sokkestrikkeglede

Sjekk på dette'a!!

Hei, forresten! 
Jeg har virkelig fått sansen for strikking, eller jeg har innsett hvor utrolig gøy det er å holde på med når det skjer lite annet. Det er kanskje verdens beste tidsfordriv... Jeg hadde som mål å lære meg å strikke skikkelig (typ noe annet en pannebånd) mens jeg var her, og jaggu tok det ikke mer enn tre dager før jeg måtte ut og kjøpe garn, hehe. Sokkestrikkeprosjektet mitt gikk unna, og det tok ikke lang tid før jeg kom inn i 'to-rette-to-vrange'-systemet mitt. Jeg har til og med lært meg å bytte farge, felle hæl og felle tå. Det hadde jeg ikke sett for meg etter så kort tid her inne. Men jeg må vel få lov til å skryte litt av meg selv..! Nå må jeg snart ut og kjøpe mer garn og flere farger - for nå skal det sokkestrikkes så det ljomer etter! 

(Q) Hva synes dere om sokkene og prosjektet?
(Q) Er dere glade i å strikke?
~Mathilde~

friskt og godt på sensommeren

Heisann!

Jeg tenkte jeg skulle skrive om noe litt annet, eller legge fokuset over på noe annet i dag. Mens jeg fortsatt var hjemme, lagde jeg meg noe jeg kan anbefale flere å sjekke ut. Det var mens sommervarmen fortsatt hang litt i, og jeg var fysen på noe litt friskt og deilig. Men altså, selv om været er litt kjøligere, og solen ikke skinner like mye nå, passer det seg fortsatt å lage denne lille godbiten om du har lyst på noe friskt og godt! Jeg fant frem noen frosne jordbær fra frysa, og tok ut en boks kokosmelk av kjøleskapet. Det er ikke verre enn det. Disse to ingrediensene blandet jeg sammen i en blender, og dermed hadde jeg en skikkelig deilig is-lignende sak. Jeg hadde ikke oppi så mye kokosmelk, så konsistensen skulle være mer fast og ha litt mer tyggemotstand. Men det kan du fint regulere ettersom hva du ønsker. Men seriøst, prøv det ut - superenkelt og godt!

(Q) Fikk dere lyst til å prøve den ut?
~Mathilde~

sparkle nails

Sometimes, I love the extra hint of sparkle. 

bryllupsantrekk

Jeg elsker denne kjolen høyere enn det meste her i livet - den er så perfekt! Det har gått åtte dager siden det flotte bryllupet til tante og onkel fant sted, og dette var mitt antrekk for dagen. Vi hadde også bestilt helt ekte (!!) blomsterkranser for anledningen. Jeg savner den dagen, alt var så herlig og vakkert. Jeg blir glad bare av å se tilbake på bildene jeg tok under bryllupet... 

(Q) Hva synes dere om kjolen og antrekket?
~Mathilde~

glitrende pakke i posten

Hei dere!

I går gikk jeg for å hente posten, da jeg ble møtt av en pakke liggende til meg. Jeg ble, naturlig nok, skikkelig gira da jeg skjønte hva det var. For noen få dager siden var jeg så utrolig heldig å vinne en konkurranse som Coverbrands holdt. Hva er oddsen liksom? Jeg blir så glad når sånne ting skjer, haha! Pakken in hadde allerede kommet, og jeg løp hjem igjen med stjerner i øynene, for oppi den pakka lå tidenes fineste palett. Eller kanskje tidenes mest glitrende? Det er pressede glitterskygger, og de er eyecandy!! De er fra merket GlitterEyes, og palettet inneholder 12 skygger, dere kan tenke dere jeg var i sminkehimmelen i noen sekunder der.. Bare se, liksom!

(Q) Hva synes dere om palettet?
~Mathilde~

bryllupsklar

Heisann!

I skrivende øyeblikk sitter jeg ned med en pause fra sminke og hår, og har laget meg en iskaffe som nytes mens jeg kikker gjennom sosiale medier. Balansegang på morgenen, haha. Jeg sto opp for snart to timer siden (jeg er helt avhengig av å ha god tid når jeg skal noe), og har snart sminket meg ferdig, kun sånt som mascara og vipper gjenstår. Håret har jeg ikke helt bestemt meg for enda. Vet ikke om jeg skal ha det helt rett, eller krølle det smått nederst, det vil tiden vise. Om ca. ti minutter kommer kusinen min hit, for jeg har lovet henne å gjøre sminken hennes før bryllupet. Det blir sikkert både hyggelig og stas. Jeg poster innlegget så fort jeg har ordnet kusinen min ferdig, og har fått på meg kjole og stæsj. Så kan dere se noen bilder også. Vi snakkes!

(Q) Hva synes dere om antrekket?
(Q) Har dere vært i bryllup i sommer?
~Mathilde~

bonfire smokey eye

burnt, fire, warm, smokey eye
Used my beloved MorphexJaclynHill palette, it is my favourite (!!), and warm tones have been my jam lately... Love how they make my blue eyes POP!


(Q) Hva synes dere om looken?
~Mathilde~

storfeiring

Heisann!

 I dag våknet jeg av en telefon fra en frilans-kollega av meg som slet med å få nøkkelkortet sitt til å virke på jobben. Da hev jeg meg opp og slang på meg noe klær før jeg nærmest stormet ut døra og kjørte til jobben og lånte henne kortet mitt. Litt brå start på dagen, men det var både en smule morsomt og veldig hyggelig, da! Så spurte Thea om jeg ville være med henne en kort tur til byen for å handle en kjole, og da bar det plutselig til byen igjen, haha. Nå har jeg fikset meg i en times tid, for klokken tre skal farmor og farfar feire både 70-årslag (for begge to) og gullbryllup!! Det er ikke verst... Så det blir en enorm feiring med masse mennesker, masse taler og sikkert masse god stemning. Jeg har på meg en kjole som jeg kjøpte i Sverige med jentene, og jeg er helt forelsket i den! Best av alt, jeg fant den på salg på Gina Tricot. Da var jeg solgt - og jeg elsker den! Nå får jeg hive meg rundt og gjøre det siste lille før vi må kjøre til the great celebration!

(Q) Har dere noen store feiringer i løpet av helgen?
~Mathilde~

succulents

in love with these tiny succulents, they're such a statement to my desk

(Q) Hva synes dere?
~Mathilde~

pink matters

"on wednesdays we wear pink"

~Mathilde~

concert-details

last saturday night

(Q) Hva synes dere om detaljene?
~Mathilde~

Grease vibes


 

... Look at me, I'm Sandra Dee ...


(Q) Hva synes dere om bildene og looken?
~Mathilde~

avokado shake

Heisann!

I dag har jeg gjort nada. Virkelig ingenting. Jeg våknet, og leste gjennom noen blogger før jeg kom meg opp av sengen. Blant dem var Eirin Kristiansen, som jeg får så utrolig mye inspirasjon fra. Hun hadde delt en oppskrift på en avokado shake, som hun skrøt veldig av. Jeg elsker jo avokado, og fikk lyst til å teste ut  oppskriften hennes. Den ble så vellykket, og jeg følte virkelig den gjorde søndagsmorgenen noen hakk bedre! Utrolig god og deilig.. 

Du trenger:
1/2 avokado
1/2 banan
Melk/soyamelk/vaniljemelk
Vaniljepulver/vaniljesukker

NAM!

(Q) Har dere tenkt til å prøve ut oppskriften?
~Mathilde~

Homemade almond milk

Hei!

For en liten stund siden gikk jeg gjennom bloggen til Eirin Kristiansen, og fant en oppskrift som nærmest snakket til meg. Hun hadde delt sin egen mandelmelk-oppskrift, og jeg måtte nesten prøve den ut selv. Jeg drikker sjelden melk alene, men liker å variere litt når jeg bruker det i kaffe eller annet. Så jeg har vært innom både mandel- og soyamelk, og begge to er fantastiske (og kokosmelk, så klart)! Oppskriften til Eirin finner dere HER, og jeg gjorde det akkurat slik hun har beskrevet. Det ble så deilig, og smakte deilig - kunne nesten kjenne at det var hjemmelaget! Det tar ikke lang tid å lage, og kjøres bare i blenderen. Man trenger mandler, dadler, vaniljepulver (brukte vaniljesukker), en klype salt og vann. Prøv selv, det er både utrolig sunt og godt! :-)(Q) Har dere tenkt til å teste ut oppskriften?
~Mathilde~

copper spark.

In love with the way warm copper tones makes the blue in my eyes pop


(Q) Hva synes dere om fargene?
~Mathilde~

kosemose

Dette pleddet plukket jeg faktisk opp på Nille i forrige uke, og det er noe av det absolutt deiligste jeg noengang har kjent! Nummer en; det er nydelig å ha som sengeteppe, fordi mønsteret er så elegant, og faren er så dus og vakker. Nummer to; det er rene himmelen å kose med. Altså, jeg er helt seriøs, det er noe av det mykeste kosemterialet på denne jorda - det er jeg overbevist om! Som dere sikkert skjønner, jeg er nyforelsket. <3(Q) Hva synes dere om pleddet?
~Mathilde~

tatovering

Heisann!

Vil dere høre noe crazy? Jeg har tatt min første tatovering! Okei, nå hørtes det ut som om jeg har planer om å ta haugevis, men det har jeg altså ikke. For noen veldig få dager siden bestilte jeg time hos Splash tatovering her i Larvik, og i dag var jeg på plass i studio. Klokka to dro jeg og Malin sammen - trengte litt moralsk support. Tatoveringen min er veldig enkel, og akkurat like fin som jeg så den for meg. Jeg elsker den allerede! For de som skulle lure på det, er den på håndleddet mitt, av en rune ved navn Uruz. Den betyr hovedsaklig styrke (og viljestyrke), noe som betyr mye for meg. Jeg var utrolig spent på hvordan det ville føles å ta selve tatoveringen, om det kom til å gjøre vondt, men helt ærlig gjorde det ikke vondt i det hele tatt. Det kan hende jeg har en litt høy smerteterskel, men jeg kjente det knapt (men svei merkbart litt mer når han stakk flere ganger i samme sår, om dere forstår). En utrolig rar og morsom opplevelse... Uansett, jeg er så glad - den er så fin og enkel!(Q) Hva synes dere om tatoveringen?
~Mathilde~

cactusso. in. love.

~Mathilde~

Oslo makeup haul

Da jeg var i Oslo med klassen for sånn typ. tre uker siden, fikk vi litt tid til å gjøre hva vi ville. I og med at vi var like ved Karl Johan og jeg hadde litt penger å bruke, gikk Malin og jeg på litt sminkeshopping. Vi skulle prøve å begrense hverandre, og det gikk fint helt til vi kom til Inglot. Da var jeg ustyrlig. Neida. men jeg fikk med meg mye ny sminke hjem da, i alle fall. *nervøs latter*INGLOT duraline  ~ Urban Decay Naked Skin concealer in light neutral  ~  INGLOT HD illuminizing loose powder in 44  ~ INGLOT pigment in 63  ~ MAC lipstic in Hug Me  ~ Urban Decay All Nighter setting spray  ~ INGLOT freedom system shadows 

(Q) Hva synes dere om innkjøpene?
~Mathilde~

accessories by Marc

Marc by Marc Jacobs hairties - love to use them as bracelets ♡ they make such a statement


(Q) Hva synes dere om disse?
~Mathilde~

DW

Hei!
Jeg har liksom aldri helt vært den personen som går med klokke på armen, men heller den som sjekker mobilen konstant for å se hva klokka er. Men jeg skal jo ikke legge skjul på at jeg har hatt et lite crush på Daniel Wellington klokkene en god stund. Så jeg tenkte meg litt om, og satte opp en DW-klokke på ønskelista mi til jul, og det fikk pappa, Janne, farmor og farfar med seg. Så jeg fikk denne utrolig vakre klokka til jul. Jeg har vel brukt den omtrent hver dag siden jeg åpnet den opp på julaften, og er helt forelsket! Designet er så lett og deilig, og kombinasjonen av svart og rosegull er den fineste noen sinne.. Jeg elsker den, rett og slett!

(Q) Bruker dere klokke - i så fall, hvordan?
~Mathilde~

champagne.

(Q) Hva synes dere?
~Mathilde~

favourite candles

Disse to duftlysene fra Village Candle pakket jeg blant annet opp på julaften, og de har fort blitt to storfavoritter på rommet! De er i vanvittig god kvalitet, og sprer lukt til hele rommet. De to luktene jeg fikk het "Autumn Comfort" og "Jingle Bells", sistnevnte passer hele vinteren rundt - ikke kun i jula. De lukter så herlig, begge to, og jeg kan ikke si stort annen enn at jeg er helt forelsket i de.. <3

(Q) Har dere et favoritt duftlys? 
~M a t h i l d e~

makeup faves from christmas

Some of the loves underneath the treeOLYMPUS DIGITAL CAMERABECCA x Jaclyn Hill highlighter in Champagne Pop  ~  KatVonD Shade + Light contour kit  ~  MakeUp ForEver Step 1 Equalizer base in Smoothing  ~  KatVonD Everlasting liquid lipstick in Bow N Arrow

gaver som smaker

Hei!
Før, da jeg var liten og elsket (og hadde tid til) juleverksted, lagde jeg bestandig julepynt og dekorerte fyrstikkesker til alle i familien. Den tid kan man vel si at er forbi, jeg er i alle fall ikke helt der enda.. Men jeg har funnet min måte å gi noe personlig til de i familien på allikevel. Jeg hintet vel til det for noen innlegg siden, men jeg har laget litt julegodter som jeg samlet i fine krukker og gav dem bort. Hva man ønsker å gi kan være helt ulikt, men jeg har min het egne (hemmelige) trøffel/konfekt-ish oppskrift, som slår an hver gang jeg lager de. Så har jeg også laget noen peppermyntekuler sammen med stemoren min. Så skal jeg ærlig innrømme at jeg toppet det med noen kjøpte karameller, men det får gå. Jeg ble i alle fall veldig fornøyd med de, selv om jeg ikke har brukt limpistol, klistremerker og filt. Det ble en hit blant gjengen på julaften også!

(Q) Gjorde dere noe lignende til julaften?
(Q) Har dere noen gode oppskrifter?
~Mathilde~

julegodter

Heisann!

Gårsdagen med jentene var så utroolig hyggelig, og vi storkoste oss sammen. Jeg tenkte jeg kunne si mer om det i ett eget innlegg. For to dager siden tok stemoren min og jeg et tak og satte i gang med litt bakst. Eller, det er feil å si bakst, men vi lagde julegodteri. Kanskje det også ble feil. Jaja, julegodter. Uansett, vi lagde både peppermyntekuler dyppet i sjokolade strødd i kokos, peppermyntepletter, trøffelkonfekt og litt sånt. Vi pleier å gjøre det hvert år, men dette året lå vi litt etter skjema, og måtte gjøre det i siste liten. Det var veldig koselig, og det blir noen fine gaver ut av de også.. Det er så herlig å lage litt ting og tang sammen, enten det skulle være mat, godteri, julepynt eller noe i den duren. Vi kom i alle fall i mål i år også!

(Q) Har dere laget noe spesielt til jul?
~Mathilde~

christmas nails(Q) Hva synes dere om designet?
(Q) Er dere også litt festive til jul?
~Mathilde~

obsessed

Hei!

Som dere kanskje har skjønt fra et par uttalelser tidligere, er jeg en svært stor forbruker av duftlys. Jeg klarer meg omtrent ikke uten.. Jeg har mange favoritter ettersom årstidene kommer og går, men nå har jeg virkelig fått meg en favoritt. Det er en lukt jeg føler passer like godt uansett tid på året. Jeg fikk det til jul i fjor, så det var jo på tide å tenne det nå i høst - synes jeg. Det er fra kremmerhuset og heter "Honey Nectar", og har det fineste designet jeg noensinne har sett! Det er så behagelig å tenne det, og bare kjenne lukten spre seg på rommet mitt. Dette er favoritten min hittil, altså.. (Q) Hva er deres favoritt-duftlys?
~Mathilde~

glitter roséM.A.C pigment in Rose is the star of the show


(Q) Hva synes dere om looken?
~Mathilde~

Halloween skull

Hei!

Det er bare to dager til Halloween, og det er oppriktig trist at det er på en mandag i år.. Jeg kan gjette på at det er mange som skal feire eller feste i kveld? Jeg skal i bursdag, så mulighetene for å kle seg ut er dessverre ikke der, men jeg har tatt gleden for meg selv her hjemme i dag. Jeg så et bilde som makeup-artisten Chrisspy på YouTube hadde lagt ut, og ble veldig inspirert til å lage looken selv. Det var en versjon av en hodeskalle, og jeg ble forelsket i sminkelooken. Jeg prøvde den ut for to uker siden, og ble ganske fornøyd, så jeg lagde den igjen i dag. Jeg fikk også filmet looken, så det kommer en video på det. Jeg ble i alle fall super-fornøyd!(Q) Hva synes dere om Halloween-looken?
(Q) Hva skal dere kle dere ut som?
~Mathilde~

Les mer i arkivet » September 2017 » August 2017 » Juli 2017


M A T H I L D E

17 | Norway

Contact:
mathildewaale@hotmail.com

design by Tonjemt
hits