hits


it's my birthday

♥ Just turned 19, still feeling a bit childish. My littlesister made me a crown this morning, and it is the most adorable thing ever! ♥

xoxo

new years eve look

Made a new years eve-look, perfect for party and fun. Dare to use colors, make your eyes a statement!

Hei! For et par dager siden lagde jeg denne looken som er helt perfekt for fest, spesielt nyttårsaften. Jeg er egentlig mest komfortabel med varme toner, oransje, brunt og litt kjølige mauve-toner, og det er stort sett det jeg går for når jeg skal ut eller ordne meg litt ekstra. Men jeg følte for å eksperimentere litt her om dagen, og lekte litt med Jaclyn Hill-palettet mitt som har så mange nydelige farger. Jeg ble fristet til å bruke en skikkelig rik lillafarge, og prøvde meg litt frem. Dette er hva jeg kom opp med, og jeg er så forelsket i fargene og hele looken! Jeg vurderer å bruke den selv til nyttårsaften, hvis jeg tør å gå litt utenfor komfortsonen, hehe. Uansett, jeg håper dere liker looken - det gjør i alle fall jeg!

(Q) Hva synes dere om looken og fargene?
~Mathilde~

flu fighter

Heihei!

De to siste ukene har jeg vært skikkelig forkjølt, og det må være noe av det verste jeg vet om. Ikke er jeg så dårlig at jeg må holde sengen og ikke klarer å bevege meg, men så er jeg fortsatt for dårlig til å gjøre noe ordentlig, helhjertet og produktivt i den tilstanden. Alt blir liksom bare halvveis - og det hater jeg sterkt. Her på døgnposten er det en utrolig hyggelig nattevakt som bestandig tilbyr seg å lage ingefærte til meg. Og det skal virkelig sies, det kan gjøre underverker! Jeg har blitt veldig glad i ingefærte, og drikker det egentlig uansett om jeg er dårlig eller ei. Da jeg var hjemme på permisjon i helga, handlet jeg inn både ingefær og sitron. Da var det bare å sette på vannkokeren, skjære opp ingefær og sitron, og ta en god skje med honning oppi. Det må være en av de beste teene jeg har laget, og det gikk utallig mange kopper med den i helga, haha! Det gjør altså så susen for sår hals og tette bihuler - jeg føler meg liksom freshere etter en kopp med den. Nå ser jeg at jeg kanskje ble litt vel i overkant entusiastisk over en kopp te, men dere bør virkelig teste det ut dersom dere ikke allerede har gjort det!

(Q) Har dere laget ingefærte mot forkjølelse før?
~Mathilde~

genseren jeg har strikket

Heihei!

I går var jeg og ei venninne i den vakre Gamlebyen her i Fredrikstad, og selv om vi var bittelitt uheldige med været, hadde vi en utrolig koselig tur. Vi tok byfergen fra sentrum og hele veien til Gamlebyen hvor vi tuslet litt rundt og satte oss på en nydelig kafé. Jeg kan heller skrive mer om det og gamlebyen senere, men akkurat nå tenkte jeg å vise dere den helt ferdigstrikkede genseren min!! Jeg ble riktignok ferdig med den på lørdag, og har allerede gått i den et par dager. Den ble temmelig lang, ettersom jeg ville ha den litt lenger enn originalen. Vel, den endte nærmest opp som kjole, men så løsningsorientert som jeg er, knyttet jeg bare et silkeskjerf i midjen, og dro den litt opp, og viola, så har man en genser. Det geniale er at jeg kan bruke den både som en slags kjole over strømpebukser og slikt, eller bare som en vanlig genser. Min egen Line Langmo-genser med en twist! Jeg er såå forelsket i hvordan den ble seende ut til slutt, og må innrømme at jeg er ganske så stolt over å faktisk ha strikket en genser helt på egenhånd! Garnet jeg har brukt er Dale sitt påfugl-garn, og genseren er sydd på vranga etter at den er ferdigstrikket. Ellers, må jeg vel si at det var en temmelig enkel oppskrift, og at genseren ikke akkurat var spesielt  avansert - jeg mener, sjekk hvor kul den ble!

(Q) Hva synes dere om genseren?
(Q) Har dere strikket genser tidligere?
~Mathilde~

genserstrikk

Heisann!

Ble visst en stund siden sist, jeg har nok ikke akkurat noen gode forsvar eller unnskyldninger, men jeg har likevel hatt en del og gjøre. Det går stort sett i skole, strikking, mer skolearbeid og litt tid til å slappe av. Men for å vende det over til noe annet, jeg har jo strikket helt siden jeg kom hit på avdelingen. Det har for det meste gått i sokker og votter, og jeg har i grunn fått skikkelig teken på de to tingene. Men for to uker siden ville jeg dra det ett steg videre, og dro sammen med ei venninne her, til Garnhuset og handlet inn garn til Line Langmo-genseren. Den er så utrolig fin, og veldig enkel å strikke. De hadde ikke mer igjen av off-white-fargen i butikken, og jeg valgte heller å gå for min egen stil. Jeg handlet inn masse blått garn, i noen flere nyanser, og plutselig hadde jeg min helt egne twist på genseren! Jeg er veldig snart ferdig, men her kan dere få et sniktitt på hvordan den ser ut!

(Q) Har dere strikket genser før?
~Mathilde~

strikkesamlingen so far

Heihei!

De siste dagene har jeg gjort litt av alt og ingenting. Det har gått mye i skoleoppgaver, eller det å prøve å komme ajour i noen av fagene jeg har på skolen. Derfor svirrer hodet mitt rundt opplysningstid, økologi, sentralmål og essayskriving. Det er mye på én gang her, og jeg er ganske sliten - så ærlig får jeg være. Det er jo ikke først og fremst skole jeg skal jobbe iherdigst med her inne, men jeg klarer ikke la det ligge. Jeg er nok litt rastløs på å få gjort så mye som mulig. Men det er nå sånn det er...

Jeg har jo ikke akkurat lagt skjul på strikkingen min her på bloggen. Jeg har blitt ei skikkelig strikkekjerring, og det går stort sett i strikking hvis jeg ikke jobber med skole, haha. Det har jo resultert i en del produkter, og det er så morsomt å se resultater når jeg tross alt har jobbet litt for å få det til! Hittil har det kun gått i sokker og votter, men det er jo perfekte julegaver i fremtiden. Så nå produseres det sokker og votter for harde livet, og jeg gleder meg allerede til jul og å kunne gi bort noe av dette! Nå er det en stund siden jeg tok disse bildene, så det har kommet tre vottepar til i samlingen (og jeg er snart ferdig med nok et sokkepar). Men se så fint det har blitt!

(Q) Hva synes dere om produksjonen?
(Q) Liker dere å strikke?
~Mathilde~

sokkestrikkeglede

Sjekk på dette'a!!

Hei, forresten! 
Jeg har virkelig fått sansen for strikking, eller jeg har innsett hvor utrolig gøy det er å holde på med når det skjer lite annet. Det er kanskje verdens beste tidsfordriv... Jeg hadde som mål å lære meg å strikke skikkelig (typ noe annet en pannebånd) mens jeg var her, og jaggu tok det ikke mer enn tre dager før jeg måtte ut og kjøpe garn, hehe. Sokkestrikkeprosjektet mitt gikk unna, og det tok ikke lang tid før jeg kom inn i 'to-rette-to-vrange'-systemet mitt. Jeg har til og med lært meg å bytte farge, felle hæl og felle tå. Det hadde jeg ikke sett for meg etter så kort tid her inne. Men jeg må vel få lov til å skryte litt av meg selv..! Nå må jeg snart ut og kjøpe mer garn og flere farger - for nå skal det sokkestrikkes så det ljomer etter! 

(Q) Hva synes dere om sokkene og prosjektet?
(Q) Er dere glade i å strikke?
~Mathilde~

friskt og godt på sensommeren

Heisann!

Jeg tenkte jeg skulle skrive om noe litt annet, eller legge fokuset over på noe annet i dag. Mens jeg fortsatt var hjemme, lagde jeg meg noe jeg kan anbefale flere å sjekke ut. Det var mens sommervarmen fortsatt hang litt i, og jeg var fysen på noe litt friskt og deilig. Men altså, selv om været er litt kjøligere, og solen ikke skinner like mye nå, passer det seg fortsatt å lage denne lille godbiten om du har lyst på noe friskt og godt! Jeg fant frem noen frosne jordbær fra frysa, og tok ut en boks kokosmelk av kjøleskapet. Det er ikke verre enn det. Disse to ingrediensene blandet jeg sammen i en blender, og dermed hadde jeg en skikkelig deilig is-lignende sak. Jeg hadde ikke oppi så mye kokosmelk, så konsistensen skulle være mer fast og ha litt mer tyggemotstand. Men det kan du fint regulere ettersom hva du ønsker. Men seriøst, prøv det ut - superenkelt og godt!

(Q) Fikk dere lyst til å prøve den ut?
~Mathilde~

sparkle nails

Sometimes, I love the extra hint of sparkle. 

bryllupsantrekk

Jeg elsker denne kjolen høyere enn det meste her i livet - den er så perfekt! Det har gått åtte dager siden det flotte bryllupet til tante og onkel fant sted, og dette var mitt antrekk for dagen. Vi hadde også bestilt helt ekte (!!) blomsterkranser for anledningen. Jeg savner den dagen, alt var så herlig og vakkert. Jeg blir glad bare av å se tilbake på bildene jeg tok under bryllupet... 

(Q) Hva synes dere om kjolen og antrekket?
~Mathilde~

glitrende pakke i posten

Hei dere!

I går gikk jeg for å hente posten, da jeg ble møtt av en pakke liggende til meg. Jeg ble, naturlig nok, skikkelig gira da jeg skjønte hva det var. For noen få dager siden var jeg så utrolig heldig å vinne en konkurranse som Coverbrands holdt. Hva er oddsen liksom? Jeg blir så glad når sånne ting skjer, haha! Pakken in hadde allerede kommet, og jeg løp hjem igjen med stjerner i øynene, for oppi den pakka lå tidenes fineste palett. Eller kanskje tidenes mest glitrende? Det er pressede glitterskygger, og de er eyecandy!! De er fra merket GlitterEyes, og palettet inneholder 12 skygger, dere kan tenke dere jeg var i sminkehimmelen i noen sekunder der.. Bare se, liksom!

(Q) Hva synes dere om palettet?
~Mathilde~

bryllupsklar

Heisann!

I skrivende øyeblikk sitter jeg ned med en pause fra sminke og hår, og har laget meg en iskaffe som nytes mens jeg kikker gjennom sosiale medier. Balansegang på morgenen, haha. Jeg sto opp for snart to timer siden (jeg er helt avhengig av å ha god tid når jeg skal noe), og har snart sminket meg ferdig, kun sånt som mascara og vipper gjenstår. Håret har jeg ikke helt bestemt meg for enda. Vet ikke om jeg skal ha det helt rett, eller krølle det smått nederst, det vil tiden vise. Om ca. ti minutter kommer kusinen min hit, for jeg har lovet henne å gjøre sminken hennes før bryllupet. Det blir sikkert både hyggelig og stas. Jeg poster innlegget så fort jeg har ordnet kusinen min ferdig, og har fått på meg kjole og stæsj. Så kan dere se noen bilder også. Vi snakkes!

(Q) Hva synes dere om antrekket?
(Q) Har dere vært i bryllup i sommer?
~Mathilde~

bonfire smokey eye

burnt, fire, warm, smokey eye
Used my beloved MorphexJaclynHill palette, it is my favourite (!!), and warm tones have been my jam lately... Love how they make my blue eyes POP!


(Q) Hva synes dere om looken?
~Mathilde~

storfeiring

Heisann!

 I dag våknet jeg av en telefon fra en frilans-kollega av meg som slet med å få nøkkelkortet sitt til å virke på jobben. Da hev jeg meg opp og slang på meg noe klær før jeg nærmest stormet ut døra og kjørte til jobben og lånte henne kortet mitt. Litt brå start på dagen, men det var både en smule morsomt og veldig hyggelig, da! Så spurte Thea om jeg ville være med henne en kort tur til byen for å handle en kjole, og da bar det plutselig til byen igjen, haha. Nå har jeg fikset meg i en times tid, for klokken tre skal farmor og farfar feire både 70-årslag (for begge to) og gullbryllup!! Det er ikke verst... Så det blir en enorm feiring med masse mennesker, masse taler og sikkert masse god stemning. Jeg har på meg en kjole som jeg kjøpte i Sverige med jentene, og jeg er helt forelsket i den! Best av alt, jeg fant den på salg på Gina Tricot. Da var jeg solgt - og jeg elsker den! Nå får jeg hive meg rundt og gjøre det siste lille før vi må kjøre til the great celebration!

(Q) Har dere noen store feiringer i løpet av helgen?
~Mathilde~

succulents

in love with these tiny succulents, they're such a statement to my desk

(Q) Hva synes dere?
~Mathilde~

pink matters

"on wednesdays we wear pink"

~Mathilde~

concert-details

last saturday night

(Q) Hva synes dere om detaljene?
~Mathilde~

Grease vibes


 

... Look at me, I'm Sandra Dee ...


(Q) Hva synes dere om bildene og looken?
~Mathilde~

avokado shake

Heisann!

I dag har jeg gjort nada. Virkelig ingenting. Jeg våknet, og leste gjennom noen blogger før jeg kom meg opp av sengen. Blant dem var Eirin Kristiansen, som jeg får så utrolig mye inspirasjon fra. Hun hadde delt en oppskrift på en avokado shake, som hun skrøt veldig av. Jeg elsker jo avokado, og fikk lyst til å teste ut  oppskriften hennes. Den ble så vellykket, og jeg følte virkelig den gjorde søndagsmorgenen noen hakk bedre! Utrolig god og deilig.. 

Du trenger:
1/2 avokado
1/2 banan
Melk/soyamelk/vaniljemelk
Vaniljepulver/vaniljesukker

NAM!

(Q) Har dere tenkt til å prøve ut oppskriften?
~Mathilde~

Homemade almond milk

Hei!

For en liten stund siden gikk jeg gjennom bloggen til Eirin Kristiansen, og fant en oppskrift som nærmest snakket til meg. Hun hadde delt sin egen mandelmelk-oppskrift, og jeg måtte nesten prøve den ut selv. Jeg drikker sjelden melk alene, men liker å variere litt når jeg bruker det i kaffe eller annet. Så jeg har vært innom både mandel- og soyamelk, og begge to er fantastiske (og kokosmelk, så klart)! Oppskriften til Eirin finner dere HER, og jeg gjorde det akkurat slik hun har beskrevet. Det ble så deilig, og smakte deilig - kunne nesten kjenne at det var hjemmelaget! Det tar ikke lang tid å lage, og kjøres bare i blenderen. Man trenger mandler, dadler, vaniljepulver (brukte vaniljesukker), en klype salt og vann. Prøv selv, det er både utrolig sunt og godt! :-)(Q) Har dere tenkt til å teste ut oppskriften?
~Mathilde~

copper spark.

In love with the way warm copper tones makes the blue in my eyes pop


(Q) Hva synes dere om fargene?
~Mathilde~

kosemose

Dette pleddet plukket jeg faktisk opp på Nille i forrige uke, og det er noe av det absolutt deiligste jeg noengang har kjent! Nummer en; det er nydelig å ha som sengeteppe, fordi mønsteret er så elegant, og faren er så dus og vakker. Nummer to; det er rene himmelen å kose med. Altså, jeg er helt seriøs, det er noe av det mykeste kosemterialet på denne jorda - det er jeg overbevist om! Som dere sikkert skjønner, jeg er nyforelsket. <3(Q) Hva synes dere om pleddet?
~Mathilde~

tatovering

Heisann!

Vil dere høre noe crazy? Jeg har tatt min første tatovering! Okei, nå hørtes det ut som om jeg har planer om å ta haugevis, men det har jeg altså ikke. For noen veldig få dager siden bestilte jeg time hos Splash tatovering her i Larvik, og i dag var jeg på plass i studio. Klokka to dro jeg og Malin sammen - trengte litt moralsk support. Tatoveringen min er veldig enkel, og akkurat like fin som jeg så den for meg. Jeg elsker den allerede! For de som skulle lure på det, er den på håndleddet mitt, av en rune ved navn Uruz. Den betyr hovedsaklig styrke (og viljestyrke), noe som betyr mye for meg. Jeg var utrolig spent på hvordan det ville føles å ta selve tatoveringen, om det kom til å gjøre vondt, men helt ærlig gjorde det ikke vondt i det hele tatt. Det kan hende jeg har en litt høy smerteterskel, men jeg kjente det knapt (men svei merkbart litt mer når han stakk flere ganger i samme sår, om dere forstår). En utrolig rar og morsom opplevelse... Uansett, jeg er så glad - den er så fin og enkel!(Q) Hva synes dere om tatoveringen?
~Mathilde~

cactusso. in. love.

~Mathilde~

Oslo makeup haul

Da jeg var i Oslo med klassen for sånn typ. tre uker siden, fikk vi litt tid til å gjøre hva vi ville. I og med at vi var like ved Karl Johan og jeg hadde litt penger å bruke, gikk Malin og jeg på litt sminkeshopping. Vi skulle prøve å begrense hverandre, og det gikk fint helt til vi kom til Inglot. Da var jeg ustyrlig. Neida. men jeg fikk med meg mye ny sminke hjem da, i alle fall. *nervøs latter*INGLOT duraline  ~ Urban Decay Naked Skin concealer in light neutral  ~  INGLOT HD illuminizing loose powder in 44  ~ INGLOT pigment in 63  ~ MAC lipstic in Hug Me  ~ Urban Decay All Nighter setting spray  ~ INGLOT freedom system shadows 

(Q) Hva synes dere om innkjøpene?
~Mathilde~

accessories by Marc

Marc by Marc Jacobs hairties - love to use them as bracelets ♡ they make such a statement


(Q) Hva synes dere om disse?
~Mathilde~

DW

Hei!
Jeg har liksom aldri helt vært den personen som går med klokke på armen, men heller den som sjekker mobilen konstant for å se hva klokka er. Men jeg skal jo ikke legge skjul på at jeg har hatt et lite crush på Daniel Wellington klokkene en god stund. Så jeg tenkte meg litt om, og satte opp en DW-klokke på ønskelista mi til jul, og det fikk pappa, Janne, farmor og farfar med seg. Så jeg fikk denne utrolig vakre klokka til jul. Jeg har vel brukt den omtrent hver dag siden jeg åpnet den opp på julaften, og er helt forelsket! Designet er så lett og deilig, og kombinasjonen av svart og rosegull er den fineste noen sinne.. Jeg elsker den, rett og slett!

(Q) Bruker dere klokke - i så fall, hvordan?
~Mathilde~

champagne.

(Q) Hva synes dere?
~Mathilde~

favourite candles

Disse to duftlysene fra Village Candle pakket jeg blant annet opp på julaften, og de har fort blitt to storfavoritter på rommet! De er i vanvittig god kvalitet, og sprer lukt til hele rommet. De to luktene jeg fikk het "Autumn Comfort" og "Jingle Bells", sistnevnte passer hele vinteren rundt - ikke kun i jula. De lukter så herlig, begge to, og jeg kan ikke si stort annen enn at jeg er helt forelsket i de.. <3

(Q) Har dere et favoritt duftlys? 
~M a t h i l d e~

makeup faves from christmas

Some of the loves underneath the treeOLYMPUS DIGITAL CAMERABECCA x Jaclyn Hill highlighter in Champagne Pop  ~  KatVonD Shade + Light contour kit  ~  MakeUp ForEver Step 1 Equalizer base in Smoothing  ~  KatVonD Everlasting liquid lipstick in Bow N Arrow
Les mer i arkivet » Januar 2018 » Desember 2017 » November 2017


M A T H I L D E

17 | Norway

Contact:
mathildewaale@hotmail.com

design by Tonjemt