 i januar, men har skjønt både selv, og hørt fra maange andre, at det slettes ikke er noe stress med å vente litt. Men det er til gjengjeld dødsens deilig når jeg endelig kan si at jeg besto oppkjøringen i dag! Jeg klarte jo teorien for litt over en måned siden, og har virkelig kjørt mye og intensivt for at jeg skulle bli best til oppkjøringsdagen. I dag var den her, og jeg klarte meg fint. Dette må være en av de største lettelsene jeg har kjent på i hele mitt liv. Det er virkelig hundre kilo av skuldrene, og jeg slipper å tenke på øvelseskjøring og trening. Det er så deilig! Jeg har allerede vært på en skikkelig roadtrip med Malin og Sara. Vi var blant annet i Tønsberg, og fikk kjørt mye rundt i Larvik. Åh, dette har jeg ventet lenge på, dere!! :-)

(Q) Har dere billappen?
~Mathilde~

prøver å ta igjen

Hei!

I dag har jeg prøvd å gjøre en god del. Skrev faktisk en liste over ting jeg ville prøve å få gjort i løpet av dagen, da jeg våknet. Foreløpig har jeg noen punkter igjen, men jeg har følt meg ganske så produktiv for hver gang jeg har krysset av en ting. Blant annet har jeg ryddet rommet, omorganisert på litt saker, vasket stort sett hele badet og stua her oppe i andre etasje (mangler litt), vært med Helene for å forberede oss til i morgen hvor vi skal være servitører i en konfirmasjon. Så har jeg også jobbet med en samfunnsfag-presentasjon, håper jeg får gjort litt mer før jeg tar kvelden. Så jeg kan faktisk si meg nokså fornøyd med kapasiteten min i dag... Nå kom jeg akkurat ut av dusjen, og har en skikkelig selv-pleie-stund, med ansiktsmasker, masse fuktighet til huden og musikk på anlegget. Ha en fin lørdagskveld videre!(Q) Hvordan har deres lørdag vært?
~Mathilde~

Les mer i arkivet » Juni 2017 » Mai 2017 » April 2017


M A T H I L D E

17 | Norway

Contact:
mathildewaale@hotmail.com

design by Tonjemt
hits