last touch of summer

Sommerværet varte ikke akkurat lenge. Utenfor vinduet mitt blåser det sur augustvind i trærne, og noen få regndråper har falt på ruta mi. Savner da gradestokken viste et par varmegrader høyere. Men vi nærmer oss tross alt september - det er bare forsmaken på høstværet, dette.

(Q) Hvordan har sommerferien deres vært?
~Mathilde~

påkjenning

Hei, dere!

Første skoledag, vel overstått. Jeg skal innrømme at jeg var ganske så nervøs og omtrent skjelven da jeg sto opp til morgenen i dag og satte meg i bilen med kursen mot skolen. Som sagt, startet vi ikke før klokken tolv, noe som gjorde starten sånn halvveis myk. Vi hadde felles oppmøte for vg2 og vg3 i Arena, hvor rektor sa noen velvalgte ord, og litt til. Deretter fulgte vi etter avdelingsleder opp i femte etasje, hvor vi har base, og ble geleidet inn til klasserommet hvor alle våre nye lærere var. Vi bytter ut lærere hvert år, og ble derfor kjent med fire nye ansikter i dag. Heldigvis har alle gjort godt førsteinntrykk så langt! Vi snakket litt om skoleåret som ligger foran oss, og forventninger og mål. Deretter var det henting av bøker som sto på planen, og til slutt elevsamtaler. Vi startet ganske brått på skolehverdagen, og fikk allerede utdelt et sagahefte som skal leses i dag og i morgen, senere knyttet opp mot noen oppgaver. Så joda, litt pangstart likevel. Men nå er vi i alle fall i gang, og det kjennes ålreit. Men det var en liten påkjenning på kroppen - det skal sies. Jeg sloknet da jeg kom hjem, sliten av masse inntrykk og tanker, hehe. Jeg sovnet i alle fall i halvannen times tid, og våknet helt i ørska. Sånn er nå det, første skoledag er overstått - vi overlevde!

(Q) Har flere hatt en lit slitsom start på skoleåret?
~Mathilde~

klar, ferdig, start.

Heisann!

Så var den store dagen her. Eller, det er vel kanskje å ta i hvis jeg sier 'store'. Men nå er det jammen meg skolestart igjen,og jeg kjenner meg full av spenning, nervøsitet og litt bitterhet. Det skal jo bli ålreit å komme inn i rutiner igjen og slikt, men jeg må ærlig si at jeg ikke kjenner meg spesielt klar for skolebøker, lekser, vurderinger og arbeid. Vi starter klokken 12 i dag, og det er i alle fall en god ting. Skal ikke klage på en litt myk start når vi først skal tilbake på skolebenken. Nå har de nye førsteklassingene kommet, og det skal bli nokså merkelig å gå på skole med broren min igjen. Det er også ganske rart å skulle være størst på skolen. Masse tanker og følelser her nå, haha... Nå skal jeg sminke meg ferdig, og ordne det siste som trengs, så har jeg litt fritid før kjøreturen går mot skolen. Pust ut, det går fint.

(Q) Starter dere også på skolen i dag?
~Mathilde~

familiegrill

Heihei!

I dag våknet jeg av alarmen klokken ti, jeg prøver å begrense sovingen litt før skolestart. Eller, det er vel kanskje rettere å si at jeg prøver å få litt mer rytme over døgnet mitt - men det hjelper fint lite når jeg legger meg halv fire på morgenen uansett, haha. Jeg fikk i alle fall noen timer på puta... Helene og Marie kom en ur på besøk i går, og vi dro på butikken for å handle inn litt, så lette vi etter filmer på Netflix. Vi endte opp med "Yes Man", som var midt i blinken for oss tre, latterlig morsom! Vi koste oss masse, det ble en over middels vellykket kveld i lag. 
Nå har jeg sminket meg for dagen, og prøver å finne noe jeg kan ha på meg. For om snaue to timer er det slektstreff, eller familiegrill, om du vil. Vi samles bestandig storfamilien på farmor sin side en gang i året, og har det koselig sammen, griller og gjerne har litt aktiviteter. Det blir helt sikkert hyggelig å se 'tjukke slekta' igjen. Ha en fin dag, så snakkes vi!

(Q) Har dere slektstreff med familien deres?
~Mathilde~

sene kvelder, kjøreturer og musikk

Hei!

I går ble en så deilig kveld, jeg endte opp med to filmer og utallige episoder med Friends på skjermen. Kjørte meg også en tur, bare fordi jeg hadde lyst og mulighet sånn litt sent på kvelden. Jeg elsker kjøreturer, og det hender at god musikk på Bluetooth i bilen og øde landeveier er bedre enn mye annet. Jeg var sent i seng, og viet vel all min tid til gamle CD-plater da klokken hadde passert midnatt. Enda en ting jeg elsker; CD-spiller, sær musikk og gamle plater helt alene. Det er fantastisk!
I dag har tillot jeg meg å sove litt ekstra lenge, og har bare laget en smoothie med dagens avis foran meg. Jatakk til enda en rolig morgen/formiddag! 

(Q) Har der også noen rolige dager i ferieslutten?
~Mathilde~

etterlengtet fredagskveld

Heisann!

I dag har jeg hatt en dag uten noen formål og planer, og det var i grunn veldig deilig. Jeg gikk en liten tur med hunden vår i formiddag, og kjørte bilen til faren min til kontoret hans på jobben sin, for så å kjøre hjem med bil nummer to. De er avgårde denne helgen, og jeg har huset omtrent for meg selv (deler med broren min,da). Så denne kvelden hadde jeg satt av til Netflix, musikk på anlegget og masse pepsi max, haha. Jeg har forsåvidt hatt rolige dager ellers denne uken, men føler jeg har måttet gjøre noe hver eneste dag, hatt planer på en eller annen måte uansett. Nå har jeg en helt rolig fredagskveld for meg selv, og jeg må si det passet bra med en sånn avkobling nå!

(Q) Hvordan tilbringer dere fredagskvelden deres?
~Mathilde~

seks korte dager

Heihei!

Nå sitter jeg for meg selv her med en kopp kaffe og gjesper som en gal, jeg har ikke sovet så veeldig mye i natt, hehe. Jeg skulle kjøre venninnen min hjem i løpet av natten, og det endte med at jeg var hjemme igjen klokken tre, og var lys våken. Så hadde jeg alarmen på halv ni i dag tidlig, for jeg skal innom jobben en tur etterpå, og jeg liker å ha god tid på meg om morgenen. Tror vel det ble noe sånt som fire timers søvn i natt, haha - jeg klandrer kun meg selv!
I går var jeg en tur innom jobben til mamma (hun jobber i bokhandel), og handlet inn litt saker til skolestart. Det er en tradisjon å gjøre det når ferien går mot slutten... Jeg var i alle fall der, og da innså jeg hvor sinnsykt få dager det er igjen av ferien. Seks korte dager. Hva skjer? Hvor fløy alle dagene? Jeg har virkelig ikke fulgt med tiden og dagene denne sommeren, men jeg er vel ikke alene om å føle det. Det er under en uke til vi sitter på skolebenken igjen, til jeg starter i 3. klasse?! Jeg trenger litt tid til å la det synke inn at jeg skal gå mitt siste år på videregående nå, for det henger ikke helt på greip oppi hodet mitt.. Vel, nok skoleprat - jeg håper dere har en fin dag!

(Q) Har dere noen planer før skolestart?
~Mathilde~

mot rutiner igjen

Hei!

Jeg merker nå at ferien begynner å avta med dagene. Jeg får liksom mindre og mindre 'ferie-gnist' eller feriefølelse når alle andre starter på jobb og slikt. Da vet man liksom at skolestart er like rundt hjørnet. Jeg har prøvd (og delvis klart) å ikke snu døgnrytmen helt på hodet i sommer, men det er jo ingen lett sak. Jeg blir ikke trøtt før godt over midnatt, og sliter med å komme meg i seng noe særlig før halv to/to. Men jeg har måttet tidlig, eller sånn halvveis tidlig, opp noen av de siste dagene, og da klarer jeg hvert fall å holde døgnet i sjakk (sånn nesten). I dag har jeg en legetime om en times tid, og etter det snakket vi fire jentene om å finne på noe sammen. Vi får se hvordan dagen ender opp med å bli :-)

(Q) Hvordan er deres tirsdag?
~Mathilde~

vel overstått

Heihei!

I dag så jeg meg nødt til å ligge i senga og nyte morgenen så lenge som mulig. Gårsdagen ble lang, og vi var vel ikke hjemme før nærmere ett i natt. Men fy flate, for en vakker og rørende dag!! Det var helt perfekt vær for å arrangere hagebryllup - sola skinte og det ble skikkelig varmt. Jeg var så utrolig heldig og ble spurt om å være fotograf for tante og onkel, og jeg nølte ikke med å takke ja til den muligheten. Vi dro til en båthavn like etter seremonien, og tok noen helt vanvittig vakre bilder. Jeg skal vise masse bilder fra festen og litt slikt senere, men nå har jeg en skikkelig jobb med å plukke ut de beste bildene fra gårsdagen. Enn så lenge skal jeg ta det rolig i dag, nå sitter jeg med et glass smoothie, og har såvidt begynt på fotojobben. Ha en fin dag :-)

(Q) Hva skal dere i dag?
~Mathilde~

sent oppe, tidlig oppe

Hei, og god kveld (om jeg i det hele tatt kan si det)

I dag har jeg svirret helt rundt i min egen verden, eller, jeg har ikke klart å gjøre en ting om gangen. I går klarte jeg å sovne midt på dagen, og det er lite jeg misliker mer enn å powernappe på ettermiddagstid. Det resulterte i at jeg absolutt ikke fikk sove da kvelden kom, og hjernen jobbet på høygir. Ikke tale om at jeg skulle legge meg. Klokken fire i går natt var jeg i seng. Klokken åtte i dag tidlig våknet jeg. Flott. 
Lite søvn, men jeg har kanskje bare meg selv å skylde på når jeg ikke klarer å sove ordentlig, hehe. På formiddagen dro jeg innover til byen for å se Sommertoget ankomme Larvik. I tillegg skulle en svært god venninne av meg lese dikt for å representere Larvik, poesibyen da toget kom. Det var veldig hyggelig, masse folk og skikkelig stemning på stasjonen i alle fall! Da jeg kom hjem igjen dro jeg en tur i butikken og handlet for foreldrene mine, og resten av kvelden har jeg stort sett tilbrakt til å kjøre søstra mi til venninner og slappet av hjemme. 
I morgen er det en stor dag - onkelen min og tante skal endelig gifte seg!! Jeg gleder meg så enormt på deres vegne, og er så spent på å se hvordan bryllupsseremonien og festen blir. De skal ha hage-bryllup, og jeg ser bare for meg at det blir helt utrolig koselig og idyllisk. Krysser fingrene for bra vær! Så jeg må tidlig opp i morgen også, for jeg skal både sminke og ordne meg selv og kusina mi. Men det blir stas - jeg gleder meg så masse!!

(Q) Hvordan har deres dag vært?
(Q) Har dere vært i bryllup i sommer?
~Mathilde~

lang og fin dag

Hei dere!

Jeg er klar over at det begynner å bli sent på kvelden, men i dag har jeg vært i Oslo, og tilbake til klokken var syv - om kvelden. Siden da har jeg harr litt å styre med, jeg skal blant annet jobbe i morgen. Men tilbake til Oslo, jeg dro innover med toget som gikk halv elleve. Vel fremme i hovedstaden hadde jeg avtalt å møte en person jeg ser veldig opp til; Ingeborg Senneset. Aftenposten-journalist og forfatter. Hun er så utrolig dyktig, og jeg ser opp til henne på så mange områder. Vi skulle treffes på Grünerløkka klokka ett, og etter både buss- og trikketur kom jeg meg til stedet vi hadde avtalt å møtes. Og jeg må bare si, for ei nydelig jente! Hun var så blid og hyggelig med en gang vi traff hverandre. Vi skravlet mye om boken hennes "Anorektisk", om journalistikk (naturligvis, hehe) og livet generelt. Praten gikk så lett, og vi skravlet i vei, begge to. Før vi visste ordet av det, hadde vi gått fra Løkka til Slottsplassen. Der tok vi trikken sammen opp til Majorstua, hvor hun skulle videre, og jeg skulle rekke en annen avtale. Vi hadde det så trivelig sammen, og det var utrolig stas å tilbringe en times tid med et så herlig menneske! Det gjorde i alle fall mye med min dag, Ingeborg er både klok og varm ♥

(Q) Hva har dere gjort i dag?
~Mathilde~

augusti

Hei!

Første august, dere. Allerede! Siste sommermåned, siste ukene av ferien, siste innspurten på sommerværet. Eller, det skal jeg ikke si, i dag har det regnet, og blåser surt. Jeg hadde sett for meg litt bedre sommervær i det minste noen flere av dagene. Men nå er juli over, og jeg føler liksom at høsten kommer snikende med august. Det likner i alle fall sånn på denne dagen. Første august har jeg tilbrakt på jobb, sammen med fine kolleger (det er bestandig så gøy å jobbe i august, for da kommer de fleste kollegene tilbake fra sommerferie, og det skjer litt mer på kontorene). Jeg kom hjem for en halvtimes tid siden, og har egentlig bare følt meg daff siden jeg gikk inn døra.Jeg tror kvelden skal tilbringes i senga med en bok, kaffe og serier, eller så får jeg se om jeg orker å finne på noe annet. Hadde vært deilig å få unnagjort den siste USA-vlogen, og litt andre ting. Vi får se, jeg tar kvelden med ro, i alle fall!

(Q) Hvordan har deres august startet?
~Mathilde~

konsertopplevelse

Heisann!

I går dro jeg på konsert, som jeg fortalte dere. Det var i Sandefjord, og på en helt utrolig koselig uteplass og uteservering som heter Kurbadhagen. Det ble nesten litt festival-aktig. Det eneste var at været var helt grusomt, det regnet, og på et tidspunkt høljet det så vanvittig at jeg var gjennomvåt, men det gikk fint. Konserten var helt magisk! Jeg er utrolig fan av Unni Wilhelmsen, og sammen med Sol Heilo og Hanne Mari Karlsen var det en skikkelig konsertopplevelse... De var så samspilte og gjennomførte, og jeg er så glad for at jeg fikk det med meg! Da konserten var ferdig, fikk jeg også snakket med godeste Unni. Etter at vi skravlet så mye sammen på den forrige konserten jeg var på, har vi liksom blitt litt venner. Det er så koselig! Vi ble stående og skravle i sikkert en halvtimes tid, og hun var bare så herlig og skjønn - altså, hun holdt liksom rundt meg og klemte meg flere ganger! Jeg blir nesten litt fjollete av å tenke på det, for jeg har jo bare vært en skikkelig tilhenger av musikken hennes i lang tid, og nå er vi omtrent venninner - det er ikke helt til å tro oppi hodet mitt..!

(Q) Har dere vært på konsert i det siste?
~Mathilde~

celebration and concert

Hei på dere!

For øyeblikket sitter jeg ved skrivebordet mitt, og har akkurat kommet hjem fra tanten min sin bursdagsfeiring. Nå holder jeg på å skifte fra bursdagsklær til mer fest-klær, og sminken ligger foran meg. Jeg skal nemlig snart på konsert! Jeg måtte reise fra familiebursdagen litt tidligere, slik at jeg kunne rekke å ordne meg litt ekstra og skifte og sånt før jeg skulle videre. Jeg blir hentet av mamma om litt, og da skal jeg bli kjørt til Sandefjord, hvor konserten skal være. Det er min favoritt, Unni Wilhelmsen, som skal spille sammen med trio'en sin. Jeg gleder meg utrolig masse, og det blir garantert stas å se Unni igjen - jeg digger tross alt musikken hennes!! Så nå er det de siste finishene som gjenstår før mamma skal plukke meg opp. Vi snakkes enn så lenge :-)

(Q) Har dere vært på noen konserter i sommer?
~Mathilde~

fri på ordentlig

Hei, dere!

I går ble en dag som i utgangspunktet var uten planer, men så ble jeg spurt om å være med som fotograf på en sak sammen med en av kollegene mine. Det var en helt nydelig og sterk sak, som gjorde skikkelig inntrykk. Det gjør meg litt ekstra glad at de ville ha med meg som fotograf i tillegg - det gir meg en god tillitsfølelse. Det tok litt tid, og deretter var det tilbake på jobben for å ordne med bildene og slikt. Dermed gikk noen timer av dagen allikevel. Så er vi jo egentlig på hytte denne uka, som jeg har sagt tidligere, men vi er litt fleksible. Jeg sover her hjemme, og tar en tur ut på hytta, gjerne om ettermiddagene og kveldene. Så jeg var naturligvis der i går kveld. 
I dag har jeg startet dagen skikkelig langsomt, og jeg har fri (sånn helt ordentlig, hehe) hele dagen! Jeg har satt meg ti rette med en ny bok, og har allerede kommet et godt stykke inn i den. Deilig følelse! Nå har jeg nettopp kokt meg en kopp te, og skal sminke meg litt. Maren og jeg avtalte akkurat at vi skal gta en tur sammen på kafé i dag. Det blir så koselig!

(Q) Har dere noen ordentlige fridager i sommer?
~Mathilde~

 

avkobling

Hei!

I dag var siste dag på jobb for denne lille perioden. Nå har jeg jobbet fullt siden forrige mandag, og jeg skal være ærlig å si at det var hektisk å komme tilbake til - men veldig deilig også! Nå har jeg fri ut uka, eller frem til søndag. Da skal jeg jobbe den ene dagen, og så har jeg fri enda en stund. Det skal bli godt å koble litt av noen dager nå også. Vi har fått hytta denne uka (vi deler på den i familien). Pappa og Janne dro ut i går, og vi andre kommer og går som det passer oss. Hytta vår ligger kun typ. 3 kilometer unna hjemme, så det kan være ganske praktisk og deilig til tider. Så jeg tenker at jeg tar det rolig her hjemme litt til, før jeg tenker å ta turen ut på hytta i kveld en gang. Nå slapper jeg av og koser meg med pepsi max og Den Hemmelige Hagen (som jeg omtrent hadde glemt bort!). Inntil videre får dere ha en fin ukestart!(Q) Hva har dere gjort i dag?
~Mathilde~

ganske ålreit jobb

Heihei!

Det er en passelig trøtt versjon av Mathilde som skriver nå. Jeg jobbet ekstremt lenge, og ganske hardt i går, men herlighet, så gøy det var! Jeg Startet på en festival i Skråvika i Stavern, en helt utrolig koselig plass og veldig morsom festival. Der fikk jeg blant annet se Ravi og Dance with a Stranger opptre, og jeg fikk pratet litt med folkene der og arrangører og slikt. Jeg løp en del fram og tilbake foran scenen og knipset bilder (fordel med å være journalist, man kommer tett på alle de kjente ansiktene, haha). Så dro jeg videre til Fredriksvern Verft, også i Stavern, hvor det var konsert med amerikanske Lissie. Hun er helt fantastisk flink, og jeg har likt henne i lange tider. Det var en superdeilig konsert, og en helt annen stemning enn det var på festivalen. Men likevel var begge stedene gøy å få med seg. Her også fikk jeg ta en del bilder foran scenen, noe som resulterte i et par utrolig kule konsert-shots av Lissie! Da konserten var ferdig, og jeg (nok en gang) hadde snakket med publikum og arrangører, var jeg så heldig at jeg fikk treffe Lissie, og intervjue henne. Det var en skikkelig opplevelse for meg, jeg ser jo så opp til henne. Hun var så kul, og hele utstrålingen hennes var til å bli glad av, hun var bare så hyggelig! 
Da klokka slo midnatt dro jeg til kontoret for å skrive ut en av sakene, og ordne bildeserie og diverse. Jeg ble faktisk sittende på jobb helt til klokka halv fire i natt, men jeg hadde det så gøy med å skrive at jeg glemte tiden helt... I dag dro jeg inn for å skrive den jeg ikke rakk i natt, og det gikk unna på et par timer. Så nå har jeg bare (enda) en konsert jeg skal dekke i kveld, så kan jeg si meg ferdig med helgevakta, hehe. Jeg har gjort en masse, men det var verdt hver eneste time med arbeid! (Q) Har dere vært på noen konserter i sommer?
~Mathilde~
 

skikkelig kulturell

Hei, og god lørdag!

I dag har jeg noen timer fri på morgenen eller formiddagen. Det kjennes godt, for jeg hadde jo ikke akkurat tidenes form i går. Jeg tror det kommer seg nå, og da kjennes det greit å ha noen timer på å komme meg før jeg skal videre. Gårsdagen besto for det meste av avslapping og YouTube, haha, men jeg fikk tatt den tiden jeg trengte til meg selv. Mamma hadde også bursdag i går, og jeg var en liten tur innom der. Hun feirer i dag, og skal ha familiefeiring om en times tid. Jeg regner med at jeg drar rett derfra til jobb. For i dag har jeg skikkelig kultur-dag på jobben. Jeg skal rett til Stavern og Skråvika etter bursdagen til mamma, og der skal jeg dekke en festival som heter Stavernfesten. Der kommer det flere artister i løpet av dagen, og jeg tror de spiller fra 17 til 23 eller noe. Jeg skal dekke det, og i tillegg skal jeg til Leieren i Stavern hvor jeg skal på nok en konsert. Der skal amerikanske Lissie spille på et arrangement. Så jeg må pendle mellom de to kultur-arrangementene et par ganger i kveld, men det skal nok gå! Jeg har forberedt meg litt nå på formiddagen, og tror jeg nærmer meg klar for både bursdag og jobb. Jeg tror ikke vi snakkes noe mer i dag, for jeg tror kvelden blir rimelig hektisk, hehe. Uansett, ha en fin lørdag!(Q) Jobber dere også for tiden?
~Mathilde~

a day off

Hei!

I dag våknet jeg med en skikkelig uggen følelse i hele kroppen. Hater når den følelsen brer seg utover hele meg, og bare gjør noe med humøret og ikke minst formen. Jeg skjønte at jeg ikke var i tipp topp stand. Jeg vet ikke helt hva det er, men jeg er bare generelt slapp i kroppen, og tung i hodet. Satser på at det går over kjapt, for jeg er ikke så gira på å bli syk nå. Jeg sendte en melding til sjefen min, spurte om det var greit å ta en dag borte fra jobb. Det var ikke noe problem. Det hadde ikke vært så gøy å gått rundt med en følelse av at jeg skuffet jobben ved å bli hjemme en dag - men det slipper jeg heldigvis nå. Godt å ha fine kolleger! Jeg krysser fingrene for at denne dagen hjemme hjelper litt på kroppen, og at jeg er klar for en småhektisk dag i morgen. Da er det et par konserter som skal dekkes. Jeg får komme meg under teppet igjen, og binge YouTube-videoer og Netflix. Haha, uff, jeg høres en smule stakkarslig ut - men det går bra altså. :-)

(Q) Hvordan er deres fredag?
~Mathilde~

tar opp tiden

Heisann!

Jeg beklaget at jeg ikke har fått til å være spesielt aktiv, i forhold til hva jeg har vært tidligere i sommer. Det var en tilvenning å starte fullt med jobben igjen, spesielt med kveldsvakter. Jeg starter å jobbe klokken 13.30, og jeg rekker jo ikke så mye før det. Jeg sover gjerne til litt ut på formiddagen, men har alarm på klokken 10 - vil ikke kaste bort de timene jeg har før jeg starter på jobb. Så slutter jeg ikke før klokken ni, og da har jo det aller meste av dagen gått. Jeg legger meg riktignok ikke før et stykke over midnatt, men jeg jobber med å la det bli stadig litt tidligere hver kveld. Prøver, i alle fall, haha! Jobben som kveldsvakt er litt annerledes, jeg jobber sammen med de andre fra halv to til fire, og deretter er jeg alene på kontoret. Da har jeg ansvaret for å rykke ut dersom det skjer en ulykke eller noe lignende. Jeg skriver også noen saker som vanlig, men hovedfokuset er på å være på vakt om noe skulle skje. Så i går hadde jeg en ganske hektisk dag, først var jeg på en leteaksjon litt nord i kommunen, og deretter på en trafikkulykke på motorveien her. I dag har det derimot vært roligere, men jeg har jobbet med en annen, stor sportssak. Nå er det deilig å være hjemme, og jeg skal lade opp til resten av jobbuka. Mulig det ble litt mye snakk om jobben nå, men jeg har ikke akkurat gjort spesielt mye annet disse dagene :-)

(Q) Hvordan er uka deres?
~Mathilde~

tilbake til jobbing

Hei, dere!

I dag måtte jeg ha på alarm litt tidligere enn jeg vanligvis våkner, vi snakker klokken 10. Jeg har, helt siden jeg kom hjem fra USA, vært ganske døgnvill, og dermed falt inn i en mindre ålreit døgnrytme. Jeg sovner litt senere enn jeg foretrekker, og våkner definitivt senere enn jeg foretrekker. Men jeg jobber med å prøve å snu det, i alle fall litt. hehe. I dag starter vikariatet mitt på jobb, og det lille jeg har jobbet frem til nå i sommer har vært frilans. Fra og med i dag starter jeg på en uke med kveldsvakt. Det vil si, jeg starter på jobb halv to, og slutter ni - kan også hende jeg jobber utover den tiden noen dager (kommer helt an på hva jeg jobber med). Det er det som er så morsomt med journalistyrket; ingen dag er lik! Man vet liksom aldri helt hva man går til, og kan ha to vidt forskjellige saker på to dager. Jeg blir stadig fascinert over jobben min... I og med at det er første dag i vikariatet i dag, har jeg ikke anelse om hva jeg blir satt til å gjøre. Det vil vise seg.. Jeg har i alle fall kommet meg opp i rimelig tid, og har hatt en time på å somle meg denne morgenen. Det er enda en stund til jeg skal på jobb, men jeg liker å ha litt tid før det uansett blir jobb i hele ettermiddag og kveld. Nok om det, men det er slik uken min blir seende ut, så vet dere i alle fall! Ha en super ukestart :-)(Q) Har dere sommerjobb i år? 
~Mathilde~

tilbrakt sommeren innendørs

Hei!

Jeg føler liksom ikke det har vært noe skikkelig sommervær siden jeg kom hjem fra USA, eller før jeg dro - for den saks skyld. Men jeg vet at her i Norge var det noen varme dager mens jeg var borte på ferie. Problemet er bare at de ikke har sett sitt lys etter at jeg også landet på norsk jord igjen. I dag er vel den første tilnærmede sommerdagen jeg har opplevd sålangt. Sola skinner, himmelen er nesten skyfri, men det blåser litt. Og temperaturen kune vært noen grader varmere. Jeg har liksom ikke kommet meg ut i sola enda. Hittil har jeg tilbrakt sommeren innendørs, og det kan jo være koselig det, men jeg vi så gjerne ut og nyte litt sol, hehe. Kanskje jeg kan gi meg et lite spark bak i dag, og ta med boka ut. Jeg har stort sett lest (masse!), redigert videoer fra ferien, ordnet med bilder og sett på Netflix om dagen. Det er absolutt ikke til å klage på, men jeg får nok ta litt tak og sette meg utendørs snart. Ber bare om noen varmegrader mer, da er jeg helt med! Nei, nå har jeg snakket nok om sommerværet, jeg får komme meg tilbake til boka mi.

(Q) Er noen av dere ute og nyter varmen?
~Mathilde~

døgnvill?

Heisann!

I natt har jeg sovet skikkelig dårlig, drømt masse, og bare vært urolig liksom. Det resulterte også i at jeg våknet flere ganger i løpet av morgenen i dag. Jeg la meg ikke før halv tre, og jeg vet jeg bør prøve å gjøre noe med døgnrytmen min for å ikke være så døgnvill - men det er vanskelig, haha. Så jeg våknet rundt tolv, og da var jeg fortsatt utrolig trøtt og sliten. Men jeg tvang meg opp av senga, og laget litt kaffe for å kvikne en smule. Har ikke noen planer i dag, og skal prøve å bruke dagen til å redigere vloger fra turen. Jeg har startet på Los Angeles del 1, så jeg håper å få den ferdig om ikke så lenge. Så har jeg fortsatt noen bilder som gjenstår å postes, så kanskje jeg får tatt noen av dem i dag også. Så langt har jeg i alle fall fått litt ut av dagen (eller de to timene jeg har vært våken). Har sminket meg, noe som plutselig har blitt ti ganger gøyere etter at jeg shoppet så alt for masse sminke 'over there', haha! På randen til galskap, men det går bra... Så tror jeg mamma snakket om at vi skule få besøk av mormor og morfar i dag, og vi har jo ikke sett dem på evigheter, så jeg tar nok turen dit en tur senere i dag. Kanskje jeg får gjort litt på denne daffe onsdagen allikevel?

(Q) Har dere også kommet i litt feil døgnrytme?
~Mathilde~

tirsdagsmorgen

Hei, dere!

I går var en veldig deilig dag - jetlagen min tok en annen vei, og jeg våknet klokken halv åtte. Tidlig, men bedre enn tre på ettermiddagen, hehe. Jeg stelte meg, sminket meg og så tikket det inn en melding fra min skjønne kollega som lurte på om jeg ville ta en tur og treffes igjen. Det ville jeg jo så klart, og ikke lenge etter satt jeg i bilen på vei til hun. Tiden gikk veldig fort, og plutselig nærmet klokken seg seks, og da hadde jeg planlagt at Maren, Helene og Marie skulle komme til meg. Første gang vi var reunited siden ferien - alt for godt!! Dermed ble hele dagen en skikkelig opptur, og jeg hadde det hyggelig med venner fra start til slutt. Det er perfekte sommer-dager..? I dag hadde jeg en litt sånn blandings-jetlag, jeg sov til klokka ett. Det er jo ikke så veldig ille, men kunne nok med fordel vært oppe litt tidligere. Men kanskje jeg har meg selv å skylde, for jeg var latterlig seint i seng i natt. Vel, nå er jeg i alle fall oppe, og skal ta fatt på dagen. Egentlig har jeg ganske lite planer, men jeg har lyst til å starte på redigeringen av vlogene fra turen, så vi får se. Ha en fin dag!(Q) Hva har dere for planer i dag?
~Mathilde~

tilbake i rutiner

Heisann!

I dag har jeg vært på jobb igjen for første gang på alt for lenge. Det er så deilig å komme litt inn i rutiner igjen. Jeg skal riktignok ikke jobbe supermasse før om et par uker, men muligens litt frilans i mellomtiden. Så jeg har jo strengt tatt ikke skikkelige rutiner med jobb og sånt enda, men det er likevel godt å kjenne på en litt produktiv sommerdag. Jeg er fortsatt en smule sliten på grunn av jetlag'en, men jeg har vært overraskende lite plaget av jetlag etter ferien! Det samme var da vi reiste til USA også, da merket jeg ikke på jetlag i det hele tatt - det er jo deilig å slippe! Men til tross for et litt trøtt og slitent hode, fikk jeg skrevet en sak pluss en byblogg. Det vil jeg si meg godt fornøyd med... Nå har jeg kommet meg hjem, og skal prøve å rydde enda litt mer på rommet (det ser jo nesten ikke ut etter jeg har pakket ut og diverse), få støvsuget det og slappe av litt. Håper dere har en fin lørdag! (Q) Hva gjør dere denne helgen?
(Q) Jobber dere noe i sommer?
~Mathilde~

countdown

Hei!

I går var så utrolig koselig, og i tillegg til den nære familien, fikk jeg hilst på en haug av vennene til farmor og farfar. Farmor er forfatter, og har skrevet både lærebøker og diktsamlinger. Dermed ble jeg også introdusert for en av damene i forlaget på Cappelen Damm (!!), noe jeg må si var ganske kult. Da det nærmet seg slutten på selskapet, dro jeg rett videre til min kjære Malin som feiret sin 18-årsdag. Der var det igjen masse hyggelige mennesker - både folk fra klassen, hennes venner fra Tønsberg og jentene i gjengen. Så det ble en vellykket dag og kveld. I dag sov jeg rimelig lenge, og kom meg i dusjen først klokken halv ett. Late dager, haha - det er så deilig! Jeg driver og pakker til USA nå, og sliter litt med å finne ut av hvor mye jeg skal ha med meg og slikt. Jeg må jo ikke pakke med meg for mye, men det er et poeng å ha med seg noe.. Herlighet, det er kun TO små dager til vi drar! Det er nesten ikke til å tro... Jeg tror faktisk ikke det har gått opp for meg, for det virker enda litt uvirkelig. Jeg gleder meg sånn! Nå får jeg pakke litt videre, og balansere det ut med litt sol, det er så deilig vær utendørs, så jeg skal prøve å jobbe litt med brunfargen før jeg drar på ferie (innser at tiden på det begynner å bli en smule knapp). Ha en fin dag!(Q) Har dere noen reiseplaner for ferien?
~Mathilde~

its been a long day

Hei!

I dag har jeg ikke engang rukket å være hjemme og slappe av, jeg har fartet siden klokken syv. Alarmen min ringte seks, og da fløy jeg opp, sminket meg, ordnet meg ferdig, og ble hentet av stefaren min en time senere. Da satte vi kursen mot Oslo, og til tross for ekstremt med kø, kom vi oss dit på rett under to timer. Der skulle jeg hjelpe til med varetelling på jobben hans. En passelig trøtt meg og masse varer og tall var kanskje ikke den absolutt beste kombinasjonen, men det kom seg etter hvert. Jeg var på et ærend klokken tolv, også i Oslo, før vi gjorde oss ferdig på jobben til Ben. Vi la ferden hjemover da klokken var halv tre, og sto i kø hele veien til Vestfold. Og så sliten som jeg var, så sloknet jeg totalt i bilen. Jeg kom inn døra her hjemme for i underkant av en halvtime siden, og kjenner det skal bli okei med en kveld hvor jeg bare kan ta det med ro og slappe av. Nå har jeg ordnet meg en stoor kopp te, og pakker så smått til USA-turen!(Q) Har dere gjort noe spesielt i dag?
~Mathilde~

watermelon-weather

Heisann!

Jeg har hatt fri både i går og i dag, fordi det foregår muntlig eksamen på skolen. I går trengte jeg bare store deler av dagen til å slappe av. Sånn skikkelig, liksom. Jeg merker at jeg snakker vanvittig mye om det her på bloggen, men aldri egentlig gjør det i praksis. Da mister det jo litt av poenget. Det var også derfor jeg ble fraværende fra bloggen i går. Jeg gjorde så lite som mulig på best mulig måte. Jeg lagde meg smoothie på morgenen, så på en del episoder av Friends, skrev litt og leste en hel del. Jeg leste faktisk ut boken min. Jeg har fått skikkelig leseglede igjen, noe som er så deilig! Jeg startet på Linnèa Myhre sin tredje bok, like etter at jeg ble ferdig med Kimen til Vesaas. Og det tok meg ikke akkurat lang tid før jeg var gjennom den boka også. Så måtte jeg strekke meg langt nok, og ta en tur på Nordbyen i går kveld for å gå innom bokhandelen. I dag er det én liten uke til jeg reiser på ferie, og jeg skal snart fortelle dere hvor, og da måtte jeg naturligvis ha med litt ekstra lesestoff. Turen innom bokhandelen utvidet seg fort til en liten shoppingrunde, og jeg fik med meg to helt nydelige sommerkjoler hjem - jeg tror jeg må vise de i ett eget innlegg. 
I dag har jeg ligget og dratt meg i timevis i senga. Jeg tuller ikke. Jeg våknet litt over ti, og nå er klokka ett. Jeg har ikke gjort annet enn å lage meg en kopp kaffe, og re opp sengen (og lest litt, hehe). Så langt nytes også denne fridagen. Været ser ut til å være på den gode siden også, og jeg håper jeg kan ta noen minutter i sola - hvis det lar seg gjøre! Ha en fin dag :-)

(Q) Har dere noen fridager nå?
~Mathilde~

birthday up next

Heihei!

I dag har jeg sovet skikkelig dårlig, og det merkes på hele kroppen. Jeg ville ikke ut av sengen da klokken nærmet seg elleve, og kunne sikkert blitt liggende flere timer bare for å ta igjen litt hvile. Jeg blir ofte sånn når jeg ikke får ordentlig dypsøvn (som dessverre er tilfellet altfor ofte). Hvis jeg ligger og drømmer nesten hele natta, klarer jeg ikke hvile mens jeg sover. Det er garantert flere som kjenner til den... Men jeg måtte komme meg opp, for jeg skulle til mamma og de klokken halv tolv for å planlegge litt sommerplaner. Jeg skal fortelle dere hva jeg skal i ett eget innlegg - det er faktisk bare ti dager til vi reiser!! Nå er jeg tilbake igjen, og har sminket og ordnet meg litt, for om halvannen time skal vi ha familiebursdag her hjemme. Det er Thea som feirer, og hun fylte de store 18 på tirsdagen som var. Så det skal feires med familien, og det blir nok stas! Jeg får ordne meg ferdig, ha en fin dag :-)(Q) Har dere vært i bursdag i det siste?
~Mathilde~

"La oss slå et slag for #postitgeriljaen"

Hei!

Som jeg nevnte på torsdag, hadde jeg blant annet skrevet en byblogg - eller et kort leserinnlegg på jobb. Dagen før hadde jeg kommet over det nye konseptet "postitgeriljaen". Det går ut på å henge opp post-it-lapper med oppløftende og motiverende setninger og ord på offentlige steder. Det har tatt helt av, og på veldig kort tid har det spredd seg rundt om i landet. Jeg oppdaget det helt i startfasen, og har sett utviklingen - hvor stort det har blitt! Det er så enormt viktig, og jeg elsker virkelig dette tiltaket! Jeg skal publisere teksten under i dette innlegget, eller så kan dere klikke dere inn HER for å lese det. "Sunn Fornuft" sine Facebook-sider har også delt teksten min, noe jeg er utrolig spent og stolt over. Det viser bare hvor viktig dette er. La oss stå opp sammen! Fortell meg gjerne deres tanker og synspunkter rundt dette..


 

Vi er i ferd med å tre inn i høysesongen for usikre tenåringsjenter- og gutter; sommeren. Den ene årstiden på året hvor varmen, kosen og det sosiale virkelig bør stå i fokus. Men likevel er det ingen tid på året som er så skremmende for så mange, som sommeren.

Det angår ikke bare tenåringene. Det vet jeg. Og det er så utrolig trist. Men jeg kan på en måte bare snakke for min aldersgruppe. Og jeg trenger ikke lete lenge for å finne noen som kvier seg for tanken av yrende strandliv og bikinikropper, dessverre.

Dette fenomenet som går ut på å ha stram mage og tynne lår, går langt tilbake i tid. «Sommerkroppen» har nok bestandig eksistert, men det er ikke før de siste årene at det har fått så enormt fokus som det har. Jeg husker at jeg, som åttendeklassing, ble introdusert for fenomenet, og jeg kunne ikke forstå hvorfor folk var villig til å gå så langt for å etterlikne retusjerte supermodeller.

Med så mye fokus og oppstyr i media, blir ikke akkurat «sommerkroppen» mindre synlig. Snarere tvert imot. Og kjære landsdekkende aviser: jeg vet at det gir klikk, men kan dere ikke spare dere for oppskrifter på hvordan man fortsatt kan rekke å bli «fit» før ferien?! Når dere lyser opp forsidene deres med enorme overskrifter og oppsiktsvekkende bilder, senker dere ikke akkurat det presset.

Jeg skulle ønske jeg kunne si at det ikke har betydning. Jeg skulle ønske jeg kunne si hvor mye bortkastet tid det er å jage den «perfekte» kropp. Men når det har fått så mye oppmerksomhet, hjelper det lite hva jeg sier.

Det skal ikke være noen definisjon på «perfekt» kropp. Det skal ikke være noen tall eller mål som tilsier hva det er. Jeg har en kropp, du har en kropp. Det er nok, mer enn bra nok. Vær så snill, la oss bare tro på det. Tro på oss selv.

Det har kommet et nytt fenomen i år, og jeg elsker det. For noen dager siden ble jeg introdusert for «postitgeriljaen». Det er ganske enkelt, og jeg tror det kan gjøre en stor forskjell. Du skriver noe motiverende eller hyggelig på en post-it-lapp, og henger den på et offentlig sted. Speilet på doen på kjøpesenteret, for eksempel. Da kan de neste som kommer lese at «Akkurat DU er mer enn bra nok!» eller «Du er den beste versjonen av deg selv». Og hvor fantastisk flott er det ikke å løfte hverandre opp på den måten?!

Jeg skal i alle fall slå et slag for #postitgeriljaen i sommer, og det håper jeg du også kan være med på. Det koster så himla lite. La oss oversvømme Larvik med motiverende setninger på post-it-lapper! Det hadde vært ganske kult.

Og mens vi gjør dette, kan vi jo prøve å fortelle oss selv at vi er bra nok også, da. Du og jeg. Akkurat sånn vi er.

 

Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017


M A T H I L D E

17 | Norway

Contact:
mathildewaale@hotmail.com

design by Tonjemt
hits