hits


den perfekte opphengstavla

Heihei!

Jeg var på skattejakt i den store låven vår i går, og det er alltid spennende å se hva for noe rart man kan finne der. Jeg har elsket å leke og fly rundt i låven siden jeg var liten, men, overraskende nok, har jeg ikke gjort det på en god stund, hehe. Jeg var ute der en tur i går, og da fant jeg noe skikkelig spennende jeg kunne bruke til et DIY-prosjekt som jeg har tenkt på å gjøre så utrolig lenge. Jeg holdt faktisk på å kjøpe en lignende denne på Søstrene Gerene forrige dagen! Jeg fant en gammel skuff/netting/gitter-sak som jeg ville henge opp og bruke som en opphengstavle. Det har jo blitt skikkelig populært om dagen, og jeg trengte dessuten et sted å samle litt bilder, brev, solbriller og smykker. Jeg ble så utrolig fornøyd med resultatet, og det beste av alt er at det faktisk ikke kostet meg noen ting! Jeg er in love, jeg mener, bare sjekk hvor kult det ble!

(Q) Hva synes dere om resultatet?
(Q) Har dere en opphengstavle?
~Mathilde~

DIY Marble table

Heihei!

Forrige uke var jeg på bytur med jentene mine, da jeg plutselig fant et jeg har drømt om i lange tider. På Søstrene Grene hadde de fått inn kontaktpapir med marmor-trekk. Jeg er helt svak for marmor, og synes det ser bra ut til absolutt alt. Det var tydeligvis populært, for jeg grabbet medmeg den siste rullen, haha. Jeg har sett flere som har brukt dette til å dekorere bord eller andre flater, for å sprite opp looken på møbler og andre ting. Det er jo bare helt genialt! Jeg kom hjem og så for meg hvor det kunne passe seg med 'marble-print'. Første prosjekt ut ble sminkebordet mitt. Det er i utgangspunktet helt hvitt, og toppen på det hadde blitt utrolig kul med litt marmor. Så jeg tok frem saksen, en linjal og kontaktpapiret mitt, og startet å måle meg frem. Linjalen brukte jeg også til å flate ut kantene, slik at det ikke ble noen bobler mellom flaten og marmoren. Det ble seende dødsfint ut, og jeg er nyforelsket i sminkebordet mitt, hehe!!


se, såå fint!!

(Q) Hva synes dere om prosjektet?
~Mathilde~

DIY dekorasjon med høstblader

Hei på dere!

I det siste har jeg følt meg skikkelig inspirert til å få rommet mitt til å bli så koselig og høst-inspirert som mulig. Jeg har tent lys mer enn noen gang før, haha, satt opp en te-stasjon og i dag gjorde jeg noe litt annet, men det er en favoritt på rommet allerede!

Jeg har sett på så mange YouTube-videoer at amerikanere (spesielt) har slike lenker med fargerike blader som de dekorerer rommet med. Men siden det ikke er fullt av hobby-butikker her jeg bor, bestemte jeg meg rett og slett for å ta turen ut i hagen og skogen for å finne noen fine blader som jeg kunne bruke. Etter jeg hadde funnet en god bunke, tok jeg dem med meg inn og fant frem nål og tråd. Jeg stakk nålen gjennom bladene slik at alle ble hengene på tråden. Til slutt festet jeg det til veggen min med et par spikre. Det ser såå fint ut, og det gir meg skikkelig høst-stemning! :-)(Q) Hva synes dere om DIY'en?
(Q) Skal dere prøve de ut selv?
~Mathilde~

 

Back to school DIY

Heisann!

Nå er det virkelig ikke lenge igjen til skolen starter, for min del (og de fleste andres) er det kun tre dager, TRE DAGER (!!). Og for å gjøre skolestarten litt mindre kjedelig, og heller mer morsom, har jeg sett på litt forskjellige DIY's for 'back to school', og kommet opp med noe selv også. For jeg synes i alle fall det er kult med ting du kan lage selv eller dekorere for å få litt mer inspirasjon til skolen!

Så denne gangen er det ganske enkelt, men likevel, en av mine favoritter så langt; nemlig personlige skrivebøker! Jeg vet ikke om det er sånn for alle, men fra nå av (siden jeg starter på videregående), må vi kjøpe våre egne skrivebøker. Så jeg har kjøpt noen verdig fine fra Ark, men for å gjøre de enda bedre, satt jeg sammen noen kollasjer med favorittbildene mine. Disse printet jeg ut, og limte på forsidene på bøkene mine, slik at de virkelig blir personlige.. Jeg er helt in love med hvordan de ble seende ut, og kommer helt sikkert til å lage fler! :-)(Q) Hva synes dere om denne DIY'en?
(Q) Skal dere prøve det ut?
~Mathilde~

DIY: starbucks notatblokk

Heihei!

I dag kom jeg meg faktisk ikke opp før klokka var nærmere halv fire/fire. På en måte var det veldig deilig å hvile så lenge, men på en annen side er jeg ikke enig i at klokka er over seks.. Uansett, i går så jeg en veldig kul DIY på youtube, og bestemte meg for å prøve å lage den selv. Det passer veldig bra nå som skolen begynner igjen om ikke så alt for lenge (tenk på det!!). Det er nemlig en liten, og veldig søt, notatblokk lagd av de små "pappholderne" som man får tak i gratis på Starbucks. :-)

Det du trenger er:
- en pappholder fra Starbucks
- saks
- en del ark
- superlim

Først klipper du i begge endene på "pappholderen", slik at du får to separate deler.

Deretter tegner du rundt delene på ark. Jeg hadde en bunke med ark, og for å sløse minst mulig med arkene, tegnet jeg rundt pappen flere ganger på arkene, som vise under..

Så la jeg arkene og begge pappdelene sammen, og festet den sammen med en binders for å holde arkene på plass i mens jeg startet å lime langs siden der alt skulle festes. 

Så lot jeg bare limet tørke, og vips, så har du en genial liten notatblokk til skolestart (eller andre anledninger så klart)! (Q) Hva synes dere om DIY'en?
(Q) Skal dere prøve ut dette?
~Mathilde~

DIY: freshe earphones

Heihei!

Nå er det veldig lenge siden sist do it yourself-prosjekt her på bloggen.. Har ikke hatt så masse inspirasjon til sånt, hvis dere skjønner. Denne gangen hadde jeg lyst til å pimpe opp øretelefonene mine litt, og jeg gikk inn for å gjøre noe litt annerledes.

Jeg fant litt tjukk tråd i nydelige pastellfarger som mint-grønn, lilac og rosa/gammelrosa, og tvinnet tråden rundt selve øretelefonene om det var forståelig. Så festet jeg i endene med hobbylim/superlim så de ikke skulle løsne, og jeg er så superfornøyd med resultatet. Lyset da jeg tok bildene av de var ikke helt bra, men dere ser det godt nok! :-) 

(Q) Hva synes dere om DIY'en?
(Q) Vil dere prøve det ut?
~Mathilde~

DIY: din egen lipgloss

Hei!

Nå er det sinnsykt lenge siden forrige DIY-prosjekt her på bloggen, og derfor tenkte jeg å ha et nå. Dette innlegget er inspirert fra bloggen wa2wo, og hun har også mange andre kule DIY's, haha. Hvertfall, denne gangen er det lag din egen lipgloss, så jeg håper dere liker ideen :-)

Du trenger:
-Øyeskygge i den fargen du vil ha lipglossen i
-Kløver vaseline
-En beholder
-Noe å røre med, en slags pinne 


Egentlig er det eneste du trenger å gjøre å blande sammen øyenskyggen og vaselinen i beholderen din. Du finner selv ut hvor mye øyenskygge du vil ha i blandingen, ettersom hvor sterk eller svak du vil ha fargen.

Og voilà, du har din egen lipgloss, klar til bruk!

(Q) Hva synes dere om DIY'en?
(Q) Skal dere teste den ut?

-Mathilde!

DIY: blomsterkrans

Hei!

I går snakket jeg jo om at jeg skulle legge ut et innlegg som jeg håper dere liker og får nytte av. Som dere antakeligvis skjønner på overskriften er det en blomsterkrans som skal lages i dag! Jeg har ønsket meg dette veldig lenge, men satte meg virkelig ned og prøvde å få til en bra hårpynt.

Det du trenger er:
Et gammelt (eller nytt) hårbånd
Noen fake-blomster (mine kjøpte jeg på IKEA i går)
SuperlimDet første du gjør er å ta av sleve blomstene fra stilken, som vist ovenfor.Så kan du egentlig bare starte å lime blomstene på hårbåndet.

Bare fortsett og lim helt rundt til det ikke er mere plass igjen på hårbåndet, så lar du limet tørke litt, mens du venter på at blomsterkransen er ferdig!...og voilà!
(Q) Hva synes dere om DIY-en?
(Q) Skal dere prøve/har prøvd den ut?

~Mathilde!

sangvideo: someone like you

Heihei!

Her om dagen hadd ejeg så fryktelig lite å gjøre, så jeg satte meg rett og slett ned for å spille inn en video. Dette var en veldig annerledes video enn de jeg har lagd tidligere, dette er nemlig en sangvideo av meg. Haha, dette er aller første gangen, men det kan ikke skade. Håper dere liker den!

 

(Q) Hva synes dere om sangvideoen?
♥Mathilde!

DIY: lase denim shorts

/Hei!

For noen dager siden så jeg en video på youtube-kanalen til Bethany Mota. Jeg vet ikke om dere vet hvem hun er, men hun ligger hvertfall bak navnet "Macbarbie07". Videoen var et diy-prosjekt, og jeg hadde utrolig lyst til å prøve det ut. Så her kommer det, trinn for trinn :-)

Du trenger:
-En shorts eller bukse du ikke bruker så mye lenger
-Saks
-Lim
-Blonder
-Klorin
-Pinsett


Først klipper du til slik du vil ha shortsen.


Så kan du rufse til de nederste kantene med en pinsett.


(Dette er helt frivillig) Så legger du shortsen i en bøtte med 2/3 varmt vann og 1/3 klorin. Så venter du i 20-30 min.


Slik blir resultatet etter du har bleket den ferdig. Så kan du vaske den i vaskemaskinen, hvis du vil ha bort klor-lukten.


Så må du ta noen blonde-kanter, som du limer helt nederst, langs kantene på shortsen. Bruk et lim som fester seg godt, et slags hobbylim. La det tørke. 


Og......... VOILÀ!!

Er den ikke fin?!

 

Her har dere videoen, for en enklere forklaring!

(Q) Har du lyst til å prøve dette ut?
(Q) Hva synes du om prosjektet?
♥ M a t h i l d e

DIY: heart sweater

Heisann!

Siden det tross alt er bursdag for bloggen i dag, tenkte jeg å vise dere et DIY-prosjekt som en slags gave. Det hørtes gangske dumt ut.. Anyroad, vi bare setter i gang!

Det du trenger er:

-En ganser (helst en du har lyst til å style litt)
-En hjertemal/hjerteform
-Saks
-Tusj

Ha en plate inni genseren, så du ikke klipper eller tusjer foran også. Så legger du hjertemalen bak på ryggen, og tusjer rundt den.

Så tar du saksen og klipper ut hjertet.Så enkelt som det!

Er det ikke søtt?

(Q) Skal du prøve det?
-Mathilde! 

DIY: egne armbånd

Heihei!

For noen få dager siden oppdaget jeg en måte man kunne lage sine egne superkule armbånd på! Det er kjempelett, og jeg anbefaler dere å prøve det, hvis dere nhar lyst, selvfølgelig. Det er også en billig -mye billigere måte.

Det du trenger er:
-en skinntråd eller et slags bånd
-Litt tjukk sytråd eller noe lignende
-Kuletråd, vet ikke helt hva det heter.. Det er den sølve greia på bildet under.Du legger skinntråden dobbelt og startet og surre den tjukke sytråden rundt.
Så legger du på kuletråden og surrer den tjukke sytråden rundt både skinntråden og kuletråden.

Bare prøv dere litt frem :-)

(Q) Skal dere prøve det?
-Mathilde!

DIY: homemade top

Så på bloggen til Kristine (krisssy.blogg.no) i sta, og fikk inspirasjon til en "hjemmelaget" topp eller genser, hvis du har en gammel ganser du ikke bruker legnere.
Klipp noen cm. nederst i genseren, skjær noen snitt i ryggen på genseren, bruk litt av tøystykket du klipte av nedert til å feste sånn at det ligner på sløyfer. Såå klipper du kanten i utringingen. Suger skikkelig til å forklare, men HER!

(Q) Hva synes dere om DIY-prosjekter?
(Q) Har dere prøvd noe lignende?
♫Mathi99

Les mer i arkivet » Januar 2018 » Desember 2017 » November 2017


M A T H I L D E

17 | Norway

Contact:
mathildewaale@hotmail.com

design by Tonjemt